![]() |
#1 |
Wredny kotecek
|
![]() Opłata audiowizualna doliczona do rachunku... za prąd?!
Jak zawsze na dobranoc musiałam coś wygrzebać i podnieść ciśnienie przed snem :P
http://serwisy.gazetaprawna.pl/media...owizualna.html Czy wy to widziałyście?! Jakaś masakra. Płacę dostawcy kablówki, TVP nie oglądam w ogóle, a tutaj taka niespodzianka <3 Wg mnie jedynym sensownym rozwiązaniem byłoby zakodowanie tych programów - kto będzie chciał oglądać, niech płaci, a nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Opłata audiowizualna doliczona do rachunku... za prąd?!
No przecież z czegoś muszą sfinansować TVPiS
![]() Przedtem to była jeszcze szansa, że takie coś TK by uznał za niezgodne z konstytucją, ale teraz to wiadomo, PiS powie, że to tylko opinia, nie opublikuje wyroku i po sprawie. Już mnie nic nie zdziwi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
TheBill
|
To potwierdza tezę,że na 500+ PiS się wyłoży(ł)...ale nie o tym.
A co z tymi co mają talerze (satelity)? I co z tymi co będą chcieli,żeby kablówka im nie dostarczała tvp? Dziwna akcja
Takie tam Edytowane przez Monster66 Czas edycji: 2016-03-17 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Ja tam się cieszę z takiej opłaty - tak w końcu tak obrzydzą ludziom media publiczne, że w końcu zostaną sprywatyzowane. PO jakoś tego nie chciała zrobić, żeby mieć naczelny organ propagandowy przy sobie.
![]() Zresztą takie opłaty świadczą o tym, że media publiczne są ch. warte, skoro nie potrafią się same utrzymać z reklam. Żeby nie było - PiS popełnia potężny błąd. Może robić cyrk smoleński i podnosić podatki w dyskretny sposób. Może pluć na Trybunał Konstytucyjny. Może nawet dawać na Rydzyka. Ale Polacy potrafią czytać rachunki i tych głupich 15 zł nie wybaczą. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Mnie to wcale nie dziwi, przecież przedtem ściągalność abonamentu była tak niska, że aż śmieszna.
10% płaciło, ale 8 mln ludu ogląda "M jak miłość" ![]() To nie są sami emeryci. Mnie to nie oburza. Natomiast nie rozumiem, dlaczego dostawcy telewizji kablowej nie mają z tvp jakichś umów, na podstawie których płaciliby te opłaty za klientów - w końcu sami te programy też oferują. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Wredny kotecek
|
Będę pierwsza ;]
Cytat:
Ja za kablówkę płacę miesięcznie 85zł, nie wiem czemu nagle miałabym płacić 100, za coś czego za cholerę nie oglądam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Naczelna Nastolatka
|
Mnie szlag chyba trafi zanim będą ponowne wybory.
Nie oglądam tego szajsu w publicznej telewizji. A płacić będę musiała.
![]() |
#8 |
Wredny kotecek
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;57525446]
Mnie to nie oburza. Natomiast nie rozumiem, dlaczego dostawcy telewizji kablowej nie mają z tvp jakichś umów, na podstawie których płaciliby te opłaty za klientów - w końcu sami te programy też oferują.[/QUOTE] No właśnie to jest najdziwniejsze, dlaczego mam płacić drugi raz za to samo? ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- [1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;57525446] 10% płaciło, ale 8 mln ludu ogląda "M jak miłość" ![]() Ja nie oglądałam tego dziadostwa nigdy. Zresztą czemu zwyczajnie nie zakodują ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No ale przecież teraz też tak jest - abonament się płaci (a raczej powinno płacić) jak się ma telewizor i radio (także to w samochodzie!). To, że ktoś ma kablówkę, satelitę czy dekoder to nieważne. To, że nie ogląda, to też nieważne, bo ważne, że może oglądać.
![]() To tak jakby każdego chłopa skazać na wszelki wypadek za gwałt, bo przecież może zgwałcić. Sprzęt ma! Teraz po prostu ma być doliczone do prądu tak, żeby wszyscy równo musieli płacić, a nie tylko niektórzy. Plus jak znam życie, jak ktoś ma ulgę (np niepełnosprawni z I grupą), ale faktura na prąd jest na kogoś innego, to ulga nie będzie przysługiwać ![]()
- Ah elle aime bien ça les stratagemes! - Oui... - En fait, elle est un peu lache. Je crois que c'est pour ça que j'ai du mal a saisir son regard. Edytowane przez Veredise Czas edycji: 2016-03-17 o 20:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Już o tym słyszałam..
Najpierw była radocha w wielu domach z "Cyfrowej telewizji satelitarnej" ludzie dekodery pokupowali a teraz płaćcie abonamencik. Dla mnie to sztyt głupoty, i prędzej wymelduje i wywale/sprzedam TV niżeli będę płacić za takie coś. (O ile to nie obowiązek każdego mieszkańca) I co z tymi domostwami w których TV nie będzie a jednak prąd musi być? PARANOJA!!
