|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kolorowe włosy tonery
Hejka wszystkim pierwszy raz wystawiamy swój wątek trochę z ciekawości waszych opinii. Może od początku mam na imię Sylwia i mam pewien problem jestem już bardzo długo jasna blondynką i to bardzo jasną mam uczulenie na wszystkie ciemne farby na ciemne blondy również za każdym razem jak próbuje zafarbowac włosy na ciemny wychodzi mi uczulenie ostatnio nawet test za uchem robiłam na drugi dzień całe mi napuchlo no nie za fajnie ale do sedna znudziły mi się już takie jasne włosy i chciałabym coś nowego nie wyobrazam sobie chodzic z odrostami na takich jasnych wlosach uwielbiam kolorowe włosy wstawiam zdjęcie napiszcie co o tym myślicie.
![]() Edytowane przez sylus9191 Czas edycji: 2016-05-24 o 09:21 Powód: poprawa tekstu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe włosy
Wygląda to niestety strasznie nienaturalnie. Chyba lepiej jak zostaniesz przy swoich naturalnych włosach. Jaką masz oprawę oczu?
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Problem w tym ze nie moge miec naturalnych wlosow bo mam rozjaśnione i nawet dekoloryzator nie pomoze musialabym czekac az mi odrosna moje a nie wyobrazam sobie chodzic w odrostach na pol glowy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
To farbuj, w czym problem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Takie kolorowe włosy prezentują się ładnie ale tylko przez chwilę. Bardzo szybko się wypłukują więc będziesz musiała bardzo często farbować, a to bardzo zniszczy ci włosy. Sprany niebieski czy różowy wygląda po prostu śmiesznie. Jeśli nie masz czasu i pieniędzy na częste farbowanie to lepiej zrezygnuj z tego pomysłu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
według mnie takie włosy wyglądają dobrze wyłącznie u nastolatek i muszę pasować do stylu ubierania i malowania.
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Albo chociażby pigmenty alfaparf do maski lub żel z pigmentem artego. Włosy nie są zniszczone a kolor wciąż świeży.
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Fajnie wyglądają, imo nie tylko dla nastolatek, ważne by pasowały do osoby, w tym szarym świecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Pięknie wyglądają, jeśli masz możliwość, dlaczego nie miałabyś sobie takich włosów zrobić? Ja też chętnie bym takie zrobiła, ale w mojej pracy nie wypada ;((( A co do utrzymania kolorów i tego, żeby nie zniszczyć włosów, to z doświadczenia polecam pianki koloryzujące
![]() ![]() ![]()
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
![]()
Czemu nie? Myślę, że to ma pasować Tobie, więc jedynie dobrze się zastanów, czy będzie Ci się chciało bawić z farbowaniem, bo zajmuje to trochę czasu i chęci Twoich lub kogoś. Można się zniechęcić, dziś myślałam, że umrę jak musiałam się na gimnastykować nad zlewem
![]() Sama mam kolorowe włosy, miałam fioletowe, potem niebieskie. Właśnie dziś siostra mi farbowała odrosty i nakładała toner - ogólnie to już były trzecie odrosty jeśli nic nie pominęłam, na samym początku robiłam czysty fioletowy, kolor violet, pierwsze 2-3 mycia spoko, potem coraz jaśniejszy, wreszcie po jakimś czasie, na pewno po więcej niż dwóch tygodniach miałam coraz bardziej sprane - zeszły aż do średniego niebieskiego, potem robiłam po prostu niebieskie blue lagoon. ![]() Trochę zabawy jest z kolorem, jeśli sie bardzo nie chce mieć pasteli, jeśli masz swoje naturalne jakieś ciemne, to takie zrośnięcie z koloru może być bardzo fajną opcja - jako jasna blondynka, bardzo jasna, wyglądam jakbym by była łysa przy przedziałku, więc zazdroszczę. No dobra, alergii nie zazdroszczę ; ) Zawsze tak miałaś, czy jakoś się nabawiłaś? Czy to może być tymczasowe? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Polecam wybrać się z tym do salonu fryzjerskiego, niekoniecznie na samą koloryzację ile na konsultacje. Pójdź popytaj i dowiedz się więcej od osób, które się na tym znają. Później poszukaj sobie salonu na znanystylista.pl, poczytaj opinię i sprawdź gdzie warto się wybrać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
sama bym się nie zdecydowała, ale u innych wygląda to dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolorowe włosy tonery
Naturalnie mam ciemny blond i to farbowanie chciałabym robić własnie po to żeby stopniowo do tego wrócić bo kiedy będą rosły mi odrosty nie będę ich już rozjaśniać tylko poprawiać kolorowe a alergia przyszła sobie nagle farbowałam włosy na czarno pod spodem i za drugim razem wyszło mi uczulenie i teraz pod spodem mam swoje naturalne włosy ciemny blond. Ostatnio myślałam ze już może mi przeszło zrobilam próbę uczuleniową i to nie czarną farbą tylko ciemnym blondemi wyszło mi takie uczulenie za uchem że już nigdy nie dotknę żadnej ciemnej farby
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
Sylus9191, strasznie Ci współczuję. Taka alergia to nic fajnego, w takim razie polecam, skoro i tak musisz zrosnąć z rozjaśnianych włosów, to lepszej okazji nie będzie
![]() Oczywiście zacznij od próby uczuleniowej dla każdego koloru, bo mogą mieć różny skład, no i przygotuj się na to, że po paru wzmocnieniach barwy ciężko odbarwić całkiem kolor, jakbyś chciała zmienić - mi już niebieski tak wszedł we włosy, że rozjasniacz praktycznie nie odbarwił koloru. No i pochwal się efektami jeśli się zdecydujesz ![]() Edytowane przez EvZbj Czas edycji: 2016-06-26 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:18.