|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
i dla wszystkich oczekujących zdanie od siostry :
Mam znowu gromadke dzieci ,moze jutro uda mi sie je przeslac. a wiecie że nasze dzieci teraz mają ferie do maja? ![]() dlatego ostatnie adopcje są bez zdjęć bo siostra wraz z kierownikiem szkoły wybierała sieroty i półsieroty ale nie było ich w szkole więc na zdjęcia trzeba poczekać
#4922 |
Rozeznanie
|
Kochani jeśli chodzi o galerię to musicie troszkę poczekać. Niestety siła wyższa.
Witam nowych rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 |
Raczkowanie
|
a ja nie dostałam jeszcze mojego listu
![]() ale to oczekiwanie i tak jest niesamowite... dawno na nic tak nie czekałam, MAMA ma rację takie stopniowe otrzymywaniwe waidomości i poznawanie swoich dzieci ma niesamowitą magię w sobie. Z jednej strony zniosę zaraz jajko a z drugiej to jak już przyjdzie to znowu nie będę mogła długo się niczego spodziewać o dzieciakach więc upajam się tą myślą że już lada dzień w mojej skrzyneczce będzie list z Zambii od Johna i Natashy ![]() ![]()
#4924 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie.
Animator-szkoda, że nie napisaleś wcześniej bo Pita 777 pojechal w piątek i o godzinie 19 byl już w Częstochowie.Bylo to spotkanie studentów i nocne czuwanie z soboty na niedziele. Dziś wraca.Wiecej napisze Pita jak wróci. Pozdrawiam. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ciągu miesiąca Siostra Józefa na pewno będzie się wybierać do tych wszystkich wiosek, domków itp. Mam tylko zagwozdkę - jak robić fotki, żeby potem wiedzieć które to dziecko na zdjęciu ![]() ![]() bzianka - co do matury syna to trzymam mocno kciuki!!! MAMA - wysłałam Ci w piatek maila...doszedł??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4926 |
Raczkowanie
|
witaj Gosia,dzięki że odpowiedziałaś na moje wątpliwości,
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mocne kciuki za syna, dobrze będzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze myślałam, żeby sobie takie karteczki przygotować wcześniej i zanim zrobię zdjęcie dziecka, to najpierw cyknę fotkę karteczce i wtedy porobią mi sie pseudo foldery na karcie
![]() Karty nie będą potrzebne ponieważ planuję wziąć specjalnie na okoliczność cykania fotek laptopa - będę mogła zgrywać foty na kompa i od razu na płytę - będzie to bardziej ekonomiczne ![]() ![]() Bzianka - co za pamięć!!!! Jestem pod ogromnym wrażeniem - kurs robię w dalszym ciągu...idzie jak po grudzie, bo często praca (zmianowa) koliduje mi z kursem...ale jakoś to idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 |
Zadomowienie
|
][/B]B]mama[/B] no na pewno są plusy takiego czekania
![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że też będzie ciekawa nas i wyczekiwać od nas wiadomości ![]() gosiak jedziesz do Zambii? Wow! To i moją córę uściskaj! jak byłam mała to marzyłam o wyjeździe na misję... ![]() Na chata też postaram się wskoczył - tylko kiedy ktoś tam jest? W sensie czy raczej rano czy wieczorami? |
![]() ![]() |
![]() |
#4930 |
Rozeznanie
|
Prędzej wieczorem tam kogoś zastaniesz - 21/22 godz.
czasami nawet Siostra sie tam pojawia ![]() A ja, owszem - wybieram się do Zambii pod koniec sierpnia na miesiąc. I już dni prawie odliczam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 |
Rozeznanie
|
słuchajcie, jakie są te wymiary "standardowe" paczek w poczcie polskiej??
chcę w tym tygodniu wysłać 20 kg, a nie chcę żeby mi doliczyli za zły rozmiar... A coś pisaliście o wypełnianiu druczków co jest w środku-to na poczcie specjalny druk dają?? Gosia, może moja paczka dotrze jak będziesz w Zambii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
doszedł i odpisałam
a ty naleśniki trenujesz ? ![]() na poczcie daja karteczke i piszesz że w środku są używane ubrania i zabawki po kilkanaście sztuk oraz " not for sale, for poor ..." jak to było ? ![]() mam gdzieś fotki takiego wypełnionego druczku i komuś przesyłałam takze mozemy ci podasłać
#4933 |
Rozeznanie
|
ehh...tak myślałam...tylko że ja nic nie mam na maila...coś mi w ten weekend poczta szwankuje
![]() MAMA a możesz wysłac to samo do pracy? Jutro będę to spojrzę.... Byłabym wdzięczna. Albo na priva wizażowego...też powinno być OK. |
![]() ![]() |
![]() |
#4934 |
Raczkowanie
|
Witam serdecznie,
Ludzie wielki szacun dla Was, chylę czoła i ogromne ![]() Od wczoraj, kiedy dowiedziałam się że jestem mamą Clebson Kanyungu ![]() ![]() Jestem naprawdę pod wielkim wrażeniem Waszego zaangażowania w sprawę. Z waszych postów dowiedziałam się bardzo dużo, jednak chciałabym zapytać, co może się przydać 16-letniej pannie? Oczywiście poza podpaskami, o których chłopcy pisali całe elaboraty ![]() Wasze szkraby są malutkie, a mnie przytrafiła się od razu panna na wydaniu, ale mam nadzieję, że doprowadzimy Ją do ukończenia szkoły, a później daj Boże zaopiekujemy się Jej dziećmi (byle nie za szybko ![]() Pozdrawiam i całuję gorąco, kocham Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4935 |
Rozeznanie
|
Tesik - ja z kolei jestem pod wrażeniem Twojego postu - jest tak pełen pozytywnej energii, że aż uśmiech sam pojawia się na twarzy, jak się go czyta
![]() Na chwilę obecną nie mam pomysłu co się może przydać "pannie na wydaniu" ![]() Może jakaś sukienka? Jak przyjdzie mi coś sensownego do głowy to na pewno dam znać. Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
#4936 |
Zakorzenienie
|
Tesik witaj
![]() jak ja lubie czytać e-maile od "nowych" ![]() tak mi sie czasami wydaje ze jest grupka kilkunastu stałych osób i tak sobie gawędzimy a świat wokół żyje swoim życiem ... ja proponuje ozdoby do włosów, podpaski ![]() ciuchów na pewno każdą ilość ale jak wiemy dziewczyny w tym wieku "muszą" być ubrane w to co akurat jest modne - czyli "trendy" a co teraz jest "trendy" w Zambii to ja niestety nie wiem :/ co do nastolatków to mamy ich w programie całkiem sporo - tylko że ich rodzice adopcyjni tutaj nie piszą Luba pionierka wizażowego adoptowania ma nastolatka - ale on marzył o materacu i rowerze o ile mi się nie pomieszłay dzieci :/ myślę że cokolwiek byś jej nie wysłała to będzie super bo jest z dalekiej Polski i prezent od serca i będzie ogromnie zadowolona ![]() naszyjniki, łańcuszki, kolczyki i pierścionki oraz przybory szkolne - typu odlotowy długopis, piórnik itp. jeszcze mi teraz wpadły do głowy ![]()
#4937 |
Wtajemniczenie
|
Tesik witaj na naszym forum i gratuluję córci
![]() Skoro ma już 16 lat to pewnie będzie pisać do Ciebie samodzielnie listy ![]() A jeśli już chcesz coś wysłać, to środki higieniczne na pewno się przydadzą, kolorowe spinki, gumki, kolorowe chusty (super lekkie ![]() ![]() ![]() ![]() edit: Heh, widzę, że mnie MAMA wyprzedziła ![]() ![]()
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2008-04-27 o 18:20 Powód: dopisek ;) |
![]() ![]() |
![]() |
#4938 | |
Rozeznanie
|
Mój syn też i ja też mam stres jakbym to ja sam zdawał, a zdawałem w1969 roku, ale syna wcale fakt ten nie rusza. Mówi "Tato spoko, nie martw się"
Cytat:
Tesik wybierz w sklepiku moskitierę, albo jej kup u nas i wyślij.Jeżeli już ma to na pewno sie przyda innym. Na pewno Ci tez napisze, co jej potrzebne jak Ją spytasz.
