|
|||||||
| Notka |
|
| Galeria makijażu - moje makijaże Galeria makijażu, to miejsce, gdzie możesz zaprezentować swój makijaż oraz wymienić się doświadczeniem i opinią. Pochwal się swoim makijażem. |
| Pokaż wyniki sondy: | |||
|
|
0 | 0% | |
| Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki APC
Czy może któraś z Wrocławianek-Wizażanek dopatrzyła się we Wrocławiu drogerii z kosmetykami APC
? Kilka postów wcześniej pisałyście, że we Wrocławiu jest nowy konsultant tej firmy, więc może od tego czasu już coś sie pojawiło
|
|
#3452 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedyś kosmetyki APC były w Galerii Centrum. Może teraz są w Pasażu? Sama chciałabym kupić sobie puder w kulkach
|
|
#3453 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam bezpośrednio do APC i powiedzieli, że obecnie nigdzie we Wrocławiu nie można dostać ich kosmetyków Pozostaje tylko sklep internetowy. Ale na szczęście byli na tyle mili, że podesłali mi skład interesujących mnie kosmetyków i jest bardzo zachęcający w porównaniu z kolorówkami wiodących firm Kuleczki rozświetlające biorę na 100%. Teraz jeszcze się waham między transparentnym sypkim pudrem i prasowanym jasnym beżem, chociaż czytałam gdzies, że jest dość ciemny a ja bladolica jestem Z kolei brzoskwini 01 trochę się obawiam
|
|
|
#3454 |
|
Wtajemniczenie
|
a w warszawie mozna gdzies dostac?
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Zakorzenienie
|
confused_girl - te rozświetlające są również korygujące? Zdaj proszę relację, jak dojdą kulki. Sama chciałabym je kupić, ale boję się, że będą zbyt różowe. Zresztą kuszą mnie też kulki Pierre Rene i Palomy. Tylko zdecydować się nie mogę
.Szkoda, że APC nie ma we Wrocławiu...
|
|
#3456 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobno tak Ale mi głównie zależy na rozjaśnieniu buzi. Do matowienia raczej nastawiam się na ten sypki puder. Chociaż też nie wiem czy nie wziąć srebrnego na wieczorne wyjścia i w formie cienia do powiek Za duży wybór mają Nie moge się zdecydować Już Mame namawiam na złote kuleczki Swoją drogie one tak wszystkie apetycznie wyglądaja, że najchętniej bym je zjadła ![]() Jak juz puder przetestuje to dam znać jak z kryciem
|
|
|
#3457 |
|
Zadomowienie
|
Ale mnie zrobiło ostatnio APC - specjalnie zrobiłam trochę większe zakupy, żeby wysyłka była darmowa no i dostać ten eyeliner gratis
a tu zonk - wszystko wciśnięte do za małej, popękanej koperty bąbelkowej, jeden z pudrów ma uszkodzone pudełko a obiecany gratis to używana ulotka
|
|
#3458 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezczelność!
|
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
zgadzam się, napisz do nich. mi wyslali dwa brokaty takie same, zamiast dwoch roznych i jak napisalam, to za chwile wyslali do mnie priorytetem ten brokat, ktorego nie dostalam. i w ten sposob mam 3 brokaty, a nie 2
wiec solidni są. na pewno doślą Ci ten gratis i nieuszkodzony towar.
|
|
#3460 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
) w przeciwnym razie będę na 100% reklamować
|
|
|
#3461 |
|
Wtajemniczenie
|
ale przecież jak napiszesz, ze pudelko bylo uszkodzone, a gratisa nie dostalas, to oni Ci wyslą, bez Twoich zwrotow! przeciez wlasnie tak zrobili w moim przypadku, gdzie wyslali mi inny kolor niz prosilam. A jak o tym powiedzialam, to mi doslali ten prawidlowy i nie kazali mi odsylac poprzedniego.
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
od jakiegoś czasu czatowałam na puder w kulkach Guerlain Meteorites, kaskę mam ... ale wpadłam na wątek o kosmetykach APC, że jestem nimi tak "zbajerowana", że chyba najpierw skuszę się na te tańsze, a z tego, co czytam równie dobre Jednak mam do Was pytanie, czy któraś z Was orientuje się, czy w Trójmieście jest możliwość zakupu tych kosmetyków? Czy pozostaje mi tylko net? I jeszcze jedno pytanko: cały czas używałam raczej bardziej brązujących pudrów sypkich do twarzy, tym razem chciałabym spróbować takich rozświetlających i naturalnych. Wklejam moje zdjęcie, to może któraś mi powie, jednak w który odcień uderzać, choć mi podoba się efekt naturalny ale taki rozświetlony, pozdrawiam
|
|
#3463 |
|
Zakorzenienie
|
Przez Was zamówiłam sobie puderek w kulkach. Mój 10 już chyba :P
|
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
od jakiegoś czasu Was podczytuję i chciałabym sobie sprawić puder w kulkach, tylko mam problem z wyborem kolorów kulek Czy mogłybyście mi pomóc? Wklejam moje zdjęcie Kulki mają za zadanie troszkę tuszować, rozświetlać i minimalnie poprawiać koloryt cery, aby był bardziej wakacyjny, słoneczny
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
pomylka tematow
Edytowane przez dorciaczek Czas edycji: 2009-08-22 o 21:27 |
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3467 |
|
Kasia o...
|
Cześć dziewczyny!
Widzę, że wątek troche podupada wieć może uda mi sie go reanimowac ;-) jestem zupełnie nowa jesli chodzi o APC i proszę Was moje kochane Wizazanki o pomoc- marzy mi sie skomponowanie zestawu a la butterfly meteorites. nigdy nie widziałam kuleczek na oczy, a wiadomo jak kolory wychodza na zdjeciach stąd moja prośba do Was czy możecie mi pomoc? wklejam zdjecie meteorytow pod spodem i zgóry bardzo bardzo dziekuje za wszelaja pomoc ![]() PS jestem chlodnym bledziuchem
|
|
|
#3468 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Mam parę pytań, postanowiłam wypróbować puder w kulkach z APC. Chcę kupić 11(zielony może chociaż trochę przykryje czerwone plamy) i 0 czyli rozświetlający. Czy któraś z was kupowała opakowanie mniejsze 9g? Zastanawia msięwłaśnie nad zielonym mnijszym tlyko czy warto. A drugie pytanie dotyczy kuleczek rozświetlajacych, mam cerę oliwkową trochę opalona czy kuleczki nie będą za jasne? Boje się sztucznego efektu przejaśnienia i świecenia. ![]() Bardzo proszę o pomoc
|
|
#3469 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
nr 10 - biale (21) nr 5 - zlote (10) nr 6 - rozowe (7) nr 7 - bezowe (6) nr 9 - czekoladowe (4) nr 14 - roz swietlisty (5) nr 16 - bez swietlisty (5) ale meteorkow na oczy nie widzialam ![]() sama jestem ciekawa, czy efekt bylby podobny
|
|
|
|
|
|
#3470 |
|
Kasia o...
|
Rzabba dziekuje za pomoc
masz racje z przewaga bialych, wlasnie sama sie zastanawiam nad tym... jestem w miare rozowa na buzi i tak kontempluje czy tylko jednej opcji rozowych nie wybrac i sama nie wiem czy rozowe czy roz swietlisty jak myslisz?widzialas moze na yzwo jak wyglada bez a jak bez swietlisty? pytam glownie o tonacje
|
|
|
#3471 | |
|
Rzabbocop
|
Cytat:
Ze swietlistych mam tylko 15, bezu nie widzialam, za to zwykly bez to taki kakaowy z nutka rozu. Te swietliste sa tez bardziej kryjace, zwykle bardziej transparentne. Ogolnie to mam kuleczki 0, 13 i 15 ale tez planuje machnac sobie jakis zestaw na zamowienie ![]() dzisiaj juz nie mam swiatla ale moze jutro sprobuje jakies fotki pstryknac, jednak jak przejrzysz watek to duzo fotek znajdziesz ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Zobacz tu https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...77#post5883377 |
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Kasia o...
|
Kontemplowałam i kontemplowałam i razem z kuzynką wpadłyśmy na taką kombinację:
białe - 21 beż świetlisty nr.16 - 10 beż różowy nr 19 - 4 (czy zastąpić go nr. 14?) złote - 10 róż nr.6 - 4 Jak sądzisz? nie za dużo śwteilistych żebym mogła stosować na całą twarz?
|
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
witam,
podbijam temacik wczytuję sie intensywnie w te cudowne teksty na temat tej firmy i oczywiscie tez sie zafiksowalam na kupnie kulek i innych cudow. Ale po zajrzeniu na stronke nic nie rozumiem ;P dlatego pytanko do Pan doswiadczonych wiec czy kuleczki kompletuje sie samemu?? jakie beda najlepsze do rozswietlenia i skorygowania buzki? normalne szalenstwo MUSZE JE MIEC!!!!
|
|
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Postanowiłam skusić się na kulki APC, chciałabym skomponować swój zestaw, ponieważ nie chcę różowych kulek w swoim zestawie, a numer 0 niestety je ma. Chciałabym osiągnąć coś ala Beige Chic z Guarlain.
Wklejam zdjęcie Meteorytów nr 1 (źródło: www.janedchua.com) oraz zestawy ze strony APC. Własny zestaw ma 42 kulki. Chyba powinnam wziąć kulki: 5 10 16 Będę wdzięczna za rady.
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-12-08 o 16:56 Powód: literówki |
|
|
|
|
#3475 |
|
Przyczajenie
|
Miałam "zerówkę" z kulek APC [ponieważ nigdzie nie mogłam dorwać Winter Radiance Guerlaina] i byłam z nich bardzo zadowolona - delikatnie rozświetlają cerę, nie mają aż tak wyraźnych drobinek, jak na przykład Pearly White z Meteorytów i ogólnie rzecz biorąc - drobinki są dyskretniejsze, co sprawia, że puder można stosować i na co dzień.
Cena jest bardzo przyjemna dla portfela, a jakość jest naprawdę wysoka. lemka, a czemu Ty chcesz tworzyć własny zestaw? Puder 0 to odpowiednik Mythica, 1 to beige chic, oba niestety mają te różowe kulki, tak więc najlepszym rozwiązaniem byłby puder nr 3 i 13. W samodzielnym komponowaniu pudru niestety nie pomogę |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
Do mojej urody nie pasują odcienie różowe,wyglądam w nich niezdrowo, dlatego zestaw 0 odpada. Ja chciałam coś na wzór Beige Chic, a one nie mają kulek różowych.
Myślałam na razie nad takimi proporcjami: 5 żółte - 11 10 białe - 11 16 beżowe - 6 18 brąz - 2 20 beżowobrązowe - 4 12 fioletowe - 4 11 zielone - 4 Jak się nie sprawdzą zielone i fioletowe, to najwyżej włożę je do innego pojemniczka . Wiem, że Beige Chic ich nie mają,ale jestem ciekawa efektu korygującego. Myślicie,że tak będzie dobrze?
...it's about practice. Edytowane przez lemka Czas edycji: 2010-12-08 o 18:31 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
a ja się zastanawiam czy przez te kilka ładnych lat firma APC wprowadziła jakies nowości? Strona jest zmieniona ale nie jestem w stanie powiedzieć czy są nowe odcienie cieni. Są inne zdjęcia zrobione (akrylowe pojemniczki) i tu mam wrażenie że oferta się powiększyła, czy rzeczywiście?
|
|
|
|
|
#3478 |
|
Zakorzenienie
|
O ile się orientuję,to chyba niewiele się zmieniło. Ja nie widzę w tym nic złego,pod warunkiem że produkty są fajne
. Obawiam się, że zapał do APC ostygł i teraz ciężko będzie dostać poradę. Żałuję, że nie ma ich produktów w sklepach stacjonarnych, bo ja jestem wzrokowcem i dotykowcem i ciężko mi się be oglądu zamawia.
|
|
#3479 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Cytat:
a teraz?
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
"W Krakowie nasze produkty są w tej chwili sprzedawane w sklepie
Santi, ul. Dietla 113, oraz w Wieliczce, Rynek Górny 15 sklep SARA," Dzisiejszy mail. Cieszę się
![]() |
Nowe wątki na forum Galeria makijażu - moje makijaże
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

? Kilka postów wcześniej pisałyście, że we Wrocławiu jest nowy konsultant tej firmy, więc może od tego czasu już coś sie pojawiło

Napisałam bezpośrednio do
Kuleczki rozświetlające biorę na 100%. Teraz jeszcze się waham między transparentnym sypkim pudrem i prasowanym jasnym beżem, chociaż czytałam gdzies, że jest dość ciemny a ja bladolica jestem
.
Za duży wybór mają

czy możecie mi pomoc?