|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4561 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
mam nadzieję, że wkrótce pojawi się kilka ciekawych projektów ![]()
![]() |
#4562 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie,
w tą sobotę list do Zakonu Maltańskiego mam nadzieję otrzyma już finalny kształt, a Siostra Józefa dostała już szkic do wglądu na maila - także czekam na opinię. Pomysł warsztatów aktywizacji manualnej podsunęła mi z kolei pamiątka, którą mój ojciec przywiózł z jednego z rejsów do krajów afrykańskich - pomyślec, że tak sobie stała w domu od prawie 30 lat, nałaziła na oczy i czekała, aż natchnienie spłynie na mój pusty łeb - duże toto - http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9f363c4ce.html pozdrawiam
![]() |
#4563 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
pisałem). Teraz zostały wspomnienia. Dostałem nawet ostatnio zaproszenie na " Dar" na zjazd przedstawicieli Towarzystwa Przyjaciół Daru Pomorza na 31.V.br. Być może przyjadę. Musze się zdecydować do 31.III.br. Na razie.
![]() |
#4564 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4565 |
Zakorzenienie
|
Kasiu artykuł piękny
![]() ![]() miłego dnia ze słonecznego Jastrzębia ![]() ![]() ja kiedys wrzuciłam torebke nasion naszych polskich kwiatków ale czy wyrosły tego nie wiem ![]()
#4566 |
Wtajemniczenie
|
A ja mam takie pytanie z innej beczki
![]() Może udałoby się nam zorganizować spotkanie z S. Sabiną ? Ja bym bardzo chętnie przyjechała i zabrała moją siostrę, która też za jakiś czas dołączy do grona adopcyjnych mam ![]()
#4567 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Animatorze - tato już d 14 lat na wiecznej wachcie, pływał w PLO i Chipolbroku, z mroków pamięci dzieciństwa i lat nastych przychodzą takie nazwy: m/s Bydgoszcz - jeszcze w latach 70tych - dokąd? nie pomnę, m/s Stanisław August - też lata 70te - pamiętam że do Jemenu czołgi tym wozili, m/s Leopold Staff - lata 80te - Chiny, m/s Tadeusz Kościuszko - lata 1986 - 1991 - linia Europa - USA (na rejs tą jednostką się załapałem), m/s Władysław Sikorski - 1992 - bliźniaczy do Kościuszki - ta sama linia - obsługiwały ją 4 takie ConRowce - złomowane jakoś ze 2 lata temu, m/s Doktor Schaffer - 1993 - też USA - stany południowe, m/s Wieliczka - 1994 - ostatni statek ojca - Morze Śródziemne. Ciekawe czy gdzieś książeczki żeglarskie się ostały... Pozdrawiam
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4568 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() KateMwale siostra pisała, że wszystkie warzywa bardzo dobrze rosną. Można wysyłaś również zioła |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4569 |
Raczkowanie
|
Czy sądzicie, gdyby napisać sposób sadzenia nasion po angielsku rodzice naszych dzieciaków poradziliby sobie w prowadzeniu przydomowego ogródka? Właśnie zebrałam trochę opakować nasion dla siostry, zastanawiam się czy nie dokupić dla rodzinki Krzyśka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4570 |
Przyczajenie
|
A o której tak mniej więcej można was zastać na czacie? Wchodziłam już kilka razy i nigdy nikogo nie ma.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4571 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4572 |
Raczkowanie
|
Bociany juz są w komplecie
![]() ![]() Ciekawa jestem czy paczka do Zośki już doszła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4573 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jest wyczarterowany obcemu armatorowi i wczoraj był w Pueblo Quetzal. Zdjęć nie mam, ale spróbuję je zdobyć. Więcej grzechów nie pamiętam. To było kiedyś moim marzeniem pływać po morzach i oceanach, ale nie wyszło.Znalazłem zdjęcie tego starszego ,którym prawdopodobnie płynęłas. http://www.full-ahead.6r.pl/Statki/p.../podhale_1.jpg i plan statku: http://www.full-ahead.6r.pl/Ciekawos...lan_statku.jpg Oto one: http://www.full-ahead.6r.pl/Statki/Delia/mesa_of.jpg
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-03-29 o 23:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4574 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
MS Bydgoszcz już znalazłem oto on powyżej. Jutro spróbuje poszukać następne, bo żonka chce spać a ja mam biuro w sypialni.
![]() |
#4575 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.bydzia.home.pl/teksty/index.php?id=221 Znalazłem z kolei coś takiego - http://graptolite.net/Facta_Nautica/...osciuszko.html były to największe jednostki w PLO, w czasach gdy ten armator był w fazie rozkwitu na krótko przed upadkiem komuny - pamiętam rejs tym olbrzymem do Nowego Świata - wejście o wschodzie słońca do Nowego Yorku, jego ogromne ładownie i potężną siłownię. Były to czasy, gdy miałem ze 13 lat, sam chciałem pójśc w ślady ojca i zostac marynarzem - tatko zagonił mnie wtedy do roboty pod pokład - czyściłem mutry przy huku maszyn. Studiowałem na WSM na Wydziale Elektrycznym, lecz okazało się to nie byc moim powołaniem i przeniosłem się na Wydział Administracyjny, który zresztą ukończyłem gdy uczelnia osiągnęła już status akademii. Zaliczyłem za to tzw. kandydatkę na pokładzie pierwszego Zenita - zwanego także "żygaczem" - i to znów głównie pod pokładem w maszynowni. Przeglądając pamiątki po ojcu natrafiłem z kolei również na jego dyplom ukończenia kursu teorii szybownictwa - niestety - wada wzroku nie pozwoliła mu pójśc dalej - został marynarzem. Muszę przyznac, że mnie też ciągnie między chmury - to zapewne rodzinne. A skoro o przestworzach mowa na allegro zasadzam się na materiały do modelu samolotu Jana Zumbacha, którym latał w siłach powietrznych Biafry w czasie próby jej secesji w latach 1967 - 70. Nigeria przyczyniła się wtedy do zagłodzenia ok. 800 tys Biafrańczyków. Dla tych, którzy nie wiedzą kim był Jan Zumbach - mała wskazówka - http://www.youtube.com/watch?v=yXf1b...eature=related http://www.youtube.com/watch?v=ZuI0g...eature=related zdobywał wtedy szlify asa w szeregach słynnego dywizjonu 303, biorąc odwet na skrzydlatych bandytach spod znaku czarnego krzyża za wrzesień 1939. Dziś również wybrałem się by pocwiczyc fotografowanie z samego ranka - zapraszam tu - http://schreck.fotosik.pl/albumy/401056.html Pozdrawiam i życzę miłej soboty...
Edytowane przez Schreck Czas edycji: 2008-03-29 o 14:46 Powód: uzup. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4576 |
Zakorzenienie
|
ja dostałam kilka e-maili od s.Józefy ze zdjęciami dzieci adoptowanych ostatnio, takze rodzice niedługo sie doczekają fotek oraz 18 nowych dzieci do adopcji
![]() Szczesc Boze! Prosze mi wybaczyc to milczenie ale nie czulam sie najlepiej i wyjazd do Lusaki tez nie wyszedl,juz powoli dochodze do siebie i zaczynam odpisywac na e'maile. Pragne tez podziekowac Wam za zyczenia Swiateczne i dar modlitwy. A teraz przesle troszke in formacji o tych niedozywionych Pociechach: EFRAIM MALAMA ur.18.8.2002 w Lukwipa. Ojciec zmarl a Mamusia pozostala z czworka dzieci:Precious '93,Steven ma 7 lat,Purity 1 rok i 2 miesiace.Nie maja swojego domu-mieszkaja u siostry Mamy. siostra podała mi takze informacje o pozostałej 3 dzieci która jak się okazało jest do adopcji - to te dzieci z chorobą głodową - pamiętacie ? Szczesc Boze! Pani Agnieszko nie umiem sie doszukac zdjecia Datsona -dzisiaj Mr.Moyo nie pracuje zostawie mu wiadomoosc na poniedzialek aby mi to zdjecie przygotowal /bede w Lusace w niedziele i poniedzialek -bez dostepu do internetu/. Teraz zalaczam kolejne starsze dzieci aby mozna je przydzielic rodzicom-zdjecia przywiezie S.Sabina.
