Czy 30-tka to kobieta nudna, zmęczona życiem? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-05-13, 16:47   #1
blendis
Raczkowanie

Czy 30-tka to kobieta nudna, zmęczona życiem?

Nieubłagalnie zbliżam się do tej magicznej granicy przekroczenia lat trzydziestu i wiecie co? Wcale się tego nie boję. Mam taki bagaż doświadczeń i tak mało życia za sobą, że te 30 to dla mnie taki "początek", wyszalałam się dawno, pokonałam chyba wszystkie problemy w moim życiu, że już teraz będę raczyć się tym życiem i spijać z niego słodką pianę. Bawię się życiem, pracuję, piszę bloga o zasadach atrakcyjności, spełniam się w miłości i uwielbiam moich przyjaciół, udzielam się aktywnie w społeczności osiedlowej i nie wyobrażam sobie innego życia.
Wiele kobiet w moim otoczeniu, w podobnym wieku do mojego, a tak się zadręcza, że to już rety rety 30, że zmarszczki, że rozstępy, że cellulit, że to, tamto, siamto... STRASZNE!
A wy kochane jakie macie podejście?

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-06-17 o 19:01 Powód: Link.
blendis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-14, 08:32   #2
201803090921
Konto usunięte

Dot.: Czy 30-tka to kobieta nudna, zmęczona życiem?

U mnie 30-stka nie była żadną magiczną granicą - ot, kolejne urodziny. Z perspektywy czasu widzę, że od dwudziestoparolatki, którą byłam, różni mnie bardziej wyluzowane podejście; zrozumiałam, że nie wszyscy muszą mnie lubić, nie muszę spinać się i coś sobie i innym udowadniać. Teraz czuję się tak, jak w moim podpisie: wszystko mogę, nic nie muszę. Tak naprawdę dopiero po 30-stce polubiłam siebie (a ciało mam lepsze niż 10 lat wcześniej, kiedy balowałam, zarywałam nocki, a o aktywności fizycznej nawet nie pomyślałam)
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-14, 09:36   #3
gidi
Przyczajenie

Nigdy w życiu!!
gidi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-14, 13:25   #4
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Babom mocno odpyerdala na punkcie 30tki, jakieś walnięte są. Nigdy tego nie rozumiałam i już chyba nie zrozumiem.

Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Czas edycji: 2015-05-14 o 13:26
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-15, 20:15   #5
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

we Wloszech jest inne podejscie niz w Polsce. Ja mam 30 lat i od prawie 10-ciu jestem po slubie. rodzina w PL ciagle mi dupe truje , ze ja JUZ mam TYLE lat i jeszcze nie mam dzieci. to w takim razie chyba powinnam sie rzucic pod pociag, bo w moim wieku kobieta bez dzieci to jest jak smiec. juz nie bede tak uogolniac ,ze w calej Polsce tak jest, ale w mojej zyczliwej rodzinie.... we Wloszech jest bardziej wyluzowane podejscie do zycia. ludzie pozniej wychodza za maz (albo wcale) i pozniej maja dzieci, a w PL to jest jakis obowiazek, zeby wyjsc za maz i pozniej rodzic....
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-17, 13:55   #6
2016070953
Konto usunięte

mam 30 lat i co z tego? nadal trzymają się mnie głupie żarty i cieszę się z byle czego ale tak szczerze to zdystansowałam się i nie zależy mi żeby mnie wszyscy lubili i chwalili, stroję się dla siebie a nie dla innych. Nadal jestem forever alone i co z tego? nie mam parcia na faceta, jak się trafi fajny to będzie miło, a jak nie, to też będzie miło
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-17, 17:33   #7
katja_24
Zakorzenienie

ne przypominam sobie, żeby to była jakis magiczna granica, po której zaczęłam przypominac suszona sliwkę,a tyłekj zaczął mi wisieć do kolan W tym roku kończę już 33, staram sie jakos bardzo o tym nie mysleć, bo starzenie sie jest i tak nieuniknione.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-18, 15:54   #8
201608040942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hardgirl123 Pokaż wiadomość
mam 30 lat i co z tego? nadal trzymają się mnie głupie żarty i cieszę się z byle czego ale tak szczerze to zdystansowałam się i nie zależy mi żeby mnie wszyscy lubili i chwalili, stroję się dla siebie a nie dla innych.
Jak mi stuknela 30-tka, to wlasnie doznalam tej magi, ale takiej jak opisujesz. Juz nic nie musialam. dodatkowy kilogram nie spedzal mi snu z powiek. Nie musialam sie innym podobac itd. Czulam sie piekna, idealna taka jaka bylam. Wyluzowalam i stalam sie pewniejsza siebie. jak mnie ktos chcial zwstydzic, czy slownie dowalic, zeby mi glupio bylo, to sie smialam i zamiast mnie, to ta osoba nerwa miala Za 1,5 roku stuknie mi 40-tka. Ciekawe jakiego znow olsnienia dostane. Oby mi sie nie porobilo tak jak mialam w wieku 20 lat. Do tej mentalnosci jaka wtedy mialam bym wracac nie chciala
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-18, 18:00   #9
kaledonia
zielony stworek

Moje życie po 30tce się dopiero zaczęło,wyszłam za mąż,a dzieci nie mamy.
Z resztą może to i prawda,że ja mam za dużo z dziecka (i dobrze!) więc starczy.
Koleżanki też niedzieciate, niezamężne i nic w tym dziwnego nie widzę.
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5141619 8]we Wloszech jest inne podejscie niz w Polsce. Ja mam 30 lat i od prawie 10-ciu jestem po slubie. rodzina w PL ciagle mi dupe truje , ze ja JUZ mam TYLE lat i jeszcze nie mam dzieci. to w takim razie chyba powinnam sie rzucic pod pociag, bo w moim wieku kobieta bez dzieci to jest jak smiec. juz nie bede tak uogolniac ,ze w calej Polsce tak jest, ale w mojej zyczliwej rodzinie.... we Wloszech jest bardziej wyluzowane podejscie do zycia. ludzie pozniej wychodza za maz (albo wcale) i pozniej maja dzieci, a w PL to jest jakis obowiazek, zeby wyjsc za maz i pozniej rodzic....[/QUOTE]
U mnie podobnie i obawiam się,że nie jesteśmy niestety odosobnione. Dużo ludzi tak gada, starsze pokolenie, ciotki i kuzynki, które poza rodzeniem dzieci żadnymi osiągnięciami poszczycić się nie mogą

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-18, 21:37   #10
201607291951
Konto usunięte

mam 30 i chyba zatrzymałam się na 25
ostatnio mąż stwierdził, że w kolejce stały nastolatki , które były ubrane jak ja tz spodnie z dziurami i trampki .
zmieniłyście styl ubierania ?
ja zakupiłam sobie conwersy i adidasy i ostatnio to moje ulubione obuwie .
w wieku 20 kilki lat chciałam byc taka aą i wbijałam się w szpili i koturny

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

Cytat:
Napisane przez MonikaPogrzeba Pokaż wiadomość
Jak mi stuknela 30-tka, to wlasnie doznalam tej magi, ale takiej jak opisujesz. Juz nic nie musialam. dodatkowy kilogram nie spedzal mi snu z powiek.
ja niestety widze że jestem ty co jem kiedys jadłam dowoli i byłam szczupła teraz tyje ekspresowo i musze sie pilnować
201607291951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-18, 22:35   #11
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez Katalin Pokaż wiadomość
ostatnio mąż stwierdził, że w kolejce stały nastolatki , które były ubrane jak ja tz spodnie z dziurami i trampki .

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ----------

ja niestety widze że jestem ty co jem kiedys jadłam dowoli i byłam szczupła teraz tyje ekspresowo i musze sie pilnować
Nie zmieniłam stylu,a moimi trampkami zachwycają się okoliczne dzieciaki,które już się raz pytały gdzie kupiłam takie fajne trampki z cekinami
Też miałam fazę szpilek i jaka to ja jestem elegancka (no i praca w korpo była),ale mi przeszło jak kostkę skręciłam

Jestem
tutaj
Stary 2015-05-19, 06:54   #12
2016070953
Konto usunięte

wiecie co - i to, że mam 30 lat to nie oznacza, że nagle wskoczę w garsonki i stanę się dystyngowaną damą - no - chyba że jakaś poważna firma zechce mnie zatrudnić i się poświęcę i wbiję w te garsonki (póki co się nie zanosi). Lubię wskoczyć w koszulkę z kotkiem/liskiem/pieskiem - w pracy mam dowolność strojów - no byle nie chodzić jak obwieś
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-19, 07:42   #13
dziuba85
Zakorzenienie

[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5141619 8]we Wloszech jest inne podejscie niz w Polsce. Ja mam 30 lat i od prawie 10-ciu jestem po slubie. rodzina w PL ciagle mi dupe truje , ze ja JUZ mam TYLE lat i jeszcze nie mam dzieci. to w takim razie chyba powinnam sie rzucic pod pociag, bo w moim wieku kobieta bez dzieci to jest jak smiec. juz nie bede tak uogolniac ,ze w calej Polsce tak jest, ale w mojej zyczliwej rodzinie.... we Wloszech jest bardziej wyluzowane podejscie do zycia. ludzie pozniej wychodza za maz (albo wcale) i pozniej maja dzieci, a w PL to jest jakis obowiazek, zeby wyjsc za maz i pozniej rodzic....[/QUOTE]

Dokładnie mam tak samo. Mam 30 lat, 3 lata po ślubie i czemu nie chcemy mieć dziecka jeszcze. Jedyną osobą, która mnie nie męczy o to, to moja mama. Ufff.

Styl ubierania: jeansy, sportowe bądź jazzówki, bluzki oversizowe bądź T-shirt. Jak mam się ubrać na wesele w sukienkę i szpilki, to się męczę.
Mąż ciągle mi mówi, żebym się strojem nie postarzała - bo to bezsensu

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Moje życie po 30tce się dopiero zaczęło,wyszłam za mąż,a dzieci nie mamy.
Z resztą może to i prawda,że ja mam za dużo z dziecka (i dobrze!) więc starczy.
Koleżanki też niedzieciate, niezamężne i nic w tym dziwnego nie widzę.

U mnie podobnie i obawiam się,że nie jesteśmy niestety odosobnione. Dużo ludzi tak gada, starsze pokolenie, ciotki i kuzynki, które poza rodzeniem dzieci żadnymi osiągnięciami poszczycić się nie mogą
Oj może, nie tyle poszczycić, ale ja powiem szczerze - że boję się tego, jak kiedyś urodzę, że odwali mi na p-kcie dziecka i sama stanę się matką z klapkami na oczach

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-19, 09:24   #14
201608040942
Konto usunięte

Cytat:

No niestety, tez widze ze jak sobie pozwole, to kilogramy szybciej wchodza w brzuch, a nie chca tak szybko spadac

Z tym ubiorem to tez tak mam. Od lat co prawda juz wysokich obcasow nie nosze, ale w wieku 20 lat to wysoki but musial byc. Z domu tez tak wynioslam, ze kobieta tylko w szpilkach jest atrakcyjna
Na conversy nadal mi kasy szkoda, ale na jesien na urodziny bylam w CCC i byly jeszcze jakies resztki trampek. ja oczywiscie chcialam te wysokie. Moje szare trampki na 10 euro z Flohmarku zaczely pekac ( sama jeszcze je wymalowalam specjalna farba, wiec mialam orginaly jak trzeba, wszystkim sie podobaly) i stwierdzilam czas na nowe. Chcialam amerykanska flage, ale mojego rozmiaru juz nie bylo i chlop( byl ze mna) tak siedzial kolo tej polki, patrzyl jak przymierzam, doradzal i pokazuje mi inne wysokie w szarosci jak moje stare. ja do niego, ze szarych nie chce, chce wkoncu flage, bluzke juz sie dorobilam, to chce wkoncu tarmpki. Ale wyciagnelam karton, otwieram i widze na kostce trupie czachy wymalowane, na szwie pietowym z metalu a´la cwieki trupie czachy. Zebyscie widzialy jak sie zachwycilam a moj chlop dumny i blady , mowi do mnie : " a nie mowilem, ze te sa fajne". ja na opakowaniu nie widzialam tych detali, takie malusie zdjecie bylo, a on dojrzal A ze mialam bialy szalik w czarne czachy to i trampki idelanie pasuje ( flagi nadal nie mam ). Nie musze wspominac, ze trampki podobaja sie nawet obcym babciom na ulicy i kolega mojego 10-cio letniego syna
Na wesele kuzyna to ja sie wystoilam w spodnie dlugosc 7/8 , zwiewna tunike i baleriny kolorem pasujace do tuniki. Nosze kompresyjne podkolanowki, wiec krotkie kiecyki odpadaja, a ja nie mialam zamiaru sie meczyc z nogami i tych seksu podkolanowej nie zakladac. kazdy mi je odradzal, bo jak to tak w PL na wesele to trzeba sie jeszcze lepiej wystroic od panny mlodej, a ja powiedzialam NIE. Moje zdrowie jest wazniejsze jak by sie trafila kolejna taka impreza postapilabym tak samo. Moze dluga kiecka, ale baleriny na nogach , a latem plaskie eleganckie sandaly. Ostatnio podoba mi sie garnitur zestawiony z trampkami, wiec kto wie czy i tak bym sie nie wybrala

