|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Karanie brakiem seksu
Jestem ciekawa waszych opinii na ten temat.
Moje koleżanki często gdy ich faceci coś przeskrobią karają ich brakiem seksu. Ot, wyznaczają np "2 tygodnie bez seksu". Wg mnie to bez sensu, jak jest u was? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Karanie brakiem seksu
Ja jak słyszę coś takiego to się zawsze śmieję, że skoro kara ma być dla faceta, to czemu ja mam cierpieć i sobie ją wymierzać.
Chybabym skisła przez dwa tygodnie. A tak poza tym to strasznie dziecinne mi się wydaje. I wogóle to proponuję do konta postawić na dokładkę. Nie wiem czemu ma to służyć. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Najwyraźniej nie maja z nimi dobrego seksu, skoro tum samym sobie tez odmawiają - może to taka wymówka hah
|
|
|
|
|
#5 |
|
BAN stały
|
Skoro to facet zawinil, po co siebie karac?
Chociaz rozumiem, ze mozna sie tak wkurzyc na faceta, ze przez jakis czas ochota na amory przechodzi. Ale to wtedy trudno rozpatrywac w kategoriach kary |
|
|
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Idiotyzm moim zdaniem.
Tak jakby faceci myśleli TYLKO o seksie. Dobrze wiemy że tak nie jest. Kobiety nie dosc, że takimi "karami" sie osmieszaja to jeszcze same sobie szkodzą. Dłuższa przerwa w seksie zaburza więź między partnerami . |
|
|
|
|
#7 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie abstrakcja. Szybciej siebie bym tym ukarała, a gdyby partner mnie tak karał to przestał by nim być szybko zapewne. Swoją drogą wydawało mi się, że związek jest relacją równorzędna a nie wychowawca - wychowanek a zdawało mi się, że tylko w nierównorzędnej relacji występuje wymierzanie kar. Żadna z moich przyjaciółek takiego "systemu kar" nie stosuje.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
Masz głupie i niedojrzałe koleżanki, które robią z siebie prostytutki, bo z seksu robią towar, którym handlują.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak tz przeskrobie cos to mu mowie wprost ze mi przykro generalnie rozmawiam itp po czym bocze sie z 10 minut dla zasady a potem jest ok
szkoda zycia na fochy Karanie seksem jest na rowni dla mnie z nagradzaniem dzieci slodyczami - idiotyczne Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
IMHO pomysł idiotyczny, wynikający z braku szacunku do siebie ("handlowanie" seksem) i partnera (traktowanie dorosłego faceta jak dziecko, które można ukarać). Tak samo nie trawię seksu na zgodę, ale to zupełnie inna bajka
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#12 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Karanie brakiem seksu jest niedojrzałe, ale nie ukrywam, jak czasem jestem wściekła na lubego, to seks jest ostatnią rzeczą, na jaką mam ochotę.
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
No ale to jest zupełnie co innego - nie mieć ochoty w danym momencie, a na zimno wyznaczać jakieś okresy bez seksu 'bo kara'.
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
No było tak ,tylko w druga stronę.Małżonek chyba nie postrzegał tego w kategoriach kary ale było to dotkliwe i dla mnie i dla niego, sądząc po entuzjazmie jakim się wykazywał kiedy mu przeszło. Do dziś do końca nie wiem za co???
|
|
|
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to też głupota. Sama bym na tym bardziej ucierpiała niż on ;-)
Inaczej też jest gdy para się ciągle kłóci i po prostu związek zbliża się ku końcowi to wtedy też nie ma chęci na amory, ale to nie kara przecież. W żartach mowie czasem ale to tylko żart
|
|
#16 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Ale spotkałam się z reakcją "ależ no jak możesz, przecież kłótnia to jedno, a seks to drugie" - no nie, u mnie to tak nie działa, że tu na niego warczę, a tu go miziam.
|
|
|
|
#17 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dokładnie. Problemy się rozwiązuje lub się rozstaje (jeżeli są nierozwiązywalne), a nie wyznacza sobie kary. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
Problemy się rozwiązuje, zaczynając od rozmowy, a nie przyjmuje postawę urażonej niewinności.
|
|
|
#19 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Dla mnie to dziwne.Za to przytoczone tu przede wszystkim karanie w prawdziwym znaczeniu tego słowa, tj. czasowy brak seksu mimo ochoty "bo nie zasluzył", to według mnie nie tylko dziecinada, ale też - jak ktoś już napisał - forma prostytucji. To o takich laskach się mówi, że "dają" swoim facetom - w takiej sytuacji ten tekst nawet mnie nie zniesmacza
|
|
|
|
#20 |
|
Konto usunięte
|
Karanie brakiem seksu to głupota i jak dla mnie rodzaj tresury. Jak nie zrobisz tego i tego albo tak i tak, to nie dostaniesz nagrody. Bez sensu i powoduje w dłuższym rozrachunku więcej problemów niż korzyści.
|
|
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
mam tak samo, nie potrafię oddzielić jednego od drugiego. Jak raz na parę miesięcy zdarzy się jakaś większa kłótnia, to jestem tak wyjałowiona emocjonalnie, że ostatnie o czym myślę, to seks - przytulenie na zgodę jak najbardziej, ale nic więcej.
|
|
|
|
|
#22 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję ,że jak już te biedne chłopy odpokutują i zasłużą na ten seks to coś z tego mają a nie ,że lala leży i robi łaskę. Panie myślą ,że mają jakąś wyjątkową tą bożenę, ze złota czy co?
|
|
|
|
|
#23 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
A facet to dziecko żeby wymierzać mu kary?
|
|
|
|
|
#25 |
|
Konto usunięte
|
Jeśli facet zrobiłby coś , co mnie zabolało to nie miałabym ochoty uprawiać z nim seksu.
|
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zakorzenienie
|
Proponuję taryfikator:
-pójście na piwo bez pozwolenia- 2 dni bez seksu - pozostawienie skarpetek na dywanie- 1 dzień -spóźnienie 1/2 dnia bez seksu |
|
|
|
|
#28 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
BAN stały
|
W temacie jest o wyznaczaniu 2 tyg. kary. Rozumiem to wlasnie tak, jak napisalam wyzej. Bo jesli nie mam ochoty, bo cos mnie dotknelo to raz komunikuje to w taki sposob, ze partner nie powinien odczytac tego jako kary a dwa skad mam wiedziec czy foch mi minie za 2 dni czy 2 tygodnie.
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie róbmy z ludzi idiotów, którzy nie rozumieją co mówią. Inna sprawa, że druga strona może pewne rzeczy (np. odmowę seksu) odebrać jako karę, ale to już kwestia podejrzewania się w związku o złe intencje / niedogadania.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-02-10 o 13:30 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:53.

Chybabym skisła przez dwa tygodnie.