|
|||||||
| Notka |
|
| Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
au pair w wakacje
Czy wyjeżdżając do pracy jako au pair trzeba mieć jakieś udokumentowane doświadczenie pracy z dziećmi?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: au pair w wakacje
to zależy :P od agencji, a jeśli z niej nie korzystasz - od rodziny. gdzie planujesz wyjechać?
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Do UK
Chciałam sobie język przed studiami doszkolić no i znaleźć jakąś ciekawą prace Doświadczenie z dziećmi mam, bo pilnuje często kuzynek, ale to się chyba nie liczy jako doświadczenie :P
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
często wymagane jest prawo jazdy i chęć pozostania na ok 6 miesięcy albo roku wzwyż..
nie wiem cz ktoś się zdecyduje na nianię na 2-3 miesiące .. dzieci się przyzwyczają polubią.. i co? i sobie wyjedziesz jak gdyby nigdy nic? |
|
|
|
|
#5 |
|
Przyczajenie
|
myślałam raczej o 4 miesiącach i niektórzy rodzice potrzebują niani na taki czas. A jak mi się spodoba to może odłożę studia i zostanę na dłużej
Tak naprawdę jest to mój pierwszy raz i nie wiem czego się spodziewać, dlatego chce spróbować tylko na okres wakacji
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
polecam Ci bloga Uli, tu podaję linka do zakładki au pair info
http://adamantwanderer.blogspot.com/p/au-pair-info.html wydaje mi się że jadąc na wakacje właśnie przed studiami baardzo łatwo jest później nie wrócic, ile ja takich przypadków znam ale co, jedź, zwiedzaj, poznawaj ![]() myślę że najlepiej-najbezpieczniej pojechac przez agencję (masz możliwośc wyboru rodziny) oni prawdopodobnie wymagają iluśtam godzin przepracowanych jako opiekunka (200?) a czy dobrze pamiętam pewna na 100%nie jestem dlatego odsyłam do Uli ![]() ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- ach no i warto dodac ten link - kobietki z wizażu już ten temat przerobiły wzdłuż i wszerz na pewno znajdziesz ciekawe infohttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=526563 |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
A jeśli jestem 18 letnią dziewczyną która właśnie skończyła szkolę to gdzie mogę zdobyć te 200 godzin doświadczenia> Tak szczerze mówiąc to jestem zielona w tym temacie, a bardzo chciałabym pojechać gdzieś jako au pair
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jednym z warunków wzięcia udziału w programie jest zdobycie 300h doświadczenia w opiece nad dziećmi. Wlicza się w to każdy rodzaj pracy z dziećmi, od klasyczna opieki po udzielanie korepetycji czy prowadzenie jakichś zajęć. Z zasady nie może to być nikt z rodziny, ale wszystko, łącznie z godzinami można 'podkolorować' . Nie mogą to być oczywiście osoby fikcyjne, bo Cultural Care zazwyczaj kontaktuje się z ludźmi, którzy uprzednio wystawili au pair referencje." wydaje mi się że dla Ciebie najlepszą opcją byłoby podjęcie się opieki jakiegoś maluszka, np. portal niania.pl ma wiele takich ofert i spokojnie te godzinki można uzbierać
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Konto usunięte
|
na tej niani jestem zarejestrowana już jakieś 3 lata i ani jednej oferty nie otrzymałam.. chociaż i sama pisałam że jestem daną ofertą zainteresowana..
zdecydowanie nie polecam tego portalu.. trzeba sobie wykupić konto premium żeby się w jakikolwiek sposób skontaktować z drugą osobą.. |
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26790580]na tej niani jestem zarejestrowana już jakieś 3 lata i ani jednej oferty nie otrzymałam.. chociaż i sama pisałam że jestem daną ofertą zainteresowana..
