|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: diane 35
Cytat:
tak, musisz zaczac kolejne opakowanie nawet jesli nie dostalas miesiaczki, to chyba nawet jest w ulotce, gdy zaczynasz brac tabletki tak czasem bywa ![]() ---------- Dopisano o 00:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:03 ---------- Cytat:
hmm nie rozumiem, przeciez dla gin wiadome jest i chyba na ulotce tez jest to napisane, ze Diane35 powinno sie stosowac nie dluzej niz 8-12 miesiecy jesli dobrze pamietam
![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Brałam Diane35 przez pół roku. Ogólnie jestem zadowolona, bo
-zniknął mi cały trądzik na plecach, dekoldzie i na twarzy - po odstawieniu ( około pół roku już minęło..) nic nie powraca, teraz tylko od czasu do czasu smaruje się taka maścia na twarzy ![]() ![]() Niestety, sa i minusy, po pierwsze: -ogromny apetyt przez całą kurację Dianą. Miałam ochotę zjeść konia z kopytami. Przytyłam 3 kg- teraz próbuję je zrzucić. -cellulit na pupie- w czasie brania Diany. Teraz juz prawie zniknął ![]() -i to najgorsze, bo nie wiem co teraz z tym robić- obwisłe piersi ![]() ![]() Ale ogólnie nie żałuję- czysta cera była moim priorytetem...
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oo czyli Diane wyleczyła Ci trądzik na stałe, nie tylko na okres brania ? ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A skutkow ubocznych po Diane nie mialam zadnych i wszystkie badania wzorowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
dzięki bardzo
![]() a moze Ty incorrect moglabys polecic mi jakies tabletki o nizszej zawartosci hormonow ? cio? ![]() zalezy mi na cerze ale nie chce juz chyba wracac do diane.. ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko uwaga, bo nie są one już lekiem i nie sa refundowane, ja za nie płace 45 zl
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-03-22 o 15:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Jako młoda dziewczyna brałam Diane35 pod kontrolą lekarza ze względu na cerę. Do dzisiaj zastanawiam się, czy to przez nie od wielu lat nie mogę zajść w ciążę. Gdybym mogła cofnąć czas nigdy nie zdecydowałabym się na nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj ja barałam diane jak już pisałam bardzo długo i też w ciagu brania próbowałam innych tabletek które miały ponoć pomagać na cerę ale żadne inne mi nie pomagały. Przez 4 miesiące brałam właśnie Yasminelle ale dla mnie okazały się strasznie bule głowy straszne nigdy wczesniej takich nie miałam stany depresyjne. no i na cere nic nie pomagały. Brałam też Cyprest niby taki sam skład jak Diene ale polska wersja i fakt czułam się po nich dobrze ale na cere tez nie wpłyneły. Mi tylko pomagały Diane 35. Ale odkąd ich nie biorę cera znowu paskudna więc wydaje mi się że z diana tak już jest że działa tylko podczas brania. Jeżeli tobie nie zalezy na antykoncepcji to wogóle moim zdaniem powinnaś zrezygnować z hormonów i leczyć się jakimiś innymi metodami, bo szkoda zdrowia Wiesz ja zaczynałam brać chyba ok 7-8 lat temu więc wtedy mi lekarz tłumaczył że można ją brać cały czas a potem kolejni lekarze tylko przepisywali i o nic się nie pytali. Niestety tacy są lekarze wpychać tabletki i tyle |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
a po dwoch opakowaniach widzialas jakas poprawe?? bo ja to narazie widze pogorszenie. mam nadzije ze tak jak mowisz po tych 4-5 juz bedzie ladna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Biorę Syndi o 8 miesięcy, cera poprawiła się po ok 5. Na prawdę teraz jest super, czasem coś pojedynczego wyskoczy. Najpierw było generalnie ok, a przy krwawieniu wysypywało, z czasem w ogóle cera się uspokoiła
![]() Ja już przestawałam wierzyć, ale zadziałało. Troszkę cierpliwości i daje super efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
dzięki sliczne za rade
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny. W ulotce Syndi jest napisane, że w przypadku zmiany z inntych tabletek 21-dniowych należy zacząć przyjmować Syndi bez robienia 7-dniowej przerwy, w nastepnym dniu po skonczeniu poprzednich tabletek. Niektóre dziewczyny na innych forach pisały, ze robiły tą 7-dniową przerwę, i ze niby wszystko było ok. Ja nie dopytałam sie dokladnie swojego lekarza, bo skąd mialam wiedziec, ze bedzie tak napisane w ulotce. No to w koncu jak? Robić przerwe czy nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Przyczajenie
|
jesli regularnie sie bierze te tabletki i dwa dni pod rzad weznie sie godzine pozniej to to chyba nic sie nie stanie prawda? tzn nie pomiesza sie nic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
nic sie nie stanie.
![]() |
#947 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny. Biore juz kilka dni Syndi35. Zmieniałam z Yasminelle. Powiem Wam szczerze, że poziom libido zdecydowanie poszedł w górę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Przyczajenie
|
hej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
Witam!
Naczytałam się wiele o tabletkach antykoncepcyjnych - wstępne przygotowanie do współżycia z moim partnerem. Byłam u ginekologa, przepisał mi właśnie Cyprest'y. Nie mam tak strasznych kłopotów z trądzikiem, więc dlaczego te tabletki... Czy przez to, że działają również na trądzik, są słabsze w antykoncepcji? Na forum wyczytałam jedną rzecz na temat tabletek, która bardzo mnie zaciekawiła: Cytat:
Kolejne pytanie - czy tabletka zabezpiecza mnie od pierwszego jej zażycia? Czy lepiej np. poczekać do 15 tabletki? Czy nawet przeczekać całe opakowanie i dopiero przy drugim opakowaniu zacząć współżycie? Przy okazji odpowiedzi, możecie się również wypowiedzieć co myślicie o tych tabletkach. ![]() Przepraszam, że tyle pytań, ale chce o wszystkim wiedzieć, by później nie żałować. Pozdrawiam, Paulina. Edytowane przez Paolalka89 Czas edycji: 2009-03-30 o 19:32 Powód: Poprawa zdań, literówek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Konto usunięte
|
Zacytowany tekst to bzdura, tabletki działają cały czas, jeśli przyjmujesz je regularnie.
Działają na trądzik, ale nie jest to żaden minus dla działania antykoncepcyjnego. Zabezpiecza Cię już pierwsza tabletka, o ile weźmiesz ją pierwszego dnia okresu. Jeżeli drugiego i później, lepiej dla pewności zabezpieczać się przed tydzień dodatkowo. A moje 'wrażenia' dotyczące tych tabletek masz wyżej w tym wątku, w skrócie - jestem na TAK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 |
Przyczajenie
|
A Twoją metodą zabezpieczenia są jedynie tabletki? Czy stosujesz do tego jeszcze np. prezerwatywę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Konto usunięte
|
Tylko tabletki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Przyczajenie
|
Dzięki wielkie. Ja chyba dodatkowo będę stosować prezerwatywę, bo nie chcę odbierać ukochanemu "tej przyjemności kończenia".
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
Wiesz, dla niektórych kobiet to przyjemne, ja po prostu nie lubię tego, że trzeba potem lecieć do łazienki i szybko wycierać, a i tak potem jeszcze pół dnia coś Ci cieknie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Przyczajenie
|
Nie zrozumiałaś mnie. Właśnie po to będę stosować dodatkowo prezerwatywę. Nie tylko po to by "nie ciekło"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Konto usunięte
|
Zrozumiałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Przyczajenie
|
Wątpię, że kiedyś zaufam tabletkom. Dziękuję za poinformowanie mnie na temat tych tabletek. Mam nadzieję, że spełnią swoje zadanie antykoncepcyjne i będą mnie razem z ukochanym chronić w 100%.
Pozdrawiam i jeszcze raz bardzo dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Rozeznanie
Lokalizacja: -"Tam, gdzie..." Cholera. "Tam, gdzie..." - ''Dobranoc'' - powiedział Diabeł.
|
witam ja dostałam dzisiaj receptę i mam brać diane krótko ok 4 mies (na trądzik) a potem chcę się przestawić na jakieś lżejsze ale już typowo antykoncepcyjne.
Mam pytanie odnośnie cellulitu, którego bardzo się obawiam. Czy zawsze występuje? Czy da się go jakoś zwalczyc albo uniknąć (np przestrzeganiem diety, pilnowaniem się i ćwiczeniami?). Dodam, że jestem szczupła, nie mam skłonności do tycia, w rodzinie raczej tez to nie wsytępuje. Teraz walczę z średniozaawansowanym cell powstałym w wyniku braku ruchu i boję się że diane zniszczy moje efekty ![]()
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co bierzesz tabletki? ![]() szkoda zdrowia skoro z nich nie korzystasz...
![]() |
![]() |
#960 |
Przyczajenie
|
Naukowo, tabletki nie dają 100% pewności zabezpieczenia. Chcę współżyć z moim mężczyzną, lecz jeszcze nie chcemy mieć dziecka.
Czy połączenie tabletek z prezerwatywą coś szkodzi? Oczywiście, że nie. Jedynie zapewnia mi większą pewność siebie, że nic z tego nie wyniknie. Samej prezerwatywy używać również nie będę, bo tu jeszcze mniejsza jest skuteczność. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.