|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Kolor gumek na aparat
Jaki kolor gumek na aparat ortodontyczny polecacie ?
Bo ja sie waham między różowym a fioletowym a co wy sądzicie ?? Czy aparat boli bardziej niż gumki ? |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Kolor gumek na aparat
Napewno nie polecam czarnych
![]() Nie jestem pewna czy rozumiem o jakie gumki Ci chodzi, bo jeśli o te miedzy zębami górnej i dolnej szczęki jakośtam je ściągające to ponoć przeszkadza w jedzeniu i mówieniu, troche pobolewa (słowa mojego kolegi który coś takiego miał). Sam aparat, zakładanie aparatu i jego zdejmowanie nie boli. Dopiero kiedy masz wymianę łuku zęby sie schodzą lub rozchodzą (zależy jaki efekt masz uzyskać) to boli kilka pierwszych dni bo jakby na to nie patrzeć, zęby zmieniają położenie
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
odradzam białych, przeźroczystych i szarych - żółkną. ja najmilej wspominam seledynowe
a o jakie gumki ci chodzi - takie zwierzakowe (strusie/lisy na opakowaniu) czy te kolorowe co się na zamki zakłada? bo przez gumki mnie nic bardziej nie bolało. największy ból sprawia drut. a gumki zwierzakowe działają tylko na nerwy, bo często spadają, kolorowych się w ogóle nie czuje |
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
Ja jak nosiłam to za każdym razem prosiłam o inne
Czasem po 2 kolory na szczękę na przemian, więc załóż sobie i różowe i fioletowe. Albo teraz jeden kolor a potem drugi, to nie jest tak, że masz 1 gumki na 2 lata.
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
też odradzam białe, kremowe
jednak fajne były szare, zlewały się z aparatem ![]() Kolorowe też polecam, ja uwielbiałam róż ))
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli masz śnieżnobiałe ładne ząbki, to bardzo ładnie wyglądają ciemnoczerwone. Moja ortodontka sama zawsze takie nosiła. Bardzo sexi wyglądały
![]() Myślę, że warto dopasować je do Twojej karnacji - tak jak ciuchy. |
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Metodą prób i błędów odkryłam, że na moich zębach (dość małych) dobrze wyglądały jasnoróżowe - najmniej rzucały się w oczy. Fioletowe też były ok. Szare były straszne, wyglądało to jakbym miała całe zęby metalowe
Mnie te ze zwierzakami strasznie bolały - najbardziej po kilku godzinach noszenia, ale ja miałam dużą wadę korygowaną w ten sposób.
1. Anonimowość w internecie to mit. 2. Wszystko wrzucone do internetu zostanie w nim na zawsze. 3. Jeżeli wyśmiewasz czyjś błąd ortograficzny to znaczy, że nie masz argumentów. Rozsądek przede wszystkim.
![]() Pisz poprawnie zamiast szukać wymówek...! ...albo chociaż się staraj - tak jak ja ![]() |
|
|
|
|
#8 |
|
znaczy piżmak
|
Jest cały wątek na ten temat
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=206999
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
Odradzam białe, żółte, złote- białe żółkną i jest efekt brudnych zębów. Czarnych też nie polecam.
Ja bardzo często miałam niebieskie lub zielone. I tak jak pisała Sumi, dwa kolory na przemian |
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Też odradzam białe, szare i żółte, wtedy bardzo brzydko wyglądają zęby, bo jest różnica no i jak się zje coś silnie barwiącego to pogrom.
Ja z kolei, jak nie boisz się rzucać w oczy, polecam różnokolorowe od mniej więcej 1 roku noszenia do końca, czyli do ponad 4tego roku nosiłam wielokolorowe- każda inna. Jestem przedszkolanką, było to pozytywne
|
|
|
#11 |
|
Zakorzenienie
|
polecam- rozowe, fioletowe, turkusowe, granatowe ( w roznych kombinacjach
)Ogolnie intesywne,mocne kolory. odradzam jasne/blade kolory- zbyt latwo przyjmuja kolor jedzenia
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kolor estetyczny i podkreślający biel zębów to niebieski/błękitny. Wygląda przepięknie i jest estetyczny. Fajnie wygląda też granatowy. Odradzam białe, przezroczyste, szare, zółte. Po 2 tygodniach jedzenia wyglądają o-kro-pnie! Są sfatygowane przez jedzenie ![]() Wybieraj raczej barwy intensywne i ciemniejsze. Ja gumki dobierałam pod względem dopasowania do karnacji oraz tak aby zęby wydawały się jak najdłużej białe, jednak zawsze priorytet był jeden - kolory które słabo się zabarwiają jedzeniem. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
Ja zawsze brałam jasne
Wydawało mi się, że ciemne tworzą za duży kontrast z zębami i że są bardziej widoczne
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
ja nosze aparat od miesiąca
![]() Dopiero raz stanęłam przed wyborem gumek. na początku wybrałam pudrowe różowe. Fajne bo delikatne i dziewczęce nie zabarwiły się, więc jestem z nich jak najbardziej zadowolona ![]() Za 3 dni mam wizytę. Wybiorę pomarańczowe, będą mi pasowały do rudego szalika A Wy co o nich myślicie ![]() Zamieszczę zdjęcia tych nowych i różowych w najbliższym czasie
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zakorzenienie
|
ja zawsze brałam szare/ srebrne . zlewały sie z aparatem : )
pierwszy raz na probe wzielam przezroczyste niestety zabarwily sie, potem jakies kolory staralam sie wyprobowac ale kazdy zwracal na to uwage wiec odkad wyprobowalam srebrne to tak przy nich pozostalam. |
|
|
|
|
#17 |
|
Zadomowienie
|
Ja lubię fioletowe, ale to tylko na dół, gdzie mam aparat metalowy. Na górze mam kosmetyczny i zawsze biorę przezroczyste.
|
|
|
#18 |
|
Raczkowanie
|
Hej a miałyście kiedyś tak, że po wizycie wam nie założyła gumek
. Mam założone na dolnym łuku który mam dopiero jakieś 3 miesiące, a na górze nie. Co prawda na górze pozostaje jeszcze przesunięcie czwórki w lewo po czym chce kilka zębów o kilka mm przesunąć w lewo. Bo poza tym są już raczej proste, myślicie że to celowy zabieg czy ktoś tu o czymś zapomniał? chyba mi nie spadnie nie?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.

. Mam założone na dolnym łuku który mam dopiero jakieś 3 miesiące, a na górze nie. Co prawda na górze pozostaje jeszcze przesunięcie czwórki w lewo po czym chce kilka zębów o kilka mm przesunąć w lewo. Bo poza tym są już raczej proste, myślicie że to celowy zabieg czy ktoś tu o czymś zapomniał?