Zagadanie do eks po przyjacielsku - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyj±tkowe miejsce, w którym podzielisz siê emocjami, uczuciami, zwi±zkami oraz uzyskasz wsparcie i porady spo³eczno¶ci.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2016-02-16, 01:22   #1
malami022
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 6

Zagadanie do eks po przyjacielsku

Drogie wiza¿anki
Na wstêpie powiem, ¿e moje pomys³y mnie sam± nie raz zaskakuj± i nie wiem czy ten nie jest moim kolejnym durnym pomys³em.
Pare miesiecy temu rozsta³am siê z ch³opakiem, z mojej inicjatywy po czym chcia³am wróciæ szybko jednak mój by³y ju¿ nie wiedzia³ sam czego chce na tamt± chwile. Zaproponowa³ mi przyja¼ñ ale odmówi³am unosz±c sie durna "damsk±" dum± i kaza³am mu siê do siebie nie odzywaæ. O dziwo my¶la³am, ¿e siê z³amie szybko ja albo on ale tak milczymy sobie juz 3 miesi±ce
Ostatnio mam ochotê zagaæ do niego ale tylko jak do kolegi i odnowiæ kontakt. Nie chce do niego wracaæ bo wiem, ¿e to nie jest ch³opak dla mnie na d³u¿sz± mête, przez skrajnie ró¿ne charaktery, ale jestem ciekawa co u niego s³ychac itp. no i tutuaj mam pytanie/ Czy zagaduj±c nie wyg³upie siê? Jak nie jak to zrobic, ¿eby nie pomy¶³a³ sobie ,¿e chce do niego wróciæ?
My¶lê, ¿e uczucia nasze moje i jego ju¿ dawno wygas³y wiêc mo¿e jednak jest mo¿liwe odnowiæ relacje jaka ³±czy³a nas przez tym zwi±zkiem czyli zwyk³e kole¿eñstwo.

Edytowane przez malami022
Czas edycji: 2016-02-16 o 01:26
malami022 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-16, 05:21   #2
Karena 73
Kobieta z klas±

Wiadomo¶ci: 3 058
Dot.: Zagadanie do eks po przyjacielsku

Cytat:
Napisane przez malami022 Poka¿ wiadomo¶æ
Drogie wiza¿anki
Na wstêpie powiem, ¿e moje pomys³y mnie sam± nie raz zaskakuj± i nie wiem czy ten nie jest moim kolejnym durnym pomys³em.
Pare miesiecy temu rozsta³am siê z ch³opakiem, z mojej inicjatywy po czym chcia³am wróciæ szybko jednak mój by³y ju¿ nie wiedzia³ sam czego chce na tamt± chwile. Zaproponowa³ mi przyja¼ñ ale odmówi³am unosz±c sie durna "damsk±" dum± i kaza³am mu siê do siebie nie odzywaæ. O dziwo my¶la³am, ¿e siê z³amie szybko ja albo on ale tak milczymy sobie juz 3 miesi±ce
Ostatnio mam ochotê zagaæ do niego ale tylko jak do kolegi i odnowiæ kontakt. Nie chce do niego wracaæ bo wiem, ¿e to nie jest ch³opak dla mnie na d³u¿sz± mête, przez skrajnie ró¿ne charaktery, ale jestem ciekawa co u niego s³ychac itp. no i tutuaj mam pytanie/ Czy zagaduj±c nie wyg³upie siê? Jak nie jak to zrobic, ¿eby nie pomy¶³a³ sobie ,¿e chce do niego wróciæ?
My¶lê, ¿e uczucia nasze moje i jego ju¿ dawno wygas³y wiêc mo¿e jednak jest mo¿liwe odnowiæ relacje jaka ³±czy³a nas przez tym zwi±zkiem czyli zwyk³e kole¿eñstwo.
A tak serio o co chodzi? Masz nadziejê, ¿e jednak przemy¶la³ i zechce wróciæ? Trzy miesi±ce to bardzo krótko na " uczucia nasze moje i jego ju¿ dawno wygas³y". Nie wierzê, ¿e nagle chcesz siê z nim tylko zakolegowaæ.
Stary 2016-02-16, 08:52   #3
AlaZala
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 939

