![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Sny o perfumach
Bardzo rzadko miewam sny zapachowe... dzisiejszej nocy przyśnił się jeden- otóż śniło mi się, że mam wielką ochotę na Cerruti Image
![]() ![]() ![]() Obudziłam się i tak myślę, czy mogę uznać test senny za wiarygodny i brać to Cerruti? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapachowe sny :)))
Image to najbardziej świeży i zarazem krystaliczny zapach jaki znam, trochę przypomina deszcz wczesnojesienny( lub wczesnowiosenny), kiedy spadają złote i pomarańczowe liście albo drzewa rozkwitają. W bazie Image jest przepiekny skórzany akord.
![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja akurat wierze w sny "zapachowe",czasami nasza podswiadomosc daje nam znac,ktory zapach moglby byc "trafiony" w dziesiatke,zwlaszcza jesli sie tyle o perfumach mysli i dyskutuje co na tym forum
![]() serdecznie zycze spelnienia snu i zadowolenia z zapachu ![]() sama mialam juz taki sen kiedys,dotyczyl on "obsession night",ktore teraz wlasnie bardzo dobrze mi sie nosi.
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Oj, przypomniało mi się, że kiedyś śniłam o Escape Kleina, byłam nimi zachwycona (we śnie)... ale podświadomość źle mi podpowiadała, kiedy poszłam na ostateczny test do perfumerii, okazało się, że to kompletnie inna bajka... jakieś zimne ogóry, fuj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
No i masz. Mnie w głowie gdzieś tam świta myśl o zrobieniu zapasu, a Tobie się śni!
![]() ![]() To taki zapach, ze pasuje do wszystkiego i na każdą pogodę.
![]() |
#6 |
BAN stały
|
U mnie jest troche inaczej. Nie śni mi się konkretny zapach tylko miejsce i sytuacja, i ten sen każe mi potem szukać zapachu
![]() Ostatnio powtarza sie sen o przepięknej rzece i owoc tego snu to pragnienie zapachu Historie d'Eau Mauboussin. Inny sen to moja ukochana Andaluzja z jej patio i ogrodami. I też szukam zapachu, który by to oddał. Myślałam o Un Jardin en Meditteranee, który uwielbiam, ale...za mało arabski... ![]() Moze rozwiazaniem jest Arabie Serge Lutensa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Bardzo często śnią mi się perfumy, najczęściej w pałacowo-barokowej scenerii albo w jakiś dziwnych miejscach
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Po tym, jak po testach w perfumerii zapałałam ogromną miłością do białego stożka Krizia miałam sen o tym, jak poświęcam się próbując zdobyć swój flakonik edp. Sen był wykańczający. Normalnie pot, trud i znój
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
O kur(ecz)ka
![]() Przez głowe nagle pszeleciała mi myśl o wielkiej górze na której stoi Messe i ja sie musze na nia wspinac by je dosięgnąc a jak już prawie siegam butelka sie przewraca i trzeba po nia zejsć nadół (opcji ze sie tłucze nawet do myśkli niedopuszczam). Brrr! na samą myśl ze mogło by mi sie takie coś przyśnić mam ciarki na plecach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Mi się kiedyś śnił niezbbyt dobry (o ile to możliwe!!!) sen o perfumach, a dokładniej o tak zachwalanej tutaj Nieprzyzwoitej
![]() Więc niby weszłam do jakieś perfumerii, ale co to była za perfumeria! Raczej prywatny pokój! Pięć zapaców na krzyż, ale OI była! Nie wiadomo czemu, stał tam woźny z mojej szkoły i byłam tam z koleżanką ![]() Więc pełna napięcia psiknęłam Nieprzyzwoitą i... ROZCZAROWANIE!!! Zapach był po porstu... rodzynkowy <lol2>!!! Może zappach rodzynek nie jest zły, ale w tym wykonaniu jakoś nieszczegolnie mi odpowiadał ![]() No i nie wiem dllaczego, ten sen był jakiś ponury... i zły ![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
[FONT="Verdana"]Najbardziej spektakularny sen dotyczył Le Baiser Du Dragon, po przeczytaniu nut zapachowych i recenzji, osadziłem, że to na pewno jest zapach, który pokocham,.
Czytając wspaniałe recenzje na wizażu, dostałem małej obsesji, jednak nie miałem do niego dojścia, w perfumeriach go nie było, a troszkę obawiałem się kupić na allegro duży flakon... Wszystko wydawało mi się takie cudowne, flakon, nazwa, nuty zapachowe, słuchałem do muzyki z „pocałunku smoka” Craiga Armstronga, coraz bardziej ich pożądałem ![]() Kiedyś mi się przyśniło, że go wącham, w tym śnie był cudowny, jakby mieszanka BC z Avignin, bardziej jednak drzewna niż kadzidlana, dosłownie ideał ![]() Za jakiś czas moje marzenia się ziściły, kupiłem sobie na szczęście miniaturkę ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Sny o perfumach
Dzisiaj miałam ciekawy sen dotyczący "złotego jaja" Torrente.
