|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
Prowokacje.
Czemu na tym forum panuje jakaś reguła, że jak czyjś problem wydaje się komuś mało prawdopodobny, to od razu uważa się go z prowokację. Na prawdę tego nie rozumiem. W każdym wątku można znaleźć odpowiedzi zaczynające się od "jeśli to nie jest prowokacja to...". Poza tym co za głupi pomysł na rozpoznawanie prowokacji- że ktoś jest nowy na forum i pisze o jakimś "kontrowersyjnym" problemie. To już mnie w ogóle rozwaliło. Przecież część ludzi po to właśnie zakłada konto na forum, by napisać o swoim problemie i otrzymać porady, nie po to, żeby potem się na tym forum dzielnie udzielać. No dajcie spokój.
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą tez nawet dzisiaj w którymś temacie zwróciłam na to uwagę... |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Prowokacje.
Cytat:
![]() Posiedzisz tu dłużej to też się nauczysz wyczuwać smrodek zmyślanych historyjek. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Bo widzicie, te, które o prowokacjach piszą (w tym ja) są znacznie dłużej od was na forum i niejedno widziały. Mało tego - administracja forum ma możliwość sprawdzić, czy osoba zakładająca pierwszy dziwny temat nie jest czasem klonem kogoś zbanowanego lub nie loguje się w temacie pod innym nickiem i nie odpowiada samej sobie
I jakoś tak w 99% przypadków takie dziwne wątki okazują się być prowokacją właśnie Nie dziwcie się więc, że gdy widzimy tekst typu "on mnie bije kocham go co mam zrobić i tak go nie zostawię" reagujemy hasłem na "P".
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjaśnione juz zostało, nie będe sie produkować i powtarzac tego co sine.ira i szajajaba napisały
Teraz to i tak pikus, jakie tu zmyslanki można było poczytac czasem... to się łza w oku kręci ![]() Dziewczyny, pamiętacie "swoją pierwsza prowokację" ? Mam na mysli, oczywiście, pierwszy wątek w którym natknęłyscie się na bajkopisarza. Ja do dzis pamiętam swoje zdziwko, jak okazało się, że dziewczę ma fantazyję i że można takie rzeczy wymyslac i pisać.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2009-07-24 o 18:47 |
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13414285]Bo widzicie, te, które o prowokacjach piszą (w tym ja) są znacznie dłużej od was na forum i niejedno widziały. Mało tego - administracja forum ma możliwość sprawdzić, czy osoba zakładająca pierwszy dziwny temat nie jest czasem klonem kogoś zbanowanego lub nie loguje się w temacie pod innym nickiem i nie odpowiada samej sobie
I jakoś tak w 99% przypadków takie dziwne wątki okazują się być prowokacją właśnie Nie dziwcie się więc, że gdy widzimy tekst typu "on mnie bije kocham go co mam zrobić i tak go nie zostawię" reagujemy hasłem na "P".[/QUOTE]Ten Twój przykład to akurat był mój post i nie była to prowokacja to raz, a dwa postanowiłam nigdy więcej na tym forum (w sensie Itymnie, nie na Wizażu, bo ogólnie Wizaż jest okej) nie napisać z moim problem, bo zostałam niemiło potraktowana. |
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz w większości te prowokacje to kiepściutkie są
|
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;13414285]Bo widzicie, te, które o prowokacjach piszą (w tym ja) są znacznie dłużej od was na forum i niejedno widziały. Mało tego - administracja forum ma możliwość sprawdzić, czy osoba zakładająca pierwszy dziwny temat nie jest czasem klonem kogoś zbanowanego lub nie loguje się w temacie pod innym nickiem i nie odpowiada samej sobie
I jakoś tak w 99% przypadków takie dziwne wątki okazują się być prowokacją właśnie Nie dziwcie się więc, że gdy widzimy tekst typu "on mnie bije kocham go co mam zrobić i tak go nie zostawię" reagujemy hasłem na "P".[/QUOTE]No racja. W sumie też zauważyłam, że jak na każdym forum sporo ludzi stara się tutaj popisać swoją wyszukaną mądrością życiową, doświadczeniem i umiejętnością udzielania zyciowych rad, ale rzeczywiście jak się widzi niektóre wątki to cycki opadają. Po raz setny 'nie wiem co robić, on sie do mnie nie odzywa od 2 dni, a ja się w nim zakochałam'. Podobnie z 'prowokacjami' - tyle się już tego przewijało, że zazwyczaj widać kiedy wątek to istna poezja
|
|
|
|
|
#10 |
|
Wtajemniczenie
|
Dosłownie przed chwilą pisałam o tym na innym wątku, więc wklejam ponownie:
Dlatego, że wizażanki już kilkakrotnie były robione w konia. Angażowały się, udzielały rad, niekiedy przeżywały bardzo osobiście problemy, bo same miały podobne. I co? Okazywało się, że ktoś się wyśmienicie bawił, chcąc zwrócić na siebie uwagę. Wiele dziewczyn poczuło się dotkniętych. Teraz zachowujemy dystans, co niestety objawia się dużą nieufnością, szczególnie do nowych użytkowników.
