|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Cera skłonna do wyprysków - Jaki krem ?
Witam.
Od dłuższego czasu używam kremu Ziaja (POPRAWIAJĄCY KOLORYT SKÓR) natomiast jest on bardzo tłusty i wychodzą mi po czasie zaskórniki i można jedynie się ich pozbyć, jeżeli je wycisnę ... ![]() Znacie taki produkt, który mogłybyście mi polecić ? Peelingi robię raz w tygodniu, co pozwala mi utrzymać skórę w miarę dobrej kondycji, jednakże nie jest ona aż tak rewelacyjna i chciałabym o nią zadbać nieco lepiej. Zależy mi na kremie, którego będę mogła stosować z czystym sumieniem i który nie zaszkodzi po dłuższym użytkowaniu ![]() Kosmetyczka dk której chodzę poleciła mi krem marki beautycycle, ale niestety do tanich nie należy, więc raczej się na niego nie zdecyduje ![]() Znacie jakieś tańsze zamienniki ? Głównie do cery tłustej, skłonnej do wyprysków ? Z przyzwoitą ceną dla biednej studentki ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Cera skłonna do wyprysków - Jaki krem ?
Krem Aloe Vera Ogrody Zdrowia.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
osobiście polecam ci marki apteczne
![]() Z aptecznych firm mogę polecić ci pharmaceris. Mają fajne kremiki w szczególności z linii dla skóry alergicznej, ale i też dla trądzikowców. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Może spróbuj sobie serii Ziaja Med - kuracja przeciwtrądzikowa. Jest całkiem przyzwoita i w bardzo przystępnej cenie.
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jaki polecacie krem matujący w miarę nie drogi a dobry i żeby faktycznie matowił choć na chwilę. Mam krem matujący z Green Pharmacy ale jakoś mnie nie przekonuje dlatego chcę znaleźć alternatywę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
miałam ten sam problem. W sumie to całkowitym przypadkiem u kuzynki zobaczyłam krem polskiej firmy AVA - kosztuje około 18 zł, matujący, specjalnie do skóry trądzikowej na dzień.
Dziwnie pachnie, ale skora jest po nim OK, nie wyskakują nowe dziadostwa i nie zapycha. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Chodzi Ci o krem na dzień? Jeśli masz cerę skłonną do wyprysków to najlepsze do jej pielęgnacji będą dermokosmetyki, które nie będą w żaden sposób jej podrażniać. Na dzień np. aktywny krem redukujący niedoskonałości z Iwostinu: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...konalosci.html
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Może wypróbuj olejek arganowy do twarzy? ja mam Argan Face Oil bielendy, akurat z kwasem hialuronowym, działa przeciwzmarszczkowo i jestem z niego bardzo zadowolona. Widziałam też w sklepie olejek z sebu control - do cery mieszanej i tłustej, może on Ci pomoże, bo nie zatyka tak twarzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
arganowy jest dobry jak ma sie tendencje do przesuszania w pewnych miejscach. ja mm taki 3w1 i do ciala tez go stosuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.