|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
gosiakk Ty tylko przemycić masz za zadanie, a tam juz ktoś usmaży, jeśli to będzie mąka a nie biały proszek ![]() na żołądek proponuję melisę mnie zawsze pomaga ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Rozeznanie
|
Ja bym też chciał wiedzieć? na razie wiemy , że drogowy,nad jakąś rzeczką na drodze do Mpanshyi. Może nam siostra napisze, czy drewniany, czy stalowy, czy na łukach murowany. Przypuszczalnie drewniany lub stalowe przęsła a jezdnia z drewnianych bali. Przyczułki mogą być murowane lub na palach wypełnione kamieniem i te przyczółki podmywa woda. Najlepiej by było skombinować larseny i zmontować nowe przyczółki,na które przerzucić stare przęsła i ułożyc nową jezdnię. (Mądraliński)
Cytat:
Gosiak Moja córeczka już dyktuje. 2 jajka rozbić mikserem/trzepaczką, 1 szklanka mleka, 1 szklanka wody, szczypta soli, mąka 1 - 2 szklanek,wsio rozmiksować i lać placuszki na gorąca patelnię. Ode mnie - do ciasta można dodać kawałki jabłek (cieńkie plasterki), Często sobie to robiłem jak pływałem po Odrze i woziłem do Szczecina węgiel. Super pycha. ![]()
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-02-02 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!!!
Czemu ostatnio na czacie nikt nie siedzi... ![]() U nas kartki wielkanocne są już na etapie produkcji. Wszystkie zakupy zrobione, są brystole, brokaty, wstążka z kurczaczkiem ![]() ![]() Jeszcze w poniedziałek lub wtorek powinien dojść list od tereski, też z materiałami na kartki. Na razie robimy 30-ci, ale z tego już 5 zamówionych... ![]() Przypominam, że cały dochód z tych kartek przeznaczony zostanie na budowę Arki Noego. Buziaki! ![]()
#3514 |
Zakorzenienie
|
Animator a jest coś czego nie umiesz albo czego jeszcze kiedys nie robiłeś ?
![]() szkoda że nie można Cię teleportować do Zambii ![]() Ula i tak nigdy nie odgadniesz jakie będzie zainteresowanie bo przecież są jeszcze allegrowicze ![]() ![]()
#3515 |
Rozeznanie
|
Mama Tak, szkoda. Jeszcze druga szkoda, że jestem żonaty, a żona bardzo rzadko cieszy się z moich pomysłów, bo ja bym chętnie tam poleciał. Kurcze, jak miałem 30parę lat, byłem samotny i szukałem to co teraz można robić to mnie tylko spławiali. W końcu sie zdenerwowałem no i spotkawszy Urszulkę poszedłem razem z Nią przez życie. A czego nie umię? Nie znam się na elektronice, no i nie potrafię zachwycić ludzi potrzebą pomocy tym, którzy jej potrzebują, a w społeczności jest ogromny potencjał możliwości. Sama widzisz jak to jest u nas na forum. Jednak wokoło mnie to ciągle, ciągle jest jeszcze wiele niewykorzystanych możliwości. Tak wielu jeszcze jest zapatrzonych w siebie i choć trochę ludzi udało mi się zachęcić do współpracy to nie potrafię zachęcić wszystkich.
#3516 | |
Rozeznanie
|
sesja, a inni mają ferie, a inni robotę.
z ustalenia spotkania na dany dzień i tak nic nie wyjdzie... zawsze komuś nie będzie pasować, więc spontanicznie po prostu trzeba zaglądać, i to nie tak na 5 sekund i "jak nikogo nie ma to wychodzę", tylko posiedzieć trochę ;) Cytat:
miłej zabawy :)
![]() |
#3517 |
Zakorzenienie
|
czat otwarty
![]()
#3518 |
Zadomowienie
|
tak miło było, ale mnie z chata wywaliło
![]() p.s. do ciasta naleśnikowego dobrze jest dodać łyżkę oleju, wtedy ciasto nie przywiera do patelni ![]()
![]() |
#3519 |
Rozeznanie
|
mnie też wywaliło
![]() ![]()
#3520 |
Rozeznanie
|
Ja też nie uciekłam z własnej woli. Nie mogę się teraz tam dostać.
JUŻ DZIAŁA- zapraszam Edytowane przez tereska Czas edycji: 2008-02-02 o 19:36 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok. Krótki raport z narady sztabu Wciąż dłubię model transportera ( ![]() ![]() Także trochę pracy przed nami... Pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Rozeznanie
|
[B]Schrek[B] Larseny to są stalowe kształtowniki w formie "U" ale szersze niż U i mają pozawijane na zewnątrz krawędzie, tak, że wbija sie je w podłoże każdą następną zahaczoną o krawędź poprzedniej. Tworzą one zamknięty szczelnie obwód i są stosowane właśnie do budowy przyczółków mostów, lub do budowy nabrzeży portowych lub umocnień brzegowych. Są dość drogie, ale zamiast nich można wykorzystać zaostrzone pale, które trzeba wbić w dno rzeki u brzegu gęsto szczelnie jeden koło drugiego
Poniżej link do ścianki larsena i pojedynczy Larsen, widok z góry. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...f084a7adf.html
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-02-02 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich
![]() |
#3524 |
Raczkowanie
|
Animatorze - dziękuję - tyle razy przechodziłem obok czegóś takiego. Nie mniej jednak przypuszczam, że pale i wbijanie ich metodami znanymi nam z filmu Most na rzece Kwai jest tam bardziej prawdopodobne. Coś forum strasznie kaprysi - nie sposób cytowania zastosowac...
![]() |
#3525 |
Zakorzenienie
|
wkleję tylko e-mail od siostry
S.Sabina pojechala dzisiaj po obiedzie do Lusaki -prawdopodobnie most jest jeszcze przejezdny i juz cos tam zaczynaja robic,najlepiej s.Sabiona sama nam opowie jak wroci.Most jest z betonowych kregow tzw betony jak do studni...
#3526 |
Rozeznanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie cała i zdrowa...(powiedzmy...
![]() Najeździłam się jak szalona a i skimasohizm zaliczony..., ![]() Od jutra biorę się ostro za robotę,bo dziś rozpakowywanie... Czytam o wszystkim i pozapisywałam co i komu podesłaś także kochani jutro... Ciekawi mnie tylko co wy za grzybki na allegro sprzedawaliście hm..... |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nózki całe i rączki? zdjęcia porobiłaś? edit: Udało mi sie porozmawiać z Anią z RPA na gg jest chora, jakieś niestrawnosci i ból głowy 19-tego wraca na 3 tygodnie dopełnić formalności z fundacją i znowu wraca. pokupiła dzieciom ubranka, lizaki (na które sie rzuciły) na razie to tyle aha ceny w tamtejszych sklepach porównywalne do naszych, moze ubrania troche tańsze w tanich sklepach
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-02-04 o 08:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Raczkowanie
|
Witam z porannym słonkiem,
Zanim polecę w trasę to wrzucę to co na aukcji już za chwilę - MAMA już ma materiały. Na ochotnika do aukcji zgłosił się już gotowy oficer w przykrótkich gaciorkach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...43660f6d2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...51a375de3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...8d05136a6.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...cbd566041.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...d367d3e2c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4bc627f86.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...c456433a5.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...ddc90c796.html Kasiu - ![]() ![]() Wczoraj z kolei musiałem korzystac z pomocy św. Antoniego - jak mi się taki mały kapselek o średnicy 2 mm wypstryknął z pincety w przestrzeń pokoju to tylko to mi zostało... Św. Antoni pomógł - w kolejce jednak czekałem - po 2óch godzinach w paluchy mi wlazło... Pozdrowienia dla wszystkich...
![]() |
#3529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sobótka wysłałam do ciebie @ czy dostałaś ?Odezwij sie do mnie...czekam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zadomowienie
|
cześć wszystkim
mam pudło ![]() czekam teraz na paczuche od Naku i zaczynam to cudowne pakowanie. niech no jeszcze wypłaty dadzą, zrobię drobne zakupy dla naszego Teddyego i w przyszłym tygodniu paczka poleci do naszych malców. ![]() MAMA jak poszło? myslałąm o Tobie ![]() teraz zabieram sie do nauki bo o 18 na angielski ![]()
![]() |
#3531 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
![]() Witam Kasie,która dopiero doszła i ma tyle energi oraz zapału aby pomagać innym.Robi zbiórki śrotków opatrunkowych,tak bardzo Siostrze potrzebnych. ![]() To cudowne że masz tak dobre SERCE ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Rozeznanie
|
Kochani, jestem koszmarnie zmęczona, ale skończyłam sesję kolejnymi trzema piątkami.
![]() Wpadłam tylko żeby powiedzieć, że oficer w gatkach już wystawiony. ![]() Ale w ogóle na naszych aukcjach bardzo słaby ruch... np. koszulki nikt nie licytuje ![]() ![]()
#3533 |
Zakorzenienie
|
co racja to racja
![]() a koszulek juz tylko 5 zostało i potem chośbyście błagali jak przyjdzie lato to nie będzie ![]() a tylko 5 zł cena wywoławcza - każda złotówka to nakarmione dziecko - pamiętajcie ![]() no i jeszcze siostrzyczka przemówi : W czwartek rozpoczynam 5-dniowe rekolekcje w Kasisi bede powierzac tez Bogu sprawe ADOPCJI SERCA. Po rekolekcjach mam pare dni urlopu to wtedy przesle calosc rozliczen i pozostale swiadectwa. Pojde juz spac dzisiaj wczesniej -dzisiaj byl trudny dzien,poniedzialki sa zwykle takie-a jutro mamy ARV Clinic tez beda kolejki . Przyszly kolejne duuuuze koperty i listy z zyczeniami na Boze Narodzenie '07 jutro zrobie liste i przesle do Was. Z Bogiem! s.Jozefa
![]() |
#3534 |
Raczkowanie
|
Dzięki MAma i Seona
![]()
#3535 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1) potrójne gratulacje. 2) Już zleciłem mojemu synkowi by zalicytował koszulki, filmiki i karteczkę ręcznie malowaną. Zaczynam zbierać afrykańskie pamiątki na festyn misyjny w mojej parafii w czerwcu. Kochani - módlcie się tylko by proboszcz wyraził zgodę, bo On zbyt często jest na nie, bo nie. Podobnie jak ten pies ogrodnika, a bez Jego zgody nic nie zrobię.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-02-04 o 20:16 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 |
Rozeznanie
|
Animator - dziękuję
![]() właściwie, to mam już ferie... ![]() MAMA - myślisz, że też mam już szansę dostać to wyczekiwane świadectwo...? ![]() Buziaki! ![]()
#3537 |
Raczkowanie
|
Witam z wieczora,
Ten temat był już poruszany przez MAMĘ - odnośnie przeszukania szpargałów i różnych zakamarków w poszukiwaniu zabawek i miniatur z okresu PRLu. Mamy już jedną aukcję w tej materii i z sobie znanego źródła wiem, że zainteresowanie wśród potencjalnych licytujących jest spore. Podaję tu linka do stronki by wiadomo było co szukac - http://www.polimedia.pl/autominiatura43/gal_ruch.htm tu link do większej bazy - http://www.modellauto.hu/index_a.php - stronka węgierska ale po angielsku.. Kartonowe MAŁE MODELARZE też są w cenie - im starszy tym lepiej... Są to dla wielu z Nas nic nie znaczące drobiazgi lub nawet wręcz śmieci, a dla wielu kolekcjonerów to białe kruki i gotowi sa za nie zapłacic naprawdę wiele - także apeluję - przeszukajcie dziury, piwnice, zakamarki, schowki, szafy i kartony ze szpargałami, zapytajcie znajomych, kolegów, przyjaciół i spodziewajcie się nawet spojrzeń zdziwionych lub nie dowierzających - każda złotówka się liczy. Mam tylko nadzieję, że nie wyjdę na oszołoma. Jak znajdę więcej informacji o tym co jeszcze ludkowie kolekcjonują w dziedzinach co najmniej dziwnych to dam znac. Pozdrawiam
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-02-04 o 22:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
Schreck absolutnie zadnego oszołoma
![]() suszenie ziemniaków i przemycanie mleka juz omawialiśmy to co tam sprzedawanie śmieci na allegro ![]() zrobimy wszystko jeżeli tylko moze to przynieść dodatkowe pieniadze na dożywanie dzieci ![]()
#3539 |
Raczkowanie
|
Witajcie ... Nie wiem co się akurat teraz na forum dzieje, przepraszam, że nie poruszam aktualnych wątków. Chcę Was bardzo prosić o wsparcie. Mój problem może nie jest aż tak straszny, bo dotyczy w zasadzie rzeczy materialnych, czyli mniejszej wagi, ale może Wasza modlitwa coś by pomogła.
Przyjechałam na tydzień do przyjaciół w Norwegii i zostawiłam w autobusie torebkę, której mimo natychmiastowej akcji (telefon do centrali, kierowcy , wszystko trwało niecałe 10 minut) nie dało się odzyskać. Ktoś ją po prostu nadzwyczajniej w świecie ukradł (złodziej natychmiast wyłączył moją komórkę) - a autobus był prawie pusty . W niej miałam wszystkie dokumenty, począwszy od paszportu, komórki,po portfel z dowodem, prawem jazdy, kartami - słowem wszystkim co potwierdzałoby moją tożsamość. Teraz jestem osobnikiem niezidentyfikowanym ![]() Może znacie jakąś skuteczną modlitwę - żeby złodziej się zlitował i oddał chcociaż paszport - w czwartek mam wracać do domu. Albo żeby w konsulacie się zlitowali, bo potraktowali mnie tam dość niemiło, uznali że to moja wina i zamiast 150zł zapłacę ok 650zł (to tak za karę, utrata pazportu z mojej winy) by móc wrócić do domu. A przecież to było złodziejstwo ;( - no dobra, mojej lekkomyślności trochę też (właściwie to moja przyjaciółka pilnowała i niosła tą moją torebkę, ale że się dawno nie widziałyśmy, to sie zagadałyśmy) No może św. Antoni cos pomoże ? Trzymajcie w każdym razie kciuki ! Tak po prostu musiałam się wyżalić ... Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Aukcje - szczególnie charytatywne nie cieszą się dużym zainteresowaniem. Nasze są nawet dość popularne. A poza tym z nimi nigdy nie wiadomo. Czasem coś kupuję za 1 zł, kiedy indziej o to samo bije się parę osób. Po tym, że pisze i entuzjaźmie w innym miejscu to chyba i rączki i nóżki całe, Cytat:
Nas kiedyś nie chcieli wypuścić z Rumunii z powodu resztki kaszy, której nie zjedliśmy lub nie wyrzucili biorąc ją za jakiś narkotyk, a nas za przemytników. Cytat:
Modelarzy też kilka miałem, ale chyba je zniszczylem próbując je sklejać. Mnie to nawet Antoni nie pomoże. Tyle rzeczy gdzieś podziewam, że musiałby się cały czas moimi zajmować. Ale żonie zawsze pomaga. Tobie napewno też. Ostatnio nie było tego numeru, ale siostra pisała, że w następnej paczce coś ma być. W komentarzach wiele można wyczytać. Dla niektórych to jedyny sposób, by zaistnieć - nawet w tak głupi sposób, inaczej nie umią. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:04.