Diane 35 / Cyprest / OC 35 / Syndi 35 - wątek zbiorczy - Strona 25 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-09-02, 07:36   #721
julittaa22
Zadomowienie

Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Red_Dream Pokaż wiadomość
Hm...Mojej koleżance cera po Diane poprawiła się dopiero po około roku... brała je 2 lata i teraz ma idealną. Obecnie jets na innych tabletkach antykoncepcyjnych i cera nadal piękna

Powaznie? Myslicie ze cera moze sie dopiero po roku poprawic? Ja nie moge uwierzyc jakie syfy mi teraz wyskakuja...jestem zdolowana bo cera gorsza niz jak bralam rigevidon.Sama nie wiem czy to przeczekac i brac nadal diane...co myslicie?
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 08:47   #722
kasia.diet
Zakorzenienie

Dot.: Cyprest - nowe tabletki

dziewczyny a u mnie jest tak ze bralam cyprest kilka miesiecy (skonczylam w maju) i cera w tym czasie poprawila sie ale tylko troszeczke, a nadmierne owlosienie nie zeszlo jedynie okres byl regularny.. mam 22 lata i od ladnych paru lat nie moge pozbyc sie tradziku, myslicie ze w koncu kiedys bede miala ladna cere? bo ja juz trace nadzieje :/:/
teraz znow wybieram sie do gin po te tabletki bo po 1 okres znow sie rozregulowal a po 2 cera sie pogorszyla a no i wlosy mi sie przetluszczaja blee

jeszcze pytanko czy gin nie powinna mi byla dac wtedy jakichs badan do zrobienia, chociazby poziom hormonow? a moze teraz ja o to spytac, poprosic?
a moze sa jakies tabletki silniejsze od cyprestu..?
ech sama juz nie wiem juz nie moge patrzec na siebie
kasia.diet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 08:57   #723
hotmaui
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Powaznie? Myslicie ze cera moze sie dopiero po roku poprawic? Ja nie moge uwierzyc jakie syfy mi teraz wyskakuja...jestem zdolowana bo cera gorsza niz jak bralam rigevidon.Sama nie wiem czy to przeczekac i brac nadal diane...co myslicie?
A ile czasu już przyjmujesz Diane? Czasami jest tak, że musisz przeczekać i najpierw masz masę niedoskonałości a potem gdy to wszystko już "wyjdzie" cera się stabilizuje
hotmaui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 09:24   #724
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
dziewczyny a u mnie jest tak ze bralam cyprest kilka miesiecy (skonczylam w maju) i cera w tym czasie poprawila sie ale tylko troszeczke, a nadmierne owlosienie nie zeszlo jedynie okres byl regularny.. mam 22 lata i od ladnych paru lat nie moge pozbyc sie tradziku, myslicie ze w koncu kiedys bede miala ladna cere? bo ja juz trace nadzieje :/:/
teraz znow wybieram sie do gin po te tabletki bo po 1 okres znow sie rozregulowal a po 2 cera sie pogorszyla a no i wlosy mi sie przetluszczaja blee

jeszcze pytanko czy gin nie powinna mi byla dac wtedy jakichs badan do zrobienia, chociazby poziom hormonow? a moze teraz ja o to spytac, poprosic?
a moze sa jakies tabletki silniejsze od cyprestu..?
ech sama juz nie wiem juz nie moge patrzec na siebie

powinien Cie skierować na badania hormonów i na tej podstawie dobrać tabletki i wcale nie musi być to znowu Cyprest

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 09:52   #725
julittaa22
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hotmaui Pokaż wiadomość
A ile czasu już przyjmujesz Diane? Czasami jest tak, że musisz przeczekać i najpierw masz masę niedoskonałości a potem gdy to wszystko już "wyjdzie" cera się stabilizuje

Jestem juz prawie w połowie 2 -go opakowania i porobiły mi sie takie podskórne guzki na policzkach i lini szczęki. Sama nie wiem czy to wszystko wyłazi i dlatego tak jest czy odstawic je...
julittaa22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 10:34   #726
hotmaui
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Ciężko jest coś ocenic nie widząc Twojej buzi, kiedy masz następną wizyte u ginekologa? Powinien to obejrzeć. Nie jest powiedziane niestety, że każdemu bez wyjątku poprawi się cera po Diane a szkoda żebyś się męczyła
hotmaui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-02, 14:34   #727
aaalina
Raczkowanie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

podnosze pytanie na temat soczewek
aaalina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-04, 12:16   #728
Bazi2008
Przyczajenie

hej to znowu ja, sprawa wygląda tak poszłam do ginka i poradził mi zmienic Cypres na inne tabletki ponieważ efekt był zupełnie odwrotny od zamierzonego.Kiedyś brałam Diane i byłam zadowolona wiec poradził mi zebym znowu ja brała i tyle. Dziwi mnie tylko fakt,że jak wspomniałam o zbadaniu poziomu hormonów to umiejętnie temat ominął aa powiedział ze te zmiany skórne sa na podłożu hormonalnym juz nie wspomne o całkowice rozregulowanym okresie jak nie biore tabletek.. ehh nie moge trafic na dobrego ginka
Bazi2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-04, 12:21   #729
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Bazi2008 Pokaż wiadomość
hej to znowu ja, sprawa wygląda tak poszłam do ginka i poradził mi zmienic Cypres na inne tabletki ponieważ efekt był zupełnie odwrotny od zamierzonego.Kiedyś brałam Diane i byłam zadowolona wiec poradził mi zebym znowu ja brała i tyle. Dziwi mnie tylko fakt,że jak wspomniałam o zbadaniu poziomu hormonów to umiejętnie temat ominął aa powiedział ze te zmiany skórne sa na podłożu hormonalnym juz nie wspomne o całkowice rozregulowanym okresie jak nie biore tabletek.. ehh nie moge trafic na dobrego ginka
ja bym poszła do innego gina, który Ci zrobi badania... bo Diane 35 część dziewczyn sobie chwali, ale dawkę hormonów mają końską...
zajrzyj do wątku dobry ginekolog

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-06, 11:13   #730
marta1406
Przyczajenie

antykoncepcja diane35

hej , mam problem, od niedawna lekarz przepisal mi diane 35 na uregulowanie okresu i do antykoncepcji, aktualnie biore Luteine przez 5dni, po niej w pierwszym dniu krwawienia powinnam zaczac brac diane35, tabletek w opakowaniu jest 21, czyli na 21 dni, a co z antykoncepcją na reszte 7 dni?? kolezanka mowi ze bede zabezpieczona w tych 7dniach bez brania tabletek, to prawda??
marta1406 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-06, 11:28   #731
Asienka187
Zakorzenienie

Dot.: antykoncepcja diane35

Cytat:
Napisane przez marta1406 Pokaż wiadomość
hej , mam problem, od niedawna lekarz przepisal mi diane 35 na uregulowanie okresu i do antykoncepcji, aktualnie biore Luteine przez 5dni, po niej w pierwszym dniu krwawienia powinnam zaczac brac diane35, tabletek w opakowaniu jest 21, czyli na 21 dni, a co z antykoncepcją na reszte 7 dni?? kolezanka mowi ze bede zabezpieczona w tych 7dniach bez brania tabletek, to prawda??
Tak to prawda, jesteś zabezpieczona również podczas 7 dniowej przerwy
Oczywiście pod warunkiem, że po 7 dniach rozpoczniesz nastepne opakowanie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-06, 11:32   #732
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
jest wiele watkow o tabletkach,poczytaj je,w wyszukiwarce znajdziesz wszystko.o 7dniowej przerwie tez jest,wiec polecam. bedziesz zabezpieczona w tej przerwie po warunkiem,ze nie przedluzysz jej i ze po niej zaczniesz kolejne opakowanie tabletek.

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-06, 12:23   #733
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
jest wiele watkow o tabletkach,poczytaj je,w wyszukiwarce znajdziesz wszystko.o 7dniowej przerwie tez jest,wiec polecam. bedziesz zabezpieczona w tej przerwie po warunkiem,ze nie przedluzysz jej i ze po niej zaczniesz kolejne opakowanie tabletek.

otóż to
i taka dygresja ode mnie
naprawdę nie rozumiem czemu ludzie utrudniają sobie tak życie... zamiast użyć wyszukiwarki i mieć odpowiedź w minutę, to wolą założyć po raz setny ten sam wątek i potem parę godzin czekać na odp...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-07, 16:41   #734
anulek88
Zakorzenienie

Cytat:

na ulotce masz odp

Pani Magister !
Szczęśliwa żona i mama

anulek88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-07, 16:44   #735
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez anulek88 Pokaż wiadomość
na ulotce masz odp
tylko dla większości nie mam pojęcia czemu ulotka to ZŁOOO
a wyszukiwarka to już w ogóle...

[SIGPIC][/SIGPIC]

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-10, 10:51   #736
Madeira1987
Raczkowanie

czesc dziewczyny
diane to moje pierwsze tabletki, wczoraj wzielam trzecia z kolei i jak na razie czuje sie dobrze, ew pierwszego dnia bolala mnie glowa ale nie wiem czy to tabletki byly tego powodem.
i tak sie wlasnie zastanawiam czy moge juz sie cieszyc ze sa one dla mnie dobre, czy na te wszytskie slynne skutki uboczne jeszcze poczekac bo to za wczesnie.
Madeira1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-10, 10:55   #737
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Madeira1987 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny
diane to moje pierwsze tabletki, wczoraj wzielam trzecia z kolei i jak na razie czuje sie dobrze, ew pierwszego dnia bolala mnie glowa ale nie wiem czy to tabletki byly tego powodem.
i tak sie wlasnie zastanawiam czy moge juz sie cieszyc ze sa one dla mnie dobre, czy na te wszytskie slynne skutki uboczne jeszcze poczekac bo to za wczesnie.
3 tabletki to jeszcze za wcześnie, ale bądź dobrej myśli

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-09-13, 10:06   #738
nwr
Przyczajenie

Arrow Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

Witam,

mam do sprzedania dwa opakowania Syndi-35.
Zmieniłam tabsy, więc jeśli ktoś chętny... zapraszam na priv!
nwr jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-13, 12:58   #739
kamila2006
Zakorzenienie

Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~

Cytat:
Napisane przez kasiaczek999 Pokaż wiadomość
elo wszystkim.Najpierw brałam pare miechow yasmin,potem novynette,a teraz syndi35.szczerze mowiac,nigdy nie miałam zadnych skutkow ubocznych!!!nie wiem czemu,ale jak nieraz czytam opinie,to sie przerazam!Nie rozumie jak mozna odczuć jakies skutki uboczne po pierwszej tabletce...a jezeli chodzi o cene,to płacę cos 6zł
skutki uboczne pojawiaja sie najczescie po odstawieniu tab i to po jakims czasie.
bralam diane i czulam sie swietnie dopiero po odstawieniu zrobila sie masakra.
przy diane chudlam! uwaga dziewczyy tab nie powoduja przyrostu masy ciala a jedynie ZWIEKSZONE ŁAKNIENIE. i trzeba to kontrolowac.

jezeli chodzi o skutecznosc to - ULOTKA - dzialają od 1 wzietej tab w 1 dniu okresu

u mnie akurat cera byla ok a po odstawieniu diane zaczely sie klopoty. osobiscie wole cilest.

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-14, 15:36   #740
inc0rrect
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julittaa22 Pokaż wiadomość
Jestem juz prawie w połowie 2 -go opakowania i porobiły mi sie takie podskórne guzki na policzkach i lini szczęki. Sama nie wiem czy to wszystko wyłazi i dlatego tak jest czy odstawic je...

mi dermatolog powiedziala ze najpierw moze byc pogorszenie wiec mam nie panikowac a poprawa po 3 opakowaniu gdzies tak, wiec ja mysle ze u Ciebie-polowa drugiego to moze byc wlasnie te poczatkowe pogorszenie, ja bym nie odstawiala bez sensu tego typu leki brac przez tak krotki czas te 4 - 6 miesiace uwazam ze minimum powinno sie

Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM

W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne
inc0rrect jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-26, 07:06   #741
olenka2303
Raczkowanie

GG do olenka2303

biore te tabletki juz od maja do tej pory bylo wszystko jak najbardziej ok
wczoraj mialam dostac krwawienia z odstawienia tak zwana tygodniowa przerwa zawsze krwawienie wystepowało w 4 dniu od ostatniej tabletki Dzis mamy 5 dzien i krwawienia nie ma
nasuwa sie pytanie dlaczego??
-ciąża?
-przebyta choroba (brałam jakiś tydzień temu antybiotyki ktore mozeliwe ze byly oparte na kuracji hormonalnej)
- podróż?

dziewczyny pomozcie bo ja juz panikuje:;/
Stary 2008-09-26, 10:23   #742
Madeira1987
Raczkowanie

ja z takim pytanie, czy spironolakton moze oslabic dzialanie tabletek anty (a konkretnie diany)?
Madeira1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-27, 18:02   #743
KOWALCZYKamila
Przyczajenie

GG do KOWALCZYKamila

juz biore cyprest od 1,5 roku i nie ma zadnych nieprzyjemnych objawow. a koszt tabletek naprawde niski 17 zl /3 opakowania w warszawie
KOWALCZYKamila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2008-09-27, 21:30   #744
olenka2303
Raczkowanie

GG do olenka2303

ej no dziewczyny pomozecie??
Stary 2008-09-29, 21:48   #745
KOWALCZYKamila
Przyczajenie

GG do KOWALCZYKamila

Cytat:
Napisane przez olenka2303 Pokaż wiadomość
biore te tabletki juz od maja do tej pory bylo wszystko jak najbardziej ok
wczoraj mialam dostac krwawienia z odstawienia tak zwana tygodniowa przerwa zawsze krwawienie wystepowało w 4 dniu od ostatniej tabletki Dzis mamy 5 dzien i krwawienia nie ma
nasuwa sie pytanie dlaczego??
-ciąża?
-przebyta choroba (brałam jakiś tydzień temu antybiotyki ktore mozeliwe ze byly oparte na kuracji hormonalnej)
- podróż?

dziewczyny pomozcie bo ja juz panikuje:;/
bez paniki jezeli zazywalas tabletki regularnie to nie bedziesz w ciazy. Podroze tez nie maja raczej tu wplywu ze wzgledu na hormonalna kuracje antykoncepcyjną . Bardzo mozliwe ze przez antybiotyki ... nie martw sie i rozpocznij nowe opakowanie tak jak robilas juz to do tej pory. Nastepnym razem jak bedziesz u internisty poinformuj go ze bierzesz tabletki (przed wypisaniem antybiotyku) najlepiej jak bys miala ulotke ze skladem cyprestu.
Jezeli chodzi o polaczenie tabletek z antybiotykiem: niektore antybiotyki obnizaja dzialanie tabletek na to ma wplyw powiazanie sie niektorych skladnikow . Jezeli chcesz byc pewna w 100% proponuje po rozpoczeciu opakowania i zakonczeniu okresu wybrac sie do ginekologa z opakowaniem po antybiotyku i przedstawic problem

Pozdrawiam I zycze powodznia
KOWALCZYKamila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-09-30, 14:57   #746
olenka2303
Raczkowanie

GG do olenka2303

dzieki
to chyba sie wybiore
Stary 2008-10-01, 15:59   #747
magda17
Przyczajenie

Witam .Brałam cyprest 5 miesiecy na poprawe stanu cery ,podczas brania cera idealna ,zero błysku, lecz noga lewa mnie strasznie bolała i pojawił sie cellulit.Po odstawieniu cykl strasznie rozregulowany ,na brzuchu lekkie owłosienie .Tak sprawa własnie wygląda.Myśle znowu o tabletkach ale innych z mniejsza dawką hormonow.Jakie inne byście mi polecily po ktorych sie nie tyje?
magda17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2008-10-01, 16:01   #748
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez magda17 Pokaż wiadomość
Witam .Brałam cyprest 5 miesiecy na poprawe stanu cery ,podczas brania cera idealna ,zero błysku, lecz noga lewa mnie strasznie bolała i pojawił sie cellulit.Po odstawieniu cykl strasznie rozregulowany ,na brzuchu lekkie owłosienie .Tak sprawa własnie wygląda.Myśle znowu o tabletkach ale innych z mniejsza dawką hormonow.Jakie inne byście mi polecily po ktorych sie nie tyje?

ja nie wiem...
kiedy wreszcie dotrze do wszystkich ze nie ma tabletek po których się tyje albo nie i nie ma czegoś takiego jak polecanie tabletek!!!
TABLETKI DOBIERA LEKARZ NA PODSTAWIE WYNIKÓW BADAŃ!

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2008-10-11, 19:59   #749
olenka2303
Raczkowanie

GG do olenka2303

Pani Moderator ma racje
TABLETKI WYBIERA PAN LEKARZ

a i wątpie zeby od tabletek Cie noga bolała
i tyje sie od jedzenia a nie od tabletek:P
Stary 2008-10-12, 21:27   #750
slonko2945
Przyczajenie

hej dziewczyny ja wlasnie zaczelam brac cypresy, predzej bralam cillest i bylam zadowolona jednak to nie byly tabletki dla mnie poniewaz mam problemy z progesteronem dlatego tez bralam duphaston po ktorym przytylam a teraz biore cyprest ale mam takie pytanie czy faktycznie rosna po nim piersi, i czy w 7 dniowej przerwie tez jestesmy "bezpieczne" ?
slonko2945 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości