|
|
#542 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Bylam- Jestem- Chce byc AU PAIR vol VIII
dziewczyny.. mi właśnie pod oknem 'chusta' odprawia jakieś modły.. klęczy na kocu,chusta na głowie,swetry,nogi zakryte.. składa takie pióra,modli się i rzuca nimi.. i tak cały czas.. już 3 raz to przyszła robić.. masakra.
---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- jetaime- planuje się tam wybrać książka mnie zaczarowała
|
#543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#544 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny...tak się zastanawiam... mam takie fotki jak ze znajomymi przebieramy się za hipisów
i chciałabym je dorzucic na profil, ale...nie wiem czy rodzice odbiorą to pozytywnie, że jestem wyluzowana i mam ciekawe pomysły, więc bede fajnie wspolpracować z dzieckiem, czy raczej jako sex, drugs & rock'n'roll - odpada ![]() ![]() co myślicie ? ![]() |
|
|
|
#545 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że musisz się zastanowić, jeżeli nie masz co tu robic przez ten rok to myślę, że zawsze lepiej jest wyjechać - więcej zarobisz, poznasz świat język itp. Ja jestem praktycznie już w 100% nastawiona na nie dla rodziny z Brooklynu. Wprawdzie jeszcze nie zadzwonili a ja miałam się nie nastawiać ale jak czytam tą ich aplikację to cały czas znajduje coś co mi nie pasuje - Mama nie pracuje (stay at home mom) a tego nie lubię bo mam wrażenie, że cały czas by mi patrzyła za ramie co tylko ja tu robię - Ich aplikacja jest taka...na odwal się. Ja w swojej praktycznie na kązde pytanie mam długaśną odpowiedź a u nich po 2-3 zdania max. - Niektóre odpowiedzi są takie, że mam odczucie jakbym to ja miała ich później po stopach całować, że sgodzili się mnie przyjąć do swojego domu (specjalnie zaznaczyli że chcą żebym ja rozumiała to że oni wydają pieniądze na mnie) a przecież to jest obustronna korzyść - No i to sprzątanie... Niech zadzwonią no albo nie blokują mi profilu !
|
|
#546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo faktycznie moze sie roznie kojarzyc.....ciezko tak powiedziec nie widzác... Cytat:
hmm a nie mozesz jakos odrzucic tej aplikacji?? I jesli jedna rodzina sie Tobá zainteresuje to automatycznie inne rodziny nie moga sie interesowac?? Jejku, coraz bardziej to wybieranie przez agencje mi sie nie podoba ![]() Mam nadzieje, ze niebawem sie ktos naprawde fajny do Ciebie zglosi..!
|
|
#547 |
|
Rozeznanie
|
Mam taką małą dziwną sytuację.. Ta rodzinka do której byłam prawie przekonana dała mi kontakt do swojej obecnej aupair, napisałam jej maila i mi odp że mogę ją też znaleźć na fb. ok znalazłam, była kiedyś dostępna to do niej napisałam i mi nic nie odpisała.. A teraz mnie usunęła ze znajomych... nie rozumiem o co kaman??
|
|
#548 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co prawda manchester to typowe przemyslowe miasto, ale ma swoje uroki i niedaleko piekny peak district i sporo fajnych miejsc na zakupy a na jedniodniowa wycieczke zawsze mozna gdzies skoczyc dalej, rezerwowane wczesniej podroze mega-busem sa na prawde mega- tanie no i ja nie daleko jakas godzinke od manchestru mieszkam (autobusem, ale bilet na caly dzien 3,5 funta ) moze napiszesz mi ktora to rodzina? chetnie popatrzeI do reszty dziewczyn, widze ze ilosc postow roznie w niewiarygodnym tempie I gdzies sie moje zapytanie zgubilo - czy znacie jakies tanie miejsce w londku w ktorym mozna sie przekimac na 2-3 noce?
|
|
|
|
|
#549 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jezeli mój profil "okupuje" jedna rodzina to on jest niedostępny dla innych Też nie mogę powiedzieć, że jestem zachwycona ale to jedyne wyjście jeżeli chce się wyjechać do Stanów Też mam taką nadzieję ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Może couchsurfing ?
|
|
#550 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#551 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama mialam kilka osob, ktore ( bylam przekonana na 1000% ) by mnie nie wywalily...Nie wiem co sie podzialo. Gdzies ktos tez sie na ten motyw na FB skarzyl. Moze napisz do niej raz jeszcze emaila i spytaj, dlaczego Cie wywalila i czy jednak moze z Toba pogadac. Jak nie odpowie, to zaczniemy sie martwic ![]() Cytat:
ojjj to nieciekawa sytuacjaaa..;/ lepiej niech oni zejda z Twojego profilu, no chyba ze po rozmowie okaza sie naprawde fajni...
