Kremy uniwersalne

Iwostin Purritin krem na noc redukujący niedoskonałości 40ml
Iwostin Purritin

• 24 listopada 2023 o 12:21
    Doraźnie redukuje niedoskonałości
    Kremu Iwostin Purritin używałam jeszcze jako nastolatka, mająca problemy z trądzikiem. Bardzo dobrze zapamiętałam ten produkt, ze względu na to, że rzeczywiście poprawiał stan mojej cery. Niejednokrotnie bywało tak, że posmarowałam aktywne zmiany trądzikowe na noc, a rano były znacznie mniejsze i wysuszone. Cera wygląda po użyciu dużo lepiej, mniej się przetłuszcza, a pory są zwężone. Jedynie zapach jest dosyć mocny, kojarzący się z mentolem. Bardzo polecam osobom ze skórą trądzikową, tłustą a nawet mieszaną na pojedyncze zmiany trądzikowe.
  • 26 sierpnia 2023 o 10:42
    Kiedyś mi pomagał...
    Krem kupiłam za około 20 zł przez Internet. Dawniej używałam próbek kremu, których zakup był bardziej opłacalny. Opakowanie dość minimalistyczne, z wygodną dozującą końcówką. Konsystencja kremu przyjemna, łatwo się rozprowadza po skórze. Wydajność na dobrym poziomie. Zapach delikatny, lekko czuć "apteczną" nutę, ale nie jest to jakoś bardzo przeszkadzające. Krem szybko się wchłania, ale niestety niezbyt nadaje się pod makijaż ze względu na tendencję do lekkiego rolowania. Nie matuje skóry, ale nie powoduje też świecenia - jest taki neutralny. Kilka lat temu borykałam się z problemem trądziku, a moja skóra była mieszana. Pani dermatolog poleciła mi serię Iwostin Purritin. Po zakończeniu kuracji, kremu używałam gdy zauważałam pierwsze symptomy nawrotu trądziku w postaci drobnych krostek. Produkt radził sobie z nimi w ciągu kilku dni. Obecnie moja skóra 25+ ma okresową tendencję pokrywania się niedoskonałościami, jest mieszana, zimą raczej sucha lub nawet czasem bardzo sucha. Latem produkuje nadmiar sebum na nosie i czole, na policzkach jest normalna. Niedoskonałości pojawiają mi się głównie na brodzie i dolnej części policzków, czyli tam gdzie wydaje mi się, że mam skórę normalną (nie jest ani sucha ani nie przetłuszcza się). Krem Iwostin Purritin niestety przestał sobie radzić z teraźniejszym stanem mojej skóry. Nie robi właściwie nic, ani nie przyspiesza gojenia się krostek, ani nie chroni przed powstawaniem kolejnych. Kiedyś krem rzeczywiście mi pomagał, był wręcz moim wybawieniem. Teraz już na mnie nie działa, nie wiem z jakiego powodu, może zmieniły się potrzeby mojej skóry? Trudno mi ocenić ten produkt dlatego zostawię 3 gwiazdki, chociaż jeszcze kilka lat temu dałabym mu 5. U niektórych będzie działał świetnie, u niektórych może nie zrobić nic pozytywnego. Myślę jednak, że można zaryzykować. Ja nie kupię ponownie, gdyż moja skóra chyba potrzebuje innej pielęgnacji.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Wygodne dozowanie
    • Delikatny zapach
    • Dobra wydajność
    • Dawne działanie
    Wady:
    • Obecny brak działania
    • Rolowanie się
  • 8 sierpnia 2023 o 8:56
    Brak skuteczności
    Niestety w moim przypadku nie widać żadnej różnicy ani żadnej skuteczności, zakupiony ze względu na dobre opinie i fakt iż produkt można kupić w aptece. Niestety stosując go kilka miesięcy nie widzę różnicy w żadnym najmniejszym procencie
  • 8 sierpnia 2023 o 8:35
    Pogorszył mój stan cery
    Mam nowszą wersję w nowym opakowaniu. Na początku pomyśłałam wow, jaka świetna konsystencja, lekki, przyjemny, nie uczula ani podrażania, idealny pod makijaż. Po powrocie z pracy do domu zauważyłam, że moja skóra jest mega świecąca i widać pod niej pełno nowych wykwitów - zrzuciłam odpowiedzialność na upał i stosowałam jeszcze kilka dni pod rząd, a było coraz gorzej. W połowie dnia świeciłam się jak bombka, a moja cera pogarszała się dość mocno - dalej zwalałam na upał. Dopiero potem zaczęłam przeglądać negatywne (nie tylko pochlebne) komentarze i zauważyłam problem wystąpił u sporej grupy osób. Odłożyłam krem, wróciłam do zwykłego kremu na dzień i skóra wróciła do równowagi. Podsumowując krem pogorszył mój stan cery, zapchał ją i wywołał efekt nadprodukcji sebum. Nie mam trądziku, ale po tym kremie wyglądałam jak biedronka.