Edytowane przez 201608040942
Czas edycji: 2015-05-19 o 09:26
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-19, 14:02   #15
201803090921
Konto usunięte

Cytat:
Ja tak samo Acz szpilki posiadam (i to niejedne), ale na specjalne okazje.

Nabrałam też odwagi do eksperymentowania z ciuchami; w tym roku idę na wesele siostry i mocno zastanawiam się nad kupnem kombinezonu Oprócz mhrocznej czerni noszę ostre kolory, w których mi dobrze.

Co tam jeszcze? Aaa, polubiłam aktywność fizyczną, chodzę na siłownię (ciężary, nie fitnessy) i nie chwaląc się wyglądam lepiej niż niejedna zapuszczona nastolatka, która myśli, że młodość załatwi wszystko.

Jak czasem pomyślę o sobie o dekadę młodszej..no niee, w życiu bym do tego nie wróciła
201803090921 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-19, 18:39   #16
katja_24
Zakorzenienie

Ja też chodze w szpikach tylko na specjalne okazje. A całe studia chciałam byc dorosła i latałam w butach na obcasie. Nie mam pojęcia, jak wytrzymywałam w nich cały dzień
Z racji pracy ubieram sie ogólnie raczej sportowo. Jak wychodzę gdzieś w chuopem, to wtedy jakieś szpileczki, dekolt etc.
katja_24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-19, 21:14   #17
Luba
Zakorzenienie

Cytat:
no ja sie wlasnie zastanawiam czy nie zmienic, ale raczej na mniej mlodziezowe
bo na razie to ja sie czasem wymieniam ciuchami z corka
a jakby sie tak syn uparl, to ja bym juz babcia mogla zostac

Afazja, darmowa strona z cwiczeniami!
Luba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 12:54   #18
anna_wawa
Rozeznanie

GG do anna_wawa

To, czy kobieta jest nudna i zmęczona życiem nie zależy od wieku. Jestem po czterdziestce i mam ciekawe, fajne życie. Owszem, gdy stuknęła mi 30-tka było nudniejsze niż teraz, bo nie miałam dzieci, a teraz mam trójkę. Nie rozumiem o co chodzi z tą 30-tką?
anna_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-20, 17:39   #19
anitkaj
Przyczajenie

w każdym wieku można się cieszyć życiem, a z wiekiem ma się więcej dystansu do rzeczywistości.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 08:50   #20
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Ja dopiero po 30-stce zaczęłam tak naprawdę żyć. Wcześniej tylko szkoła, trochę praca, znajomi, imprezy-nuuda. Teraz czuję, że robię coś naprawdę wartościowego, mam własną rodzinę, nie przejmuję się opinią innych, a dokładniej- mam ją w poważaniuNabrałam dystansu do wielu kwestii, które kiedyś spędzały mi sen z powiek. Żyję dojrzałym życiem i bardziej mi ono odpowiada, niż dwudziestoletnie ,,fiu bździu"
W ogóle dziwi mnie to, że wielu ludzi uważa 30 tkę za koniec życia.

