|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Moje początki.:)
Po przeczytaniu kursu dla zielonych postanowiłam spróbować swoich sił w tworzeniu biżuterii.
![]() Startuję dość marnie, bo z jednym zdjęciem pojedynczego kolczyka, ale miałam wybitnie mało materiałów, nie zamawiałam zbyt dużo na początek i chciałam jak najwięcej wykorzystać na różne podstawowe wzory, stąd pojedynczy kolczyk. ![]() Aktualnie robię pierwszą parę, która z założenia ma mieć ręce i nogi, pokażę jutro, gdy zrobię zdjęcie w świetle dziennym. ![]() Oto mój samotniaczek, nic specjalnego, jednak zależy mi na ocenie technicznej, np. jak wyglądają loopiki, które było mi bardzo ciężko sfotografować tak, jak bym chciała. ![]() Mam nadzieję, że Wy zauważycie więcej, niż ja. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Moje początki.:)
Co do tego samotnego kolczyczka
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z ravenart-loopiki na zakończeniach nie są najlepszym pomysłem. No i co do zdjęć- musisz nad nimi trochę popracować, jakoś lepiej doświetlić i wyeksponować biżuterię. No i najlepiej gdyby na zdjęciu były oba kolczyki-ale to tylko moje skromne zdanie. Jak na początek to nieźle, pozostaje Ci teraz ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć. Czekamy na kolejne prace
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Według mnie to mozna zakończyc loopem ale takim tyci tyci, dodatkowo mozna takowy zgnieść ale tak żeby koralik nie zleciał.. jesli nie chcesz sie bawić w loopy to poprostu użyj szpilek. Napewno dojdziesz do wprawy i z loopami i ze zdjęciami. Powodzenia!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Wezmę tę opcję z loopikami pod uwagę.
![]() Wiem, zdjęcia paskudne, dziś starałam się zrobić ładne, w świetle dziennym, ale są rozmazane mimo opcji mikro, czy tam makro. Mój aparat chyba nie podoła. ![]() Tym oto sposobem dodaję fotkę ze wczoraj, bo nie jest rozmazana i dużo lepiej widać kolczyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Masz ciekawe pomysły, bawisz się formą. To dobrze. Zdjęcia kiepskie, musisz nad nimi popracować. Jeszcze długa droga przed Tobą, więc ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz. Czekam na kolejne prace.
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję, bardzo mi zależy na opinii, bo za biżuterię wzięłam się z dnia na dzień.
Tak w ogóle, to nie wiedziałam, że to tak bardzo uspokaja. ![]() Będę robić wszystko, żeby poprawić zdjęcia, jeszcze doczytam poradnik o robieniu ich, może się uda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że musisz się zaprzyjaźnić z jakimś programem typu gimp, żeby poziomy poprawić
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
cu.Kinia para mi sie podoba, pomysł gównie, bo kolory cieżko ocenic na zdjeciu, proponuję spróbować bez lampy blyskowej ale za to z duuużą żarówą
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A fotkę robiłam właśnie tak - z żarówą i bez lampy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Dobra, dodaję dwa "arcydzieła". Jedno jest poprawioną fotką tych niebieskich, druga para kolców to ot takie zwyklaczki cloisonne.
![]() Fotki robione aparatem z komórki, która robi lepsze zdjęcia, niż mój normalny aparat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Pomyślane lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.