|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Cytat:
Powaznie? Myslicie ze cera moze sie dopiero po roku poprawic? Ja nie moge uwierzyc jakie syfy mi teraz wyskakuja...jestem zdolowana bo cera gorsza niz jak bralam rigevidon.Sama nie wiem czy to przeczekac i brac nadal diane...co myslicie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
dziewczyny a u mnie jest tak ze bralam cyprest kilka miesiecy (skonczylam w maju) i cera w tym czasie poprawila sie ale tylko troszeczke, a nadmierne owlosienie nie zeszlo
![]() teraz znow wybieram sie do gin po te tabletki bo po 1 okres znow sie rozregulowal a po 2 cera sie pogorszyla ![]() jeszcze pytanko czy gin nie powinna mi byla dac wtedy jakichs badan do zrobienia, chociazby poziom hormonow? a moze teraz ja o to spytac, poprosic? a moze sa jakies tabletki silniejsze od cyprestu..? ech sama juz nie wiem juz nie moge patrzec na siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
A ile czasu już przyjmujesz Diane? Czasami jest tak, że musisz przeczekać i najpierw masz masę niedoskonałości a potem gdy to wszystko już "wyjdzie" cera się stabilizuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powinien Cie skierować na badania hormonów i na tej podstawie dobrać tabletki i wcale nie musi być to znowu Cyprest ![]()
![]() |
![]() |
#725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem juz prawie w połowie 2 -go opakowania i porobiły mi sie takie podskórne guzki na policzkach i lini szczęki. Sama nie wiem czy to wszystko wyłazi i dlatego tak jest czy odstawic je... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ciężko jest coś ocenic nie widząc Twojej buzi, kiedy masz następną wizyte u ginekologa? Powinien to obejrzeć. Nie jest powiedziane niestety, że każdemu bez wyjątku poprawi się cera po Diane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#727 |
Raczkowanie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
podnosze pytanie na temat soczewek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#728 |
Przyczajenie
|
hej to znowu ja, sprawa wygląda tak poszłam do ginka i poradził mi zmienic Cypres na inne tabletki ponieważ efekt był zupełnie odwrotny od zamierzonego.Kiedyś brałam Diane i byłam zadowolona wiec poradził mi zebym znowu ja brała i tyle. Dziwi mnie tylko fakt,że jak wspomniałam o zbadaniu poziomu hormonów to umiejętnie temat ominął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zajrzyj do wątku dobry ginekolog ![]()
![]() |
![]() |
#730 |
Przyczajenie
|
antykoncepcja diane35
hej , mam problem, od niedawna lekarz przepisal mi diane 35 na uregulowanie okresu i do antykoncepcji, aktualnie biore Luteine przez 5dni, po niej w pierwszym dniu krwawienia powinnam zaczac brac diane35, tabletek w opakowaniu jest 21, czyli na 21 dni, a co z antykoncepcją na reszte 7 dni?? kolezanka mowi ze bede zabezpieczona w tych 7dniach bez brania tabletek, to prawda??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: antykoncepcja diane35
Cytat:
![]() Oczywiście pod warunkiem, że po 7 dniach rozpoczniesz nastepne opakowanie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otóż to ![]() i taka dygresja ode mnie ![]() naprawdę nie rozumiem czemu ludzie utrudniają sobie tak życie... zamiast użyć wyszukiwarki i mieć odpowiedź w minutę, to wolą założyć po raz setny ten sam wątek i potem parę godzin czekać na odp...
![]() |
![]() |
#734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na ulotce masz odp ![]()
![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
tylko dla większości nie mam pojęcia czemu ulotka to ZŁOOO
![]() a wyszukiwarka to już w ogóle... ![]()
![]() |
#736 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny
![]() diane to moje pierwsze tabletki, wczoraj wzielam trzecia z kolei i jak na razie czuje sie dobrze, ew pierwszego dnia bolala mnie glowa ale nie wiem czy to tabletki byly tego powodem. i tak sie wlasnie zastanawiam czy moge juz sie cieszyc ze sa one dla mnie dobre, czy na te wszytskie slynne skutki uboczne jeszcze poczekac bo to za wczesnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#738 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam,
mam do sprzedania dwa opakowania Syndi-35. Zmieniłam tabsy, więc jeśli ktoś chętny... zapraszam na priv! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
Cytat:
bralam diane i czulam sie swietnie dopiero po odstawieniu zrobila sie masakra. przy diane chudlam! uwaga dziewczyy tab nie powoduja przyrostu masy ciala a jedynie ZWIEKSZONE ŁAKNIENIE. i trzeba to kontrolowac. jezeli chodzi o skutecznosc to - ULOTKA - dzialają od 1 wzietej tab w 1 dniu okresu u mnie akurat cera byla ok a po odstawieniu diane zaczely sie klopoty. osobiscie wole cilest.
![]() |
![]() |
#740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi dermatolog powiedziala ze najpierw moze byc pogorszenie wiec mam nie panikowac a poprawa po 3 opakowaniu gdzies tak, wiec ja mysle ze u Ciebie-polowa drugiego to moze byc wlasnie te poczatkowe pogorszenie, ja bym nie odstawiala bez sensu tego typu leki brac przez tak krotki czas te 4 - 6 miesiace uwazam ze minimum powinno sie
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Raczkowanie
|
biore te tabletki juz od maja do tej pory bylo wszystko jak najbardziej ok
wczoraj mialam dostac krwawienia z odstawienia tak zwana tygodniowa przerwa zawsze krwawienie wystepowało w 4 dniu od ostatniej tabletki Dzis mamy 5 dzien i krwawienia nie ma ![]() nasuwa sie pytanie dlaczego?? -ciąża? -przebyta choroba (brałam jakiś tydzień temu antybiotyki ktore mozeliwe ze byly oparte na kuracji hormonalnej) - podróż? dziewczyny pomozcie bo ja juz panikuje:;/
![]() |
![]() |
#742 |
Raczkowanie
|
ja z takim pytanie, czy spironolakton moze oslabic dzialanie tabletek anty (a konkretnie diany)?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#743 |
Przyczajenie
|
juz biore cyprest od 1,5 roku i nie ma zadnych nieprzyjemnych objawow. a koszt tabletek naprawde niski 17 zl /3 opakowania w warszawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Raczkowanie
|
ej no dziewczyny pomozecie??
![]() |
![]() |
#745 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jezeli chodzi o polaczenie tabletek z antybiotykiem: niektore antybiotyki obnizaja dzialanie tabletek na to ma wplyw powiazanie sie niektorych skladnikow . Jezeli chcesz byc pewna w 100% proponuje po rozpoczeciu opakowania i zakonczeniu okresu wybrac sie do ginekologa z opakowaniem po antybiotyku i przedstawic problem ![]() Pozdrawiam I zycze powodznia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#746 |
Raczkowanie
|
dzieki
![]() to chyba sie wybiore
![]() |
![]() |
#747 |
Przyczajenie
|
Witam .Brałam cyprest 5 miesiecy na poprawe stanu cery ,podczas brania cera idealna ,zero błysku, lecz noga lewa mnie strasznie bolała i pojawił sie cellulit.Po odstawieniu cykl strasznie rozregulowany ,na brzuchu lekkie owłosienie .Tak sprawa własnie wygląda.Myśle znowu o tabletkach ale innych z mniejsza dawką hormonow.Jakie inne byście mi polecily po ktorych sie nie tyje?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie wiem... kiedy wreszcie dotrze do wszystkich ze nie ma tabletek po których się tyje albo nie i nie ma czegoś takiego jak polecanie tabletek!!! TABLETKI DOBIERA LEKARZ NA PODSTAWIE WYNIKÓW BADAŃ!
![]() |
![]() |
#749 |
Raczkowanie
|
Pani Moderator ma racje
![]() TABLETKI WYBIERA PAN LEKARZ ![]() a i wątpie zeby od tabletek Cie noga bolała ![]() i tyje sie od jedzenia a nie od tabletek:P
![]() |
![]() |
#750 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny ja wlasnie zaczelam brac cypresy, predzej bralam cillest i bylam zadowolona jednak to nie byly tabletki dla mnie poniewaz mam problemy z progesteronem dlatego tez bralam duphaston po ktorym przytylam a teraz biore cyprest ale mam takie pytanie czy faktycznie rosna po nim piersi, i czy w 7 dniowej przerwie tez jestesmy "bezpieczne" ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.