#4577 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4578 |
Zakorzenienie
|
ponieważ kartoteki mi sie cos wiesza to wstawię na razie zdj nowych dzieci tutaj a później jeszcze powalczę
![]() z bólem serca zauważyłam że oznaki choroby głodowej wśród dzieci (wydęty brzuszech, obrzęki, jasne włoski ![]()
#4579 |
Zakorzenienie
|
i reszta
kiedy kliknie sie na zdjęcie jest podpisane w ten sposób oczekujacy rodzice na zdjęcie mogą odnaleźć swoje dziecko ![]()
#4580 |
Rozeznanie
|
Jakie śliczne dzieciaczki!!!
![]() coraz nas więcej... ![]()
#4581 |
Raczkowanie
|
tak, piękne dzieci
![]() to straszne, kiedy takie małe, bezbronne, niewinne istotki tak cierpią ![]() mam nadzieję, że teraz - kiedy znajdą swoich adopcyjnych rodziców - będzie im się żyło lepiej ![]()
#4582 |
Raczkowanie
|
Kochane te dzieciątka.
![]() ![]() p ieniądze ,ale gorąca modlitwa. ![]() Jest kilka dzieci o nazwisku Tembo jak Sophia ,ale to z innej miejscowości. Edytowane przez bzianka Czas edycji: 2008-03-29 o 16:40 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#4583 |
Wtajemniczenie
|
cudne
![]()
#4584 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.plo.com.pl/?sub=3&sub2=t&statek=417 bo jeszcze był S/S Kościuszko,http://www.plo.com.pl/flota/max281.jpg który służył bodajże w Dalmorze jako baza, nie jestem jednak już całkiem pewny tego, może to był PPDiUR? Trzeba by jednak skończyć ten żeglugowy wątek, bo to forum adopcyjne. Jeżeli zaś chodzi o wschody słońca to pamiętam taki wschód na jeziorze Piskim. Jak się obudziłem na jachcie to patrzę a słońce wychodzi z wody i słyszę "poranek" Griega.To było cos cudownego. Na razie. Acha- nie wiesz jaki adres internetowy ma to Tow. Przyjaciół Daru Pomorza. Tam są zgłoszenia na ten zjazd tylko do 31.III i poczta już nie zdąży dotrzeć do poniedziałku.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-03-29 o 21:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4585 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Animatorze - http://bazy.ngo.pl/search/info.asp?id=1704&p=daneOgolne - to odnośnie Daru - zgadzam się wszystkie wywody n/t marynistyczne proponuję na priva - jest o czym pogaworzyc. A tym zdjęciem Kościuszki to mi przypomniałeś jak tą wielgachną rampę ro-ro mechanik pokładowy pozwolił mi otworzyc przy pomocy takiej małej wajchy z panelu sterowania - i to wejście do portu - mosty, statua, Manhattan i smog... Co do wschodów - jak na razie najwyższe notowania u mnie zajmuje wschód słońca nad Atlantykiem widziany z klifów Maine - szkoda, że wtedy nie miałem aparatu... Teraz kolej na Zambię...
![]() ![]() |
![]() |
#4586 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
miłe wspominki, ale nie na temat ![]()
![]() |
#4587 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4588 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Moria44 przekaż swojej Siostrze, niech sprawdzi meila ![]() Widzieliście nową szatę graficzną naszej strony? ![]() www.adopcjaserca.pl Jak Wam się podoba ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-03-31 o 15:33 Powód: zmiana formy grzecznościowej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I cieszymy się strasznie z każdej nowej rodziny adopcyjnej ![]() Daniel ma nie tylko złote serce ale ręce i talent ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:35.