|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wpłacamy pieniażki na konto : Siostra Józefa Słaba ul. Okrzei 27 43-190 Mikołów Bank PeKaO S.A. I O/Katowice Nr 39 1240 1330 1787 0000 2315 4683 Z dopiskiem : np. Wielkanoc 2008 , święta dzieciom , itp. siostra na pewno zorientuje się i teraz kwestia taka: aby siostra mogła pokupić produkty do przygotowania światecznego poczęstunku musi wiedzieć ile pieniążków wpłynęło wyciagi z konta otrzymuje po 6 tygodniach tak więc moze zrobimy jak ostatnio ze osoby, które wpłaciły pisały do mnie na pw lub e-mail jaki jest stan konta?i tutaj prośba, kto mógłby mi w tym pomóc ![]() ja mam chore dzieci, sama tez nie najlepiej sie czuję a chciałabym jak najszybciej porozsyłać te rozliczenia, jeszcze mam notatki do wprowadzenia w kartotece odnośnie zaległych płatności i codziennie e-maile od nowych rodziców ..ja jeszcze nie mam tych informacji, i nie wiem czy siostra prześle e-mailem czy na płytce a to tak szybko nie będzie :/
|
|
#3753 |
|
Rozeznanie
|
MAMA - ja bardzo chętnie pomogę!!!!!
A tak w ogóle to wczoraj zabookowałam bilet do Zambii - 22.08 - 17.09 |
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3755 |
|
Przyczajenie
|
Kochani, Nie było mnie troszeczkę, bo się rozchorowałam. Przesyłam zdjęcia zbiórki, alby sobie wyobrazić ile na razie zebraliśmy trzeba sobie zdjęcia zsumować. Wiem, że czekają na mnie podarki w pracy, ale od tygodnia tam nie byłam. Spotkanie w fundacji przesunęłam na poniedziałek 18.02 Buziaki
Czekam na niecierpliwością na wiadomości o dzieciaczkach
|
|
|
|
#3756 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
strasznie się cieszę ![]() a jakl długo tam zostaniesz ? no to mianuję cie odbieraczem informacji od sponsorów tegorocznego Party w Zambii zdj z tamtego roku na fotosiku w albumie Wiosna i BożeNarodzenie jakby ktoś nie wiedział na co wpłaca ![]() serecznie zachęcam wszystkich czyli po zrobieniu przelewu informujemy gosie ile wpłacono na pw lub e-mail, który zaraz nam poda a gosia informuje nas raz dziennie albo wg możliwości ile zostało zebrane i powiedzmy 2 tyg przed świętami informujemy siostrę ile pieniędzy będzie miała do dyspozycji na koncie na wydatki świateczne Cytat:
|
|
#3757 |
|
Rozeznanie
|
a więc:
w Lusace będę 23 sierpnia, a wylot do PL mam 17 wrześnie - wychodzi na to że prawie miesiąc Siostra mi napisała bardzo miłą rzecz - że przyjedzie po mnie osobiście. Wiem, że różnie może być i że może akurat nie mieć czasu, ale jeśli faktycznie przyjechałaby po mnie osobiście, to to będzie dla mnie niesamowita radocha ![]() Co do pisania pw i maili - wolę maila bo tam zaglądam kilka razy na dzień. Z gg mam czasami problemy, ale rónież podam jakby co ![]() a więc: gg: 7907460 mail: gosiakk7@wp.pl mogę raz dziennie zdawać raport ze stanu konta wielkanocnego ![]() Mzyngu- gratuluję serdecznie. Julki są piękne. Moja siostrzenica to Julka ![]() Nie miałam okazji, więc chciałam teraz nadrobić - witam serdecznie wszystkich zapaleńców z dobrym serduchem!!!! ![]() A teraz idę się na chwilę położyć, bo rano miałam robioną gastroskopie :/ na szczęście pod narkozą, więc miałam dodatkowe pół godzinki snu na dziś ![]() Czy ktoś wie jak trzyma się nasza mukashana z tym czymś we krwi??? |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie przed chwilą dostałam płytke ze zdjęciami m.in. dzieci, które piszą do Was listy i podczas posiłku, nie mogę się doczekac kiedy powstanie Arka i będą normalne stoliczki, krzesełka, a nie tak na betonach :/
aha zdjęcia wgrywam na fotosik do albumu Arka Noego
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gosiakk7 super ech, już nie mogę się doczekać Twoich relacji z Zambii ![]() DlaCiebieJ- dostałam dziś list od Casiousa i rysunek to szykujemy się do Wielkanocy ![]() Biedna Bernadetka ![]() ps. co to jest cassava?? |
|
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
cassawa to coś podobnego do kapusty pekińskiej jak się mylę to mni ktośpoprawi albo to było repu ?
