|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3691 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Witam weekendową, wieczorową porą,
Krótkie sprawozdanie - schnie posklejany tercet Afrika Korps - Ramcke Brigade - Afryka Północna skala 1/35 - cóż - Kasia miała natchnienie na modelarską komercję - tak się określa tematy niemieckie z II Wojny Światowej w tej branży. W przyszłym tygodniu pochwalę się czymś od siebie i umieszczę parę fotek. Miłego wieczoru wszystkim życzę. Pozdrawiam...
![]() |
#3692 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a to ja też dorzucę na Arkę jak już gotują ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3693 |
Zakorzenienie
|
Mikrejsza nie świadectwo a list od dziecka
![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2008-02-09 o 21:26 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
#3694 |
Raczkowanie
|
Hej Hej wszytskim
![]() ![]() a oto i cudo, którego nawet moje ulubione słowo w najbardziej pozytywnym z mozliwych znaczeń nie jest w stanie opisać (mowa o "masakra" ![]() ![]() Wielkie dzięki Dla CiebieJ jeszcze raz, wielkie ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrowionka
#3695 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
2) Przypomniało mi się, że w Wałczu mam znajomą z kursu animatorów - Renata; katechetka w Gimnazjum ( niestety nie pamiętam jakiego) Cytat:
Super kwiatek!
![]() |
#3696 |
Rozeznanie
|
pozdrowienia spod Bukowiny Tatrzańskiej
![]()
#3697 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale i tak niesamowita sprawa z tym artykułem. Wcześniej była taka niewielka wzmianka o wystawie, też w Super Nowościach. (wklejałam skan na forum). Przeczytał to Pan, który żył tam w Zambii 25 lat!!!!! Przyszedł do mnie do pracy ze zdjęciami i historią swojego życia. Niesamowite życie, żaden reżyser by czegoś takiego nie wymyślił ![]() ![]() ![]() Jak powiedział, nie myślał, że jeszcze zobaczy nie tylko Afrykę, ale jego drugą ojczyznę Zambię na zdjęciach u nas na wystawie ![]() Jakby ktoś chciał zdjęcia, to w przyszłym tygodniu robię demontaż, to będą do wzięcia i można wystawić gdzie indziej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wooow!!!! Grtaulacje!!! Piękny rysunek. A ja dostałam list od mojej Mercy ![]() ![]() Idę już spać ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3698 |
Wtajemniczenie
|
ja tez dostalam listy od Joli, jutro wstawie bo dzis juz nie widze nic na oczy.
pita rysunek przepiekny! masz szczescie ![]()
#3699 |
Przyczajenie
|
Ja też pozdrawiam spod Bukowiny Tatrzańskiej! (jak ulisia
![]() Zapisałam się własnie na listę oczekujących na adopcję i strasznie nie mogę się doczekać ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#3700 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() aniu, czekam na mejla ![]()
![]() |
#3701 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie,oczywiście nowych rodziców tez. Pragnę napisać,jak dużo jest radości w naszym domu za sprawą listu i pięknego rysunku od Hellenki (a raczej od Jej mamy)
![]() ![]() ![]() Mr ELIAS Ja tez pradnę CI pomóc, i Pita wpłacił juz dla Ciebie 50 zł Pozdrawiam wszystkich. Wielkie dzięki Dla ciebie J ![]() ![]() ![]() Ania dbaj o Siebie, ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3702 |
Raczkowanie
|
Witam w niedzielne przedpołudnie,
MAMO - poprosimy o dane licytanta, który upolował Patrol Burski - musimy przygotowac wysyłkę i oczywiście "test łosia" przeprowadzic... Pozdrawiam i życzę wszystkim miłej niedzieli...
