|
|
#1231 | |
|
Winter is coming
|
Dot.: Panny Młode 2014 :)
Cytat:
tym bardziej, że figurę mam nietypową - duży biust, wąskie biodra I nienawidzę jak mi coś spłaszcza cycki To będzie koszmar, już to wiem.
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Velika - odpowiem na Twoje pytanie. Mnie się nie spieszy do ślubu, tylko chcę go wziąć. Nie uważam żeby jakiś wiek był odpowiedni, a inny nie. Nie zamierzamy z tym czekać aż skończę studia, zwlaszcza że mój TŻ jest ode mnie starszy, ma stałą pracę, może się utrzymać, mamy perspektywy - na razie jedno piętro w domu, do tego działka więc później pewnie dom. Pełnej rodziny - czyli dzieci - na razie nie planujemy, wszystko przyjdzie z czasem. A miłości jestem pewna bo nie jedno już przeszliśmy razem i nie zawsze było pięknie i łatwo, ale to są osobiste sprawy i nie do wyciągania na wątku publicznym. Jestem pewna swoich uczuć i tego, że ślub to kolejny krok w byciu jeszcze bliżej i jeszcze piękniej. Może to wynika też z tego, że jestem wierząca i chcę mieć Boże błogosławieństwo na codzienne dni życia razem, już w małżeństwie. Nie uważam się za niedojrzałą, ani za taką co ma pstro w głowie. Więc ślub będzie pieczęcią dla związku, którego jestem całkowicie pewna.
|
|
#1233 | ||
|
Winter is coming
|
Cytat:
U mnie jest tak, że ani ja u niego zamieszkam, ani on u mnie mamy za sobą 5 lat mieszkania razem, teraz każde z nas siedzi u swoich rodziców i oszczędzamy na własne lokum nasi rodzice mają domy, ale my nie chcemy z nimi. Więc na pewno kupimy sobie jakieś małe mieszkanko, póki co oszczędzamy kasę, żeby kredyt nie był jakiś kosmiczny.Ja jestem z małej miejscowości z Wielkopolski Ale śliczny ten twój pierścionek! Mi się marzy żółte złoto z szafirem albo ametystem, ewentualnie białe z szafirem---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ---------- Cytat:
Ja z moim to mimo pomieszkiwania razem przez wiele lat nie byliśmy gotowi. Ale widzę, że dojrzale do tego podchodzisz. Każdy w innym momencie ma tą potrzebę wzięcia ślubu, a niektórzy wcale. Nie ma reguły. Ja widzę to przez pryzmat samej siebie - u mnie studia to była zabawa w dorosłość, dopiero teraz zaczynam myśleć poważnie o założeniu rodziny i tego chcę. Trzeba wyczuć odpowiedni moment
|
|
#1234 |
|
Zakorzenienie
|
Oj, nieważne jaki jest wiek
Jeżeli się kogoś kocha i dojrzale podchodzi do związku i życia... To czemu nie?
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rodzice powiedzieli że mogą nam pomóc, ale jeśli chcemy być dorośli i odpowiedzialni za siebie, to nie ma problemu, osobne wejście do domu, drugi numer telefonu, subliczniki - żeby było po naszemu.
Ja nie chcę stąd wyjeżdżać żeby gdzieś wynająć jakieś mieszkanie, bo mam tutaj ukochaną Babcię, która mnie wychowała i ona niestety jest bardzo chora I nie chcę jej opuszczać bo nie wiem ile jej czasu pozostało... Chcę żeby doczekała chociaż ślubu
|
|
#1236 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1237 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() Po prostu ja i mój długo się czailiśmy z podejmowaniem poważnych decyzji, bo żadne z nas nie było gotowe. Trochę nawet was podziwiam, że tak młode jesteście i nie macie wątpliwości. Ja miałam masę, czy to ten i w ogóle. Dopiero teraz, po 8,5 roku jestem pewna Mnie w każdym razie ciągnęło do innych, nie wiedziałam, czy mój chłopak jest tym, z którym chcę spędzić całe życie. Fajnie, że wy nie macie takich dylematów, bo to mocno utrudnia życie i potrafi niszczyć najlepsze związki.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1238 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My planujemy wynająć jakieś mieszkanie i zbierać powolutku na swoje. Ale bez kredytu to sie raczej nie obejdzie. Chyba zaczne grac w totka
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Velika - ja zanim zaczęłam być z TŻ to miałam jednego na oku i on chyba mnie też
Ale nam zwyczajnie nie wyszło, może nie próbowaliśmy? Bo on od razu wiedział że pojawił się TŻ, odsunął się, dał mi czas i właściwie teraz jesteśmy przyjaciółmi, nawet nic do niego nie czuję, więc myślę że dobrze wybrałam. ![]() Malutka ![]() My oboje mieszkamy na wsi więc tutaj to nawet nie ma żadnych mieszkań Jedynie rozpadającie się po PGRowske bloki, które raczej się nie nadają do mieszkania Więc na razie rodzice, a później własny domek. Z kredytem pewnie ale jak najmniejszym. Jeśli się uda
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2012-01-26 o 21:19 |
|
|
|
#1240 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1241 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tego typu sytuacja miala jakis czas u mnie.. kurde tyle do opowiadania...ale to jak juz bedzie ten prywatny klub |
|
|
|
|
#1242 |
|
Winter is coming
|
No u mnie jest tak, że on w sumie był prawie zawsze pewny, ja mniej
ale po wszystkim, co przeżyliśmy, chyba nic nas nie złamie. Ale oboje mamy grzeszki na sumieniu, choć wg mnie nasz związek dzięki temu się wzmocnił - wiemy teraz oboje, że trawa gdzie indziej wcale nie jest bardziej zielona ![]() exist, ja przed moim miałam kilku facetów, w trakcie trwania mojego związku nawet byłam w innym zakochana - ale zakochanie a miłość to dwie inne sprawy Ale ceny mieszkań to masakra, ja chciałaby mieć chociaż 100 tys odłożone, żeby brać max 100 tys kredytu, ale jak to będzie, nie wiadomo.
|
#1243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1244 |
|
Winter is coming
|
[QUOTE=larys__a;31871904]tego typu sytuacja miala jakis czas u mnie.. kurde tyle do opowiadania...ale to jak juz bedzie ten prywatny klub
no ja też się nie będę rozpisywać, ale lekko u mnie nie było niby się mówi, że to faceci bardziej niestali, ale u mnie było odwrotnie...
|
#1245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1246 |
|
Winter is coming
|
No właśnie
Miło jest odkrywać różnicę i uświadamiać sobie, co ważniejsze. W ogóle moja koleżanka z pracy wychodzi w maju za mąż za faceta, którego zna 3 miesiące Dla mnie kosmos, ale życzę jej jak najlepiej. W sumie też dzięki niej zaczęłam myśleć poważnie o ślubie
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jej miłosć, jej życie
|
|
#1248 | |||||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wieku, ta granica wychodzenia za mąż później zrobiła się chyba jakoś niedawno. Bo np moja mama wyszła za mąż świadomie w wieku 19 lat ja urodziłam sie 2 lata po ślubie. Mama tżta miała 20 lat. Mój wujek ożenił się jak miał 23 lata. To teraz przez te studenckie życie poszło wszystko w górę. A tam wariatka mi w styczniu minęło dopiero rok z tżtem więc cicho!
|
|||||
|
|
|
#1249 |
|
Winter is coming
|
oprócz szaleństwa desperacka chęć posiadania dzieci
Ale kibicuję jej i mam nadzieję, że się uda, choć narzeka na swojego dużo bardziej niż ja w sumie ja na mojego prawie nie narzekam
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My prócz tego piętra mamy działkę. W sumie 2, do wyboru Szafir ![]() Cytat:
i od tej pory jesteśmy w siebie zapatrzeni. I parę ciężkich przeżyć mamy za sobą. I łzy i ból. I jest pięknie
|
||
|
|
|
#1251 |
|
Zakorzenienie
|
tasiulek, ale ty nie bierzesz ślubu po 3 miesiacach po poznaniu
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
wujek mojego kolego wziął ślub po 3 tygodniach i do dziś są razem, 15lat szczęśliwe małżeństwo
nie ma reguły choć w sumie coraz więcej znam małżeństw, którym przychodzi pierwsza poważna kłótnia i już rozwód, przykre
|
|
#1253 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
I wysokie szpilki Ja jestem z małej miejscowości, więc u mnie można za 180 tys mieć 3 pokojowe mieszkanie w stanie deweloperskim W sumie chciałabym działkę i chatę postawić, ale mogę poczekać jakiś czas.Wychowywałam się w bloku i wiem, że to ma dużo plusów dla dzieci, a po ślubie chciałabym je mieć. Moja mama wyszła za mąż jak miała 24 i uważa, że było za wcześnie a jak była w moim wieku - 25,5 roku to urodziła mnie.---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- na szczęście mieszkamy blisko siebie, wieczory i noce spędzamy razem, nad ranem ten, kto śpi w cudzej chacie zwija się do swego domu i szykuje do pracy. Ale za mieszkaniem razem strasznie tęsknimy. Moglibyśmy sobie coś wynająć, ale rozum nam podpowiada, żebyśmy się teraz pomęczyli, ale odłożyli więcej pieniędzy na przyszłość.
|
|
#1254 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio teściowa przyszła do mnie mówi, że ona wzięła ślub jak miała 21 lat i że się nie wyszalała, dopiero teraz jak ma dzieci dorosłe to szaleje i mi mówi jeszcze, żebym szybko ślubu nie brała, bo się wtedy facet o mnie starać nie będzie, trochę racji ma, choć ja nie jestem zwolenniczką tego, żeby chodzić, że sobą 10 lat i dopiero potem ślub brać, jak już wypada, bo wiek, bo rodzina naciska itp.
|
|
#1255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to pozazdrościć. Jasne, lepiej zaoszczędzić![]() Cytat:
Moja cieszy się naszym ślubem bardziej niż ja, słodzi mi strasznie. Zastanawiam się, czy po ślubie też tak będzie, wątpię |
||
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no w sumie trochę racji ma, bo swoje w życiu przeżyła, więcej ma rozumu niż ja
|
|
|
#1257 |
|
Zakorzenienie
|
Moja teściowa lubi się we wszystko wtrącać, więc może być ciezko
|
#1258 | |
|
BAN stały
|
Tylko 12 miesięcy po poznaniu
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 |
|
Zakorzenienie
|
Velika, zazdroszczę figury
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
hmmmm.... to u mnie sprawa byla tak jakby jasna
![]() znamy sie od gimnazjum, razem jestesmy prawie 6 lat, zareczeni od poltora roku ![]() planujemy slub na 2014 bo wtedy oboje skonczymy studia. Wiemy tez ze mamy perspektywe otworzenia wlasnego biznesu (szeroka dzialalnosc w zawodzie i moim i TZ, ale o tym na prywatnym watku) dlatego od razu po slubie ja zamierzam zaocznie robic kolejny stopien studiow (1 rok). Na poczatek bedziemy wynajmowac coa a potem domek jak sie uda
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.

skoro jesteś taka wybredna jeśli chodzi o pierścionek i nie możesz się na żaden zdecydować to co dopiero będzie jak będziesz musiała wybrać suknię 
tym bardziej, że figurę mam nietypową - duży biust, wąskie biodra 
Ale śliczny ten twój pierścionek! Mi się marzy żółte złoto z szafirem albo ametystem, ewentualnie białe z szafirem
I nie chcę jej opuszczać bo nie wiem ile jej czasu pozostało... Chcę żeby doczekała chociaż ślubu