|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Czujnik czadu do domu
Nie wiem czy w dobrym dziale pytam. Proszę przenieść jeżeli nie. Mamy w domu kominek gazowy który rozpalamy w okresie zimowym. Jest jeszcze kotłownia na węgiel. Zdarza się też czasami dogrzewać tym takim piecykiem gazowym na butlę gazową.
Przydałoby się zamontować czujkę czadu. Tyle się słyszy o tych zatruciach. Tylko co wybrać? Tyle tego jest. Mój TŻ też za bardzo się na tym nie zna.... Stosujecie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Czujnik czadu do domu
Wprawdzie temat nie jest niszowy, ale trudno będzie znaleźć jakieś opinie na temat poszczególnych czujek podobnie jak to ma miejsce w przypadku kosmetyków czy samochodów
![]() Z tego względu, że rzadko się z nich korzysta. Podobnie jak rzadko korzysta się np z gaśnic ![]() Kupuje się i zapomina ![]() My mamy czujkę satela dg-1 co. Wisi sobie na suficie, raz tylko ostrzegał o przekroczonych normach, gdy mąż zbyt długo trzymał auto na chodzie w garażu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Kiedyś kupowałam coś takiego babci, ale nie pamiętam jakiej firmy. Z tego co wiem działa, ale chyba jej jeszcze nie ostrzegało o przekroczeniu norm, bo pewnie przekroczone nie były.
Jak u niej będę mogę zerknąć jaki to konkretnie czujnik. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ja mam w naszym domu kominek, ale słyży bardziej jako dekoracja domu
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
U mnie w domu też by się przydał taki czujnik... właściwie już od paru lat zabieram się do kupna i jakoś nie mogę tego zrobić... więc na razie pozostaje mi zdać się na psa, może wykryje, gdyby coś było nie tak *głupota made-on* xD
Co do wyboru czujnika, ja zamierzam podejść do pobliskiego punktu straży pożarnej, bo kto jak kto, ale oni tam powinni umieć sensownie doradzić (kiedyś zdaje się była nawet taka akcja, że strażacy za darmo rozdawali te urządzenia) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
http://www.ceneo.pl/21692574 kupiłam rodzicom kidde 7dco, bo miał dobre opinie. Mam zamiar go sprawdzić czy działa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.