Panny Młode 2014 :) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 19:59   #1231
velika
Winter is coming

Dot.: Panny Młode 2014 :)

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
hehe skoro jesteś taka wybredna jeśli chodzi o pierścionek i nie możesz się na żaden zdecydować to co dopiero będzie jak będziesz musiała wybrać suknię
już się boję tym bardziej, że figurę mam nietypową - duży biust, wąskie biodra I nienawidzę jak mi coś spłaszcza cycki To będzie koszmar, już to wiem.

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:04   #1232
exist_
Zakorzenienie

Velika - odpowiem na Twoje pytanie. Mnie się nie spieszy do ślubu, tylko chcę go wziąć. Nie uważam żeby jakiś wiek był odpowiedni, a inny nie. Nie zamierzamy z tym czekać aż skończę studia, zwlaszcza że mój TŻ jest ode mnie starszy, ma stałą pracę, może się utrzymać, mamy perspektywy - na razie jedno piętro w domu, do tego działka więc później pewnie dom. Pełnej rodziny - czyli dzieci - na razie nie planujemy, wszystko przyjdzie z czasem. A miłości jestem pewna bo nie jedno już przeszliśmy razem i nie zawsze było pięknie i łatwo, ale to są osobiste sprawy i nie do wyciągania na wątku publicznym. Jestem pewna swoich uczuć i tego, że ślub to kolejny krok w byciu jeszcze bliżej i jeszcze piękniej. Może to wynika też z tego, że jestem wierząca i chcę mieć Boże błogosławieństwo na codzienne dni życia razem, już w małżeństwie. Nie uważam się za niedojrzałą, ani za taką co ma pstro w głowie. Więc ślub będzie pieczęcią dla związku, którego jestem całkowicie pewna.
Stary 2012-01-26, 20:07   #1233
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez AnULka248 Pokaż wiadomość

Nie ciągnie mnie do ślubu, ciągnie mnie do Tż Trochę ze sobą już przeszliśmy, jesteśmy siebie pewni, znamy się 7 lat, w tym 5 razem i chcielibyśmy już być razem. O mieszkaniu przed ślubem nie ma mowy (pochodzimy z konserwatywnych rodzin), a poza tym wolimy po Bożemu ja studiuję zaocznie, Tż już ma stałą, dobrze płatną pracę. Po ślubie zamieszkamy w moim domu (cały parter dla nas), będziemy dzielić rachunki z rodzicami na połowę, no i będziemy budować własny dom
I była to bardzo przemyślana decyzja, wbrew pozorom, mimo że mam 20lat, swoje już przeszłam i nie jest to moje widzi mi się... I nie myślę, że przez małżeństwo skrócę sobie szczęśliwe lata młodości

Co do pierścionka (nie pamiętam skąd jesteś) ale mój pierścionek Tż kupił w jakiejś pracowni jubilerskiej w Katowicach, nawet Ci pokażę: http://allegro.pl/pierscionek-z-bryl...056010066.html

a tu moje zdjęcia (wygląda trochę inaczej)
fajnie macie
U mnie jest tak, że ani ja u niego zamieszkam, ani on u mnie mamy za sobą 5 lat mieszkania razem, teraz każde z nas siedzi u swoich rodziców i oszczędzamy na własne lokum nasi rodzice mają domy, ale my nie chcemy z nimi. Więc na pewno kupimy sobie jakieś małe mieszkanko, póki co oszczędzamy kasę, żeby kredyt nie był jakiś kosmiczny.
Ja jestem z małej miejscowości z Wielkopolski Ale śliczny ten twój pierścionek! Mi się marzy żółte złoto z szafirem albo ametystem, ewentualnie białe z szafirem

