|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3481 |
Raczkowanie
|
![]()
Witajcie!
Dawno mnie nie było... Niestety zmogły mnie problemy i to w 2 ważnych sferach życia. Było ciężko, ale wychodzę z dołka. Przejrzałam tylko ostatnią stronę i wnioskuję, że nie tylko u mnie źle się dzieje. Trzymam mocno kciuki za nas wszystkich, za naszą misję i dzieciaki! I obiecuję wrócić i nadrobic zaległości! Trzymacie mnie przy życiu ![]()
#3482 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Marlenen jest takie powiedzenie "co Cię nie zabije to Cie wzmocni" i wiesz... to Święta prawda !!!
a po kazdej nocy przychodzi dzień - mam nadzieje że Twój dzień juz sie zaczął pozdrawiam tutaj rzeczywiscie można odzyskać zdrowy stosunek do tego co się wokół nas dzieje i przewartościować swoje własne życie co jest w nim na prawdę ważne .... i tymi mądrościami kończę ten dzień Seona ta wzmianka całkiem treściwa ![]() edit: kolejny artykuł mozna przeczytać i obejrzeć naszą Seonę ![]() tutaj
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-02-01 o 09:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3484 |
Zadomowienie
|
suuper Seona gratuluje.
![]() ![]() w artykule mały błąd w imieni Naszej Siostry ![]()
![]() |
#3485 |
Raczkowanie
|
witajcie!
![]() doczytalam gdzies, ze dzieci, a moze rodzice, maja przydzielone kolejne numery i wg. nich rozsylane sa dane, wiec chcialabym sie dowiedziec w jaki sposob moge ten nr dostac niestety do mnie nic nie dotarlo, nie mam zadnych wiadomosci o swoim adopcyjnym dziecku juz od dawna, a czytam, ze sa swiadectwa i jakies ogolne wiadomosci [cool] na prowadzenie konta pieniadze wyslalam nie to, zebym nie ufala, ale boje sie, ze moze gdzies po drodze moje dane sie zgubily ![]() pozdrawiam ![]()
#3486 |
Zakorzenienie
|
sobótka nic sie nie zgubiła - masz nr 44
![]() formularz dostałaś przed świętami prawda ? jak na razie nic więcej nie mam ale są dwie koperty od siostry w drodze, moze i Twoja też ![]() pozdrawiam Aga edit: jeszcze kilka linków: http://www.kana.sosnowiec.pl/ http://www.diecezja.sosnowiec.pl/ind...1083&Itemid=82 http://www.sosnowiec.info.pl/modules...w.php?id=11075 http://www.radioem.pl/?page=news&cat...ingle&id=12339 http://www.kuriermiejski.com.pl/index.php?s=1150
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-02-01 o 16:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Rozeznanie
|
Aż szkoda, że nie mieszkam w Sosnowcu...
![]()
#3488 |
Zakorzenienie
|
Macie moze stare zabawki ? tego typu? http://www.allegro.pl/item304820407_...kala_1_72.html
przetrzepcie piwnice, schowki, strych i co tam jeszcze macie - zwłaszcza u Babci ![]() zobaczcie ile to kosztuje, Schreck już znalazła 2 sztuki ![]() niedługo pojawia sie na aukcji
#3489 |
Przyczajenie
|
Moje Kochane,
Dziś zostały wpłacone pieniążki na Arke Noego. Moje uczennice obiecały pomóc, więc mam nadzieje, że wkrótce wpłat będzie trochę więcej. Moi kochani znajomi stanęli na wysokości zadania i pomimo tego, że to pierwszy dzień zbiórki - do domu zaczęły napływać bandaże, plastry i podpaski. Postanowiłam produkty zbierać przez dwa tygodnie, tyle czasu potrzebuję, aby skontaktować się ze wszystkimi uczennicami i koleżankami z pracy. Wysłałam też listy z prośbą o pomoc do kilku firm bardziej i mniej zaprzyjaźnionych, zobaczymy może będzie jakiś odzew. Okazało się, że w Poznaniu działa Fundacja Pomocy Humanitarnej Redemptoris Missio, jestem umówiona na spotkanie. Ich praca polega głównie na zdobywaniu i wysyłaniu środków opatrunkowych, lekarstw, przyborów szkolnych oraz odzieży do ośrodków misyjnych. Zaproponowałam im wolontariat w zamian za zwrócenie uwagi też na naszą misję. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Jak będę po spotkaniu zdam relacje. Całuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zakorzenienie
|
Kasiu to cudownie
![]() a fundacja o której piszesz dobrze zna misje w Mpanshyi ![]() rozmawiałam kiedys tel. z Pania z tej Fundacji. Nasz Mzyngu właśnie przez nich został wysłany do Mpanshyi i Chilangi jako student medycyny , prawie lekarz ![]() ![]() tak więc powinni być dobrze nastawieni. Zyczę powodzenia !!!
