![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4232 | |
Zakorzenienie
|
U nas to zawsze odwrotnie. Nad morzem słońce - na Śląsku deszcz - i tak na zmianę
![]() Otóż to! ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
Mój narzeczony dzwonił dzisiaj do sal i umówił nas na spotkania
![]() ![]() ![]() Te pytanka się przydadzą, dzięki ![]()
#4234 |
Wtajemniczenie
|
Poznanianka, to miłego oglądania i dobrego wyboru życzę
![]() Zapodam kolejnym tematem ![]() A teraz krótko nakreślę moją sytuację rodzinną, żebyście wiedziały co mi doradzić z piosenką, o ile będziecie tak dobre ![]() Po prostu nie zdzierżę żadnej piosenki, w której jest mowa o "kochanym tatusiu", bo nigdy nie zaznałam miłości ojca (stąd pewnie sporo starszy TŻ). Wiem, że jest jeszcze teść, ale przykro mi, ja nie jestem ponad tym i nie dam sobie rady emocjonalnie z piosenką o cudownym tatusiu nawet w jednej zwrotce. A co do teścia to on akurat nie jest ojcem, tylko ojczymem mojego TŻ (jego ojciec też szybko poszedl w **** i tyle się interesował synem i córką), no ale wychowywał go od maleńkości i TŻ mówi do niego "tato". Dlatego jest tylko jedna możliwość - musi to być piosenka mega neutralna, jeśli chodzi o słowa. Zależy mi, żeby z tekstu biła jakaś wdzięczność, ale niekoniecznie, żeby było o rodzicach, bo są też moi dziadkowie. ALE, jeszcze sobie tak wymyśliłam... Piosenkę "Mama" Spice Girls, a to dlatego, że jak byłam małą dziewczynką to kochałam ten zespół, a ta piosenka była moją ulubioną i śpiewałam ją mojej mamie, a ona zawsze się wzruszała. Ostatnio na jakiś Dzień Matki chyba jej wysłałam mp3 mailem jak była w pracy to się popłakała ze wzruszenia ![]() ![]() ![]() Co myślicie o całej tej sytuacji?? P.S. W ogóle jeszcze gdzieś na jakimś forum było "We are family" ![]() ![]()
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2012-04-12 o 21:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Zakorzenienie
|
monikkad, nie dziękuję, żeby nie zapeszyć
![]() Wybór będziesz miała trudny... Moi rodzice też są po rozwodzie, oboje maja partnerów, ale myślę, że na weselu się nie "pozabijają" ![]() ![]()
#4236 |
Wtajemniczenie
|
No widzisz, ja swojego ojca nie zapraszam, ani nikogo z jego rodziny. I mało mnie interesuje, że jakieś tam moje pseudo-kuzyneczki z jego strony mnie zapraszały tylko dlatego, że zapraszały po 150 osób i chciały się pokazać na zasadzie "zastaw się, a postaw się".
Ale powiedz mi co myślisz o "Mamie" w mojej sytuacji? ![]() ![]() ![]() Poznanianka, a z rozsadzeniem to pamiętam u siostry TŻ-ta była taka sytuacja, że jej męża rodzice po rozwodzie i rozsadziła w zupełnie inne kąty sali. Oni siedzieli ze świadkami i ze swoimi znajomymi, bo z nimi głównie gadali, nie z rodziną. I pamiętam, że chyba rodzice panny młodej siedzieli wraz z ojcem pana młodego i jego drugą żoną, a matka pana młodego ze swoją mamą i resztą częścią ich rodziny zupełnie gdzie indziej. Też mieli troszkę zakręcone to, ale wesele fajne było. W kółeczku tańczyli w czwórkę, ale rodzice ci rozwiedzeni nie trzymali się za ręce, tylko byli rozdzieleni młodymi. Widać było, że patrzeć na siebie nie mogą.
