![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
"choc dziecinko, nie boj sie, na pewno bedzie dobrze " itp kiedy w rozmowie wyszlo ze studiuje babka do mnie: "na Milosci Boska !!!! dlaczego Pani mi nie zwrocila uwagi! ja bym dala glowe uciac ze Pani chodzi do GIMNAZJUM i dlatego tak mowilam na 'Ty' " ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zadomowienie
|
a co myślicie dziewczyny o ustalaniu miejsc przy stole, tzn 'gdzie kto siedzi'?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#873 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
\\ Piękna ta sala ![]() Cytat:
Na wizażu czytałam nawet taką historię ( mam nadzieje ze neic nie pogmatwam) że pan mlody uparł się na winietki i goście byli porozsadzani z nazwiska, a goscie panny młodej mieli winietki ale z napisem "rodzina panny młodej". No i z opowieści wynikało że rodzina panny mlodej byla bardzije zadowolona.
![]() |
#874 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Pierwotnie wersja była że 2015, ale to będzie ciężki rok jeśli chodzi o moje studia, i dlatego rok wcześniej. Kochamy się, więc nic się nie dzieje że wcześniej ![]() Cytat:
Ale może mnie zaskoczy i oświadczy się w urodziny? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Każdy wtedy sobie juz usiądzie jak będzie mu pasowało ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#875 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Może opowiem trochę o nas ![]() Znamy się od gimnazjum i jesteśmy już razem ponad 7 lat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() W wolnej chwili poczytam sobie wątek kilka stron wstecz, żeby wiedzieć na jakim etapie przygotowań Wy jesteście ![]() ![]() Edytowane przez kwiatuszek10031989 Czas edycji: 2012-01-13 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
dopiero teraz mam czas żeby napisać. uczyłam się do zaliczenia z ubezpieczeń..
jeśli chodzi o to oznaczanie miejsc to właśnie też się zastanawiam. z jednej strony nie ma zamieszania na weselu, tylko goście siadają tam, gdzie mają przydzielone miejsca. z drugiej strony nie da się wszystkim dogodzić. ale chyba rzeczywiście dobrym rozwiązaniem jest podzielić gości na grupki, a przy stole niech siadają jak chcą. w kwestii budżetu to tak: za salę, wódkę itp na pewno zapłacą rodzice (jeśli chodzi o moją część), tż zaczął od stycznia odkładać, więc większą część pewnie sobie sam zapłaci, bo rodziców nie za bardzo stać. ja też zaczęłam odkładać, ale tylko po 300zł, bo zarabiam malutko, ale chce chociaż na sukienkę, dodatki, fryzjera itp odłożyć sama. a tymczasem idę spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#877 |
Rozeznanie
|
tasiulek i jak przyszedł okres??
mi ostatnio spóźnił sie tydzień cały, co wieczór robiłam gorace kąpiele by jakoś go przyspieszyc, wymusić bo już zaczęłam wpadać a w panikę.Wiadome tragedi by nie było, cieszylibyśmy sie ale jeszcze nie czas teraz na dziecko. co to oznaczenia miejsc u mnie to nie wchodzi w gre bo moi goscie i tz goscie znaja sie dobrze ze soba i pewnie beda sie "mieszać" za stolikami. piekne te Wasze dworki itp. szkoda nawet ze u mnie takich nie ma ale z drugioej strony nie żebyśmy byli dzikusami z lasa wypuszczonymi ale swobodniej górale czuja sie w remizie ![]() bo na weselach u mnie to sie czasem takie cyrki i jaja dzieja ![]() ![]() wczoraj mi wizaz nie działal a miałam caly wieczór dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak się zastanawiam... czy tylko ja tutaj nie szukam jeszcze sali, sukni i tych wszytskich rzeczy ? Bo na razie to ja was głównie tylko czytam i nic poza tym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#879 |
Zadomowienie
|
moniczka, nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#880 |
Zakorzenienie
|
ja sprawe sukni zostawiam, bo chce schudnac jeszcze
![]() sale ogladnelismy a umowe moze w marcu popiszemy, sie zobaczy. Prawie pewni bylismy zespolu ale teraz jeszcze jeden polecila mi moja przyjaciolka wiec mamy zagrychę, kamerzysty nawet nie wiemy gdzie szukac, fotografa mamy w rodzinie wiec spoko. Takze nie tylko Wy dziewczyny ![]() ja na razie chce sie z sesja uporac ![]()
![]() |
#881 |
Winter is coming
|
Ja dzisiaj byłam pierwszą salę oglądać
![]() ![]() I już mi się koncepcja zmienia, będzie jednak zespół a nie DJ ![]() ![]() Ale ja taka jestem, uwielbiam mieć wszystko zaplanowane, na studiach jak miałam egzaminy to robiłam sobie rozpiskę w kalendarzu kiedy się czego uczyć, żeby zdążyć ze wszystkim ![]() A i nie będę robiła narzucała nikomu, gdzie usiąść. Jakbym miała weselicho na 200 osób to jeszcze, ale przy moim niedużym nie ma sensu. ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- A suknię to zostawiam na drugą połowę przyszłego roku, nie ma co tak wcześnie szukać ![]()
Edytowane przez velika Czas edycji: 2012-01-14 o 12:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#882 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#883 |
Raczkowanie
|
Mi w grudniu spóźnił się ponad tydzień i też już strach był, bo chwila jak najbardziej nieodpowiednia na dzidziusia, chociaż już może i bym chciała, ale to by nam wszystko skomplikowalo.
No ja też jeszcze nic nie mam i się nie rozglądam. W wakacje ogladalam sukienki i zaproszenia w internecie ale to tak z nudów. Sale, zespol zostawiam na wakacje - nawet sie nie rozlądam, kamerzyste zaproszenia i inne pierdoły pewnie na wakacje ale 2013 a sukienke zostawiam na jesien 2013 - jak beda promocje. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Wole mieć wszystko w miare w czasie rozlożone żeby się nie stresować i robić na spokojnie i a nie potem na hura. Ale jeszcze jest tyle czasu ze nie ma co sie spieszyć. Jak załatwicie wszystko teraz to potem zamiast przed slubem cieszyc sie przygotowaniami to bedziecie siedziec bo juz nie ma co zalatwiac ![]()
#884 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja też nie szukam nic, czekam na pierścionek. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Suknie też niby oglądałam, ale w internecie, nawet nie wiem na ile kasy mam się nastawić. W tym roku zarezerwujemy raczej tylko salę jak dobrze pójdzie, resztę zostawiam na '13, ale postaram się to rozplanować jakoś logicznie, nie wszystko na raz i nie wszysko już od razu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zadomowienie
|
hehe ja teraz tez mam tak rozpisane w kalendarzu czego kiedy mam się uczyć, jak velika ;D
tak oglądać zaproszenia, suknie itp tez oglądałam - głównie na allegro ![]() suknie będziecie kupować, wypożyczać? bo moja koleżanka z pracy w maju bierze ślub i ma trzy opcje: - wybrany model uszyć typowo na nią - 2500zł - wybrany model uszyć typowo na nią, ale po ślubie zwraca do salonu - 1300zł - wybrany model z salonu dopasowują do niej i zwraca do salonu - 800zł Mówi, że zastanawia się nad trzecią opcją. Ja, jak będę wybierać i miałabym taką opcję to chyba wybrałabym drugą. Nie chciałabym brać ślubu w sukni, w której już ktoś był, a z drugiej strony po co mi później ta suknia w domu. Sama nie wiem. Może przed ślubem jeszcze zmienie zdanie, ale na chwilę obecną tak myślę. |
![]() ![]() |
![]() |
#886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Winter is coming
|
to nie jestem sama
![]() ja kupię ![]() ![]() Ale kiecką to się zajmę w październiku przyszłego roku, bo we wrześniu mam mega ważny egzamin zawodowy i chciałabym go zdać za pierwszym podejściem ![]()
#888 |
Zakorzenienie
|
ja musze schudnąć
![]() ![]()
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Też muszę schudnąć tak ze 4-6 kg, aczkolwiek się jeszcze za to nie biorę
![]() A suknię albo kupię na wyprzedaży albo będę szyć, albo odkupię od kogoś w dobrym stanie. Jako że lubie proste rzeczy i raczej skromne to mam nadzieję że i cana w razie czego za szycie nei będzie ogromna. Ale zobaczymy na przsymiarkach czy takie proste suknie które mi się podobają będą do mnei pasować. Już wiem że mam zamiar przymierzyć wszystkie fasony, nawet te które mi się teraz nie podobają, żeby zobaczyć w czym mi najlepiej. Nie chciałabym wypożyczyć sukienki i się martwić czy coś się z nią nie stanie.