#3491 |
Raczkowanie
|
Witam,
No ładnie - juz mnie sfeminizowano - Schreck znalazła... podrzucam fotki z kolejnej fazy nakładania makijażu na oficerka w krótkich gaciorkach: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...66067ffd3.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...29201df80.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...80dfc160b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9fce59a06.html trochę blado wyszedł ale to przez światło... Pozdrawiam...
![]() |
#3492 |
Raczkowanie
|
Hej hej hej ludziska kochane wy moje
![]() ![]() ![]() Jak narazie sesyja do przodu ![]() ![]() Właśnie dziś dotarła do mnie płytka z filmikami z Zambii, no ludziska jak nie macie to żąłujcie, pełny wypasik, aż same nogi tańczą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Seonka składam Tobie wraz ze swoją rodziną wyrazy współczucia z powodu śmierci babci ![]() ![]() ![]() Trzymaj się, wilekie ![]() Gratuluje też artykułu ![]() Pozdrowionka dla wszystkich ![]()
#3493 |
Rozeznanie
|
Cieszę się że płytki doszły
![]() ![]() I macie racje, filmiki sa super... ![]() ![]()
#3494 |
Zadomowienie
|
kochani mam 60 sporych próbek emulsji do pielęgnacji ciała.
mam pytanie czy wysyłamy też słodycze? bo mam dosyć dużą ilość landrynek i lizaków. zdobyłam też takie małe krosno domowe czy ono też może się przydać? ![]()
![]() |
#3495 |
Rozeznanie
|
a kosmetyki mogą iść pocztą? nie zepsują się? bo jeśli mogą, i się przydadzą, to ja też coś mam...
#3496 |
Raczkowanie
|
Właśnie obejrzałam zdjęcia "oficerka w krótkich gaciorkach"
![]() nigdy się tym nie interesowałam a teraz jestem w ciężkim szoku, jest normalnie jak prawdziwy ![]() Wielki szacunek ![]() GRATULUJE Baziaki dla wszystkich na weekwnd ostatkowy ![]()
#3497 |
Raczkowanie
|
Kasiu - Witaj
![]() ![]() ![]() Schreck, nie dziw się. W końcu jesteśmy na "babskim" forum ![]() To chyba jedyny tu wątek, gdzie jest tylu facetów. I jeszcze potrafią powiedzieć nam, że jesteśmy zniewieściali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Zakorzenienie
|
oj przepraszam Panowie
![]() macie w nagrode e-mail Szczesc Boze!Pani Agnieszko,juz jestem ,wrocilam ze szkolenia.Droga do Lusaki bardzo sie nam popsula przez te ulewy -jeden z mostow nie wiem czy juz dlugo wytrzyma,z obydwu stron sie obniza sa powazne pekniecia i duza dziura.Ludzie stoja ,oznaczyli kamieniami gdzie mozna jeszcze przejechac ale obawiam sie ze moze dojsc do tragedii,2 lata temu stalo sie tak z mostem ,ktory jest na tej samej trasie i jest blizej nas,caly autobus z ludzmi wjechal do rzeki bo most sie zarwal.Nie wiem na co czekaja...
#3499 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Pewnie, że można. Ja zawsze wkładam do koperty kilka lizaków i do samolotu. A krosno ![]()
![]() |
#3500 |
Raczkowanie
|
A jaki to most? Że się tak skromnie zapytam...
![]() |
#3501 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale głupie te ludzie ![]() ![]() a siostra Józefa została Józefiną ![]()
![]() |
#3502 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3503 |
Raczkowanie
|
Oj, to fatalnie by było gdyby Siostra nie miała dostępu do Lusaki przez dłuższy czas... Z tego co czytałam to tam robi wszelkie niezbędne zakupy itp.