Dosyć często miewam sny dotyczące perfum - najczęściej akcja dzieje się w wielkiej perfumerii, gdzie półki uginają się pod ciężarem buteleczek -tak było i tym razem. Otóż śniło mi się,że wchodzę sama do pustego pachnącego przybytku,dwie panie błąkają się po wielkim sklepie,pytają czy mi w czymś pomóc. Mówię "Nie, ja tylko się rozglądam" Chodzę i chodzę i wypatrzyłam L'or ,cała szczęśliwa (naprawdę bardzo się w tym śnie ucieszyłam, na jawie też bym się zresztą ucieszyła ![]() "Jejku,ale długo tego szukałam!!!" Pani się uśmiecha. Ja spryskuję oba nadgarstki,a jak pani się odwraca spryskuję obficie szyję. Chwile odczekuję i wydzieram się prawie ze łzami w oczach:"Kawa,kawa,czuję kawę!!!Jakie piękne!" Pani się bardzo śmieje, a ja cała szczęśliwa wybiegam z perfumerii. Czy miewacie sny o perfumach, zawiłe albo całkiem proste historie, gdzie naprawdę czujecie dany zapach ,tak jak ja w tym dzisiejszym śnie z tą kawą w "jaju" To było super-realistyczne! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sny o perfumach
Jasne, ja miewam takie sny i to doscy czesto
![]() Pamietam dobrze sen z Sun moon stars w roli glownej - jestem w wielkim magazynie, gdzie wypatruje te perfumy i kupuje je... w postaci malej probki ![]() Snilo mi sie tez niedawno, ze widze moja mame w perfumerii, ktora kupuje dla mnie nowy zapach - Noa perle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że sporo z Nas ma sen, że ukochany flakonik spada na podłogę i się tłucze w drobny mak... Tak sen koszmarek. Ja się wtedy budzę jak najprędzej.
Miewam czasami sny, że dostaję podóbkę z allegro... Drugi senik koszmarek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ja dziś w nocy byłam w sephorze
![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja najwyzej miewam perfumiarskie koszmary
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
aha..czyli widać,że częstym snem...koszmarem jest ten o zbijaniu się skarbów...ja takiego snu nie miałam...hmm..moje dotyczą perfum,których nie mam, a bardzo o nich marzę,ale wszystko jeszcze przede mną
Chociaż trzymam swoje perfumy w pudełeczkach,zamknięte w szafce ,ostatnio przy wyciaganiu Nirmali z pudełka ,wyleciała mi na podłogę,na szczęście kucałam więc nic się nie stało.Koszmar,ale na jawie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Nie miewam snów "perfumiarskich" często, jednakże od czasu do czasu się pojawiają
![]() Kilka miesięcy temu śniło mi się, że wącham Messe de Minuit(to pewnie podświadomość odreagowywała piękny wizażowy wątek o Messe ![]() ![]() ![]() A dzisiaj miałam krótki, ale cudowny sen o Black Cashmere, który szczęśliwie znalazł się w moim posiadaniu. Oby okazał się proroczy ![]() Koszmary jeszcze się mi nie zdarzyły ![]()
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam sen o Messe! Było to wtedy, kiedy czekałam na próbkę mocno zaciekawiona opiniami z Wizażu (że trup, cmenterz i w ogóle). I przyśniło mi się, ze zamiast próbki dostałam nasączony blotterek ![]() Co ciekawe pachniał on bardzo podobnie we śnie jak prawdziwa próbka, którą dostałam wkrótce |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja miewam dość rzadko sny o perfumach.
Pamietam, że raz mi się śniło, że jestem w posiadaniu ogromnej flachy-dosłownie kilku litrowej butli Chanel nr 19. Jednak szczegółów nie pamiętam, bo to dość dawno mi się śmiło. ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Czasami miewam takie sny. W zeszłym roku przyśnił mi się Le Baiser du Dragon. Strasznie wtedy pragnęłam go "posiąść" a to on mnie dopadł we śnie w swoje szpony. Normalnie flakon, który wąchałam przeistoczył się w prawdziwą bestie i zionął potwornie ogniem aż się obudziłam... Mój mąż tej nocy stwierdził że to nie jest normalne i coś te pachnidła zaczynają mi szkodzić
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Mnie raz śniło się, że spryskiwałam się pustynnym Dune, ale do dziś nieprzetestowałam tego zapachu.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mnie się ostatnio śniło, że odziedziczłam oooogrooomny spadek po krewnym, którego nie znałam wcześniej.
Scena druga - biegam z zaprzyjaźnionymi Forumkami po warszawskich perfumeriach, ale dosłownie z rozwianym włosem, w na pół rozpiętej bluzce, z ogromnymi wypiekami na twarzy i ciśnieniem tak wysokim, że prawie zabija i pakuję do wiegachnch toreb coraz to nowe flaszki ![]() ![]() ![]() ![]() Po prostu nie chciało mi się dzisiaj budzić ze snu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
No to wszystko gra,widzę,że mamy ładne "halo" w temacie perfum.
![]() Nawet w czasie snu! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Jak zobaczyłam tytuł, to od razu pomyślałam: "O, coś dla mnie"
![]() ![]() Jak na razie miałam trzy takie sny. W jednym dostałam Allure Chanel, w drugim znalazłam gdzieś w trawie nowiutką buteleczkę Angela, a w ostatnim stała na mojej półce Saga Oriflame ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja miałam kilka snów perfumowych, czułam w nich zapach, ale nie pamiętam w tej chwili fabuły ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja jeszcze chyba nigdy nie śniłam o perfumach ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.