![]() |
#3703 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no i za sprawą tak krótkieo posta mam motyle w brzuchu ![]() ![]() własnie otworzyła pocztę. jestem troszkę zaskoczona, bo dostałam formularz na meila , czy tzn, że nie dostaniemy go pocztą i, ze nie dostaniemy od Teddyego nic więcej? w sumie w tym formularzu jest to samo co w pierwszym i nawet w tym samym czasie wypełniany. eh smutno mi, ale widocznie musimy byc bardziej cierpliwi. mimow szytsko oczywiscie baaardzo dziekuje za przesłanie tego meila
![]() Edytowane przez m@gd@len@ Czas edycji: 2008-02-10 o 10:57 Powód: otwarcie skrzynki email |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3705 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj wysłałam następujące skany dokumentów:
150, 152 (Pani nie ma meila), 153, 155, 156, 157, 161, 164-169, 172, 173, 175, 176, 183, 184, 186-190, 195, 197-199. Sprawdzać meila ![]() M@gd@len@ może dostaniesz coś innego, bo ja wysyłałam formularze ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-02-10 o 11:38 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3706 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich w niedzielę. Cieszę sie razem z wami,też dostałam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3707 |
Przyczajenie
|
Witam was cieplutko
Czy mozecie mi podpowiedziec co zrobic aby adoptowac dzieciaczka?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3708 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() witaj Lizka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3709 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam do zapoznania się z innym stronami poświęconymi Adopcjom Serca, na 1 stronie naszego wątku są inne strony, w których adopcja wygląda tak samo ![]() Jednocześnie zapraszam do zapoznania się z projektem Arka Noego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3710 |
Raczkowanie
|
Seona, dziękuję za skan formularza, odebrałam niedawno
![]() po 1 - w formularzu, w rubryce dotyczącej upraw, jakimi się zajmują, jest napisane "maise"? "maize"? nie mogę się doczytać i nie wiem, o co mogłoby chodzić... ![]() po 2 - chciałabym kupić Givenowi piłkę i rower, ale nie wiem jak się za to zabrać...Wysłać pieniądze i napisać na przelewie na jaki cel? Ile mam wysłać? Póki co wysyłałam tylko paczkę z drobiazgami i normalnie pieniądze na utrzymanie, ale teraz chcę zrobić większą niespodziankę, bo Given ma urodziny w kwietniu, ale wiadomo, ze wcześniej trzeba o tym pomyśleć ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3711 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o rower, to dziewczyny wysyłały pieniądze a Siostra kupowała go na miejscu. Koszt to 100$ na taki w podstawowej wersji. Może więcej napisze Ci ktoś kto już takie zakupy robił. Pozdrawiam i witam serdecznie wszystkie nowe osoby na forum. Bardzo się cieszę, że coraz nas więcej. ![]() ![]() ![]() Miło też widzieć, że tylu gości odwiedza nas ostatnio. ![]() ![]() Pozdrowienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3712 |
Raczkowanie
|
teresko, dziękuję Ci bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3713 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
hej. W Zambii swego czasu mieszkało bardzo wielu Polaków. Pracowali w kopalniach w Copperbelt. Do tej pory niektórzy jeszce tam mieszkają. A w Kasisi jest Polski cmentarz.. Strasznie bym chciała posłuchac historii tego Pana... ale chyba, gdybym była na jego miejscu to nie wracałabym do Polski.. Mikrejsza tak sie umawialiśmy,że wpłacamy co miesiąc koło 5ego. Nie wiem w sumie czy wszyscy tego przestrzegają, ale fajnie jak sie przyłaczysz już na stałe ![]()
![]() |
#3714 |
Zakorzenienie
|
Lizka 100 witaj
![]() jak na razie czkamy na decyzje siostry co dalej bo juz nawet w grupkach adopcyjnych jest mnustwo chetnych ![]() takze prosze o cierpliwosc doszedł juz do kogoś list od Joli z listami Waszych dzieci ?
#3715 |
Raczkowanie
|
Czekam na listonosza.
![]() Nic z tego.Może jutro. Edytowane przez BIG Czas edycji: 2008-02-11 o 13:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3716 |
Raczkowanie
|
Jak wspominałam wcześniej (chyba na czacie) chciałabym posprzedawać w swoim mieście krochę kartek i przeznaczyć dochód z nich na Arkę Noego. Czy ktoś jeszcze ma te karty? MAMO podobno do ciebie trzeba się uśmiechnąć?
![]() ![]() ![]() Nie wiedziałam że ok 5go na kucharkę ale pensję mam 10 i chcę też przelewaą po pare zł dla niej tylko nie wiem czy na to samo konto co na adopcję? Tylko dopisek że na kucharkę? Mam już tyle makaronu w domu (ważnego do 06,2009) że mogłabym chyba całą Zambię wykarmić ![]() Miłego tygodnia ![]()
#3717 |
Rozeznanie
|
Listy poszły zwykłe w sobotę więc 3-4 dni cierpliwości
![]() AgulaP adresujesz wg wzoru http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4397490 nic więcej. W sprawie wysyłki pytaj pomożemy... A konto to samo tylko dopisek na kucharkę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3718 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie listonosz był ale jeszcze bez listu ![]() pozdrawiam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3719 |
Zadomowienie
|
U nas też już dzisiaj listonosz był i ...czekamy dalej
![]()
#3720 |
Zakorzenienie
|
Jaroszania-
![]() ![]() Animator- jeszcze raz dzięki za odwiedziny i miłe prezenty. Jak będziesz znów w okolicy to wpadnij. ![]() AGA- dzięki za telefon. Może jednak do mnie wpadniesz? ![]() Teresko- dziękuję za piękne jajuszka i kurczaczki- Wiktor mi przekazał- są boskie. ![]() Pozdrawiam wszystkich pozostałych ![]() ![]() A tak żeby nie było zupełnie off top- czy ktoś organizuje paczkę? Można się dorzucić???- najlepiej napisać do mnie PW, bo z braku czasu nie nadążam z wątkiem a nie chciałabym czegoś przegapić-PLEASE ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:16.