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#552 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. W każdym bądź razie już do niej napisałam maila i teraz zobaczymy co odpisze
|
|
#553 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Miałam dzisiaj pierwszą rozmowę ( na skypie) w sprawie pracy jako au-pair.
Straszny stres. Rozmawialiśmy prawie przez godzine, a jak taaak strasznie dukałam Nie wiedziałam, że mój angielski jest aż tak fatalny. Ale do rzeczy... Rodzinka bardzo miła, z Irlandii, proponują 100 euro tygodniowo, a obowiązki to opieka nad dwójką najmłodszych dzieci ( 1 i 2 latka), mają też trójkę starszych, nie ma tu mowy o żadnym sprzątaniu (mają chyba sprzątaczke) i gotowaniu. Zapewniają jedzenie i zamieszkanie. Host obiecał, że jeżeli sie zdecyduje to wyjedzie po mnie na lotnisko ( 3 h drogi od nich). Nie pytałam nawet czy pokryją samolot, bo mysle że nawet nie było sensu. Chciałabym pojechać na max. 4 miesiące. Co myślicie o tej ofercie? Moja mama jest strasznie sceptycznie nastawiona.
|
|
|
|
#554 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje wszystkim, które znalazły rodzinki
ja niestety po kilku tygodniach nadmiernej radości, wysłaniu danych do rezerwacji biletu, zaprzestaniu szukania innych rodzin etc. dowiedzialam sie dzis, ze raczej nie pojade do owej rodzinki kurcze, mam takiego doła... mam czekac na wiadomosc, jeszcze za jakis tydzien dostane na 100% odpowiedz
"Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku." -Antoine de Saint-Exupery http://www.suwaczki.com/tickers/39f8xqpkregzcvpy.pngSUMMER AU PAIR IN IRELAND ;D od 1.06.2012 do 3.09.2012
|
|
|
|
#555 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wiem po sobie - pertraktuje z rodzicami od 2dni, na razie bezskutecznie choć trochę zmiękli. Tata już mi nawet oferował że zapłaci mi wakacje jakie tylko chce żebym tylko nie wyjeżdżała Co do oferty to ja nie bardzo się znam ale wydaje mi się że jak 100E bez gotowania i sprzątania, no i tylko 2jka dzieci to dość fajnie - zależy, w jakich godzinach? No i warunki - czy to wiocha zabita dechami czy blisko większego miasta Jak tu dziewczyny już mówiły - nie warto przyjmować pierwsze oferty jaka się nawinie. Pomyśl dobrze czy to spełnia większość Twoich oczekiwań - to w końcu 4miesiące Twojego życia ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#556 |
|
Raczkowanie
|
wypadla im pewna wazna sprawa i chyba bedą musieli przyleciec do Polski na wakacje, wiec automatycznie nie potrzebowaliby mnie w UK
"Kochać to nie znaczy patrzeć na siebie nawzajem, lecz patrzeć w tym samym kierunku." -Antoine de Saint-Exupery http://www.suwaczki.com/tickers/39f8xqpkregzcvpy.pngSUMMER AU PAIR IN IRELAND ;D od 1.06.2012 do 3.09.2012
|
|
|
|
#557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedzieli Ci ile godzin mialabys sie zajmowac dziecmi? Fajne maluszki, bedzieesz miala duzo radosci... ![]() Dlaczego Twoja mama jest sceptycznie nastawiona do wyjazdu? Ma jakies konkretne argumenty?? Mozna já zrozumiec, jedziesz do obcego kraju, do onbcej rodziny, niewiadomo jak beda Cie traktowali itd. Twoja glowa w tym, aby uspokoic mamé ( i siebie takze) i pokazac, ze bedziesz tam nie tylko bezpieczna, ale i szczesliwa ![]() W ktorejsc czesci watku, ale dwno temu pamietam mialysmy przeboje z jakás mamá jednej z wizazanek, pomagalysmy já przekonac, chyba sie udalo. Walczylysmy zaciekle z jej argumentami.... ![]() Glowa do gory, to sá Twoje marzenia! Cytat:
Lusiu, mam nadzieje, ze ordzinka pozytywnie Ci odpowie i ze jednak uda Ci sie wyleciec... a nawet jesli nie, to nie zaprzestawaj swoich poszukiwan i ...moze uda Ci sie jeszcze kogos fajnego znalezc... ![]() Nie zalamujemy rák!!!
|
|
#558 |
|
Wtajemniczenie
|
Lusia- będzie dobrze
!