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
TVP czasem oglądam - czasem "1 z 10", czasem jakiś stary Bond lub ciekawy, trudno dostępny film na TVP Kultura, raz na ruski rok jakiś odcinek The Voice of Poland. Kiedyś ciekawe dokumenty, które czasem lecą na dwójce późno w nocy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wredny kotecek
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;57526296]Moim zdaniem dostawcy kablówki już dawno powinni byli coś z tym zrobić.[/QUOTE]
Nie wiedzieć czemu doczepili się do rachunków za prąd, więc jakby odrębnej "instytucji". Pamiętam jak kiedyś był pomysł, że listonosz miał sprawdzać czy w domu jest tv, pamiętacie to? http://natemat.pl/23461,naloty-za-ni...dzi-z-kontrola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;57525446]
(...) Mnie to nie oburza. Natomiast nie rozumiem, dlaczego dostawcy telewizji kablowej nie mają z tvp jakichś umów, na podstawie których płaciliby te opłaty za klientów - w końcu sami te programy też oferują.[/QUOTE] Za swoje kanały w jakości HD mają opłaty, tylko to są niskie stawki. Bezpośrednio od ludzi ściągną dużo więcej. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wracajac do tematu ja tez bym chciala zeby kodowali. nic nie ogladam w tvp (obrazilam sie jak dzieciom dobranocke zabrali co by mlynarska wsadzic ![]() ![]() jak rozumiem bedzie placil kazdy odbiorca pradu? tzn zaklady fryzjerskie sklepy itd? w takim razie co np z busami? jak ich rozliczą? tam co prawda tv nie ma ale radia i owszem (i napierdzielaja czy sie to pasazerom podoba czy nie) a co z wlascicielami kilku mieszkan? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Ciekawe czy to zgodne z Konstytucją? Pytanie tylko kto to teraz sprawdzi...
Swoją drogą to można spróbować zapłacić za prąd a abonamentu nie. Przecież wtedy energii nie odłączą. ![]() Za PO nikt nie musiał płacić abonamentu,no ale mamy zmianę i do tego dobrą...
![]() |
#17 |
Naczelna Nastolatka
|
Teraz to nikt nie sprawdzi czy czasem konstytucji nie złamali.
![]() |
#18 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
To się odwołam do Naczelnika US potem do Izby Skarbowej a jak tam nic nie wskóram to do WSA i w ostateczności do NSA.
![]()
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
A na końcu Ci powiedzą, że jak masz telewizor albo samochód z radiem, to musisz płacić, bo takie są przepisy i nie dość, że nic nie ugrasz, to będziesz musiał jeszcze koszty sądowe pokryć. Super plan.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja tam nic nie chcę mówić, ale jak tak dalej pójdzie dobra zmiana, to sądy będę też nią objęte. Już mam wszechwładzę w osobie ministra sprawiedliwości. Więc nawet NSA ci nie pomoże wtedy.
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcieli też wprowadzić, że jak ma się laptopa, tablet, albo komórkę, to trzeba płacić, bo przecież w necie też można tv oglądać, ale na szczęście ten pomysł upadł. Bo by była już całkiem paranoja... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Ja wiem, idiotyzm, mnie nie tłumacz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zawsze zostaje ETPC i pozwanie RP o odszkodowanie.
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Mogli odjąć od 500 PLN na dziecko to 15 na tv - dałoby to słynne inwestowanie w rozwój dziecka a i byłoby zajęcie gdy rodzice produkowaliby rodzeństwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Ch... mnie strzeli jak to zaczną doliczać. A coś czuję, że jak raz zaczną, to nawet po przeminięciu oszołomów z PIS, opłata zostanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dom w którym nie mieszkam. Płacę stałe opłaty i podatki za ten dom. Wchodzę tam raz na jakiś czas sprawdzić czy wszystko gra. Rozumiem, że mimo, że dom stoi pusty- to będę musiała płacić za to g*wno, którego nawet w miejscu zamieszkania nie oglądam? Tylko dlatego, że zależy mi na prądzie w tym domu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
no ale czegoś nie rozumiem, teraz przecież trzeba płacić ok. 22 zł miesięcznie za jeden telewizor, a w przyszłości nowa opłata ma wynieść 15zł, więc jest się na plus
![]() poza tym takie opłaty funkcjonują w wielu krajach Europy (do których przecież tak nam tęskno ![]() z założenia nie jest to taki zły pomysł - telewizja nie będzie musiała teoretycznie produkować kretyńskich programów typu rolnik szuka żony, bo nie będą tak bardzo zafiksowane na zarabianie na reklamach. ale to oczywiście teoria ![]() no a to, że będziemy to płacić razem z prądem... cóż, jakoś trzeba zagwarantować, że ludzie nie będą się migać. skoro większość nie potrafi przyznać się do posiadania tv i uczciwie płacić abonament, to teraz nie będą mieli wyboru. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:53.