|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki podkład do cery suchej (odwodnionej)?
witam od dłuższego czasu poszukuję podkładu do cery suchej
zależy mi żeby był kryjący ale żeby nie wysuszał może możecie mi coś polecić?? bo już nie mam siły na testowanie ntego z kolei podkładu cena do 50zł Edit: aaaa krem używam lirene aqua |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki podkład do cery suchej (odwodnionej)?
Niestety- zwykle jest tak, że ten podkład, który jest nawilżajacy jednocześlnie kiepsko kryje, zreszta to logiczne. Zresztą często spotykałam się z opinią, ze podkład, który mocno kryje należy stosować rzadko, bo bardzo wysusza skórę. Ja też używam podkładu nawilżajacego, ale on nie kryje właściwie w ogóle, jedynie nadaje ładny kolor skórze.[COLOR="Silver"]
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tej pory uzywałam podkład revlon do ceru suchej nie kryje zbyt dobrze ale pewnie będę "zmuszona"przy nim zostać bo jaki bym nie wypróbowała wysusza mi buzię |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
a nie zastanawiałaś się nad zmianą kremu? Często to w nim leży przyczyna.
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
To fakt, krem to podstawa ja pod podkład stosuję Flos Lek na naczynka i świetnie się podkład trzyma, na kremie Yves Rocher-rozświetlającym i Emolium-krem zwykły, też!
A podkłady, ze swojej strony mogę polecić: Astor Vitality, Astor Perfect Stay 24h, Yves Rocher Podkład kremowy w słoiczku. Ale dalej szukam swojego ideału! |
|
|
|
|
#6 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wczoraj kupiła podkład gosha za namową sprzedawczyni ciekawe jaki będzie.... pomalowałam sie zobaczę jak moja buzia zareaguje |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Joanno, zapytam nieco OT-owo- ten Aqua nie zapycha porów?
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;17407280]Joanno, zapytam nieco OT-owo- ten Aqua nie zapycha porów?[/QUOTE]
nie super nawilża
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Czy chodzi o Gosh'a X-Ceptional Wear ? Jeśli tak to proszę zdaj relację. Czaję się na niego od dawna. Moja skóra również lubi się przesuszać, a niestety - wymaga krycia. Aktualnie używam Revlon'a CS na zmianę Max Factor'em LP ; )) Podobno z tanich i dobrze kryjących dziewczyny polecają Lirene.
|
|
#10 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kryje idealnie, tuszuje wszystko nie wysusza |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki Bogu ! ; )) W takim razie wybiorę się pooglądać kolory. Mam nadzieję, że nie załamię się widząc same w różowej tonacji. Nie orientujesz się może czy kosmetyk posiada odcienie z żółtym pigmentem? Jeśli nie to niestety muszę szukać dalej ... Swoją drogą to ciekawe, że takich podkładów jest zdecydowanie mniej.
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musisz popytać w drogerii [1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;17434587]A jak z jego trwałością? W porównaniu z Revlonem?[/QUOTE] oba się długo trzymają osobiscie wolę revlon |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny a gdzie mozna dostac produkty gosha? Kiedys byly w naturze ale swego czasu ich szukalam i babka mi powiedziala ze juz sie wycofuja ze sprzedazy. Zalezy mi na tym podkladzie bo mam bardzo sucha cere i kazde kupno podkladu konczy sie porazka
i jezeli mozecie to zdradzcie jaki koszt?
Edytowane przez margot86 Czas edycji: 2010-02-25 o 19:26 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
Joasiu, jeśli nadal szukasz czegoś do skóry suchej, to mogę Ci powiedzieć, że byłam ostatnio w Sephorze i pani powiedziała, że nawilżający i nie wysuszający (ale nie wiem jak z kryciem) jest Bourjois 10 hour sleep effect. Może też sobie przetestuj
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Tutaj recenzja osoby z cerą suchą : http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=11159 |
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;17683118]Joasiu, jeśli nadal szukasz czegoś do skóry suchej, to mogę Ci powiedzieć, że byłam ostatnio w Sephorze i pani powiedziała, że nawilżający i nie wysuszający (ale nie wiem jak z kryciem) jest Bourjois 10 hour sleep effect. Może też sobie przetestuj
![]() ---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Tutaj recenzja osoby z cerą suchą : http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=11159[/QUOTE]o dziękuję już czytam;* edit: przestudiowałam,jedni chwalą inni nie jak to zazwyczaj bywa ![]() nie wiem czy go znajdę u mnie porozglądam się aaa macie jakies inne propozycje/? Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2010-03-06 o 21:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:33.

musisz popytać w drogerii
i jezeli mozecie to zdradzcie jaki koszt?