![]() |
#4939 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tesik witam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4940 |
Raczkowanie
|
Mikrejsza - taki druczek wypełniony jest i pokazany na 40 str tego wątku w podpisie NewRocka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4941 |
Rozeznanie
|
To ja też podpowiem ...
kocyk na zimne noce,moskitiera na komary i zegarek bo trendy...,słodycze bo nie ma,witaminy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Raczkowanie
|
No i pięknie dziękuję za podpowiedzi
Jutro biorę męża pod pachę i lecimy na pocztę po bąbelkową kopertę (największą, a co ![]() Należałoby jakiś list dołączyć, pewno po angielsku - ![]() Tak przy okazji, to mam pytanie - czy któreś z waszych dzieci pochodzi z wioski Seven? Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zadomowienie
|
Szkoda że nie załapałam się na tę 20kg paczkę. Bo mam ubranek po synku trochę - takich bodziaków z krótkim rękawkiem (tylko poszukać muszę bo matka moja gdzieś zachomikowała
![]() ![]() gosiak a na jakiej zasadzie tam jedziesz? sama sobie to załatwiałaś? zapewne była już odpowiedź w tym wątku ale niestety nie mam jak go przeczytać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Gosiakk jedzie na zasadzie wolontariatu. Gosiakk pomysł z serduszkami z imieniem i nazwiskiem na koszulce super ![]() ![]() ![]() Albo jak będziesz robić zdjęcia to na kartce sobie notować zdj.1 - imię i nazwisko dziecka i później podpisywać. Poziom w szkołach jest bardzo niski ![]() ![]() Najważniejsze jest to, że takie dziecko może i zostanie u siebie w wiosce będzie uprawiało nadal pole, ale już będzie mogło samodzielnie się podpisać, będzie potrafiło utrzymać się, np. może sprzedać część swoich upraw (Siostra pisała że Mpnashya i okolice to okręg rolniczy i ziemia jest urodzajna), będzie bardziej zaradne, "oświecone" itp. ![]() Dopisuję wszystkie Mamy do listy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4945 |
Zadomowienie
|
Póki galeria działała jeszcze to widziałam że tu sporo rodzin z Zabrza. Ja też stąd jestem. To może by paczkę zabrzańską skombinować - zawsze taniej niż przesyłanie (a szczerze mówiąc to ja w życiu paczki nie nadałam i nie bardzo wiem jak się za to zabrać
![]() seona zawsze lepiej choć trochę nauki liznąć... Na pewno kiedyś się im to przyda... Pytanie z innej beczki; jak czyta się nazwę tej miejscowości???? bo ja sobię od dwóch dni język łamię i to jest ponad moje możliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4947 |
Raczkowanie
|
no to chwalę się: mam już list od Chanvasa nie mogę opowiedzieć jak się cieszę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() w załączeniu liścik, cieszcie się ze mną |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4948 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() no to ja mam już praktycznie paczkę zapakowaną, jeszcze tylko muszę list nasmarować i jutro wysyłam ![]() ![]() powiedzcie mi, czy chłopiec idący do 1 klasy będzie jeszcze kolorował kolorowanki? pomyślałam że to takie ogólnorozwojowe, ale nie chcę go jakoś urazić a mam problem z prezentami dla niego ![]() a i jeszcze dla ich mamusi podpaski dołożyłam-jak tam takie drogie to niech lecą, tym bardziej że nie są ciężkie ... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Przyczajenie
|
![]() Jestem mamą super chłopca. Ma 9 lat i nazywa się Muluwa Zulu. Jestem bardzo szczęśliwa. Dzisiaj zajrzałam na pocztę i nie mogłam uwierzyć- wiadomość od Adopcji serca! hurra! Cały dzień już siedziałam na stronie internetowej i wszystko czytałam ponownie. Czekałam od lutego i się doczekałam. Właśnie robię listę rzeczy które kupię żeby wysłać paczkę. ![]() Myślę że będę tu do Was często zaglądała i dzieliła się swoimi wrażeniami. Może mi podpowiecie co mogę wysłać 9-letniemu chłopcu oprócz tego wszystkiego co jest napisane na stronie internetowej? Macie więcej doświadczenia niż ja, początkująca. Dziękuję z góry za wszelkie informacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() i bardzo miło z Twojej strony że o pamiętałaś o jego Mamie ![]() Cytat:
Przede wszystkim autko - bo jak zobaczyłam te autka robione samodzielnie przez chłopców z drutu ... ![]() piłka - pompki siostra ma kredki i kolorowanki też oczywiście bluzeczka spodenki, skarpetki, kocyk, moskiteira, vibowit, qrde, przez Was i ja zaczełam namawiać do robienia paczek a to przecież kompletnie nieekonomiczne ![]() ![]() sprawdź czy nie masz już tego wszystkiego w domu i wtedy zapłacisz za wysyłkę a jeszcze odnośnie tamtejszej edukacji - to mamy nie tylko uczni w szkole średniej ale i studentów - np. Pan Elias - list i dyplom na fotosiku - link na stronie a kilka osób jeszcze szykuje sie do egzaminów edit: na czacie rozpoczął się dyżur ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:07.