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 10:42   #21
tamar82
Przyczajenie

No co wy?!!!!! przecież po trzydziestce to się dopiero życie zaczyna, tak naprawdę_ dzieci odchowane, mąż jest już byłym mężem, spokój cisza, samotność upragniona – robiem co chcem, nikt nie brzęczy, w końcu mam czas dla siebie, tylko dal siebie jaka zmęczona życiem?
tamar82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 13:16   #22
anna_wawa
Rozeznanie

GG do anna_wawa

Osobiście nie znam kobiety, która po trzydziestce ma odchowane dzieci i/lub byłego męża. Chyba, że kilkanaście lat po 30-tce.
anna_wawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-21, 13:17   #23
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez anna_wawa Pokaż wiadomość
Osobiście nie znam kobiety, która po trzydziestce ma odchowane dzieci i/lub byłego męża. Chyba, że kilkanaście lat po 30-tce.
Ja też nie. Chyba, że ktoś wcześnie zaczął

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-21, 20:17   #24
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez anna_wawa Pokaż wiadomość
Ja znam tylko moją bratową jako kobietę po 30tce (rówieśniczka) co by dzieci miała, z koleżanek nikt jeszcze nie ma ani męża ani dziecka...śpieszy się Wam

Jestem
tutaj
Stary 2015-05-21, 20:19   #25
zakonna
Naczelna Nastolatka

Wiek to tylko liczba, naprawdę. Ważne jest jak się człowiek czuje ze sobą.
Stary 2015-05-22, 11:39   #26
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Wiek to tylko liczba, naprawdę. Ważne jest jak się człowiek czuje ze sobą.
i jak wyglada bo niektore to maja 35 lat a wygladaja na 50... bo jak sie juz dzieci ma to nie trzeba o siebie dbac
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 13:03   #27
Kusum
Zakorzenienie

Ja się zastanawiam jak będzie wyglądało moje życie po 50?
Po 30. osiągnęłam spokój i względną stabilizację życiową.
Stary 2015-05-22, 14:07   #28
Karolina_CI
Przyczajenie

Witajcie dziewczyny, ja też niebawem osiągnę magiczny wiek 30 lat I muszę Wam powiedzieć, że odczucia mam podobne do Waszych. Jestem już Mamą, mam dwójkę dzieci (5 i 3 lata), ale nie jestem z kolei nudną i zmęczoną życiem kobietą (choć przyznam szczerze okres macierzyństwa do łatwych nie należy Wszystko zależy od naszego podejścia, nastawienia, chęci i działania. Da się pogodzić pracę, dom, wychowanie dzieci z czasem poświęcanym tylko dla siebie, swojego rozwoju osobistego, pracy itd. Jestem szczęśliwą 30-latką, która osiągnęła piękną dojrzałość, ma świadomość własnej wartości, jest spełniona i pewna siebie i widzę, że każda z Was ma podobne odczucia wobec siebie, nie mylę się, prawda?

Pozdrawiam Was serdecznie! ))

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

I nie dajcie się dziewczyny rodzinie i bliskiemu otoczeniu w kwestii posiadania dziecka. Wasze życie, wasze decyzje, wasza odpowiedzialność i przede wszystkim Wasza "chęć" bądź "niechęć" do rodzenia dzieci.
A teraz już nie te czasy, żeby kobieta przed 30-stką musiała koniecznie zostać Mamą. Osobiście znam kilka dziewczyn, które zdecydowały się na macierzyństwo o wiele później niż ja i są zachwycone. Każda z nas musi poczuć "ten" moment, a zmuszanie kogoś do rodzicielstwa skutkuje później różnego rodzaju depresjami, itd.
Karolina_CI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-22, 19:13   #29
kalincia
BAN stały

Okolice 30-40 to mój najlepszy wiek. Bo już byłam na tyle dojrzała, że nie przejmowałam się opinią innych, gwałtownie wzrosła liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...., stabilizacja pracowa, własne mieszkanie, związek bez wspólnego mieszkania, na wtedy wszystko, czego chciałam. Cudny wiek. Teraz też mam cudny, ale inny. Priorytety się zmieniły.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-25, 19:04   #30
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Okolice 30-40 to mój najlepszy wiek. Bo już byłam na tyle dojrzała, że nie przejmowałam się opinią innych, gwałtownie wzrosła liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...., stabilizacja pracowa, własne mieszkanie, związek bez wspólnego mieszkania, na wtedy wszystko, czego chciałam. Cudny wiek. Teraz też mam cudny, ale inny. Priorytety się zmieniły.
pięknie to ujęłaś.

Nie pamiętam jak było po 30stce, ale po 40stce moje życie całkowicie się zmieniło, o 180 stopni. I z roku na rok jest coraz lepiej.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości