![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co sądzicie o 2012
Od ostatnich 2 lat nie myśle o niczym innym ;D
Euro 2012! <3
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszyscy zginiemy... a.d 2012
Ja nie wierzę w koniec świata w 2012
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Ja tak samo
![]()
![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
![]() |
#815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kalendarz majow jak i egipcjan to kalendarze cykliczne, nasz kalendarz jest linearny ( czyli majowie i egipcjanie "postrzegali" czas jako cos pelnego -okreslenie "okrag" bylo by dobre, ale tez nie do konca ![]() To nie jest nic dziwnego ich kalendarz jest po prostu astralny, opierajacy sie na ruchu gwiazd (w Egipcie na Syriuszu na ten przyklad), Słońca czy Księzyca w 100%, nasz nie do końca, stad reformy gregoriańskie z 1582 roku. Ze kalendarz Egipcjan to pierwsze słyszę, oni go potrzebowali wybitnie do roli. Garstka wykształconych, zgrabnie wykorzystujacych plebs kapłanów faktycznie mogła ich straszyć końcem świata - czyli śmiercią Ra; bez swiatla nie ma plonow. Słyszałam za to, ze piramidy i gwiazdozbiór Oriona coś tam przewidują... tak, tylko wystarczy sobie pomyśleć jak przez te 5 tysięcy lat zmieniło się nocne niebo (nachylenie Ziemi). Co do Majów, to zakończenie ich cyklu nazywało się tak samo jak początek cyklu. W ich języku, z tego co się udało odszyfrować, zmierzch określany był takim samym mianem jak jutrzenka. Nie widziano różnicy miedzy przejściem nocy w dzień i dnia w noc. Nie jest to koniec, tylko przejście w coś innego. ![]() A juz tak na koniec "mądrzenia się", to ile przecież już było końców świata. w 1000 roku, papież Sylwester II zapowiedział na ten rok koniec świata. Ludzie przepijali swoje majątki, biczowano się za grzechy, kobiety masowo wychodziły za mąż. Do tego nawoływał papież, który de facto nie był jakimś oszołomem. To prawdopodobnie on wprowadził cyfry arabskie do użytku.Był bardzo wykształconym benedyktynem z "zawodu". ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
a wiesz już coś o biletach?
![]() |
#818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Secundo - kalendarz Majow nie konczy sie w 2012, tylko konczy sie jeden z okresow kalendarza ![]() Tertio - nawet jesli by sie konczyl, to co z tego? Tez mi cos, przepowiednie ludu, ktory mial takie zdolnosci przewidywania, ze nie przewidzial i nie potrafil zapobiec wlasnej zagladzie z rak konkwistadorow, maja byc dla kogokolwiek wyznacznikiem ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
wątek wiecznie żywy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
a taaam, w końcu na cos trzeba nam zejsć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Raczkowanie
|
Słyszałam, że sprzedaż ma się rozpocząć wiosną 2011
![]()
![]() |
![]() |
#822 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Jest rok 2012. i co teraz myślicie? Na Youtubie jest pełno filmików o końcu świata. Zaczynając od realnego zagrożenia jakim jest przebiegunowanie Ziemi, kończąc na 3 Tajemnicy Fatimskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Albo budować schron oczywiście ![]()
![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak nic, za 3 miechy sie przebiegunuje. Ja tam bede na Nibru do tego czasu, wiec mam to w trabce
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak dla mnie "koniec świata" to regularne pi.e.r.dolamento na usprawiedliwienie skłonności ludzi do auto-i-nie-tylko-destrukcji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
tydzień temu mój ojciec wykupił bilety dla mnie i TŻ do Belgii (do mej rodziny) na 21.12.2012
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tak sobie myślę, że gdyby było "coś strasznego" i zostaliby nieliczni- to warto byłoby wszelkie książki, książeczki, karteczki itp tak przechować, zabezpieczyć i w ogóle by to przetrwało- tylko w zbiorach książek pokładam nadzieję na "rozwój" czy "odrodzenie" (nikt nie jest w stanie zapamiętać całej wiedzy itp- książki to nasza przyszłość <3 ) p/s. romanse też są potrzebne :P trzeba uczyć się "romantycznych zachowań" (to do panów) ![]()
" Piękno jest w oczach patrzącego " (Woody Allen) ![]() Edytowane przez alonek Czas edycji: 2012-10-21 o 23:53 Powód: takie sobie przemyślenie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zostalo jeszcze 10 dni
![]() jak spedzicie 21 grudnia?
![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
Ja też z piwkiem i czipsami, ja też! Może z okazji końca świata będą jakieś super przeceny w galerii handlowej, to kupię sobie z rana jakąś odświętną szmatę, coby godnie wyglądać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Skoro kwietniowie tak powiedzieli - to bedzie konieć wordu
![]() heheh egzamin z prawka mam coś koło tego ![]()
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
życzę powodzenia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Raczkowanie
|
No i co myslicie? 21 zbliza sie wielkimi krokami
![]() Ja osobiscie mysle,ze gdyby wtedy mial byc koniec swiata to juz dawno by sie cos zaczelo, nie wierze w wielkie, niespodziewane bum ![]() chociaz przyznam,ze jestem troche niespokojna im blizej tej daty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
No ja właśnie też nie wierzę, ale jest taka nagonką na tą datę, że podświadomie zaczynam się nią niepokoić
![]() Boję się jedynie, że wlaśnie przez to, że cały świat tak o tym mówi i jest masa osób, które serio w to wierzą - odbije jakiemuś psycholowi, albo grupie psycholi i coś wysadzą albo nie wiem co sobie urządzą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Różowy Jednorożec
|
Nooo, ja też odczuwam niepokój, za dużo o tym trąbią.
![]() Ej, ale czujecie jakby ktoś 21go wieczorem zrobił sobie głupi żart i odłaczył prąd w całym mieście? Ludzie zaczynają się już uspokajać, 21 się kończy a tu nagle wszechobecna ciemność ![]() ![]()
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Ja się końca świata nie obawiam, także o to mnie głowa nie boli, ale mam podobne obawy co chwast, że powstanie jakaś zbiorowa panika i dojdzie do tragedii
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Przebiegunowanie- realne zagrozenie?
Matko Bosko ludzie skad wy czerpiecie informacje? Przebiegunowanie nie jest niebezpieczne dla ludzi i nie polega na tym, ze ziemia w pewnej chwili zacznie sie krecic w druga strone ![]() Anomalie pogodowe caly czas sie zdarzaja, raz rzadziej a raz czesciej. Kalendarz Majow nie konczy sie 21 grudnia 2012, tego dnia konczy sie jedynie pewien przedzial czasowy w tymze kalendarzu. Tak samo jak nasze kalendarze nie wisza na scianie w nieskonczonosc, tylko co roku sie koncza. Gdyby istniala planeta Nibiru to juz dawno bylaby trzecim co do wielkosci punktem na niebie (po Sloncu i Ksiezycu). Wrzuccie na luz bo doprowadzicie do samospelniajacej sie przepowiedni. Jedynym zagrozeniem dla Ziemi tego dnia bedzie ludzka panika a nie przebiegunowanie czy Nibiru. A nastapienie konca swiata akurat tego dnia jest tak samo prawdopodobne jak to, ze koniec swiata nastapi dzis czy jutro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
Ja w każdym bądź razie nie wychodzę z domu, ludzie są szaleni.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
ot co. nie wiadomo co wariatom do glowy przyjdzie. lepiej w domku siedziec.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:37.