![]() |
#241 |
Rozeznanie
|
Dot.: rok 2012 obawy przed nadchodzacym zniszczeniem
a skąd wiadomo, że za naszego życia?
![]() Ale Polska palmy i w ogóle to mnie rozbraja ![]() a jak ktoś jest niewierzący? to co z tą wiarą będzie? Czyli morał taki aby cieszyć się dniem dzisiejszym i nie martwić końcem świata, o ! ![]()
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
oh jaki lincz mnie spotkal
![]() ![]() ps. jesli nie wierzysz to olej watek i nie czytaj
![]() |
#243 |
Przyczajenie
|
Hmm no zawsze takie rzeczy mnie inspirowały nie powiem ze nie ;p hehe no, ale tak sobie nie umiem tego wyobrazic ze tak nagle wszystko by mialo zostac zniszczone i wogole... jednak pamietajmy ze w kazdej plotce jest troche praawdy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Ta? A podobno w 2012 roku ma być Euro w Polsce i na Ukrainie, to chyba ta tragedia ma nastąpić?
Heh, żartuję. Ja coś tam czytałam, że Majowie przepowiedzieli koniec świata na 2012 rok, grudzień, dokładnie 21, godzina 11:11. Przepowiadali wojny, kataklizmy, tak? A swojego końca nie potrafili przewidzieć, to dziwne. Po za tym do końca świata kiedyś dojść musi, a kiedy to tego "najstarsi Indianie nie wiedzą". Możemy polemizować na ten temat, tak długo, aż wyczerpiemy wszystkie możliwe środki. Chociaż jedno jest pewne: ludzie sami przyczyniają się do niszczenia Ziemi i do tego, że jest ona coraz słabsza, co za tym idzie: długo już takich ciężarów znosić nie będzie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
Surimi , nie chciałam Ciebie urazić czy zlinczować
![]() Ja ani wierzę ani nie wierzę. To jest dla mnie niewiadome. Zakładając, że to prawda to i tak nie mamy na to większego wpływu. Twój podpis adekwatny do sytuacji ![]()
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Zapytalas nam o opinie. Wiec jak mamy inna opinie niz Ty to mamy sie juz nie odzywac? Ciekawe.
Sorry ale nic mnie nie przekona ze sie bieguny za 4 lata przesuna ot tak sobie. No chyba ze przykleisz duzo magnesow-danonkow na palmy w Afryce to moze ona wytworza odpowiednio duze pole magnetyczne i cos tam drgnie. A zycie duchowe ech - znaczy sie bedzie jeszcze wieksza epidemia moherow? To ja se chyba zostane w tej deszczowej Anglii i zrezygnuje z Waszych Polskich palm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wszyscy zgniniemy... a.d 2012
Taa ludzie tierdzili że ze wszystkich narodów Bóg i Maryja najbardziej ukochali Polskę. To widać, dali nam w końcu Euro 2012, namacalny dowód
![]() Ale teraz tak na serio. Jestem nie wierząca, nie wierzę w żadne tam końce świata opisywane w Biblii ani w koniec w 20212 roku. Poprostu uważam że są dwie możliwości pierwsza to taka że Ziemia podzieli za kilkaset, może kilka tysięcy lat poprostu wybuchnie, albo wybuchnie,/ zgaśnie słońce, co spowoduje wyginięcie wszelkiego życia na Ziemi. A druga to taka, że dla każdego człowieka osobistym końcem świata jest jego własna śmierć. Wierzący wtedy pewnie spotkają się ze swoim Bogiem i zostaną rozgrzeszeni, niewierzący natomiast będą szczęsliwi gdzieś we wszechświecie, gdziekolwiek, na pewno nie w niebie ani piekle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
1999 roku tez miał byc koniec świata. Nie wierze ale chciałabym to zobaczyc i przezyc. Może i to glupie ale chciałabym zobaczyc jak wygląda ten koniec świata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Jak ostatnio byłam u kuzynki i wpadli do niej jej znajomi, którzy się tym interesują, wierzą w jakieś takie psychodele, zaczęli dyskutowac na ten temat to przysiegam ze az mnie dreszcze przeszly. Wogole przypomnialo mi sie ze inny kumpel jakies 3 lata temu cos mi opowiadal tez o jakims koncu swiata i ze zacznie sie od tego ze wieloryby, delfiny i inne orskie zwierzeta zaczna tracic droge (poczatek przebeiegunowania) i wplywac do nie tych morz czy zatok... Po czym chyba poltora roku temu to bylo jak do Baltyku wieloryb wplynal... i gdzies tam na brzegu jakiegos kraju w ktorym wogole nie wystepuja znaleziono stado fok...
