|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zrozpaczona
Musze sie wyzalic bo zwariuje
![]() - mieszkam w bloku na parterze a pod oknem mam lampe i wszystkie robaki jakie sa mozliwe wlaza mi do pokoju( a wtedy to wcale nie spie ![]() ![]() ![]() ![]() Nie cierpie lata kto ta pore wymyslil jest idiota, wiem ze Bog ale mecze sie co rok w upaly jak nie wiem i rycze po nocy. ![]() ![]() ![]() Mysle aby kupic sobie jakies tabletki nasenne takie bez recepty bo nie dam rady naprawde ![]() Poleccie jakies tanie i dla nastolatki. tabletki jedynym wyjsciem,naprawde, te moskitiery u nas kosztuja 30 zl i sa na 1 raz i mama mowi ze musze czekac te 2 tygodnie.Wentylator tez odpada,ile to pradu zuzywa;( zabili by mnie ![]() Smieszne to niektore wizazanki sa ktore mnie nie zrozumieja,A myslicie ze mama pozwoli mi gaza lub nie daj boze firanka zaslaniac okna? w zyciu.Ona bardziej szanuje firanki niz to ze mi goraco.Ale siatki bede miala zamowienione w poniedzialek.I musze przezyc te 2 tygodnie bez nich.
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2006-07-22 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zrozpaczona
zamiast brać jakieś tabletki na sen, sama zmierz okno i zamów tą siatkę.
nie ma w Twoim mieście firmy, która wykona coś takiego szybciej niż w dwa tygodnie?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zamiast tabletek kup wiatrak do pokoju albo załóż sobie zwykłą moskitierę..
i nie panikuj ![]()
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Teraz sa w drogeriach rozne preparaty na cmy komary podobno dobry jest ten do kontaktu idz popytaj moze ci cos doradza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie. Zwykłe moskitiery można kupic w każdym sklepie typu "mydło i powidło". W sytuacjach extreme można ją zrobic nawet ze starej firanki. Ja tez mam pokój na samym dole domu i nie wyobrażam sobie spać przy zamkniętym oknie. Robale lecą. Ale wolę robale niz sie udusić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie widzę w tym nic śmiesznego.
Mam dwie rady. Pierwsza. Zakasaj rękawki i sama mierz okno i zamawiaj siatkę.Inaczej możesz czekać w nieskończoność (znam to z własnego doświadczenia). A po drugie,zanim będzie ta siatka może powieś zwykłe bawełniane prześcieradło? Moja koleżanka alergiczka tak robiła,zeby uchronić się od pyłków. I nie panikuj.I nie płacz,bo od tego będziesz jeszcze bardziej zmęczona i zdołowana. Może posłuchaj sobie radia,jak nie będziesz mogła spać? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
xxyy
|
mam podobny problem.. po pierwsze boje sie owadow, po drugie mieszkam na parterze i boje sie ze w nocy ktos do mnie wejdzie..
tak wiec musze sie dusić ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Mam ten sam problem. Spię przy wentylatorze, lepszy rydz niż nic. Okna nie otworzę, bo wtedy nie mogłabym spać ze strachu
![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
kiedyś miałam ogromny problem z komarami i na szybko zrobiłam akcję 'FIRANKA', do okna przyczepiłam malutenkimi gwoździkami firankę, szczelnie zatkałam wszelkie przerwy i naprawde to podziałało. Na pewno masz w domu jakąs starą firankę, taką bez dziur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam siatki w oknach i to nie takie specjalistyczne, tylko albo z firanki albo kupione w drogerii, kosztuje to grosze. Taka siatka w oknie jest tez zabezpieczeniem przed nieproszonym gosciem, zanim sforsuje siatke to nas obudzi i narobimy krzyku. Nie wyobrazam sobie spac teraz przy zamknietym oknie, szczerze wspolczuje! Mozna dodatkowo wlaczyc do kontaktu odstraszacz na owady i wtedy naprawde nic nie wleci do pokoju.
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z poprzedniczkami, użyj firanki, a jeśli boisz się, że ktoś wejdzie ci do domu w nocy przez to otwarte okno to rozsyp pinezki na parapecie i facet będzie miał "miłe" powitanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
idź do sklepu, kup moskitiere i sama przyczep do okna. żadna z tym filozofia, sa na klej i rzep więc za dnia można spokojnie ściągnąć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeżeli dodatkowo boisz się, że ktoś Ci wejdzie, to ciężko. Na pewno nie zamykaj drzwi...można się udusić. I może kup jakiś mały wiatraczek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
i ja przez upaly nie moge spac, zasypiam po 2, 3 a wstaje 5,6, kosztam rano jestem cholernie zla, slabo mi z tej duchoty, zyc sie odechciewa... okna tez na noc nie otwieram, bo boje sie robactwa. nie moge sie doczekac jak normalnie sie wyspie, ale to chyba nie predko. poki co, jestem padnieta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Wentylator naprawdę bierze tyle prądu?
Wiem, jak się męczysz, u mnie w domu zawsze było "najcieplej", obojętnie czy lato czy zima, kto wchodził do nas mówił: Boże, jak u Was gorąco ![]() Więc: 1. Ja bym jednak kupiła wentylator (jakiś cichy) a okno zostawiła zamknięte i dodatkowo bym je przykryła jakimś prześcieradłem albo ręcznikiem, żeby mi lampa nie świeciła do oczu ![]() 2. Rezygnuję z wentylatora, ale w oknie wieszam cienkie prześcieradło i blokuję tym debilnym małym stworzeniom dostęp ![]() 3. zamów tę siatkę ![]() pomysł ze szpilkami na parapecie - boski ![]() ![]() Po co się truć tabletkami? ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Hmmm... ja bardzo blisko - bo tuż nad oknem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
a tam ja bym sobie kupila siatke i sama ja jakos przylepila,przywiazala zawiesila albo cos,trzeba troche pokombinowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
trzeba ruszyc trochę głową i jak juz pisały dziewczyny choćby kawałakiem gazy czy starej firanki zakleić okno
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.