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co, dalej wisi gdzieś w szafie i się kurzy, a przecież gdzie jest sens sprzedawać suknię 8 czy 10 lat po ślubie. Też mam rozpisane czego kiedy się uczę. Do matury ![]() Wydało się, jestem najmłodsza :P W tym roku kończę 19 lat, więc jak pójdę do ołtarza będę mieć 21 ![]() Ja jestem w trakcie chudnięcia. Chyba ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#891 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My będziemy za to stare dupy ![]()
![]() |
#892 |
Zakorzenienie
|
jeśli mogę wiedzieć to ile jesteś już ze swoim TŻem ?
![]() |
#893 |
Zakorzenienie
|
Ja się na razie nie przejmuję tym, że młoda jestem, pewnie jak się zacznie gadanie obcych ludzi że nam się spieszy (pewnie w ciąży jestem) to może trochę się tym zainteresuje, ale przejmowała się nie będę, bo to moja, czy też moja i TŻ sprawa.
Mam sąsiadkę która już chyba 3 razy miała brać ślub, ale nie wyszło za żadnym razem, bo "przecież nie będę podpisywała pracy magisterskiej OBCYM nazwiskiem! 24 lata na SWOJE nazwisko pracowałam, to nie zniweczę tej pracy braniem ślubu". ![]() moniczka - w tym roku będą 3 lata. A znamy się dłużej ![]()
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2012-01-14 o 14:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
Winter is coming
|
haha no ja na pewno
![]() chociaż ja ja miałam 19, to zamieszkałam ze swoim w kawalerce ![]() ![]() btw, wszystkie zmieniacie nazwiska? Bo ja chyba chcę podwójne
#895 |
Zakorzenienie
|
Ja zmieniam, albo podwójne, raczej nie zostanę przy swoim.
![]() |
#896 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
podobno w tej cenie jest wliczona pralnia, ewentualnie naprawy, więc nie ma obawy
![]() ja nazwisko zmieniam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#898 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwłaszcza jak są naprawy wliczone ![]() Kuzynka TŻ miała na swoim ślubie suknię z trenem - tak dobre z 5 metrów miał, i to później podpięte do sukni (rany, to musiało być ciężkie). Ale tak się jakoś zdarzyło że jej ktoś nadepnął na suknię i urwał całe to podpięcie trenu. I mama PM, jej teściowa i świadkowa szyły jej to w kąciku sali, przy wszystkich gościach, niebieską nitką. Mogły chociaż gdzieś wyjść... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja swoje nazwisko zmieniam dwu członowe byłoby już za długie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#900 |
Raczkowanie
|
Niby są w cenie naprawy, ale z tym też bywa rożnie. Bo słyszałam że czasem w umowie są małym druczkiem wypisane jakie obejmuje naprawy(albo inny haczyk) i potem wychodzi że i tak trzeba dopłacać bo uszkodzenie przewyższało te z umowy. W każdym razie wole mieć swoje
![]() ![]() Z tych trzech opcji (patrząc też na cene) wybrałabym 2 A jesli chodzi o tren to nie chce absolutnie. Co prawda wygląda cudownie w kościele ale potem jak się go podepnie to wygląda jak kaczy kuper. Strasznie mi sie to nie podoba. Fuj... ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ---------- A nazwisko TŻ - dwuczłonowe wydaje mi się zbędnym komplikowaniem życia i dokumentów.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:41.