zdecydowanie nie polecam tego portalu.. trzeba sobie wykupić konto premium żeby się w jakikolwiek sposób skontaktować z drugą osobą..[/QUOTE] no co ty ?? wydaje mi się że dla chcącego nic trudnego;P chodzi chyba bardziej o to, żebyś to Ty przeglądała oferty jakie tam są i skontaktowała się z rodzicami- często podają nr tel, jak nie to mail. moja znajoma dzięki temu znalazła miłą rodzinkę której pociechę niańczy
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w profilu nie mogą umieszczać danych kontaktowych takich jak nr telefonu czy email.. trzeba się kontaktować poprzez portal niania.pl a żeby się kontaktować trzeba wykupić konto premium.. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Przyczajenie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26790691]właśnie rodzice którzy umieszczają oferty nie mogą chyba przeglądać wiadomości póki nie wykupią konta premium.. i kiedy to do nich dociera to rezygnują i już nie wchodzą na stronę..
w profilu nie mogą umieszczać danych kontaktowych takich jak nr telefonu czy email.. trzeba się kontaktować poprzez portal niania.pl a żeby się kontaktować trzeba wykupić konto premium..[/QUOTE] jak komuś ten portal nie pasuje to wydaje mi się że jest sporo innych opcji żeby znaleźć podopieczną, jeśli oczywiście chce gumtree.pl tam też jest sporo ogłoszeń, a takie opiekowanie się dzieckiem w domu myślę, że jest najlepszą okazją na uzbieranie tych potrzebnych h, no i dorobienie sobie. przecież jako 18latka jeszcze bez wykształcenia pedagogicznego nie może pracować np.w przedszkolu nie
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam na wątek poświęcony byciu au pair https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post26791121
i jednocześnie do przeczytania pierwszego postu tam
|
|
#14 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
otóż to.. teraz nawet rodzice piszą w ogłoszeniach że chcą taką co to się uczy na psychologii czy pedagogice.. czego zupełnie nie rozumiem ale no cóż ładnie brzmi.. niania mojego dziecka studiuje pedagogikę.. a taka zwykła dziewczyna to już idzie na 2 plan.. bo cóż ona może zaoferować.. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Raczkowanie
|
wydaje mi się, że te wszystkie referencje i doświadczenia najbardziej są wymagane od aupairek które jadą do USA (patrz blog Uli :P) i to przez agencję. Jeżeli znajdziesz rodzinę w Europie na jakimś serwisie ogłoszeniowym, to nie jest to chyba konieczne, co nie znaczy, że niewskazane...
|
|
|
|
|
#16 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale ja na wlasna reke szukalam [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;26784700]często wymagane jest prawo jazdy i chęć pozostania na ok 6 miesięcy albo roku wzwyż.. nie wiem cz ktoś się zdecyduje na nianię na 2-3 miesiące .. dzieci się przyzwyczają polubią.. i co? i sobie wyjedziesz jak gdyby nigdy nic?[/QUOTE] a bylas au pair ze tak radzisz? ![]() ![]() wlasnie ![]() duzo au pair jest na wakacje, nie raz rodzinki szukaja nawet tylko na wakacje, a tym bardziej jesli jest sie po maturze to jest czerwiec-wrzesien to prawie 4 mies. Tez tak wyjechalam przed studiami. Ba, moja rodzinka na 2 mies nawet mnie chciala. I dwa razy. a agencje wymagaja prawka moze ale tez zalezy od preferencji rodziny. Cytat:
![]() |
||
|
|
|
|
#17 |
|
Konto usunięte
|
nie byłam ale czytałam oferty rodziców.. co do opieki nad dziećmi..
|
|
|
|
|
#18 |
|
Konto usunięte
|
no to chyba zle przeczytalas
![]() wiele z nas bylo ba bez zadnego doswiadczenia i na wyjazdy wakacyjne i bez prawka. Nawet tu na wizazu duzo z nas w Londynie bylo na wakacje oczywoiscie jak sie ma doswiadczenie to plus etc ale zalezy od rodzinki kogo wybierze i kazdy ma szanse jak sie na wlasna reke szuka..
|
|
|
|
|
#19 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram. ja osobiście planuję wyjechać na wakacje do UK z agencji, a nie na własną rękę, ale warunki są podobne. wymagają doświadczenia, owszem, ale od cioci, siostry etc których dziećmi się opiekowałaś. prawko jest dodatkowym plusem, ale nie wymogiem. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

Chciałam sobie język przed studiami doszkolić no i znaleźć jakąś ciekawą prace
ale co, jedź, zwiedzaj, poznawaj 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)