![]() |
#511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
![]() My zaręczyliśmy się w sobote i szczerze mówiąc nie mieliśmy w planie informować o tym nikogo, ale na nastepny dzień bylismy tacy szczęśliwi że chcialiśmy się tym z kimś podzielić i kupilismy 2 butelki szampana i najpier pojechaliśmy do moich rodziców a później do rodziców TŻ ale nie było żadnych oficjalny obiadów, kolacji itp poprostu lampka szampana i tyle.
![]() |
#512 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak najprościej i w końcu i ja tak zrobię zapewne, ale chcę zobaczyć jak TŻ sobie z tym " problemem" poradzi ![]() jestem calkowicie za tym, strasznie mi się nie podobają takie zaręczyny przy świadkach, ale mój braciszek coś takiego miał. Wiem że się powtarzam ale to zwykła szopka. I on się głupio czuł i nawet ja jak na to patrzyłam. Natomiast obiad po zaręczynach planuję zrobić, ale to będzie coś w stylu obiadu zapoznawczo - konfrontującego zamysły dot. wesela. A przy okazji powiemy że się zaręczyliśmy ( co w sumie i tak jest trochę głupotą bo i tak wszyscy wiedzą kiedy ślub). No ale jeszcze będę musiała przygotować na to teściów że szopki nie będzie i żeby nie wyskoczyli z jakimiś kwiatami i nie namawiali do tego TŻ.
![]() |
#513 |
Raczkowanie
|
My też tylko winko i informacja o zaręczynach.
![]() ![]() Właśnie! Chcecie całkowicie przejść na nazwisko TŻ, czy łączycie swoje z TŻa? Ja zdecydowanie nie chcę mojego, jest głupie. xD |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Zakorzenienie
|
Ja będę łączyć, bo lubię moje nazwisko i jest bardzo rzadkie, a mojego TŻ jest baardzo popularne
![]()
![]() |
#515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem tak... Nie jestem zaręczona z TŻem ale pytał się mnie wiele razy czy zostanę jego żoną itp. Datę mamy ustaloną wstępnie, napisałaś, ze głupio jest wg. Ciebie biegać do kościoła i po salach i załatwiac wszytsko kiedy nie było jeszcze zaręczyn... Zgadzam się ! Tylko, ze ja nie jestem zaręczona i NIE biegam do kościoła ani nie załatwiam sali. To co ja tutaj piszę itp. to wszytsko jest tylko i wyłącznie z moich rozmów z TZem, z naszych wstępnych planów i marzeń. Nic jeszcze nie ustalamy. A jak wam podaje ile osób będzie na slubie to po prostu są to moje obliczenia "na szybko" co wam z reszta zawsze powtarzam ![]() Co do tego ile macie lat i czy jesteście gotowi itp. to tego nie skomentuję bo po pierwsze swoje przeżyłam a po drugie mimo ze swoje przezyłam to nie będę nikogo wciskać do 1 wora z ogółem więc pozostawie to bez komentarza ![]() Co do obrączek... my nosimy srebrne od ponad 3 lat i tez każdy myśli, ze jesteśmy po ślubie ![]() Dzisiaj jak byłam w pracy to rozmawiałam o slubie z TŻem, w sumie to od naszej miesięcznicy jakoś tak o slubie rozmawiamy czyli od 2 dni, przyznałam mu rację, nie bedzie hucznego weselicha, nie ma sensu wydawać kasy na wesele szczególnie, ze nie mamy tej kasy dużo. Będzie ślub (nie wiemy jeszcze czy w kosciele czy w urzedzie ale TZ skłania się ku kościołowi - kto by pomyślał) a potem obiad dla rodziny i tyle. Przynajmniej tak to sobie na razie wymyśliliśmy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Zadomowienie
|
Ja zmieniam na nazwisko TŻ. Kiedyś w rozmowie tak z głupot powiedziałam że chciałabym zostać całkiem przy swoim albo mieć dwuczłonowe to TŻ bardzo sie zdenerwował że jak to przecież musze mieć jego i koniec. chyba wtedy najechałam na jego męską dume
![]()
#517 |
Raczkowanie
|
Ja pewnie zmienię, ja mam dość głupie, TŻ jeszcze głupsze i że tak powiem z "błędem ortograficznym" ( nie będę ujawniać ale coś jak np "Kaktós " czyli za każdym razem trzeba mówić że przez "ó" a nie "u")więc 2 głupie nazwiska to za dużo.
Ostatnio nawet rozmawiałam o tym z TŻ i drocząc sie z nim powiedziałam że zostanę przy swoim, bo to same kłopoty, zmieniać w dokumentach wsyzstko itp. To powiedział że chciałby żebym miałą to samo nazwisko i że on za mnie wszystko pozałatwia ![]() ![]() A mnie interesuje jeszcze taka kwestia, czy zamierzacie mówić po ślubie do teściów "mamo, tato"? Mi to rpzez gardło chyba nie przejdzie.