![]() Straszna jest taka bezradność że nic na to nie możemy poradzić. Poza tym mój John podobno mieszka w Lusace... Jego tata jest bardzo chory i napewno wsparcie misji jest dla nich ogromnie ważne.Wysłałam mu też priorytetem trochę potrzebnych rzeczy i list a teraz nie wiem nawet kiedy je dostanie. Jeżeli na prawde będzie problem z dojazdem to wszyscy podopieczni Siostry na tym ucierpią. Mam nadzieję że wszystko się jednak dobrze skończy. Gdyby tylko nasze myśli dały radę podtrzymać ten most i drogi ....
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście awaria mostu to byłby poważny problem
![]() Dzisiaj Dzień Życia Konsekrowanego - obejmujemy modlitwą wszystkie osoby powołane do zycia konsekrowanego - my szczególnie chyba siostry misjonarki boromeuszki (s.Józefa, s.Frnaciszka - które znamy ze zdjęć, niektórzy osobiście) oraz naszego kochanego braciszka Tymoteusza (Norton tutaj)
#3505 |
Zadomowienie
|
ojej z tym mostem to nieciekawie. myslałam, że się jakoś to rozwiazało, ale jednak...
no mam nadzieje, że ludziom uda sie ten mosta uratować. w takich chwilach myśle sobie, że tak dużo robimy, a zawsze jest coś jeszcze coś więcej, a to już trudno przeskoczyć. chciałam powiedzieć, że pakowanie wieelkiej paki to nielada zadanie, wzięłam się za to dzisiaj, że tak powiem oreientacyjnie i ojojoj zakręciło mi się w głowie, ale też dużo frajdy przy tym. ponieważ robie to pierwszy raz mam pytanie czy jak dostałam paczkę dla konretnego dziecka i ta paczka zapakowana jest w solidne pudeło po butach które waży 300g to czy mogę to przepakować do innego lżejszego opakowania np reklamóweczki i opisać na nowo? leży to pudełko, a ja się właściwie krępuje otworzyć bo to od konkretnych rodziców dla konkretnego dzieciaczka ![]() pozdrawiam M. poza tym w ferworze walki znikneły mi pieczątki, no poprostu zapadły sie pod ziemie ![]() ![]()
![]() |
#3506 |
Zakorzenienie
|
w sprawie pieczatek - zapytaj św.Antoniego
![]() paczkę moim zdaniem jak najbardziej mozesz przepakować do reklamówi i opisać, ale niech sie wypowie ten kto wysłał. Rzeczywiście to nei jest tak jakby sie mogło wydawać : powrzucać do pudła, zapakować zaadresować i wysłać, tym bardziej jestem z Ciebie dumna ![]() ciesz sie że w płótna juz nie trzeba obszywać ![]() ja robie porządki w zaległych e-mailach, korespondencji prawdziwej z koperta i znaczkiem oraz zdjecia na fotosiku też aktualne
#3507 |
Raczkowanie
|
Zgadza się, właśnie odkryłam, że mój "JAŚ" został dziś dodany do stronki.
Dziękuję!!!! MAMA robisz niesamowitą rzecz ![]() Niedawno mówiłam rodzinie o Johnie a dziś 3 letnia siostrzenica pytała mnie co słychć u "Jasi Kiełbasy" (John Kabaso). Dzieci najlepiej kojarzą ![]() Zapomniałabym spytać, mam dostęp do sporych ilości makaronu, świeżutko wyprodukowanego więc dłuuugi termin, chyba przydałby się na obiady? Tylko nie wiem czy można wysyłać ???
#3508 |
Zakorzenienie
|
Aga nie wiem czy widziałaś brata twojego kiełbaski
![]() ![]() co do makaronu to oczywiście że mozna ![]() ![]() A ja wczoraj kombinowałam czy by Gosia nie mogła przemycic jak będzie leciała 1 kg mąki i kartonik mleka aby nasmażyć dzieciom naleśników ![]() edit: dla tych co np. kończą szkołe i nie maja pomysłu na najbliższe wakacje, zycie .. e-mail siostry: byloby super gdyby co roku ktos przyjechal a z pewnoscia w przyszlosci ktos by musial tu byc caly rok i znowu sie wymienic z kims aby dzieci mialy kogos kto bedzie sie z nimi bawil ,kto bedzie ich uczyl,cos w rodzaju dziennego przedszkola...
#3509 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() wybaczcie...uciekam do łóżka, bo coś nie tak z żołądkiem dziś u mnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3510 |
Rozeznanie
|
dziś to jest Światowy Dzień Mokradeł, czyli Jożina z Bazin ;P
a prosił tyle razy, żeby nie używać imion tylko nicków... a już zestawianie jednego i drugiego obok siebie... :/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:15.