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2012-04-12 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak źle nie będzie. Ostatnio sobie życzenia składali na święta przez telefon także spoko
![]() Piosenka fajna, tylko pytanie czy wszyscy zrozumieją tekst? U mnie będzie dużo gości, którzy nie znają angielskiego, więc na pierwszy taniec wybierzemy na pewno polską piosenkę i tak samo na podziękowanie dla rodziców, ale o tym już wspomniałam ![]()
#4238 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- piosenka dla teściowej: http://www.youtube.com/watch?v=Jrz8a...eature=related Przypomnijmy sobie Spice Girls - Mama: http://www.youtube.com/watch?v=VsNbhwSXDB8&ob=av2e Dla mnie najpiękniejsza piosenka o mamie jaką słyszałam... zawsze muszę sięgać po przesłuchaniu po chusteczki... ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=O95dh...eature=related Ładna dla rodziców: http://www.youtube.com/watch?v=qASXX...eature=related Mój faworyt ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=f2c5i...eature=related |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4239 |
Zakorzenienie
|
Czesc Kobitki
![]() Nie wiemy co będziemy puszczać, ale ja również chce podziękować Babci, bo jest dla mnie najważniejsza, a TŻ ma tylko Mamę, Tata nie żyje już 9 lat. Jak tam 13 piątek? ![]() Zawsze uważałam, że ten dzien jest wyjątkowo szczęśliwy, ale kilka lat temu rozwaliłam samochód przy 20 km/h :| właśnie w 13 piątek ![]()
#4240 |
Zakorzenienie
|
U mnie bardzo pozytywnie. Pisaliśmy dzisiaj zaliczenie z zarządzania i wszyscy zdali. Pytania były bardzo łatwe, wydaje mi się, że wszystko mam dobrze, więc 5 wpadnie
![]() ![]() ![]()
#4241 |
BAN stały
|
Ja nie chcę "Cudownych rodziców mam", bo nie lubię tej piosenki, ani tańczenia w kółeczku i w ogóle jakoś nie przemawia to do mnie, zrobimy śmieszny filmik, który będzie trwał max minutę, bo mama prosiła mnie żebyśmy nie robili cyrków z podziękowaniami, a podziękowania dostaną jak dostaniemy zdjęcia dopiero
![]() ![]() Jadę jutro 300 km do "teścia" na urodziny ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4242 |
Zakorzenienie
|
Mój piątek też dobrze
![]() Byłam dziś na zakupach i się obkupiłam w Rossmannie że ho ho ![]() Szampon, żel pod prysznic, olejek do masażu (mhhhmmm), lakiery do paznokci, odżywka do włosów, Carmexa - po raz pierwszy w życiu i jest naprawdę fajny ![]() I mega paczkę nawilżonych chusteczek ![]() Chciałam jeszcze krem pod oczy, ale nie było tego co chciałam i poszłam do takiej samoobsługowej po części apteki i tam znalazłam dokładnie taki co chcę, kosztował 8 zł i okazało się że nie mogę zapłacić za niego kartą, bo transakcje od 10 zł. A mi w portfelu drobnych to 5 zł na busa zostało :P
![]() |
#4243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W ogóle mam zamiar zrobić przekręt i powiedzieć mojemu TŻ-towi, że w drugiej zwrotce jest o tacie :P Żeby się mnie nie czepiał :P Teść pewnie też na to pójdzie jak mu tak TŻ powie :P Mój narzeczony angielskiego nie zna ni w ząb, on jeszcze to pokoleni, co to rosyjski był obowiązkowy. Ledwo "I love you" rozumie :P
![]() |
#4244 |
Zakorzenienie
|
Hm... Przy cudownych rodziców mam to się rozklejam totalnie, ale u nas nie ma wesela pewnie(?), sami jeszcze nie wiemy, więc i piosenek nie będzie. Po obiedzie a przed jakimś toastem podziękujemy rodzicom słownie i pewnie dostaną od nas jakiś upominek. Pewnie ramkę z naszymi zdjęciami i jednym pustym zdjęciem na fotkę ślubną
![]()
![]() |
#4245 |
Wtajemniczenie
|
