|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
gosiak, generalnie super
![]() myślę, że możnaby też pokazać kilka listów od dzieci i ich rodzin - są takie wzruszające, widać, że nasza pomoc jest bardzo doceniana ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
gosia rozumiem, czyli ta akcja ma raczej obejmowac pracowników niż klientów.
Oczywiście wszelakie zdjęcia do których mi siostra przekazała prawo posługiwania sie moze ci udostępnić. To moze puszki jakieś ? cos typu góra grosza? (góra 5 złotówek ![]() moria cofa mi meila do Ciebie, odezwij się
#4113 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wydaje mi się, że kierownictwu powinno to się podobać - klienci zwracają uwagę na takie rzeczy (tzn, że dana firma komuś pomaga).
![]() |
#4114 |
Raczkowanie
|
Tak mnie naszło - więc jeśli uznacie to za marny pomysł - to posypię sobie głowę popiołem - TNT to firma kurierska - mają zapewne własne koperty i pudełka na przesyłki - możeby tak na przesyłki przez pewien czas naklejac takie stickery z logiem, adresem strony i jakimś hasłem propagujące Adopcję Serc i akcje wspierania Misji w Mpanshyi - dwu/trzyjęzyczne? Taki pomysł, także jeśli głupawy to nie podejmujcie tematu...
Pozdrawiam i idę na naradę sztabu Korpusu...
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
Shreck...pomysł fajny, ale nie przejdzie. TNT jest firmą między narodową i każdy kraj ma takie same pudełka i koperty...musielibyśmy się zgodę szefa szefów, a nikt nie będzie się tym zajmował...niestety.
Pomysł rozpropagowałby nas i samą akcję, ale jest nie do zrealizowania niestety MAMA - tak, akcja ma dotyczyć pracowników. Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą górą grosza? Co do banera, to nie wiem czy nie będzie taka sama sytuacja jak z pudełkami, ale można rzucić taki pomysł, bo to pokaże firmę w korzystnym świetle Czekam dalej na pomysły, jakimi kanałami pracownicy TNT mogliby nam pomóc. Może jakiś konkurs? Może coś co jakoś zaangażowałby by ich choć trochę i choć na chwilę...a może komuś by się spodobało i zostałby z nami ![]() PS. Dziś poszła koperta dla Dominika, a przy okazji wrzuciłam trochę nasionek dla Siostry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 |
Zakorzenienie
|
gosia- góra grosza to znana akcja poszukaj w necie
![]() a jeszcze pytanko - pracownicy tylko Twojego biura? czy z całego kraju ? jakby co banery mam zobacz na stronie o mnie na all
#4117 |
Rozeznanie
|
MAMA - jeśli chodzi o ewentualne kompletowanie paczki, to raczej Warszawa, ale makulatura, wpłaty prywatne itp to można chyba liczyć na cały kraj
Tylko uprzedzam - wciągnięcie TNT w pomoc to na razie starania...dziewczyna z którą rozmawiałam jest ZA, ale ona nie jest osobą decyzyjną...trzeba stworzyć na prawdę dobry projekt, żeby szefostwo na to poszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
no to może ta "góra grosza" w postaci takiej ze pod koniec dnia kazdy pracownik wrzuca do puszki przy wyjściu np. w sztani itp. do puszki 10 gr za każde zrealizowane zlecenie? ale to by było wtedy z kieszeni pracowników, a jak by tak z kieszeni firmy? tego nie wiem :/ tym bardziej ze póki nie jesteśmy organizacją formalną to oni sobie tego od podatku nie odpiszą :/ chyba ze darowizna ale na tym to ja juz się nie znam.
kurcze, moze ktos ma doświadczenie w przeprowadzaniu takich akcji pomocowych w duzych firmach ???? facet?
#4119 |
Rozeznanie
|
spokojnie, mamy kilka dni na myślenie, a akcja i tak nie będzie w marcu, a raczej kwiecień/maj.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Teraz ogłoszenie dla osób znających j.angielski:
Dzieci z Chimusanya przekazalam pod opieke S.Marthy,pieniadze bede Jej przekazywac I ona bedzie nimi gospodarowac dla dzieci I rozliczac sie z Rodzicem.Rodzice adoptujacy moga sie z Nia bezposrednio kontaktowac: kto ma dziecko z tej wioski - to jest napisane w formularzu to podam e-mail do siostry Marthy- tylko nie zasypcie jej e-mailami ![]()
#4121 |
Rozeznanie
|
hehe, moja Sophia chyba jest z tej wioski...
![]() i znam angielski... ![]() MAMA - napisałam ci na gg... ![]()
#4122 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ale formularza jeszcze nie dostałam - czyli pewnie się wkrótce dowiem? ![]()
![]() |
#4123 |
Rozeznanie
|
no, ja w sumie też nie dostałam... ale jak dostałam przydzieloną Sophię, to było napisane, że tam sie urodziła...