|
#559 |
|
Wtajemniczenie
|
Lusia - trzymam kciuki żeby się ułożyło
![]() Ja w ramach przygotowań do wyjazdu uczę się przepisów Polskiej kuchni Uwielbiam gotować ale raczej takie nietradycyjne niż tradycyjne przepisy - od tego u nas jest babcia Ale skoro wyjeżdżam to trzeba się uczyć coby rozprzestrzeniać Polską kulturę. W efekcie właśnie zajadam się pysznymi leniwymi kluskami, mniam ! Swoją droga, dziewczyny jakbyście powiedziały na kluski po ang ? W słowniku wychodzi mi dumplings (?) a w liczbie mnogiej noodles (na pewno nie)
Gwoli scislosci pisze tutaj z 3 roznych urzadzen i tylko jedno ma polska klawiature ! ![]() Prawo jazdy ! Edytowane przez madzior22 Czas edycji: 2011-05-08 o 19:05 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.yha.org.uk/find-accommoda...urt/index.aspx moja koleżanka nocowała tam kilka nocy w tamtym roku za 15Ł/noc w pokoju 6-osobowym (wieeeelkim) tylko dla dziewczyn. Było spoko. Albo faktycznie couchsurfing
|
|
|
|
|
#561 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za wsparcie
![]() ![]() mam jeszcze taką nadzieję, że jednak wszystko im się uda zaplanować tak, że mój wyjazd byłby jednak możliwy ![]() moi rodzice już byli na "tak", wszystko, co wiedziałam, to im powiedziałam o tej rodzinie i zaakceptowali to, a teraz od nowa będę musiała ich przekonywać, chociaż wspierają mnie i nie mówią "daj sobie spokój", ale wręcz przeciwnie usłyszałam dzisiaj "a co? tylko jedna rodzinka jest w Anglii?" ![]() kahen33, Twoi rodzice też się przekonają, że to fajny pomysł jeśli będą widzieli, jak się cieszysz z kazdej oferty, ale jednocześnie odpowiedzialnie do tego podejdziesz, to będzie ok ![]()
Edytowane przez lusia1295 Czas edycji: 2011-05-08 o 19:26 |
|
|
|
#562 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#563 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za to pojechałam rowerem do bratowej, myślałam, że padnę po paru metrach, wiatr tak wiał a tata dalej nie uznaje mnie za swoją córkę ![]() a mama ciągle mówi, że ona nie wytrzyma babcia się dzisiaj przy mnie rozpłakała (89lat) powiedziała, że mnie więcej nie zobaczy, aż mi się słabo zrobiło ale chociaż rzuciła na walizkę, bo jakby nie ona to bym pojechała- du.pą po sękatej desce ale żyje i się nie zamierzam poddać!!! |
|
|
|
|
#564 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę, że jeśli podejmiesz decyzję o wyjezdzie, to zaczną Cie wspierać (jeżeli nie będą tego robić wcześniej )
|
|
|
|
|
#565 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#566 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ALE pewnie do czasu aż się natnę na jakiś koszmarek
|
|
|
|
|
#567 |
|
Raczkowanie
|
Hej, to znowu ja. Na wstępie, to nie jest pierwsza oferta. Wymieniłam już wiele maili z rodzinami jednak zawsze z jakiegoś powodu nie byłam odpowiednią kandydatką. Czyli wychodzi: fakt pierwsza poważna. Napisali, że 35-40 h tygodniowo wychodzi, głównie z rana i popołudniu. I to jest raczej małe miasteczko- hostka podkreślała to kilka razy.
Moi rodzice uważają, że to moje ostatnie wolne wakacje ( od października mam nadzieje studia) i że powinnam odpocząć, ale przecież bede mieć co drugi weekend cały wolny wiec myśle, że sobie odpoczne i przy okazji podszokle język- tata mówi, ze irlandczycy mają beznadziejny angielski, ale hostka jest nauczycielką i oferowała naukę. O i czy au-parki z Irlandii mogłyby mi powiedzieć coś odnośnie ubezpieczenia. Dużo czytałam o karcie Euro26. Co o niej myślicie? Edytowane przez kahen33 Czas edycji: 2011-05-08 o 22:25 |
|
|
|
#568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;/ Euro 26 dziala wszedzie w Europie oprocz Szwajcarii....( ) spokojnie mozesz já sobie zalatwic.
|
|
#569 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
40h tygodniowo to też raczej dużo, małe miasteczko - zastanów się dwa razy zanim coś zdecydujesz
|
|
|
|
|
#570 |
|
Rozeznanie
|
Niech mnie ktoś przytuli...
"Ciągle zadaję pytania na które nie ma odpowiedzi bądź nie umiem ich znaleźć..." Edytowane przez klaudia77 Czas edycji: 2012-02-16 o 16:53 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:08.

książka mnie zaczarowała
Albo był ktoś na takich? :P

Nigdy mi się nic takiego nie zdarzyło. W każdym bądź razie już do niej napisałam maila i teraz zobaczymy co odpisze
mam czekac na wiadomosc, jeszcze za jakis tydzien dostane na 100% odpowiedz
!