#518 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście nie zamierzam, jestem tego zdania że mame i tate mam tylko jednych i nie czuje potrzeby mówienia do ludzi którzy nie są moim rodzicami mamo i tato.
#519 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#520 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A jak będziesz się zwracać? Bezosobowo, po imieniu czy jak?? ![]()
![]() |
#521 | |
Żona Idealna :)
|
Cytat:
ja zmienię, zawsze chciałam mieć dwuczłonowe, ale że TŻ ma takie nazwisko jakie ma to głupie połączenie by wyszło ![]() wybaczcie, że rzadko wpadam, ale szykujemy się do przeprowadzki, do tego zajęcia się zaczęły i nadal chodzę do pracy więc doba jest dla mnie zdecydowanie za krótka ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja przejdę na nazwisko TŻ ma fajne a jest i w moim i jego tyle samo liter
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#523 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Teraz z obecnym TŻ jestem bardzo szczęśliwa, rozmawiamy o naszej przyszłości codziennie z radością. No i mieszkamy razem. ![]() A przeżyciach co nieco już wiem, niestety o tych niemiłych przede wszystkim. Także tak jak jest teraz uważam, że lepiej być nie może. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam zbyt głupie nazwisko, żeby przy nim zostać lub co gorsza je łączyć. xD A do teściów... Hmmm... Raczej będę mówić po imieniu. Nie wiem, czy "mamo" i "tato" przejdzie mi kiedykolwiek przez gardło. Może i są wobec mnie ok, ale wobec mojego TŻ... Nie. Dlatego mam troszeczkę na nich z górki. ![]() ![]() A i jeszcze chciałam zapytać - chcecie, aby wasz TŻ przyjechali po Was pod dom samochodem i zawiózł do kościoła/do urzędu, czy chcecie aby prowadził Was do ołtarza tata/chrzestny itp., a TŻ dopiero zobaczył przed ołtarzem i padł z wrażenia? ![]() Druga opcja jest na prawdę świetna, jednak prawdopodobnie będę na tyle zestresowana (ogólnie ja się stresuję wszystkim :P), że będę potrzebowała jego i jego wsparcia przed ślubem w moim domku, więc wolę jednak, żeby po mnie przyjechał, godzinę przed ceremonią. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#524 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
-Jak pana godność? - Niewiem - No jak to pan nie wie? Jak pan ma na nazwisko? - Przecież mówię że Niewiem - Nie wie pan jak ma pan na nazwisko - Moje nazwisko to Niewiem. Przeliterować? ![]() Po mnie raczej TŻ będzie przyjeżdżał. Bo po 1 ważne jest to wsparcie, razem raźniej, a po 2 dla mnie ważne jest też błogosławieństwo rodziców. ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Weszłam na stronę z najśmieszniejszymi nazwiskami, te mi się spodobały najbardziej: Chujoman Nieruchaj Sprzeczka-Niedołóż Męczywór ( gdzie Agata? Męczywora?) Ocipka Stęchły Cnotliwy Tomasz Szczybrocha . Mateusz Siostrzeniec-Gwałt Orgazm Dorota Z✂✂✂any Michał Kutasińska Barbara Maria Pipa-Trzecia Zachciała Elżbieta Józefa Zadroga Teresa
![]() |
#525 |
Zadomowienie
|
Mam dwóch szwagrów i żaden do mojej mamy nie mówi "mamo", tylko po prostu "teściowo".
#526 |
Zakorzenienie
|
My zawsze się śmiejemy z TŻem, że "jak powiesz do moich rodziców mamo albo tato to się posikam ze śmiechu" hehehe pierwszy raz to wymówic to będzie dokładnie tak wyglądał pewnie
![]() ![]()
![]() |
#527 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#528 |
Raczkowanie
|
![]()
Mój TŻ to pewnie będzie mówił do moich rodziców "mamo","tato"
Bo moi rodzice traktują go już jak syna ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale mi tak dziwnie. A ja od teścia usłyszałam na razie "synowa... hmm ... przyszła synowa" ![]() W sumie może tak " Niech teściowa mi poda cukier" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- "teściowo teściowo ty stary rowerze jak spojrze na Ciebie cholera mnei bierze" ![]()
![]() |
#530 |
Raczkowanie
|
![]()
Heh śmiesznie tak mówić teściowo ,teściu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe jak będzie mój TŻ się do niej zwracał ![]() ![]()
![]() |
#532 |
Raczkowanie
|
![]()
No to gratulację dla siostry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też zostanę ostatnia z rodzeństwa bo ostatni braciszek w 2013. ![]()
![]() |
#534 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- dziękuję ![]()
![]() |
#535 |
Raczkowanie
|
Mam troszkę czasu ( dziecko mi zasnęło) to podzielę się wrażeniami z wesela na którym byłam w sobote.
Więc najpierw dobre strony - PM wyglądała przepięknie, miała prostą suknię bez ramiączek dekolt w serduszko, cała pokryta koronką, szczuplutka dziewczyna, naprawdę cud miód ![]() - kościół wyglądał bardzo ładnie ( mamy stary drewniany kościółek) nie przesadzili z dekoracją i były żywe kwiaty ![]() - młodzi cały czas się uśmiechali - podczas wesela podchodzili do stołów i rozmawiali/pili z gośćmi co było bardzo miłe - sala również bardzo ładna, bardzo elegancka, stylowa - mieliśmy super towarzystwo przy stole ![]() A teraz czas na niewypały wesela które przesądziły że nie było ono zbyt udane: - jedzenie bardzo wyszukane, nie było można znaleźć tam tradycyjnych dań ( które jednak większości gościom by bardziej odpowiadało-kelnerzy wynosili niezjedzone albo wręcz pełne talerze), nawet na stołach zamiast tradycyjnych serów czy wędlin stały krewetki i kalmary i inne takie ( zresztą mój brat troszkę się przytruł i od ok 22 siedział w samochodzie i wymiotował). Oprócz tego, było ono po prostu niesmaczne, choć ładnie podane) co nie jest tylko moją opinią ale także całego naszego stołu - obsługa działała tak rewelacyjnie, że wystarczyło odejść na 3 min od stołu i już zniknęło Twoje niedokończone danie( co w sumie może i lepsze niż jakby przez cały wieczór miał stać 1 brudny talerzyk) - był drink bar - tylko barmana więcej nie było niż był- trzeba było chodzić po niego na zaplecze, bo był nim 1 z kelnerów - zespół - dla mnie i moich znajomych TRAGEDIA - grali tylko muzykę lat 70 -80, co więcej niektóre kawałki powtarzali po kilka razy, robili bardzo długie przerwy(śmiałam się że granie to dla nich przerwa w posiedzeniach przy stole) ,nie zabawiali gości, nie było ani 1 piosenki disco polo ani nic z nowych kawałków - tadam tadam, 00.07 - GDZIE TORT GDZIE OCZEPINY??? 00.12 - wjeżdża paląca się świnia!!!! A my wszyscy takie oczy O-O ![]() Potem oczepiny, tort był 1.30 gdzieś. - para młoda bardzo mało tańczyła - goście od strony pana młodego sztywni do bólu ![]() - No tak i jeszcze wódka - STOCK nie polecam, nie dobra I na poprawinach był DJ, grał dużo lepiej niż zespół. I taka rada - jak macie zamawiać byle jaki zespół, to lepiej dobrego DJ. Weźmie mniej a zabawa będzie lepsza. Chyba tyle ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- A ja myślałam że ona już tak przed ołtarzem ![]() Oby sie nie przejechała tylko. Tak czy siak, życzę jej szczęścia ![]() Tobie też ![]()
Edytowane przez iwoncia8 Czas edycji: 2011-09-27 o 12:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#536 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja byłam w sierpniu na weselu wódka wymyślili sobie właśnie "Stocka" mnie też nie za bardzo smakowała
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 | |
Raczkowanie
|
I jeszcze 2 sprawy które nasunęły mi się odnośnie wesela:
- torty z masą marcepanową czy jak to się nazywa - to białe/ kolorowe dookoła i po wierzchu- może i ładnie wygląda ale smakuje tak że tylko ![]() - Jak już pisałam - wódka - tu był STOCK - niby słyszałam że to dobra wódka ale był okropny. No i teraz kwestia że niestety coraz często nawet w legalnych hurtowniach sprzedają podrabianą wódkę. Nawet znane marki po wyrobieniu renomy i zdobyciu klienta "chrzczą" wódkę, nie dbają o jakość bo i tak jadą na dobrej opinii. Eh i jak tu się w tym wszystkim nie pogubić... ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#539 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja to nawet nie lubię krewetek i mój TŻ również a na tradycyjne potrawy raczej nie narzekają
![]() ![]() ![]() Edytowane przez xPaulax19 Czas edycji: 2011-09-27 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#540 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Przed weselem uprzedzę kelnerów, że mają nie zabierać nikomu pełnych talerzy i zbierać je dopiero około 30-50 minut po rozdaniu posiłku. Następny dopiero po 30-60minutach. To nie wyścigi, goście muszą zjeść spokojnie. Poza tym kto zje tort, ciasto, zupę, obiad, lody itd w dwie godziny? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:21.