"Przemy¶la³am Twoj± propozycjê sprzed trzech miesiêcy i dosz³am do wniosku, ¿e, wbrew wcze¶niej wyra¿onej opinii, chcê siê z Tob± kolegowaæ. Mam nadziejê, ¿e Twoja propozycja wci±¿ jest aktualna."
AlaZala jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-16, 17:47   #4
malami022
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AlaZala Poka¿ wiadomo¶æ
"Przemy¶la³am Twoj± propozycjê sprzed trzech miesiêcy i dosz³am do wniosku, ¿e, wbrew wcze¶niej wyra¿onej opinii, chcê siê z Tob± kolegowaæ. Mam nadziejê, ¿e Twoja propozycja wci±¿ jest aktualna."
hahaha to bym chyba napisa³a jedynie na ostrej imprezie nic takiego na trze¼wo nie wpad³oby mi do g³owy po alkoholu chyba te¿ A¿ tak spontaniczna i wygadana nie jestem :P

Tak chce sie tylko kolegowac bo zwiazek by³ do kitu ,ale jako kolega jest naprawde ok o wiele lepszy ni¿ ch³opak bo do tego ma³o sie nadaje, tylko strasznie wstydze sie zagadac i nie wiem jak...
Stary 2016-02-16, 19:52   #5
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Cytat:
hahaha to bym chyba napisa³a jedynie na ostrej imprezie nic takiego na trze¼wo nie wpad³oby mi do g³owy po alkoholu chyba te¿ A¿ tak spontaniczna i wygadana nie jestem :P

Tak chce sie tylko kolegowac bo zwiazek by³ do kitu ,ale jako kolega jest naprawde ok o wiele lepszy ni¿ ch³opak bo do tego ma³o sie nadaje, tylko strasznie wstydze sie zagadac i nie wiem jak...
daruj sobie, nie wiem jak d³ugo byli¶cie razem - ale daruj sobie.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-16, 19:54   #6
Akwizgranka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 62

Pytanie tylko, czy na 100% szczerze chcesz siê z nim kolegowaæ. Mo¿e byæ tak, ¿e w g³êbi duszy chcesz do niego wróciæ...
Akwizgranka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-16, 20:05   #7
GdyKochamy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 951

To bez sensu. Pewnie które¶ z was jeszcze sobie do koñca nie poradzi³o z uczuciami.
Stary 2016-02-16, 20:21   #8
vouvray
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 405

Moim zdaniem to kiepski pomys³. Nie mieszaj ch³opakowi w g³owie. Jeszcze ¿aden eks nie odezwa³ siê do mnie ,,dla kole¿eñstwa'' tylko prêdzej, czy pó¼niej wychodzi³o szyd³o z worka, dlatego wydaje mi siê, ¿e to kole¿eñstwo mo¿e byæ ¼le odebrane przez Twojego eksa. Po tak krótkim czasie trudno zmieniæ relacjê z ,,zakochani'' na ,,kumple'', dlatego na Twoim miejscu da³abym sobie spokój w tej chwili. Poszukaj kumpli gdzie¶ indziej.
vouvray jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-16, 20:25   #9
Loisto
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 847

Ca³kiem niedawno te¿ mia³am podobny pomys³ i sama pyta³am wizazanek czy warto pisaæ do bylego. Na szczê¶cie doradzi³y mi bym da³a sobie spokój i zajê³a siê innymi sprawami. I doradzi³y usuniêcie by³ego z Facebooka. I pomog³o, jak rêk± odj±³ mo¿e Twoja chêæ do napisania tez bierze siê z tego, ¿e gdzie¶ Ci tam ex miga na Facebooku i z¿era Ciê ciekawo¶æ jak on ¿yje bez Ciebie? Wtedy najlepiej po prostu ca³kowicie siê odci±æ. Dobre i zdrowe relacje z by³ymi to rzadko¶æ, generalnie lepiej siê w to nie pchaæ.

Wys³ane z mojego C2105 przy u¿yciu Tapatalka
Stary 2016-02-16, 22:45   #10
malami022
Przyczajenie

Loisto z tego co tutaj czytam to u nas byla odwrotna sytuacja bo to ja porzuci³am ch³opaka ale tez z jego winy.

No w³a¶nie z tym usuwaniem z fejsa jest dziwnie kiedys usune³am jendego eks ale zbyt mocno go kocha³am i nie chcialam patrzyc jak specjalnie nagle wstawia cos na fejsa.... a tutaj chlopaka nie kocham i on nic nie wstawia wiêc mi na fb nie przekadza, normalnie brakuje mi go tylko jako kolegi.
Co do kolegowania znam pare która ze soba by³a d³ugo pok³ócili sie wreszcie zerwali i dziewczyna po kilku latach zagada³a i do dzisiaj jest jej najlpeszym kumplem ale schowa³a dume do kieszeni a to jest strasznie trudne. :/
Stary 2016-02-16, 23:48   #11
Loisto
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 847

Cytat:
Loisto z tego co tutaj czytam to u nas byla odwrotna sytuacja bo to ja porzuci³am ch³opaka ale tez z jego winy.

No w³a¶nie z tym usuwaniem z fejsa jest dziwnie kiedys usune³am jendego eks ale zbyt mocno go kocha³am i nie chcialam patrzyc jak specjalnie nagle wstawia cos na fejsa.... a tutaj chlopaka nie kocham i on nic nie wstawia wiêc mi na fb nie przekadza, normalnie brakuje mi go tylko jako kolegi.
Co do kolegowania znam pare która ze soba by³a d³ugo pok³ócili sie wreszcie zerwali i dziewczyna po kilku latach zagada³a i do dzisiaj jest jej najlpeszym kumplem ale schowa³a dume do kieszeni a to jest strasznie trudne. :/
Tylko ja te¿ nie chcia³am wracaæ do eksa ani nic z tych rzeczy. Przede wszystkim by³am ciekawa co niego.

Twoja kole¿anka odezwa³a siê po kilku LATACH...
A co je¶li ch³opak jeszcze dobrze siê z Ciebie nie wyleczy³?

Wys³ane z mojego HTC Desire 620 przy u¿yciu Tapatalka
Stary 2016-02-17, 04:24   #12
201607040940
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 6 562

Cytat:

kilka miesiêcy od rozstania to za szybko na "kumplowanie sie".
Daj sobie i jemu rok. Rana jeszcze siê nie zabli¼ni³a.
201607040940 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-17, 05:32   #13
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 34 402

Ja bêdê zmuszona siê kolegowaæ z by³ym bo mamy wspólnych znajomych, ale jak napisa³ ostatnio po dwóch miesi±cach czy chce pogadaæ to napisa³am mu, ¿e nie mimo, i¿ wcale za nim nie têsknie, bo my¶lê, ¿e warto takie kontakty z by³ym mo¿liwie daleko w czasie odsun±æ.
Uwa¿am, ¿e miêdzy by³ymi zawsze zostaj± jakie¶ niedokoñczone sprawy, niedopowiedzenia i mnóstwo wspomnieñ tych mi³ych i tych mniej i nawet jak siê nie kocha i nie têskni to jak widaæ po Tobie my¶li siê gdzie¶ o tej osobie. Nie warto moim zdaniem, jest tyle mê¿czyzn z którymi mo¿esz siê kolegowaæ a co z t± relacj± to czas poka¿e.
d169664e00d109aa737daf198b1aecbf032d7859 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-17, 14:44   #14
I am Rock
lokalna gwiazda

Wiadomo¶ci: 19 803

On ci przecie¿ proponowa³ przyja¼ñ. Nie skorzysta³a¶, wiêc teraz daj mu spokój.
I am Rock jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-17, 16:44   #15
AlaZala
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 939

Cytat:

Nie rozumiem, co Ciê ¶mieszy... Przecie¿ o to Ci w³a¶nie chodzi. Nie trzeba byæ spontaniczn± i wygadan±, ¿eby mówiæ wprost, jakie siê ma oczekiwania wobec innych osób.
AlaZala jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2016-02-17, 18:01   #16
malami022
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Poka¿ wiadomo¶æ
On ci przecie¿ proponowa³ przyja¼ñ. Nie skorzysta³a¶, wiêc teraz daj mu spokój.
Tak proponowa³ ale ta jego przyja¼ñ mia³a polegac na tym ,ze ja bym sie stara³a bo zerwa³am i bysmy do siebie wrocili... po jakims czasie jakby niby odzyska³ zaufanie ja wtedy nie wiedzia³am juz czego chce mia³am za duzo problemów i wola³am milczec i pouk³adac sobie ¿ycie i dac tez jemu spokój ,zresztajestem chyba zbyt wynios³a ¿eby lataæ za facetem.

I w³asnie boje sie tego tez,ze jakbym zagada³a to on by sobie tez cos wyobrazi³ ,ze ja chce nagle wracaæ a tak nie jest, zastanawiam sie dlaczego tylko tesknie za nim ale jak za kolega. Chyba wiêkszosæ dziewczyn tu ma racje
Stary 2016-02-18, 16:48   #17
malami022
Przyczajenie

Dziewczyny ju¿ nawet wymy¶li³am z siostra scenariusz ,ze zagadam z pro¶b± o pomoc w dokumentach, które on mi kiedy¶ za³atwia³.... taka wymówka my¶licie ,ze to dobry pomys³ ¿eby zagadaæ?
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Intymnie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2016-02-18 17:48:52

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.