|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cyprest - nowe tabletki
[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;11278471]Heh, dzięki, jak zwykle wbrew wszelkiej logice zaczynam schizować
![]() ![]() jak bedziesz wyczekiwac to tym bardziej nie przyjdzie ![]()
![]() |
#902 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Diane 35 pytanko
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 |
Rozeznanie
|
Dot.: Diane35 - wątek zbiorczy
Najlepiej poprostu w trakcie zażywania jak dalej będą się działy "dziwne" rzeczy kontaktuj się z lekarzem a on na pewno będzie wiedział co masz robić dalej
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
ja zaczełam 3 opakowanie.
W sumie przestałam plamić po krwawieniu z odstawienia, wreszcie, natomiast piersi mnie ciągle bolą no i krwawienia podczas przerwy byly dramatyczne, bardzo obfite. Nie wiem, czy to wina tabletek czy zmieniającej sie wyściółki macicy, ale takich krwawień nikomu nie zycze. cóż, zobaczymy co powie pani doktor, i tak mam nadzieje, ze mi ich nie zmieni. A jak u Was z krwawieniami podczas przerwy? normalne, słabsze, bardziej intensywne?
![]() |
#905 | |
Konto usunięte
|
Przyszedł
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Raczkowanie
|
Acha. Ja po pierwszym opakowanu przezywałam dramat, byłam na wyjeździe i bałam sie ruszyć bo czułam, że coś się dzieje, po drugim było tak samo( choć krócej)
Wcześniej mi się zdarzały zarówno obfite jak i skąpe okresy, wiec nawet nie wiem, co jest u mnie normą :/ A z cyprestu jestem zadowolona, bo włosy przestały się przetłuszczać, rosnąć na twarzy, czuję się dobrze i fizycznie i psychicznie, nie przytyłam...
![]() |
#907 |
Przyczajenie
|
Dot.: ~~Syndi 35-nowa tabletka antykoncepcyjna~~
ok ...
Edytowane przez not4you Czas edycji: 2009-03-12 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#908 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#909 |
Zakorzenienie
|
dokladnie, wystarczy przeczytac uwaznie ulotke, tam wszytsko zostralo napisane
![]() |
#910 |
Zakorzenienie
|
Witam..
Przeczytałam cały watek.. Mój gin przepisał mi syndi 35 na 6 miesiecy gdyż miałam zabieg usunięcia obumarłej ciązy powiedziła że moge mieć przez 2 miesiace pierwsze plamienia i miaąłm ale do tej pory biore ostatnie 7 tabletek i dzis miałąm sluz z krwią . I tak było zawsze pod koniec opakowania czy wy tak miałyście? Czy któas wie może czy zaraz po odstawieniu syndi 35 mozna zajsc w ciaze czy bede musiał odczekac? Jesli chodzi o skutki uboczne brania, heh mi nie powiedział ze to sa antykoncepty tylko ze ich skutek dodtak. to antykoncepcja bardziej na uregulowanie hormonów po ciązy. Więc miałam kilka zylaków ale odkad biore tabsy to mam na całych nogach bolące... Depresja.. hymmm nasiliły mi sie stany takie... i to bardzo.. czy od tabsów nie wiem ale Libido tez do d... ![]()
![]() |
![]() |
#911 |
Raczkowanie
|
Ja zaczęłam od dzisiaj brać diane35. Przepisała mi je moja gin, po zrobieniu testów hormonalnych. Mam je brać przez 3 miesiące, a potem zgłosić się na wizytę, żeby zmienić diane35 na jakieś delikatniejsze tabletki
![]()
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
witajcie!ja brałam diane 5 lat i były idealne co do cery samopoczuia wagi po prostu idealne próbowałam oczywiście innych ale niestety albo złe samopoczucie albo jeszcze coś innego
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 |
Rozeznanie
|
No mam nadzieję że Ci się to uda jak najszybciej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 |
Raczkowanie
|
witam, biorę syndi już 1,5 roku ginekolog przepisał mi z powodu problemów z cerą przez pierwsze 3 miesiące było tragicznie jeszcze gorzej niż przed braniem wysypało mnie straszliwie i po 3 miesiącach jak ręką odjoł wszystko ustąpiło teraz z powodu mojego przeoczenia ;/ musiałam przerwać branie na miesiąc czasu ponieważ zapomniałam wypisać dodatkowego opakowania i nie wziełam na czas tabletek i troszkę się przeraźiłam w trakcie tej przerwy moje problemy z cerą wróciły znowu zaczeło mnie wysypywać tak jak wczesniej teraz już znowu biorę i już się poprawia ale nie wiem jak długo ma trwać takie leczenie żebym na stałe miała spokój z cerą ;/ niedługo z mężem planujemy mieć dziecko więc będę musiała odstawić ale teraz pytanie co z moją cerą czy znowu wróci do tragicznego wyglądu ;/ czy któraś z Was eksperymentowała z odstawieniem tych tabsów? pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja biorę Synddi 2 tygodnie. Jak narazie cera się nie poprawia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#916 |
Przyczajenie
|
Muszę przyznać, że cera po Syndi znacznie mi sie poprawiła. Jednak dopiero po 4 miesiącach. Jest to naturalne. Teraz nie mam z tym kłopotu.
Polecam ten lek. Niestety, okazało się, że zaeiwra za dużą dawkę hormonu więc musiałam je zmienić. Zostały mi 2 całkiem NOWE opakowania. Nie wiedziałam, że będę miała zmieniane leki więc wykupiłam całą receptę. Jeśli któraś z Was chciałaby je ode mnie to mówie wprost : nie chce ich wyrzucić. Wystarczy tylko jeśli ktoś je ode mnie weźmie. Całkiem za darmo. Jeśli jesteś z daleka to pokryjesz tylko koszty przesyłki ![]() kontakt : 1700073 ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- zapomniałam dodać ![]() tu jest e- mail " alcyone_89@o2.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tabletki kosztują 6 zł więc nie sadze, zeby to sie w ogole oplacało. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
Zadomowienie
|
W ubiegły czwartek skończyłam pierwsze opakowanie tych tabletek, a okresu jak było tak nie ma. Wcześniej brałam cilest przez 1,5 roku, okres dostawałam regularnie, w środy. Najśmieszniejsze jest to, że faktycznie w środę czułam się tak, jak przy okresie, a tu nic... Nie wiem co mam o tym myśleć... ?!
![]() |
#919 |
Przyczajenie
|
to szczerze mowiac ja ci zazdroszcze bo ja odkad wzielam pierwsza tabletke to mam juz dokladnie 26 dzien okresu i to strasznie obfitego ... zastanawiam sie kiedy moge sie spodziewac konca..
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#920 |
Zadomowienie
|
Nie zazdrość, bo nie ma czego
![]() ![]()
![]() |
#921 |
Raczkowanie
|
Ja wlasnie skonczylam drugie opakowanie. Cera sie jeszcze w ogole nie poprawila, ale poczekam bo pisza ze po trzech opakowaniach. Cale dwa opakowania bola piersi i sa napompowane a jak tylko jest przerwa juz (organizm poczuje juz pierwszego dnia) z piersi wychodzi powietrze i nie bola. Skutkow ubocznych nie mam w ogole no ale jeden jest ogromny spadek libido. ale ogolnie tabletki bardzo polecam, nie tyje jak narazie w pierwszym opakowaniu straszna ochota na jedzenie ale sie pilnowalam i nadal pilnuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#922 |
Zakorzenienie
|
Własnie. Ja tez mam ostatnio duża ochote na jedzenie :|
Jestem przy pierwszym opakowaniu i czasem boli mnie brzuch niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#924 |
Raczkowanie
|
/post usunięty przez moderatora/
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-03-22 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 |
Rozeznanie
|
Candy, wycofaj się z tego, bo sprzedawanie lekow jest niezgodne z prawem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#926 |
Zakorzenienie
|
oj....
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-03-22 o 19:07 Powód: usunięcie cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 |
Raczkowanie
|
/post usunięty prezez moderatora/
Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-03-22 o 19:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#928 |
Zakorzenienie
|
nie bez przesady tylko handel lekami na receptę jest karalny...
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2009-03-22 o 19:07 Powód: usunięcie cytatu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 |
Raczkowanie
|
witam
![]() jestem tu pierwszy raz wiec jak narazie slabo poruszam sie w tym "swiecie" ![]() mam takie pytanie... od ok 1,5 roku biore diane 35(z przerwami )zaczelam ze wzgledu na uporczywy tradzik (kulki wypelnione ropa lub czyms tam ![]() ![]() ![]() ![]() jesli ktoras z was miala podobny problem bardzo prosze o porade... ![]() czekam.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz zacząć brać tabletki o niższej zawartości hormonów, dziwne, że lekarz ktory Cię leczył nie zaproponował Ci przejścia na inne hormony, takie które można brać długoi czas, bo Diane akurat nie zaleca się stosować latami...
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.