![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Czy 30-tka to kobieta nudna, zmęczona życiem?
Nieubłagalnie zbliżam się do tej magicznej granicy przekroczenia lat trzydziestu i wiecie co? Wcale się tego nie boję.
![]() Wiele kobiet w moim otoczeniu, w podobnym wieku do mojego, a tak się zadręcza, że to już rety rety 30, że zmarszczki, że rozstępy, że cellulit, że to, tamto, siamto... STRASZNE! A wy kochane jakie macie podejście? ![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-06-17 o 19:01 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Czy 30-tka to kobieta nudna, zmęczona życiem?
U mnie 30-stka nie była żadną magiczną granicą - ot, kolejne urodziny. Z perspektywy czasu widzę, że od dwudziestoparolatki, którą byłam, różni mnie bardziej wyluzowane podejście; zrozumiałam, że nie wszyscy muszą mnie lubić, nie muszę spinać się i coś sobie i innym udowadniać. Teraz czuję się tak, jak w moim podpisie: wszystko mogę, nic nie muszę. Tak naprawdę dopiero po 30-stce polubiłam siebie (a ciało mam lepsze niż 10 lat wcześniej, kiedy balowałam, zarywałam nocki, a o aktywności fizycznej nawet nie pomyślałam)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Nigdy w życiu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Babom mocno odpyerdala na punkcie 30tki, jakieś walnięte są. Nigdy tego nie rozumiałam i już chyba nie zrozumiem.
Edytowane przez dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 Czas edycji: 2015-05-14 o 13:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
we Wloszech jest inne podejscie niz w Polsce. Ja mam 30 lat i od prawie 10-ciu jestem po slubie. rodzina w PL ciagle mi dupe truje , ze ja JUZ mam TYLE lat i jeszcze nie mam dzieci. to w takim razie chyba powinnam sie rzucic pod pociag, bo w moim wieku kobieta bez dzieci to jest jak smiec. juz nie bede tak uogolniac ,ze w calej Polsce tak jest, ale w mojej zyczliwej rodzinie.... we Wloszech jest bardziej wyluzowane podejscie do zycia. ludzie pozniej wychodza za maz (albo wcale) i pozniej maja dzieci, a w PL to jest jakis obowiazek, zeby wyjsc za maz i pozniej rodzic....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
mam 30 lat i co z tego? nadal trzymają się mnie głupie żarty i cieszę się z byle czego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ne przypominam sobie, żeby to była jakis magiczna granica, po której zaczęłam przypominac suszona sliwkę,a tyłekj zaczął mi wisieć do kolan
![]()
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
zielony stworek
|
Moje życie po 30tce się dopiero zaczęło,wyszłam za mąż,a dzieci nie mamy.
Z resztą może to i prawda,że ja mam za dużo z dziecka (i dobrze!) więc starczy. Koleżanki też niedzieciate, niezamężne i nic w tym dziwnego nie widzę. [1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5141619 8]we Wloszech jest inne podejscie niz w Polsce. Ja mam 30 lat i od prawie 10-ciu jestem po slubie. rodzina w PL ciagle mi dupe truje , ze ja JUZ mam TYLE lat i jeszcze nie mam dzieci. to w takim razie chyba powinnam sie rzucic pod pociag, bo w moim wieku kobieta bez dzieci to jest jak smiec. juz nie bede tak uogolniac ,ze w calej Polsce tak jest, ale w mojej zyczliwej rodzinie.... we Wloszech jest bardziej wyluzowane podejscie do zycia. ludzie pozniej wychodza za maz (albo wcale) i pozniej maja dzieci, a w PL to jest jakis obowiazek, zeby wyjsc za maz i pozniej rodzic....[/QUOTE] U mnie podobnie i obawiam się,że nie jesteśmy niestety odosobnione. Dużo ludzi tak gada, starsze pokolenie, ciotki i kuzynki, które poza rodzeniem dzieci żadnymi osiągnięciami poszczycić się nie mogą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
mam 30 i chyba zatrzymałam się na 25
![]() ostatnio mąż stwierdził, że w kolejce stały nastolatki , które były ubrane jak ja ![]() zmieniłyście styl ubierania ? ja zakupiłam sobie conwersy i adidasy i ostatnio to moje ulubione obuwie . w wieku 20 kilki lat chciałam byc taka aą i wbijałam się w szpili i koturny ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() Też miałam fazę szpilek i jaka to ja jestem elegancka (no i praca w korpo była),ale mi przeszło jak kostkę skręciłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
wiecie co - i to, że mam 30 lat to nie oznacza, że nagle wskoczę w garsonki i stanę się dystyngowaną damą - no - chyba że jakaś poważna firma zechce mnie zatrudnić i się poświęcę i wbiję w te garsonki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
[1=e005a964934c5ccfb93a5cc da41449f79d95ca06;5141619 8]we Wloszech jest inne podejscie niz w Polsce. Ja mam 30 lat i od prawie 10-ciu jestem po slubie. rodzina w PL ciagle mi dupe truje , ze ja JUZ mam TYLE lat i jeszcze nie mam dzieci. to w takim razie chyba powinnam sie rzucic pod pociag, bo w moim wieku kobieta bez dzieci to jest jak smiec. juz nie bede tak uogolniac ,ze w calej Polsce tak jest, ale w mojej zyczliwej rodzinie.... we Wloszech jest bardziej wyluzowane podejscie do zycia. ludzie pozniej wychodza za maz (albo wcale) i pozniej maja dzieci, a w PL to jest jakis obowiazek, zeby wyjsc za maz i pozniej rodzic....[/QUOTE]
Dokładnie mam tak samo. Mam 30 lat, 3 lata po ślubie i czemu nie chcemy mieć dziecka jeszcze. Jedyną osobą, która mnie nie męczy o to, to moja mama. Ufff. Styl ubierania: jeansy, sportowe bądź jazzówki, bluzki oversizowe bądź T-shirt. Jak mam się ubrać na wesele w sukienkę i szpilki, to się męczę. Mąż ciągle mi mówi, żebym się strojem nie postarzała - bo to bezsensu ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Z tym ubiorem to tez tak mam. Od lat co prawda juz wysokich obcasow nie nosze, ale w wieku 20 lat to wysoki but musial byc. Z domu tez tak wynioslam, ze kobieta tylko w szpilkach jest atrakcyjna ![]() Na conversy nadal mi kasy szkoda, ale na jesien na urodziny bylam w CCC i byly jeszcze jakies resztki trampek. ja oczywiscie chcialam te wysokie. Moje szare trampki na 10 euro z Flohmarku zaczely pekac ( sama jeszcze je wymalowalam specjalna farba, wiec mialam orginaly jak trzeba, wszystkim sie podobaly) i stwierdzilam czas na nowe. Chcialam amerykanska flage, ale mojego rozmiaru juz nie bylo i chlop( byl ze mna) tak siedzial kolo tej polki, patrzyl jak przymierzam, doradzal i pokazuje mi inne wysokie w szarosci jak moje stare. ja do niego, ze szarych nie chce, chce wkoncu flage, bluzke juz sie dorobilam, to chce wkoncu tarmpki. Ale wyciagnelam karton, otwieram i widze na kostce trupie czachy wymalowane, na szwie pietowym z metalu a´la cwieki trupie czachy. Zebyscie widzialy jak sie zachwycilam ![]() ![]() ![]() ![]() Na wesele kuzyna to ja sie wystoilam w spodnie dlugosc 7/8 , zwiewna tunike i baleriny kolorem pasujace do tuniki. Nosze kompresyjne podkolanowki, wiec krotkie kiecyki odpadaja, a ja nie mialam zamiaru sie meczyc z nogami i tych seksu podkolanowej nie zakladac. kazdy mi je odradzal, bo jak to tak w PL na wesele to trzeba sie jeszcze lepiej wystroic od panny mlodej, a ja powiedzialam NIE. Moje zdrowie jest wazniejsze ![]() ![]() Edytowane przez 201608040942 Czas edycji: 2015-05-19 o 09:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nabrałam też odwagi do eksperymentowania z ciuchami; w tym roku idę na wesele siostry i mocno zastanawiam się nad kupnem kombinezonu ![]() Co tam jeszcze? Aaa, polubiłam aktywność fizyczną, chodzę na siłownię (ciężary, nie fitnessy) i nie chwaląc się wyglądam lepiej niż niejedna zapuszczona nastolatka, która myśli, że młodość załatwi wszystko. Jak czasem pomyślę o sobie o dekadę młodszej..no niee, w życiu bym do tego nie wróciła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Ja też chodze w szpikach tylko na specjalne okazje. A całe studia chciałam byc dorosła i latałam w butach na obcasie. Nie mam pojęcia, jak wytrzymywałam w nich cały dzień
![]() Z racji pracy ubieram sie ogólnie raczej sportowo. Jak wychodzę gdzieś w chuopem, to wtedy jakieś szpileczki, dekolt etc.
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
no ja sie wlasnie zastanawiam czy nie zmienic, ale raczej na mniej mlodziezowe
![]() bo na razie to ja sie czasem wymieniam ciuchami z corka ![]() a jakby sie tak syn uparl, to ja bym juz babcia mogla zostac ![]()
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
To, czy kobieta jest nudna i zmęczona życiem nie zależy od wieku. Jestem po czterdziestce i mam ciekawe, fajne życie. Owszem, gdy stuknęła mi 30-tka było nudniejsze niż teraz, bo nie miałam dzieci, a teraz mam trójkę. Nie rozumiem o co chodzi z tą 30-tką?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
w każdym wieku można się cieszyć życiem, a z wiekiem ma się więcej dystansu do rzeczywistości.
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Ja dopiero po 30-stce zaczęłam tak naprawdę żyć. Wcześniej tylko szkoła, trochę praca, znajomi, imprezy-nuuda. Teraz czuję, że robię coś naprawdę wartościowego, mam własną rodzinę, nie przejmuję się opinią innych, a dokładniej- mam ją w poważaniu
![]() ![]() W ogóle dziwi mnie to, że wielu ludzi uważa 30 tkę za koniec życia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
No co wy?!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Osobiście nie znam kobiety, która po trzydziestce ma odchowane dzieci i/lub byłego męża. Chyba, że kilkanaście lat po 30-tce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 | |
zielony stworek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Naczelna Nastolatka
|
Wiek to tylko liczba, naprawdę. Ważne jest jak się człowiek czuje ze sobą.
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja się zastanawiam jak będzie wyglądało moje życie po 50?
![]() Po 30. osiągnęłam spokój i względną stabilizację życiową.
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny, ja też niebawem osiągnę magiczny wiek 30 lat
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie! ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- I nie dajcie się dziewczyny rodzinie i bliskiemu otoczeniu w kwestii posiadania dziecka. Wasze życie, wasze decyzje, wasza odpowiedzialność i przede wszystkim Wasza "chęć" bądź "niechęć" do rodzenia dzieci. A teraz już nie te czasy, żeby kobieta przed 30-stką musiała koniecznie zostać Mamą. Osobiście znam kilka dziewczyn, które zdecydowały się na macierzyństwo o wiele później niż ja i są zachwycone. Każda z nas musi poczuć "ten" moment, a zmuszanie kogoś do rodzicielstwa skutkuje później różnego rodzaju depresjami, itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
BAN stały
|
Okolice 30-40 to mój najlepszy wiek. Bo już byłam na tyle dojrzała, że nie przejmowałam się opinią innych, gwałtownie wzrosła liczba osób, które mogą mnie pocałować w d...., stabilizacja pracowa, własne mieszkanie, związek bez wspólnego mieszkania, na wtedy wszystko, czego chciałam. Cudny wiek. Teraz też mam cudny, ale inny. Priorytety się zmieniły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie pamiętam jak było po 30stce, ale po 40stce moje życie całkowicie się zmieniło, o 180 stopni. I z roku na rok jest coraz lepiej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:05.