|
#3761 |
|
Przyczajenie
|
Przesyłam zdjęcia teraz. Wcześniej miałam jakieś małe problemy
|
|
|
|
#3762 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzeba mu pomóc, widać że to zdolny chłopiec, chętny do nauki i pomocy |
|
|
|
|
#3763 |
|
Rozeznanie
|
http://www.lookgaleria.pl/?s=szukaj&...aj_sortuj=data To takie coś,podobne w zastosowaniu do naszych ziemniaków. Je się długie korzenie tego warzywa. |
|
|
|
#3764 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
Śliczne zdjecia! Siedzę i oglądam.
![]() Bardzo się cieszę, że siostra zaaprobowała tegoroczne party wielkanocne. Jak tylko wrócę z Tatr (w poniedziałek) to zaraz zrobię przelew... Będę też wtedy miała kartki wielkanocne na allegro...Buziaki z ośnieżonych gór!!!
|
|
#3766 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...34e69952c.html |
|||
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
i to właśnie 19toletnia mubanga chce zostać lekarzem, prawda?
czy coś źle zrozumiałam?
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
to ona
|
|
|
|
#3769 |
|
Zadomowienie
|
paka poszła, w wielkich bólach, bo moja Pani z poczty na chorobowym i była jakś inna na zastepstwie.
zastrzeliła mnie kiedy kazała mi napisać ile w paczce jest sztuk ubrań i zabawek. normalnie powiedziałam , że pierwszy raz spotykam sie z taką prośbą, Pani była zdziwiona, ale w koncu mi odpuściła. nastepnie zaczęła marudzic, ze pudło jest zbyt duze i nie zmieści się do worka i co ona ma z tą paczką zrobic. kiedy powiedziałam, ze nie mam pojecia, to zatelefonowała na poczte główną. okazało sie że ma paczke zaplombować. problem z tym był okrutny nie wiedziała jak to zrobic, ale wytłumaczono jej. i paczka została nadana i pani powiedziała :"jest Pani wolna" , powiedziałabym, że chciałabym jeszcze pokwitowanie i Pani nie mogła sie zdecydować który z fragmentów druczka jest dla mnie no![]() ale sprawa zakończyła sie tak, ze paczka pofrunęła cieszę się baaaardzo. dziekuję wszystkim, którzy dołozyli cegiełki
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
To ja chyba zrobiłam zamieszanie z Mubanga Mulenga - napisałam ze to chłopiec ???
to przepraszam :/ to oczywiście ta dziewczynka
|
#3771 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem,
Przepraszam, że popsuję humor drogim współforumowiczkom i współforumowiczom, ale znalazłem 9 części filmu dokumentalnego o biznesie diamentowym w Afryce - wiedziałem o tym jak to wygląda, ale film jest porażający - wstyd mi za nas ludzi niby to ucywilizowanych. Film na youtube - link do Iszej częsci http://www.youtube.com/watch?v=AY9na...eature=related Film tylko po angielsku. Pozdrawiam
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
następny e-mail od siostry :
Otrzymalam wyciag bankowy za okres 25,12-24 1.08-bede wiec nad nim teraz pracowac zeby te wplaty porozpisywac wszedzie zgodnie z przeznaczeniem. Przyszly tez 2 paczki 1 od Pana Piotra G. (pita777) a druga ogromna w niebieskim plastikowym worku obszyta ale na karteczce tylko widac adres szpitala -wysylajacy:nie wiemy bo przez te podroz sie starlo dopiero jak otworzymy to w srodku bedzie napisane/zrobimy to jutro bo teraz zabieram sie do rozpracowania wplat-a jest ich sporo-Wielkie dzieki.Pozdrawiam serdecznie. s.Jozefa. Dobranoc! kto oprócz mnie obszywał paczke 20 kg ? ja to o ile pamiętam markerem adres pisałam to raczej nie ode mnie :/ z resztą jutro się okaze Schreck to ten słynny film (którego nie widziałam jeszcze ) Krwawe diamenty ... rzeczywiście wstyd że jesteśmy z gatunku ludzi
|
#3773 |
|
Raczkowanie
|
A to wszystko dla paru świecidełek i ludzkiej próżności - ohyda i hańba - w końcu diamenty przemysłowe to już od dawna syntetyki.