W ogóle przeczytałam sobie jeszcze raz tekst "Mama" i kurde... nawet dobrze, że to będzie po angielsku i nie będzie tak "biło po uszach", bo te słowa są tak mega wzruszające i tak pasujące do mojej sytuacji, że wszystkie trzy - ja, mama i babunia byśmy ryczały jak bobry, a szkoda trochę tych make upow :PP
#4246 |
Zakorzenienie
|
Monikkad - nie znałam wcześniej tej piosenki, ale faktycznie tekst ma mądry i wzruszający
![]()
![]() |
#4247 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Zobaczymy, do ślubu sporo czasu, może coś mi się jeszcze nasunie, ale jak na razie to chyba to dam. Tylko ten teść mnie martwi mimo wszystko ![]()
![]() |
#4248 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy u nas będzie piosenka, czy tylko jakiś filmik, slajdy, czy coś. Bo ja przy piosence będę beczeć, a szkoda makijażu
![]() ![]() Piątek 13-stego - u mnie jak na razie całkiem znośnie ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle ja chcę JUŻ to wesele ![]() U mnie piątek też jakoś leci ![]() ![]() Anulka, ja dzisiaj miałam z "ulubionym" wykładowcą "ulubiony" przedmiot i to w wersji podwojonej, bo i wykład, i ćwiczenia. A teraz cały weekend też zajęcia, bo na podyplomówce ![]()
"Ludzie dbają o tych, którzy dbają o siebie!" ![]() Edytowane przez monikkad Czas edycji: 2012-04-13 o 16:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zakorzenienie
|
Ale mnie wzięło. Kicham, smarkam, prycham, i zimno mi i to w przeciągu może godziny...
![]() |
#4253 |
Zakorzenienie
|
To do łóżka i wygrzewaj się
![]()
![]() |
#4254 |
Wtajemniczenie
|
A ja dziś dostałam niezłego leniwca....nic mi się nie chce.....
![]() Właśnie przyjechał mój narzeczony ![]() ![]() Buziaki dziewczynki, pozdrawiamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
A TŻ to choruje od wtorku, więc się pewnie zaraziłam.
Zaraz idę pod prysznic i później do łóżka z laptopem vel. cegłą. Grzać się ![]()
![]() |
#4256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedzę w skarpetach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
BAN stały
|
Dzieeeeeeń dobryyyyy
![]() Byłam wczoraj na urodzinach koleżanki i trochę boli mnie głowa, ale jakie pyszne drinki piłam mmm nie pamiętam co tam było, bo mega mieszanka ![]() ![]() Ok, lecę, do zobaczyska po weekendzie peemki ![]() ![]() PS. Dowiedziałam się, że w przyszłym roku czeka mnie jeszcze jedno weselicho w rodzinie, kuzyn, który zaręczył się miesiąc temu, fajnie, pobawimy się jeszcze do czasu naszego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Wtajemniczenie
|
Anulka, ja dostanę depresji pod koniec czerwca po egzaminie ;] Mam dwa takie hardcory, że już się zastanawiam co ze sobą zrobię jak zawalę te studia... Niby za jakieś półtora miesiąca będę już panią mgr filologii polskiej, ale co mi po tym ;/ To raczej robione tylko z zainteresowań i dla zdobycia tytułu mgr ;] Te drugie studia są właśnie jakąś moją szansą na pracę...
Misiadelko, fajnie macie, też bym sobie poszła na jakieś weselicho, a tu chyba tak będzie, że najbliższe to nasze... TŻ się cieszy, bo mówi, że już trzeba na nasze zbierać, a nie na inne wydawać :P A ja ostatnio to byłam chora niemal z miesiąc. W dzień kobiet zachorowałam i się zaczęło najpierw jeden antybiotyk, potem drugi, potem jakieś leki przeciwbakteryjne, a potem jak już gardło i kaszel przeszły to dostałam kataru i gorączki ![]()
#4260 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ale piękne słoneczko za oknem,a ja w książkach ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.