Ale ogolnie, no cholera ja juz tyle koncow swiata przezylam ze po prostu mowice mi niesmiertelna ![]() no i... Carpe Diem! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przelom w wiarze zalezy od ludzi, bo to ludzie wierza w cos, a nie zwierzeta, rosliny czy chocby ziemia. Ziemia, jako planeta ma swoj cykl, tak jak czlowiek rodzi sie, dojrzewa i umrze w koncu. co do komet etc. na co dzien Ziemia jest bombardowana milionem 'cial niebieskich' a to, ze raz na pareset uderzen przez atmosfere przedostanie sie meteoryt wielkosci pilki do rugby, tez nie jest niczym dziwnym. a co do jakiejstam planety, ktora ma uderzyc w Ziemie.... czemu Ziemia nie zderzyla sie jeszcze z Marsem badz z Wenus? czemu Ksiezyc nie spadl jeszcze na Ziemie? polecam zakupic sobie obojetnie jaki podrecznik fizyki dla szkol srednich i sie doksztalcic. ![]() te cale rewelacje... nihil novi sub sole |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
och jaka Ty biedna ![]() Ludzie, dziewczyno, zadalas pytanie, wiec sie dziewczyny wypowiedzialy w zaden sposob nie linczujac Ciebie ![]() ![]() Zabawne, pytasz o zdanie innych, a potem dajesz komentarz ,ktory mowi o tym, ze posiadajacy inne zdanie niz Ty, maja nie odpowiadac w watku, tylko olac i nie czytac ![]() no cuda wianki ![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Czy bujda?? Nie wiem...poczekamy, zobaczymy. Traktuję to z przymrużeniem oka...choć we własnym gronie to się śmiejemy. Bo ja co prawda mieszkam na górce ale mój wujek nie...a podobno ma być wielka woda, więc on mówi, że "zaczął" sobie już usypywać górę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
A po co koniec swiata?? Po co wymyslac burze, odwrocenie biegunów ?? Ludzie sami siebie nawzajem powybijają za jakis czas.
![]()
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
E tam nie wierze
![]() Ale skoro to po moich urodzinach to niech sie dzieje co chce ![]() ![]()
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Surimi, bez urazy, ale czy czytalas inne watki z tego forum, do ktorego link podalas? tam ludzie tworza takie tematy, ze nic tylko pasc ze smiechu...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
BAN stały
|
Niczym mnie to nie napawa, na pewno nie lękiem, bo jeśli coś się zacznie dziać to w globalnej skali, i dotknie to wielu, jak nie wszystkich.
![]() Generalnie, uważam, że nie ma się co koncentrować na takich, dosłownie bzdurach. A dlaczego: bzdurach. Bo do tego czasu setki tysięcy ludzi zaliczy swój własny koniec świata, po prostu umierając. ''Głupi'' wypadek samochodowy, i nie potrzeba pomysłów żadnych Majów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w ogole to mi sie wydaje, ze kazda chwila doprowadza nas do zniszczenia. po prostu.
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
i powiało grozą
![]()
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
haha mnie juz dawno tu nie powinno byc ;pp bo koniec swiata to przezyłam juz wielokrotnie ;dd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
A po co się bac? Co ma byc, to będzie, na siłę natury nie ma rady. Może w końcu Wrocław doprosi się tego dostępu do morza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zadomowienie
|
po pierwsze to jesli chodzi o lincz mialam na mysli ze watek juz byl, po drugie chcialam opini to prawda ale nie negowania mojej wiedzy na temat fizyki i takich tam jak tam ktos napisal, jesli chodzi o wiare to by byla raczej kwestia indywidualna a co do stwierdzenie "jesli nie wierzysz nie czytaj"zle ujelam slowa poprawiam-jesli cie to nie interesuje nie czytaj!!
ps. koniec swiata moze nastapic wlasnie przez takie podejscie do drugiej osoby zeby doslownie w ziemie wkopac,z czego ty wynika z nienawisci z przekory??nie rozumiem ludzi ktorzy gania drugiego czlowieka bo ten zle ujał swoje mysli w slowa lub cos w tym rodzaju..serio wiecej szacunku i brac wszytsko z przymrurzeniem oka bo ja nie atakuje tylko grzecznie sie wypowiadam..oczywiscie ktos to odbierze jako akt pokory inny jako podniesienie broni do walki...pozdrawiam ![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Co ma być to będzie, jakoś mnie nie przeraża koniec świata. Jak nastąpi, to pewnie nawet nie będziemy wiedzieć kiedy to się stało
![]()
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeeeeeeezu ![]() ja sie poddaje ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
ehh coś mi się dzieje jak czytam takie brednie.
ile to już domniemanych końców świata przeżyliśmy nawet nie będę liczyć ![]()
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
ok ja tez sie poddaje
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Weszlam na ta strone i niestety to jest forum!
Dlatego nie ma one wedlug mnie zadnej wiarygodnosci. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak serio to w trakcie swojego nie tak dlugiego zycia przezywalam juz ze dwa konce świata xD w tym jeden w wakacje w 1999 ;D pamiętam jak jechalam nad wodę i koniec świata miał nastąpić po godzinie 9 rano, wszyscy patrzą na zagarek już grubo po 10, a nadal zyjemy, wszystko ok nic sie nie zmienilo ![]() Kiedys w jakiejs ksiązce czytalam ze nasza planeta przestanie istniec za ok. 5 mln/mld (kurcze nie pamietam, a ksiazka gdzies sie zapodziala) lat, gdy Slonce zblizy sie do Ziemi i swoim cieplem spowoduje, ze planeta nasza przestanie instniec. jak znajde gdzies ta ksiazke to sprawdze, za ile lat to ma nastapic ;P aha. i zapewne jeszcze nie raz przezyjemy koniec swiata ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.