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jeszcze kiedyś wierzyłam. Słynny wątek niejakiej Weroniki mnie przekonał, że czasem warto na niektóre watki patrzeć z przymrużeniem oka.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
|
#13 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na forum każdy ma prawo napisać, co myśli - a słowo "prowokacja" nie jest na liście zakazanych ![]() Poza tym. To tylko internet. Wiesz kto siedzi po drugiej stronie monitora? wiesz, kto odpowiada w wątkach? Owszem, są tu ludzie, którzy znają się w realu (ale tych można policzyć na palcach jednej ręki, biorąc pod uwagę ogólną liczbę userów) i te osoby wiedzą z kim mają przyjemność. Dlatego sorki, ale gdy jakiś problem wydaje mi się "zbyt prawdziwy, aby był prawdziwy", zwłaszcza gdy dotyczy osoby, której nie znam i jest tu nowa, mam/mamy prawo wietrzyć prowokację, od których w internecie aż się mnoży ![]() Cytat:
|
|
|
#14 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem ciekawa po co komus te prowokacje. Tzn po co logowac sie, wymyslac problem, robic zamieszanie... Nie wiem czy to sposob na rozladowanie napiecia? Zabawe? hmm... dziwne to dla mnie. Ja jak sie nudze, znajduje sobie jakies zajecie a nie zmyslam bajki
|
|
|
|
|
|
#15 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Cytat:
do dzis nie moge dojsc do siebie, ze tyle osob mozna usmiercic, to chyba jakis scenariusz do filmu był .Ogólnie to ja olewajaco podchodze do tego, czy ktos prowokuje. Nie interesuje mnie to, pisze swoje zdanie, a nuz sie komus kiedys przyda i trafie z rada, lub ironia
|
||
|
|
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba przegapiłam Weronikę, bo nie kojarzę
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
A była taka: najpierw umarł jej chłopak i Wizażanki ją pocieszały przez kilkanaście stron, a potem ona została zgwałcona i śmiertelnie pobita, o czym poinformował jej przyjaciel z jej konta
|
|
#19 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
A autorka pewnie żyje, ma się dobrze i z innego konta nadaje
|
|
#21 |
|
Podróżniczka
|
Taaa...Weronika byla dobrra
![]() Gwiazdeczko...a pamietasz watek świrnietego w główke Zbyszka ? |
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jestem strasznie wyczulona na różne przedziwne problemy i od razu sprawdzam, jakie inne posty miała dana osoba o ile nie jest to jej pierwszy post, co jest dla mnie niemal równoznaczne ze zmyslaństwem ufam tylko stałym, starym wizażankom |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zadomowienie
|
każdy ma trochę racji.. (jestem w miarę nowa i chyba przegapiłam tą Weronikę
ktoś naprawdę się baaaardzo nudził..).A to że milion razy pojawiają się wątki typu "on nie pisze od 7 dni, nie wiem co robić..".. no cóż.. dziewczyny wymyślają jakieś najgorsze scenariusze w takich sytuacjach, pragną się wyżalić.. nie można mieć im tego za złe. jakkolwiek nużące to jest.. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
A Anitke "z Rotterdamu" vel dziewcze od salonu urody pamietacie
?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#26 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Zadomowienie
|
nie jestem tutaj jakąś weteranką i pewnie nie wiele jeszcze widziałam ale nie które wątki aż dają po oczach i samo się ciśnie na usta słowo; PROWOKACJA.
|
|
#28 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
młode zreszta tez
|
|
|
#29 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, pamiętam... To był właśnie ten moment, gdy się zaangażowałam...:rolleyes :
Cytat:
Pamiętam jeszcze jedną sprawę, gdy wizażanka uparcie broniła swojego misiaczka. To były moje początki na wizażu, jednak po lekturze wątku bez wahania nazwałam jej faceta burakiem (chyba), przez co prawie zarobiłam pierwszego punkta Potem chyba wciskała kit, że się z nim rozstała...
|
|
|
|
#30 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:45.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
I jakoś tak w 99% przypadków takie dziwne wątki okazują się być prowokacją właśnie 

ktoś naprawdę się baaaardzo nudził..).
?
Potem chyba wciskała kit, że się z nim rozstała...