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

Cytat:
Napisane przez exist_ Pokaż wiadomość
Velika - odpowiem na Twoje pytanie. Mnie się nie spieszy do ślubu, tylko chcę go wziąć. Nie uważam żeby jakiś wiek był odpowiedni, a inny nie. Nie zamierzamy z tym czekać aż skończę studia, zwlaszcza że mój TŻ jest ode mnie starszy, ma stałą pracę, może się utrzymać, mamy perspektywy - na razie jedno piętro w domu, do tego działka więc później pewnie dom. Pełnej rodziny - czyli dzieci - na razie nie planujemy, wszystko przyjdzie z czasem. A miłości jestem pewna bo nie jedno już przeszliśmy razem i nie zawsze było pięknie i łatwo, ale to są osobiste sprawy i nie do wyciągania na wątku publicznym. Jestem pewna swoich uczuć i tego, że ślub to kolejny krok w byciu jeszcze bliżej i jeszcze piękniej. Może to wynika też z tego, że jestem wierząca i chcę mieć Boże błogosławieństwo na codzienne dni życia razem, już w małżeństwie. Nie uważam się za niedojrzałą, ani za taką co ma pstro w głowie. Więc ślub będzie pieczęcią dla związku, którego jestem całkowicie pewna.
dzięki za odpowiedź
Ja z moim to mimo pomieszkiwania razem przez wiele lat nie byliśmy gotowi. Ale widzę, że dojrzale do tego podchodzisz. Każdy w innym momencie ma tą potrzebę wzięcia ślubu, a niektórzy wcale. Nie ma reguły. Ja widzę to przez pryzmat samej siebie - u mnie studia to była zabawa w dorosłość, dopiero teraz zaczynam myśleć poważnie o założeniu rodziny i tego chcę. Trzeba wyczuć odpowiedni moment

Stary 2012-01-26, 20:10   #1234
malutka155
Zakorzenienie

Oj, nieważne jaki jest wiek Jeżeli się kogoś kocha i dojrzale podchodzi do związku i życia... To czemu nie?
Stary 2012-01-26, 20:12   #1235
exist_
Zakorzenienie

Mnie rodzice powiedzieli że mogą nam pomóc, ale jeśli chcemy być dorośli i odpowiedzialni za siebie, to nie ma problemu, osobne wejście do domu, drugi numer telefonu, subliczniki - żeby było po naszemu.

Ja nie chcę stąd wyjeżdżać żeby gdzieś wynająć jakieś mieszkanie, bo mam tutaj ukochaną Babcię, która mnie wychowała i ona niestety jest bardzo chora I nie chcę jej opuszczać bo nie wiem ile jej czasu pozostało... Chcę żeby doczekała chociaż ślubu
Stary 2012-01-26, 20:13   #1236
larys__a
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość
No chyba muszę częściej "Kubusiować" i koniecznie musze zmodyfikować dietę bo o ile z wagą nie ma problemów to chyba źle wpływa obecna na kondycję skóry
Słyszałyście tej małej dziewczynce porwanej?
To jakaś paranoja!!!
Biedna dziewczynka, mi wydaje sie że to bedzie na "sprzedaż" chociaz mąż od kumpeli twierdzi ze jemu sie wydaje ze to cos rodzina pokramowane miala :/

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek10031989 Pokaż wiadomość
U mnie też nie będzie druhen, bo myślę, że to chyba amerykańska tradycja, a nie polska... i świadkową też będzie moja siostra

Kusisz tym chaberkiem... ja uwielbiam wszystkie odcienie niebieskiego i chyba przekonałaś mnie tymi butami... Zakochałam się w nich! powiedź proszę skąd masz to zdjęcie? wiesz może gdzie takie można kupić? Jak nie na wesele to chociaż tak sobie bym je kupiła bo są przepiękne! Co do koloru przewodniego to wciąż myślę, ale ten chaberek coraz bardziej kusi chociaż nie wiem co na to mój TŻ no i nie wiem czy z salą by się to komponowało... muszę to przemyśleć jeszcze ale wrzucaj jakieś fajne inspiracje to może się przekonam
co do bucików wpisałam w googlach blue wedding shoes i grafika i je znalazłam tak ;-)
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:15   #1237
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez malutka155 Pokaż wiadomość
Oj, nieważne jaki jest wiek Jeżeli się kogoś kocha i dojrzale podchodzi do związku i życia... To czemu nie?
no pewnie
Po prostu ja i mój długo się czailiśmy z podejmowaniem poważnych decyzji, bo żadne z nas nie było gotowe. Trochę nawet was podziwiam, że tak młode jesteście i nie macie wątpliwości. Ja miałam masę, czy to ten i w ogóle. Dopiero teraz, po 8,5 roku jestem pewna Widocznie niektórzy, tak jak my, potrzebują więcej czasu.
Mnie w każdym razie ciągnęło do innych, nie wiedziałam, czy mój chłopak jest tym, z którym chcę spędzić całe życie. Fajnie, że wy nie macie takich dylematów, bo to mocno utrudnia życie i potrafi niszczyć najlepsze związki.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 20:15   #1238
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie rodzice powiedzieli że mogą nam pomóc, ale jeśli chcemy być dorośli i odpowiedzialni za siebie, to nie ma problemu, osobne wejście do domu, drugi numer telefonu, subliczniki - żeby było po naszemu.

Ja nie chcę stąd wyjeżdżać żeby gdzieś wynająć jakieś mieszkanie, bo mam tutaj ukochaną Babcię, która mnie wychowała i ona niestety jest bardzo chora I nie chcę jej opuszczać bo nie wiem ile jej czasu pozostało... Chcę żeby doczekała chociaż ślubu

My planujemy wynająć jakieś mieszkanie i zbierać powolutku na swoje. Ale bez kredytu to sie raczej nie obejdzie. Chyba zaczne grac w totka
Stary 2012-01-26, 20:17   #1239
exist_
Zakorzenienie

Velika - ja zanim zaczęłam być z TŻ to miałam jednego na oku i on chyba mnie też Ale nam zwyczajnie nie wyszło, może nie próbowaliśmy? Bo on od razu wiedział że pojawił się TŻ, odsunął się, dał mi czas i właściwie teraz jesteśmy przyjaciółmi, nawet nic do niego nie czuję, więc myślę że dobrze wybrałam.

Malutka

My oboje mieszkamy na wsi więc tutaj to nawet nie ma żadnych mieszkań Jedynie rozpadającie się po PGRowske bloki, które raczej się nie nadają do mieszkania Więc na razie rodzice, a później własny domek. Z kredytem pewnie ale jak najmniejszym. Jeśli się uda

Edytowane przez exist_
Czas edycji: 2012-01-26 o 20:19
exist_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:18   #1240
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
no pewnie
Po prostu ja i mój długo się czailiśmy z podejmowaniem poważnych decyzji, bo żadne z nas nie było gotowe. Trochę nawet was podziwiam, że tak młode jesteście i nie macie wątpliwości. Ja miałam masę, czy to ten i w ogóle. Dopiero teraz, po 8,5 roku jestem pewna Widocznie niektórzy, tak jak my, potrzebują więcej czasu.
Mnie w każdym razie ciągnęło do innych, nie wiedziałam, czy mój chłopak jest tym, z którym chcę spędzić całe życie. Fajnie, że wy nie macie takich dylematów, bo to mocno utrudnia życie i potrafi niszczyć najlepsze związki.
Ważne, że teraz już jesteście pewni
Stary 2012-01-26, 20:25   #1241
larys__a
Rozeznanie

Cytat:
no pewnie

tego typu sytuacja miala jakis czas u mnie.. kurde tyle do opowiadania...ale to jak juz bedzie ten prywatny klub
larys__a jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 20:28   #1242
velika
Winter is coming

No u mnie jest tak, że on w sumie był prawie zawsze pewny, ja mniej ale po wszystkim, co przeżyliśmy, chyba nic nas nie złamie. Ale oboje mamy grzeszki na sumieniu, choć wg mnie nasz związek dzięki temu się wzmocnił - wiemy teraz oboje, że trawa gdzie indziej wcale nie jest bardziej zielona
exist, ja przed moim miałam kilku facetów, w trakcie trwania mojego związku nawet byłam w innym zakochana - ale zakochanie a miłość to dwie inne sprawy
Ale ceny mieszkań to masakra, ja chciałaby mieć chociaż 100 tys odłożone, żeby brać max 100 tys kredytu, ale jak to będzie, nie wiadomo.

Stary 2012-01-26, 20:28   #1243
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
Velika - ja zanim zaczęłam być z TŻ to miałam jednego na oku i on chyba mnie też Ale nam zwyczajnie nie wyszło, może nie próbowaliśmy? Bo on od razu wiedział że pojawił się TŻ, odsunął się, dał mi czas i właściwie teraz jesteśmy przyjaciółmi, nawet nic do niego nie czuję, więc myślę że dobrze wybrałam.

Malutka

My oboje mieszkamy na wsi więc tutaj to nawet nie ma żadnych mieszkań Jedynie rozpadającie się po PGRowske bloki, które raczej się nie nadają do mieszkania Więc na razie rodzice, a później własny domek. Z kredytem pewnie ale jak najmniejszym. Jeśli się uda
My też mieszkamy na wsi, ale jak tylko skończe technikum chcemy sie wyprowadzić do miasta
Stary 2012-01-26, 20:30   #1244
velika
Winter is coming

[QUOTE=larys__a;31871904]tego typu sytuacja miala jakis czas u mnie.. kurde tyle do opowiadania...ale to jak juz bedzie ten prywatny klub[/QUOTE}
no ja też się nie będę rozpisywać, ale lekko u mnie nie było niby się mówi, że to faceci bardziej niestali, ale u mnie było odwrotnie...

Stary 2012-01-26, 20:31   #1245
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie jest tak, że on w sumie był prawie zawsze pewny, ja mniej ale po wszystkim, co przeżyliśmy, chyba nic nas nie złamie. Ale oboje mamy grzeszki na sumieniu, choć wg mnie nasz związek dzięki temu się wzmocnił - wiemy teraz oboje, że trawa gdzie indziej wcale nie jest bardziej zielona
exist, ja przed moim miałam kilku facetów, w trakcie trwania mojego związku nawet byłam w innym zakochana - ale zakochanie a miłość to dwie inne sprawy
Ale ceny mieszkań to masakra, ja chciałaby mieć chociaż 100 tys odłożone, żeby brać max 100 tys kredytu, ale jak to będzie, nie wiadomo.
I dlatego większosć związków się rozpada, bo zakochanie mija po pewnym czasie i otwierają sie oczy
Stary 2012-01-26, 20:37   #1246
velika
Winter is coming

No właśnie
Miło jest odkrywać różnicę i uświadamiać sobie, co ważniejsze.
W ogóle moja koleżanka z pracy wychodzi w maju za mąż za faceta, którego zna 3 miesiące Dla mnie kosmos, ale życzę jej jak najlepiej. W sumie też dzięki niej zaczęłam myśleć poważnie o ślubie

Stary 2012-01-26, 20:40   #1247
malutka155
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie
Miło jest odkrywać różnicę i uświadamiać sobie, co ważniejsze.
W ogóle moja koleżanka z pracy wychodzi w maju za mąż za faceta, którego zna 3 miesiące Dla mnie kosmos, ale życzę jej jak najlepiej. W sumie też dzięki niej zaczęłam myśleć poważnie o ślubie
Po 3 miesiacach to szaleństwo chyba Ale jej miłosć, jej życie
Stary 2012-01-26, 20:42   #1248
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Dlaczego głupio, po weselu masz prawo odpocząć!

Nie ciągnie mnie do ślubu, ciągnie mnie do Tż Trochę ze sobą już przeszliśmy, jesteśmy siebie pewni, znamy się 7 lat, w tym 5 razem i chcielibyśmy już być razem. O mieszkaniu przed ślubem nie ma mowy (pochodzimy z konserwatywnych rodzin), a poza tym wolimy po Bożemu ja studiuję zaocznie, Tż już ma stałą, dobrze płatną pracę. Po ślubie zamieszkamy w moim domu (cały parter dla nas), będziemy dzielić rachunki z rodzicami na połowę, no i będziemy budować własny dom
I była to bardzo przemyślana decyzja, wbrew pozorom, mimo że mam 20lat, swoje już przeszłam i nie jest to moje widzi mi się... I nie myślę, że przez małżeństwo skrócę sobie szczęśliwe lata młodości

Co do pierścionka (nie pamiętam skąd jesteś) ale mój pierścionek Tż kupił w jakiejś pracowni jubilerskiej w Katowicach, nawet Ci pokażę: http://allegro.pl/pierscionek-z-bryl...056010066.html

a tu moje zdjęcia (wygląda trochę inaczej)
Pikny!! Bardzo mi się podoba, tż świetnie wybrał

Cytat:
już się boję tym bardziej, że figurę mam nietypową - duży biust, wąskie biodra I nienawidzę jak mi coś spłaszcza cycki To będzie koszmar, już to wiem.
To masz pożądaną przez tabuny facetów figurę
Cytat:
fajnie macie
U mnie jest tak, że ani ja u niego zamieszkam, ani on u mnie mamy za sobą 5 lat mieszkania razem, teraz każde z nas siedzi u swoich rodziców i oszczędzamy na własne lokum nasi rodzice mają domy, ale my nie chcemy z nimi. Więc na pewno kupimy sobie jakieś małe mieszkanko, póki co oszczędzamy kasę, żeby kredyt nie był jakiś kosmiczny.
Ja jestem z małej miejscowości z Wielkopolski Ale śliczny ten twój pierścionek! Mi się marzy żółte złoto z szafirem albo ametystem, ewentualnie białe z szafirem

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

dzięki za odpowiedź
Ja z moim to mimo pomieszkiwania razem przez wiele lat nie byliśmy gotowi. Ale widzę, że dojrzale do tego podchodzisz. Każdy w innym momencie ma tą potrzebę wzięcia ślubu, a niektórzy wcale. Nie ma reguły. Ja widzę to przez pryzmat samej siebie - u mnie studia to była zabawa w dorosłość, dopiero teraz zaczynam myśleć poważnie o założeniu rodziny i tego chcę. Trzeba wyczuć odpowiedni moment
O Chryste mieszkać z teściami NIGDY!! Pomimo mojej ogromnej sympatii do nich - chętnie w święta weekendy ale nie codziennie. I to samo tyczy się moich rodziców. Może dlatego, że mam zapędy nimfomańskie
Cytat:

Myślę, że chęć zobaczenia ukochanej wnuczki w białej sukni jest najlepszą motywacją do walki z chorobą! Babcia na pewno da radę!

Cytat:
200 tyś...za tyle to u nas kawalerkę ledwie kupi Ale chyba coś się na rynku dzieje, bo ostatnio uważnie obserwujemy rynek i minimalnie bo minimalnie ale ceny spadają.

Co do wieku, ta granica wychodzenia za mąż później zrobiła się chyba jakoś niedawno. Bo np moja mama wyszła za mąż świadomie w wieku 19 lat ja urodziłam sie 2 lata po ślubie. Mama tżta miała 20 lat. Mój wujek ożenił się jak miał 23 lata. To teraz przez te studenckie życie poszło wszystko w górę.

A tam wariatka mi w styczniu minęło dopiero rok z tżtem więc cicho!
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:43   #1249
velika
Winter is coming

oprócz szaleństwa desperacka chęć posiadania dzieci Ale kibicuję jej i mam nadzieję, że się uda, choć narzeka na swojego dużo bardziej niż ja w sumie ja na mojego prawie nie narzekam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-26, 20:43   #1250
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie macie
Nie jest Wam ciężko teraz, mieszkaliście razem tyle lat, a teraz osobno?
My prócz tego piętra mamy działkę. W sumie 2, do wyboru teraz zależy, czy będziemy chcieli być blisko moich rodziców, czy Tż.

Szafir też o nim myślałam, ale Tż wybrał klasykę

Cytat:
Hoho, my jakieś 3 lata temu, kiedy Tż miał ten "głupi wiek", czyli 19 lat, mieliśmy takie przygody... Najpierw on zauroczył się w innej, ja w tym samym czasie to samo, nawet się rozstaliśmy, ale tylko na 24h bo nie mogliśmy bez siebie, w sumie to nasze otoczenie nie mogło tego wytrzymać i od tej pory jesteśmy w siebie zapatrzeni. I parę ciężkich przeżyć mamy za sobą. I łzy i ból. I jest pięknie
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:46   #1251
malutka155
Zakorzenienie

tasiulek, ale ty nie bierzesz ślubu po 3 miesiacach po poznaniu
Stary 2012-01-26, 20:49   #1252
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:
wujek mojego kolego wziął ślub po 3 tygodniach i do dziś są razem, 15lat szczęśliwe małżeństwo nie ma reguły choć w sumie coraz więcej znam małżeństw, którym przychodzi pierwsza poważna kłótnia i już rozwód, przykre

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 20:54   #1253
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez tasiulek Pokaż wiadomość

To masz pożądaną przez tabuny facetów figurę
200 tyś...za tyle to u nas kawalerkę ledwie kupi Ale chyba coś się na rynku dzieje, bo ostatnio uważnie obserwujemy rynek i minimalnie bo minimalnie ale ceny spadają.

Co do wieku, ta granica wychodzenia za mąż później zrobiła się chyba jakoś niedawno. Bo np moja mama wyszła za mąż świadomie w wieku 19 lat ja urodziłam sie 2 lata po ślubie. Mama tżta miała 20 lat. Mój wujek ożenił się jak miał 23 lata. To teraz przez te studenckie życie poszło wszystko w górę.

A tam wariatka mi w styczniu minęło dopiero rok z tżtem więc cicho!
no na figurę nie narzekam, mogłabym ze 2 kilo zrzucić, ale mój biust skutecznie odwraca uwagę od wszelkich mankamentów tym bardziej, ze oczywiście kocham głębokie dekolty I wysokie szpilki
Ja jestem z małej miejscowości, więc u mnie można za 180 tys mieć 3 pokojowe mieszkanie w stanie deweloperskim a parterowy dom w stanie surowym zamkniętym za 220 tys - wiem, bo od jakiegoś czasu oglądam W sumie chciałabym działkę i chatę postawić, ale mogę poczekać jakiś czas.Wychowywałam się w bloku i wiem, że to ma dużo plusów dla dzieci, a po ślubie chciałabym je mieć.
Moja mama wyszła za mąż jak miała 24 i uważa, że było za wcześnie a jak była w moim wieku - 25,5 roku to urodziła mnie.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Nie jest Wam ciężko teraz, mieszkaliście razem tyle lat, a teraz osobno?
na szczęście mieszkamy blisko siebie, wieczory i noce spędzamy razem, nad ranem ten, kto śpi w cudzej chacie zwija się do swego domu i szykuje do pracy. Ale za mieszkaniem razem strasznie tęsknimy. Moglibyśmy sobie coś wynająć, ale rozum nam podpowiada, żebyśmy się teraz pomęczyli, ale odłożyli więcej pieniędzy na przyszłość.

Stary 2012-01-26, 20:54   #1254
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Ostatnio teściowa przyszła do mnie mówi, że ona wzięła ślub jak miała 21 lat i że się nie wyszalała, dopiero teraz jak ma dzieci dorosłe to szaleje i mi mówi jeszcze, żebym szybko ślubu nie brała, bo się wtedy facet o mnie starać nie będzie, trochę racji ma, choć ja nie jestem zwolenniczką tego, żeby chodzić, że sobą 10 lat i dopiero potem ślub brać, jak już wypada, bo wiek, bo rodzina naciska itp.

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2012-01-26, 21:04   #1255
AnULka248
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęście mieszkamy blisko siebie, wieczory i noce spędzamy razem, nad ranem ten, kto śpi w cudzej chacie zwija się do swego domu i szykuje do pracy. Ale za mieszkaniem razem strasznie tęsknimy. Moglibyśmy sobie coś wynająć, ale rozum nam podpowiada, żebyśmy się teraz pomęczyli, ale odłożyli więcej pieniędzy na przyszłość.
Aaa, chyba że tak to pozazdrościć. Jasne, lepiej zaoszczędzić

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
Ostatnio teściowa przyszła do mnie mówi, że ona wzięła ślub jak miała 21 lat i że się nie wyszalała, dopiero teraz jak ma dzieci dorosłe to szaleje i mi mówi jeszcze, żebym szybko ślubu nie brała, bo się wtedy facet o mnie starać nie będzie, trochę racji ma, choć ja nie jestem zwolenniczką tego, żeby chodzić, że sobą 10 lat i dopiero potem ślub brać, jak już wypada, bo wiek, bo rodzina naciska itp.
"Fajną" masz teściową
Moja cieszy się naszym ślubem bardziej niż ja, słodzi mi strasznie. Zastanawiam się, czy po ślubie też tak będzie, wątpię
AnULka248 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:07   #1256
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:

"Fajną" masz teściową
Moja cieszy się naszym ślubem bardziej niż ja, słodzi mi strasznie. Zastanawiam się, czy po ślubie też tak będzie, wątpię
Ale to bardzo dobra kobieta jest, ostatnio mi powiedziała, że mnie kocha nie no w sumie trochę racji ma, bo swoje w życiu przeżyła, więcej ma rozumu niż ja

Éric-Emmanuel Schmitt
Stary 2012-01-26, 21:07   #1257
malutka155
Zakorzenienie

Moja teściowa lubi się we wszystko wtrącać, więc może być ciezko
Stary 2012-01-26, 21:08   #1258
tasiulek
BAN stały

Cytat:
Tylko 12 miesięcy po poznaniu
Cytat:
no na figurę nie narzekam, mogłabym ze 2 kilo zrzucić, ale mój biust skutecznie odwraca uwagę od wszelkich mankamentów tym bardziej, ze oczywiście kocham głębokie dekolty I wysokie szpilki
Ja jestem z małej miejscowości, więc u mnie można za 180 tys mieć 3 pokojowe mieszkanie w stanie deweloperskim a parterowy dom w stanie surowym zamkniętym za 220 tys - wiem, bo od jakiegoś czasu oglądam W sumie chciałabym działkę i chatę postawić, ale mogę poczekać jakiś czas.Wychowywałam się w bloku i wiem, że to ma dużo plusów dla dzieci, a po ślubie chciałabym je mieć.
Moja mama wyszła za mąż jak miała 24 i uważa, że było za wcześnie a jak była w moim wieku - 25,5 roku to urodziła mnie.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

I bardzo dobrze podpowiada
tasiulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 21:10   #1259
malutka155
Zakorzenienie

Velika, zazdroszczę figury
Stary 2012-01-26, 21:13   #1260
mala_czarna_21
Zakorzenienie

hmmmm.... to u mnie sprawa byla tak jakby jasna
znamy sie od gimnazjum, razem jestesmy prawie 6 lat, zareczeni od poltora roku
planujemy slub na 2014 bo wtedy oboje skonczymy studia. Wiemy tez ze mamy perspektywe otworzenia wlasnego biznesu (szeroka dzialalnosc w zawodzie i moim i TZ, ale o tym na prywatnym watku) dlatego od razu po slubie ja zamierzam zaocznie robic kolejny stopien studiow (1 rok). Na poczatek bedziemy wynajmowac coa a potem domek jak sie uda

2015 - 38
mala_czarna_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości