|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Święta święta i po świętach.
Mukashana ja sobie nie przypominam, żeby był wrzucany filmik "Przedszkolaki z Mansy" (ale nie wykluczone że to moja skleroza ![]() Party odlotowe ![]() Kajarabek życze cierpliwości ![]() ![]() Na czacie ostatnio pustki ![]() ![]() Edytowane przez suzi82 Czas edycji: 2008-03-25 o 11:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
SZUMAK CHĘTNEGO
Z DRUKARKĄ !!!!!!!! Suzi a co to takiego jest szumak? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4503 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Raczkowanie
|
Właśnie obejrzałam zdjęcia z party i jestem zauroczona
|
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Raczkowanie
|
Suzi ja mam drukarkę a o co chodzi?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zakorzenienie
|
kajarabek na górze po prawej odbiera sie "prywatne wiadomości" zerknij tam i mi odpowiedz proszę
![]() właśnie odebrałam 3 porody ![]()
#4507 |
Raczkowanie
|
Mama właśnie przed chwilą wysłałam ci odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4508 |
Rozeznanie
|
witajcie!
właśnie wróciłam... party super! właśnie próbuję wszystko ogarnąć... ![]()
#4509 |
Raczkowanie
|
Serdecznie dziękuje za odpowiedź.
Właśnie skończyłam paczkę dla Krzyśka i jego familii. Muszę jedynie przejrzeć jeszcze szafę i wrzucić jakieś ubrania. To moja 1 paczka skierowana dla malca, jestem, strasznie podekscytowana ![]() Na zdjęciach widać te worki o których kiedyś rozmawialiśmy na czacie. Można je nosić na plecach, albo w ręku. Ja je teraz potraktowałam jakie opakowanie na prezent dla poszczególnych dzieciaków. Ja je dostałam w prezencie od moich uczennic, podobnie jak część widocznych słodyczy, ale uszycie ich jest bardzo proste. Zastanawiałyśmy się kiedyś, czy dzieciaki noszą do szkoły zeszyty, jakieś inne produkty, bo one mogą być takimi plecakami. Edytowane przez KateMwale Czas edycji: 2008-03-25 o 12:04 Powód: Dopisek :) |
![]() ![]() |
![]() |
#4510 |
Raczkowanie
|
Witam .Huraaa!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4511 |
Zakorzenienie
|
Kasia czyli wysyłasz paczkę 20 kg?
![]() ![]() ![]() piękne te rzeczy i nie dziwie się że tak sie ekscytujesz bo Krzysiu wyjątkowo ujrocze dziecko bzianka a własnie dizisaj się zastanawiałam czy bociany przylecą ? bo śnieg leży - no ale zawrac do Afryki to tez zły pomysł, teraz to juz musi być ciepło - jak się rozgości przyjadę go powitać na Polskiej Ziemii ![]() Mamy 8 nowych dziciaczków na dzisiaj - niestety bez zdjęć ale same maluszki do niemowlaków włącznie - moze jakiś rodzic przyjdzie sie pochwalić. jeszcze 10 i na razie koniec. Reszta musi poczekać na przylot s.Sabiny - to juz niedługo - w kwietniu
#4512 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4513 |
Raczkowanie
|
Mama -nawet nie wiesz jak sieę cieszę,po pierwsze że przyleciał a po drugie że nas odwiedzisz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Przyczajenie
|
Hej! To ja jestem właśnie jedną z "nowych mam". Chłopczyk nazywa się Peter. Cieszę się bardzo, a jednocześnie czuję się trochę zagubiona. Dostałam maila z podstawowymi informacjami o dziecku. Mam wysłać dane kontaktowe - to wiem. Ale co z pieniędzmi dla takiego malucha - 1,5 roku, czy to jest w końcu 50 czy 60 dolarów? A przede wszystkim kiedy mam je wpłacić, czy jak najszybciej czy może jest jakiś stały określony termin wpłat? I czy pisać coś o sobie jeśli dzieckiem jest takie maleństwo? To chyba ty Mamo się ze mną kontaktowałaś więc proszę o odp.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Zakorzenienie
|
MariaMagdalena (jak ładnie
![]() po pierwsze witam ![]() po drugie - tak 50 $/60$ sama widzisz jak kurs dolara spada 3- możesz wpłacać w ratach od zaraz, lepiej nie czekać zbyt długo bo nie wiemy wtedy czy ktoś aby nie zrezygnował albo nie jest w stanie a dziecko czeka ... 4- adoptujesz co prawda dziecko ale jest to wsparcie dla całej rodziny i rodzice ucieszą sie z takigo listu, poznaja osobę która im pomaga ![]() 5-nowy wątek? nie wiem o jai chodzi ????
#4516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
PRZECUDOWNE ZDJĘCIA
![]() ileżradości, aż sie wzruszyłam. ja przepraszam za zapytanie, ale czy na takie party przychodzą wszystkie dzieci potrzebujące, czy tylko te co mają nas, rodziców adopcyjnych? teraz oczekuję na znak sygnał od pani z fabryki zabawek ![]() ![]() pozdrawiam wszystkich serdecznie
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
Pierwsze zdjęcia gościa z Afryki, mam nadzieję, że śnieg go nie odstraszy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4519 |
Raczkowanie
|
dostałam kolejnego mejla od siostry marthy - z ceną materaca (K150,000-K165,000, czyli ok. 100zł) i butów (K65,000 - ok. 40zł), które mój michael chciałby dostać na urodziny.
strasznie mi przykro, ale teraz stać mnie jedynie na buty ![]() pieniądze mam przelać na konto sióstr? w dolarach? z opisem dla kogo i na co? oczywiście, wyślę też list z kartką urodzinową. no i zabawną książeczką po angielsku, którą znalazłam u mamy (uczyła kiedyś tego języka) ![]() mam nadzieję, że michael nie poczuje się zawiedziony.. ![]()
#4520 |
Zakorzenienie
|
Party jest dla wszystkich dzieci, które tylko przyjdą
![]() gość z Afryki widać czuje się jak u siebie w domu ![]() teraz e-maile i zdjęcia Pani Agnieszko jutro beda kolejne zdjecia z Party bo jeszcze Mr.Moyo nie zdazyl przesunac z aparatu,byl b.zajety.A teraz tez przesle zdjecia naszych malutkich pacjetow,ktorzy z powodu niedozywienia przebywaja teraz w szpitalu i pija mleczko kupione z Waszych ofiar pienieznych.Dziekujemy Wam bardzo.Ten chlopiec z duzym brzuszkiem to EFREM-przesle go do adopcji bo mamusia jest troche niezaradna i jest jej ciezko.
#4521 |
Zakorzenienie
|
Ciągle są dzieci które głodują
![]() ![]()
#4522 |
Raczkowanie
|
Kochane te dzieci,ciekawe czy któreś z nich to nasze,przyznam,że nie poznałabym naszej Sophi w takiej grupie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdjęcia z party suuuper, ale te dzieci z ośrodka dożywiania takie biedniutkie ![]() ![]() ![]() I meil od Siostry o Arce ![]() ![]() Czekam na wyciagi bankowe- konto ArKI rosnie powoli,a my juz mamy doprowadzona wode na plac budowy,dzisiaj zaczeli kopac pod zaplecze kuchenne... druga grupa ludzi wycina busz i przygotowuje miejsce na ubikacje....powoli idzie..Bogu dzieki i Wam!Pozdrawiam b.serdecznie. s.Jozefa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4524 |
Raczkowanie
|
Witam wieczorkową porą,
Zrobiłem sobie dziś przerwę w pracy na małe co nie co i przy okazji zatrzymałem się na bulwarze nadmorskim w Gdyni by pstryknąc parę fotek http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...a500b456a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...49c3890a2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...919de9108.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3155d7aa8.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...6fc9d5f6c.html planuję w sobotę rano zasadzic się i pstryknąc z tego miejsca wschód słońca jeśli aura pogodowa będzie laskawa, przy okazji testując zdobyczny statyw. Staram się cwiczyc by ustrzelic w Zambii trochę ładnych widoków, zjawisk natury i codziennych cudów z repertuaru Matki Natury...
![]() |
#4525 |
Raczkowanie
|
Siostra Józefa na zdjęciach między tymi dziećmi wyglada jak anioł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4526 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4527 |
Przyczajenie
|
Hej
Bardzo bym chciała zaadoptować EFREMA. Dzisiaj dowiedziłam się o www.adopcjaserca.pl i trafiłam na to forum. Serce się kraje jak widać taką biedę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4528 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() napisz do mnie na aga@adopcjaserca.pl wpiszę Cię do kartoteki i poproszę siostrę o informacje o chłopcu, zdjęcie tez prześlę Ci w dużym rozmiarze na e-mail z którego do mnie napiszesz. rzeczywiście nie można się " przyzwyczaić" do takiej sytuacji , że w dzisiejszych czasach dzieci głodują ![]() ale dzięki Tobie Efrema ma szanse wyjść z choroby głodowej, niestety jest juz widoczna choroba wrzodowa, ale siostry na pewno go wyleczą ![]() własnie odebrałam kolejne zdjęcia dzieciaczków, będę rozsyłać w ciagu dnia nowym rodzicom, te dzieciaczki też w opłakanym stanie
![]() |
#4529 |
Raczkowanie
|
A te dziewczynki na kolanach mam, takie śliczne. Czy one też czekają na adopcję? Chciałabym się którąś zaopiekować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 |
Przyczajenie
|
Witam,
chce zostac - zostane (moze juz wkrotce!) nowa mama ![]() Skontaktowalam sie dzis z dzialaczkami www.adopcjaserc.pl ![]() ![]() Nie moge sie doczekac!!! Narazie nie przychodza mi do glowy zadne konkretne pytania, wiele juz wyczytalam tutaj i na innych stronach i narazie ta wiedza mi wystarczy! Teraz wracam do lektury tych wszystkich postow...jest ich tu miliony! Hihihi ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:50.