    Zalety:
    • lekka konsystencja
    • nie podrażnia
    Wady:
    • Okropnie zapycha
    • pogarsza stan cery
    • Po godzinie skóra mocno się świeci
    Kaisja
    1 grudnia 2022 o 1:30
    Pojadę wieśniackim acz adekwatnym komentarzem, że to taki krem na oba uda – u Jednych się uda, u Innych nie uda
    Należę do tej części Użytkowników, u której działanie kremu się zdecydowanie nie udało, chociaż po zajrzeniu na Portal Wizaz.pl skonstatowałam, że istnieją Osoby kosmetyk chwalące, i stąd tak wyrafinowany tytuł mojej recenzji, ale nawet fakt, że specyfik ma Fanów, nie ocali go w mojej opinii przed wendetą w postaci wystawienia mu tylko jednej gwiazdki. Rzadko oceniam coś aż tak nisko, wychodząc z założenia, że każdy organizm, w tym cera, funkcjonuje trochę inaczej, więc coś nieodpowiedniego dla mnie może być fenomenalne dla Kogoś innego, natomiast pałam gniewem, gdyż krem wręcz uczynił mi krzywdę. Do testu podeszłam z jak rzadko kiedy gładką, czystą cerą, zaś po jakichś sześciu tygodniach, i zużyciu połowy zawartości jak zawsze w przypadku Iwostinu poręcznej i schludnej tubki, czyli 20 z 40 ml, na twarzy miałam kilka dosłownie krwawiących, ropnych grud, które zaczęły ustępować już po dwóch dniach od powrotu do dawnego, sprawdzonego kremu tuningowanego na noc dodatkowo apteczną maścią ściągającą. Tymczasem za stan przejściowy w postaci nasilającego się z każdym dniem wysypu zarówno otwartych jak i zamkniętych zaskórników początkowo nie obwiniałam nowego kremu, a nagły atak pierwszych jesiennych bardzo zimnych dni tuż po upałach, więc kiedy uświadomiłam sobie, że to raczej reakcja cery na krem, co do zasady mający koić i przeciwdziałać niedoskonałościom było już za późno, i wymagałam kuracji apteczną maścią. Szkoda, gdyż krem wydawał się być fajny. W porównaniu z dermokosmetykami zagranicznymi w miarę jeszcze nie aż tak drogi (ok. 40 zł za 40 ml), przyjemny w aplikacji oraz "w noszeniu". O dobrej konsystencji, delikatnym, świeżym zapachu, leciutko się wmasowujący i od razu wchłaniający, bardzo dobrze matujący moją cerę dojrzałą 40+, ale trudną - mieszaną i wrażliwą. Pomimo imponujących składników mających za zadanie redukcję wydzielania sebum, zapobieganie trądzikowym niedoskonałościom (palmitynian retinolu, zincidone), kojenie cery z istniejących (Alfa- i betahydroksykwasy), nawilżanie (hialuronian sodu) i łagodzenie (alantoina), coś w tym kremie wywołało u mnie efekt wręcz odwrotny i naprawdę okropny. Nie polecam.
    Zalety:
    • dermokosmetyczny skład - palmitynian retinolu, zincidone, Alfa- i betahydroksykwasy, hialuronian sodu, alantoina;
    • skutecznie przez cały dzień matowił cerę (moją 40+ mieszaną) – niezależnie od tego, że wywołał u mnie okropne niedoskonałości, i pomimo licznych pomniejszych zalet aplikacji finalnie go nie polecam;
    • wydajność – dobra – przez półtora miesiąca zużyłam ok. 20 ml (pół tubki o poj. 40 ml);
    • konsystencja – przyjemna, delikatna – świetnie się wmasowująca;
    • wchłanialność – świetna, natychmiastowa – bez lepkiego filmu a z poczuciem "napojenia" cery;
    • zapach – ładny – delikatny, świeży;
    • opakowanie – ładna, schludna, wygodna tubka ze szczelnym zamknięciem "klapką", typowa dla kosmetyków Iwostin – w tonacji zarezerwowanej dla cery tłustej – biała z motywami zielonymi;
    • cena – w miarę jeszcze przystępna – ok. 40 zł za 40 ml
    Wady:
    • efekt – w moim przypadku straszny – po kilku tygodniach stosowania kremu nierówności cery, liczne małe zaskórniki otwarte i zamknięte (co początkowo niestety uznałam jedynie za przejściową reakcję na gwałtowną zmianę pogody wczesną jesienią), by łącznie po sześciu tygodniach mieć kilka sporych ropno-krwawych krost w typie bolesnych grud, wymagających aptecznej maści, i ustępujących pod wpływem dawnego, sprawdzonego kremu