|
|
#3774 |
|
Raczkowanie
|
Piękne te zdjęcia dzieci,widać na nich ogrom pracy jaki wkłada Siostra i jej pomocnicy
|
|
|
|
#3775 |
|
Raczkowanie
|
dostałam liścik od małej i od Langsona i wieeeelkie dzieki Jolcia za przesłanie
![]() Happy happy hapyy ![]() Jakoś ostatnio cierpie na brak czasu i malo tu zagladam ... ale serduszkiem z Wami... przeczytałam o śmierci tej maleńkiej dziewczynki... smutne taka kruszynka ![]() Buziaki dla Wszystkich ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
|
|
#3776 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Do wszystkich UWAGA,UWAGA!!! Swego czasu podawałem email od sióstr Katarzynek proponujących adopcje nie tylko z Afryki ale i z Białorusi, Litwy czy Rosji. Na druczku od nich była pomyłka. Nie mogąc się doczekać odpowiedzi zadzwoniłem i podaje prawidłowy mail:misjecsc@poczta.onet.pl Jeżeli ktoś się zdecyduje to ma większe szanse odwiedzic swoje dziecko bo na Białoruś czy Litwę bliżej jak do Zambii.
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
W końcu zgłosiłem się na ochotnika - a to zobowiązuje. Przygotowania trwają, lecz wszystko zależy od terminu rozpoczęcia budowy Arki - muszę też posprzątac trochę na swoim "podwórku" zanim opuszczę kraj na te niewykluczone, że parę miesięcy... Czas pokaże...
|
|
#3778 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wczoraj wysyłając kolejną już zaczynałam się martwić bo powinna juz dojść.A tu proszę... Tak to słynny worek pocztowy i moja pierwsza i ostatnia obszyta paczka. A swoja drogą mam nadzieję,ze siostra jakoś sie w tym wszystkim łapie,bo najczęściej zapominam włożyć karteczki "dla siostry Józefy" Wczoraj rozcinałam boczek żeby dołożyć. Ale jak coś to te nieznane moje..... jaka jestem szczęśliwa....a jak wspomniałam już wczoraj puściłam w świat dużą paczkę do Zambii i pozostałe ziemniaczki i kije od magdaleny i ostatnie rzeczy od czarownicygosi itd...i kilka książek od NR.Przepraszam że tak długo ale jakoś tak wyszło ![]() mam nadzieję ,ze uda mi sie przesłac zdjęcie to wam pokażę jak wyglądała nasza paczka na wadze pocztowej ![]() Może jutro. kolorowych snów,ale jestem szczęśliwa Edytowane przez Dla ciebie J. Czas edycji: 2008-02-15 o 08:38 |
|
|
|
|
#3779 |
|
Raczkowanie
|
Cześc Gosiu. Dziekuję za zainteresowanie. Czuję sie dobrze, bo do tej pory nic mi nie było. Choroba wyszła zupełnie przypadkowo. Mam teraz rózne badania, a 5 marca idę na tydzień do szpitala. Potem za jakis czas bedę musiała powtórzyc leczenie bo nie da się wybić wszystkiego za jednym zamachem.. Jeden plus teog wszytkieog jest taki,że od razu czuję sie mniej samotna jak pomyślę, że mam takie bogate zycie wewnętrzne hehe ![]() pozdrawiam
Edytowane przez mukashana Czas edycji: 2008-02-15 o 17:25 |
|
|
|
#3780 |
|
Zakorzenienie
|
mukaschana ty to masz poczucie humoru
moze to i dobrze - jaka samotna ? a my to co ![]() KK faktyczniesporo rzeczy, widać ze ludzie mają do Ciebie zaufanie bo pewnie większość nawet nie ma pojęcia komu to będziesz wysyłać i kto będzie używał tego wszystkiego, wystarczy że powiedziałaś słowo a tu taki odzew, no , no widać że charyzmatyczna z Ciebie kobitka tym bardziej sie cieszę że akurat do nas trafiłaś i mozemy wykorzystać taki potencjał ![]() Jola tak mi coś właśnie też po głowie chodziło jak siostra o tym worku napisała że ty do worka obszywałaś ale myślałam ze on był brązow, ten niebieski zbił mnie z tropu ![]() a pamiętasz jeszcze co tam w środku było? no i czekam na zdjęcia - jakie kije ?? agu-siek fajnie ze wpadłaś, a co tam dzieci piszą do Ciebie ??
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

to teraz będę kilka razy dziennie sprawdzać maila czy może już jest dziecko dla mnie...

,co zrobić ,aby się przyłączyć.
Czekam na niecierpliwością na wiadomości o dzieciaczkach 

powiedziałam , że pierwszy raz spotykam sie z taką prośbą, Pani była zdziwiona, ale w koncu mi odpuściła.