7.SOPHIA CHABALA ur.12/10/96 w Sheleni - Chimusanya. Chodzi do kl.4 Ojciec nie zyje a Mama Emelia jest chronicznie chora. Ma 1 brata Foriad ktory ma 5 lat.Ma Babcie. ![]()
#4124 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() "MICHAEL NGOMA ur.24/4/98 w Sheleni –Chimusanya" to nasze dzieciaki są sąsiadami ![]() dzięki, ulisia ![]() też zaraz piszę do mamy ![]()
![]() |
#4125 |
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny dostał e-maile komu jeszcze komu ?
#4126 |
Rozeznanie
|
no i mamy nowe aukcje... a kubeczek na razie niedrogo...
wrzucam na smaczek zdjęcie kartki wielkanocnej... ale jest też nowy koszyczek szydełkowy od tereski... licytujcie - dużo okazji!!! poza tym Arka czeka na wybudowanie... ![]() Buziaki! (ale u nas wieje... szok!)
#4127 |
Zakorzenienie
|
Ula to juz zaczyna być hurtownia aukcji
![]() ![]() Mirka prawdziwy talent ![]() tereska nasza niestrudzona artystak ![]() ![]()
#4128 |
Rozeznanie
|
Artystka-nie-artystka, ale dzisiaj zrobiłam Wielkanocny album. Zapraszam do obejrzenia jeśli ktoś znajdzie chwilkę. Część tego co w albumie jest na aukcjach................. .....
http://mamcia.multiply.com/photos/al...WIELKANOC_2008 |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Raczkowanie
|
kurcze, moze ktos ma doświadczenie w przeprowadzaniu takich akcji pomocowych w duzych firmach ???? facet?[/quote]
chętne pomogę, mam trochę doświadczenia w tym, będę dzisiaj wieczorem na naszym czacie to pogadamy pozdrawiam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4130 |
Rozeznanie
|
Facet - ja na czacie dziś nie będę...i przez najbliższy tydzień też nie. Jeśli masz jakieś pomysły, albo rady, a do tego wolną chwilę, to napisz mi to w mailu - gosiakk7@wp.pl - tutaj najszybciej będę miała dostęp przez ten tydzień
![]() Dziękuję ![]() A wszystkim miłego tygodnia życzę - ja dziś wieczorem jadę urlopować się w Szczawnicy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Rozeznanie
|
facet- obiecałeś mi zdj sukienki do wystawienia na allegro ulisia@o2.pl bo czas leci...
MAMA - może i hurtownia... ![]() ![]()
#4132 |
Wtajemniczenie
|
MAMA - mail dotarł - dziękuję
![]() ![]() Korzystam też z innego maila: unterricht@tlen.pl więc można go zmienić w formularzu kontaktowym jeśli z tym pierwszym jest problem. Bardzo się cieszę, że udało się Siostrze kupić koze i kurki dla Mabvuto ![]() Jaroszaniu - śliczny maluch, jaki już duuuuży ![]() ![]() ![]() Strasznie mi przykro z powodu ślicznej Ivonne Zulu.... [*] ![]()
#4133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pytam ponieważ my chyba w jednym czasie wpłaciłyśmy pieniążki na ten cel a ja takiej informacji nie dostałam ![]()
![]() |
#4134 | ||
Rozeznanie
|
Witaj Ażurek To widzę, że też z Silezji, pracowałem kiedyś na Bielszowicach. A Ty z jakiej dzielnicy? Podaj na priv twó telefon (jeżeli chcesz?)
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4135 |
Raczkowanie
|
Mi osobiście najlepiej podoba się pomysł MAMY z górą grosza. Tylko, ze to raczej dla pracowników z ich kieszeni. A moze namówic firmę na jednorazowe przeznaczenie pieniedzy na jakis konkretny cel i na nim sie skupić głównie w prezentacji np. Arka. Pisałam kilka stron temu o przekazaniu w PITach 1% podatku na OPP, konretnie Dzieci Afryki. OD tego bodajze roku, takie odpisy mogą tez robić osoby prawne. Więc chociaż moze to... A w przypadku firm, to będzie wiecej niż moje marne 30 zł
![]()
#4136 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Rozeznanie
|
Norton- zobaczyłam to 5 minut temu i dalej zbieram zęby z podłogi.................. ..
Myślałam, że to będzie kilka, no kilkanaście motków. Dzięki wieeeeelkie. Na pewno bardzo sie przyda i obiecuję, że będę dzielnie próbowała sprostać zadaniu. Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4138 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() teresko połamania szydełka ![]() ja biorę sie za rozliczenia roczne, sprawdzajcie spam ![]()
![]() |
#4139 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4140 |
Raczkowanie
|
teresko, też jestem pełna podziwu
![]() ta praca z włóczką wymaga chyba wielkiej cierpliwości, a to coś, czego niestety często mi brakuje.
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2008-03-02 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.