![]() |
#2791 |
Konto usunięte
|
Dot.: Atrederm
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2792 |
Przyczajenie
|
![]()
hej! dziewczyny pomóżcie..stosuje atrederm już 2 tydzień wg zaleceń lekarki codziennie,mam dawkę mocniejszą, bo moje blizny na plecach były bardzo głębokie ,widoczne no i nie miałam miejsca gdzie nie byłoby ani jednego śladu. po tych 2 tyg moja skora wola o pomoc, oczywiście nawilżam ile się da, ale jest czerwona i spękana, wiem ze to lek który ma na celu złuszczyć naskórek i już w połowie 1 tyg mi schodziła skora, ale teraz jest niesamowicie czerwona i jakby to powiedzieć, wygląda na poparzona, nie wiem być może to normalna reakcja i będzie się powoli goić, czy któraś z was może mi napisać czy tez tak miała czy tylko moja skora tak zareagowała i muszę iść do dermatolog znowu ?boje się,ze zostaną mi takie brzydkie plecy, jeszcze gorsze niż miałam,czerwone i wgl, a te blizny nie znikną, czytałam dużo,ze zawsze działa po 6 tyg lekarz mówił to samo,ale wole zasięgnąć opinii kogoś kto to stosował i może mnie "uspokoić" proszę od odp na maila rubberx@o2.pl albo tu na priv.z góry dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2793 |
Raczkowanie
|
Słuchajcie kochane, mam zamiar odebrać jutro zamówione przeze mnie mineralne mydło siarczkowe, sulphur-busko zdrój czy jakoś tak. Czy któraś z was miała okazję je może stosować albo coś o nim słyszała? Bo w internecie o nim cisza, niewiele no, a na wizażu tylko dwie (aczkolwiek pozytywne) opinie. Mogłabym niby kupić siarkową Barwę w kostce, ale jakoś Sulphur mnie bardziej przekonuje ze względu na mineralną wodę z ich źródeł i praktyczniejszą postać mydła niż kostka - bo jest w płynie, w butelce z pompką. Dajcie znać czy coś wam się o uszy albo o oczy z tym mydłem obiło
![]()
#2794 |
Przyczajenie
|
![]()
Uzywal ktos isotrexu i atredermu i ma porównanie który skuteczniejszy ? Jezeli nie , to mieliscie ogolnie porownanie z innymi retinoidami i atredermem ?
Chodzi mi glownie o to który lepiej radzil sobie z tradzikiem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2795 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy wy też zauważyłyście wysyp po mniej więcej 2 miesiącach stosowania retinoidu? Ja miałam spokój cały styczeń i nagle wysypało mi każdy centymetr twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2796 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#2797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2798 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2799 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkim, od jakiegoś czasu obserwowałam Wasz wątek i szukałam przypadku podobnego do mojego ale nie zauważyłam dlatego chciałabym się Was zapytać, czy ktoś może miał podobną sytuację i czy nie powinnam odstawić atredermu? Trądzik na twarzy wyleczyłam (a raczej zaleczyłam) - nie licząc brody, ale moim głównym problemem są blizny po trądziku, miałam z 8 mikrodermabrazji i ich stan się polepszył ale nadal moja twarz jest nierówna i widać wgłębienia. Poprosiłam moją dermatolog o Atrederm głownie z myślą o nich oraz chciałam podleczyć brodę (co miesiąc przed miesiączką wychodzą mi bardzo głębokie bolesne gule). I co mogę powiedzieć o działaniu Atredermu - używam go od 5 tygodni, wiem, że to zbyt krótko aby ocenić jego działanie ale to co robi z moją twarzą, żałuję, że podjęłam decyzję o jego stosowaniu ;( dawno nic mnie tak nie wpędziło w DEPRESJĘ ;( i zastanawiam się czy go rzucić w kąt i nie maltretować się dłużej czy jak już tyle mi nerwów naszarpał to walczyć dalej?
Używam go 2,3 razy w tygodniu a w pozostałe dni nawilżam twarz Cethapilem. mam WYSYP, co najdziwniejsze w miejscach gdzie od dawna nic mi nie wychodziło zaczęły pojawiać się gule, a na brodzie, na którą narzekałam nie pojawia się nic! blizny są jeszcze bardziej widoczne niż wcześniej! nie pomaga narazie WCALE a tylko szkodzi!! i nie wiem czy jest sens stosowania go bo zakupiłam go głównie w celu pozbycia się blizn a on mi tylko sieje zamęt na twarzy i wywołuje wielkie podskórne pryszcze powodując powstanie nowych blizn! ;(( i zamiast zwalczać to funduje mi coraz więcej blizn!!! lewy policzek miałam w porzadku, a to właśnie prawy był najbardziej dotknięty trądzikiem a teraz lewy sprawia mi więcej problemów ale prawy też nie wygląda korzystnie! ;( i czemu blizny są bardziej widoczne i głębokie niż wcześniej?? co byście zrobili na moim miejscu, czy zacisnąć zęby i stosować dalej? czy to nie ma sensu bo tylko sobie biedę robię? proszę Was o pomoc ;( |
![]() ![]() |
![]() |
#2800 |
Raczkowanie
|
Pinkia, jakieś trzy tygodnie temu piasałam tutaj to samo co Ty - chciałam podleczyć wysyp na linii zuchwy i złuszczyć blizny na reszcie twarzy. Atre dosłownie zmasakrował mi twarz, nigdy nie miałam takiego strasznego wysypu! Po dwóch miesiącach Atre się poddałam, skończyło się na końskiej dawce antybiotyku w celu zlikwidowania stanu zapalnego i wróciłam do 14% kwasu glikolowego i Acne Dermu. Coś co jednemu pomaga, drugiemu może zaszkodzić - tak bywa.
Na pocieszenie dodam, że ten wysyp podobno z czasem mija. Mnie zabrakło cierpliwości i stalowych nerwów (niezbędnych do codziennych spotkań z lustrem) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2801 |
Rozeznanie
|
Z retinoidami tak właśnie jest, że efekty ich działania są odroczone w czasie. W moim przypadku efekty po zimowej i wiosennej kuracji zeszłego roku zobaczyłam dopiero na jesieni. Retinoidy zawsze wysypują mnie na początku stosowania i zawsze to są bolące i głębokie pryszcze. Zauważyłam też, że drugi wysyp przypada na 2 miesiąc używania leku. Mój dermtolog mówi, że pacjenci nienawidzą retinoidów, ale to właśnie one leczą trądzik. Nawet jeśli przez całą kurację i kilka miesięcy po niej wyglądamy fatalnie. Na zachętę dodam,że po zeszłorocznej kuracji jesienią zanotowałam 50 dni bez pryszczy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2802 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2803 | |
Zakorzenienie
|
uzywam i acne i atre - tutaj odnioslam sie tak jak napisalam - do acne, bo mam porownanie. po atredermie (uzywanym na cialo, bez twarzy) nie mam wysypu, raz uzylam na twarz, ale nie wiem czy on, czy moje zaburzenia miesiaczki w jednym miesiacu wplynely na wysyp 4-5 podskornych gul - trudno mi ocenic.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2804 |
Rozeznanie
|
Ja też używam poniekąd retinoidów na blizny, i to prawda co piszesz, że one zamiast znikać stają sie jeszcze wyraźniejsze. Tak samo jest z trądzikiem. Ale myślę, że skoro dermatolodzy uważają, że to najskuteczniejsze leki to jednak coś w tym jest i to początkowe pogarszanie jest po to, żeby potem było lepiej...Na chłopski rozum pewnie chodzi o oczyszczanie głębszych warstw skóry - u mnie początkowo pory robią się ogromne, a potem wszystko wyłazi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2805 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2806 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2807 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze mówię, że jestem jaszczurką ![]() Ja jedną kurację Atre już skończyłam, po miesiącu przerwy wróciło mi co nieco, wiec mam 2 buteleczkę. Skóra o wiele lepiej z czasem reaguje na retinoidy, nie ma już tego zaczerwienienia, jakie było na początku. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2808 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkich atredermujących się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do suchości skory, to u mnie zawsze sprawdzało się połączenie emulsji z emolium, kwasu hialuronowego i maści z witaminą A teraz mieszam maść z wit. A z kwasem hial. i też jest dobrze ważne żeby na skórze powstawała tłusta warstewka chroniąca na naładanie podkladu nie mam rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2810 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Daisy
![]() ![]() oczyszczające-kondycjonujące lub Cetaphil emulsją..No i micele... Kupiłam dziś też ALANTAN Plus KREM..A Tormentiol?co sądzicie?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() pisałam o tej emulsji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...specjalna.html mnie nie zapycha parafina, więc byłam bardzo zadowolona, ale jak kogoś zapycha parafina, to raczej mu nie podpasuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2812 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj pierwszy makijaż na jaszczurce - klękajcie narody i nie podchodźcie blisko, bo mi twarz odpadnie Oo
warto zrobić peeling enzymatyczny (mam z e-naturalne) czy to walka z wiatrakami? a ja cwaniara myślałam, że jeszcze będę sobie na atre peeling kwasem migdałowym robić...
#2813 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2814 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
czasem jak tak mi się bardzo złuszcza aż nie umiem się powstrzymać i zdrapuję te suche skórki i to tak uzależnia! macie może jakieś rady jak trzymać łapy przy sobie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2815 |
Zakorzenienie
|
kurcze, a ja zrobiłam ten peeling enzymatyczny :C ale on chyba po prostu rozpuszcza te suche skórki, dalej nic nie robi. Ogólnie makijaż i atre chyba nie idą w parze. Twarz jest bardzo obolała, po kilku próbach zostawiłam pomalowane oczy i cienką warstwę podkładu punktowo na policzkach, bo inaczej tylko podkreślam linienie. A skóra jest tak podrażniona, że nawet krem nawilżający beauty blenderem nakładam, bo palcami tylko zdzieram skórę rozsmarowując krem.
#2816 |
Zakorzenienie
|
Vilette też robiłam peeling enzymatyczny,ale położony na brodę szczypał jak jasna ch...Mój mąz dzisiaj wygląda jakby zasnął na stoku w goglach hi hi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2817 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam blizny i przebarwienia więc u mnie to będą lata walki niestety... zużyłam jedną butelkę, teraz jestem w trakcie drugiej Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2818 |
Zakorzenienie
|
Mam wkładkę,tabletek się boję
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2819 |
Raczkowanie
|
na łuszczącą się skóre polecam glinki
![]() powiedzcie mi dziewczyny czy atrederm stosujecie tylko miesiąc zgodnie z ulotką czy do momentu aż cały zużyjecie? ja nie dam rady całego na siebie wylać w jeden miesiąc,a żal wyrzucać więc tak stosuje i stosuje aż się skończy. jeszcze jedno: do kiedy zamierzacie stosować atre? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
po miesiącu po protu się utlenia i traci powoli swoje właściwości złuszczające. ja używałam jednej buteleczki tylko na twarz przez 2 miesiące i zostało mi połowę płynu. mimo to kupiłam drugą, bo działanie było bardzo osłabione. chodzi Ci o miesiąc? ja mam wizytę na początku marca, chyba przedłużę kurację do kwietnia, ale to już w parze z SPF30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:44.