|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Jestem dziśśśśśś strasznie zadowolonaaa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Rozeznanie
|
Aga - mamy pytanie: gdzie te kupki słonia? :)
bo Norton mówi, że tło to papier czerpany (z liści bananowca), kawałki słomek i worka a gdzie słoń? :) a teraz spać ludzie bo rano trzeba wstać i wracać na spotkanie :) aha, jannet nie czuj się pominięta, po spotkaniu się zajmiemy innymi sprawami ;) no właśnie, agu_siek, przypomniałaś mi co jeszcze mam dokupić do paczki :D ech ile tego wyjdzie ;)
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kurcze mni to sie spać nie chce....... a musze o 8 pojechac do biura zeby tam byc przed 9 :/ lippaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Rozeznanie
|
Jaroszani wieeeeeeelkie dzięki za fotki. Wszyscy jesteście super. Bawcie się dobrze i wracajcie cali i zdrowi.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia ze spotkania super!
![]() ![]() ![]() ![]() Dostałam w piątek paczkę od Siostry ![]() Dobrze by było, aby Dla Ciebie J. (nie wiem dlaczego, wyobrażałam sobie Ciebie jako blondynkę ![]() ![]() ![]() ![]() Jaroszania zrobiłam Ci skan listu, ale Twój meil nie działa ![]() Jak patrzę na tą stertę listów i pomyślę sobie, że Siostra byłam z tym sama to masakra ![]() ![]() ![]() Pomysł jannet21 suuuper!!! ![]() Do zobaczenia, jadę zagłosować ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-21 o 12:37 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Właśnie oglądałam "Familiadę"
![]() ![]() ![]() ![]() A gdyby tak wysłać tam ekipę 5 osób-Serce dla Afryki ![]() ![]() Załączam zdjęcia listów, zdjęć oraz kartek, które otrzymałam od Siostry. Dopiero dzisiaj, bo szukałam kabelka od aparatu ![]() Aha, może organizator spotkania, lub uczestnik założy tutaj wątek?? ![]() ![]() Edytowane przez Seona Czas edycji: 2007-10-21 o 13:46 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
Agnieszko przepraszam ze Cie pominęłam :/
cieszę sie że byłaś Jola ty to masz mistrzostwo świata, nie dość że udało Ci sie pojechać to jeszcze z kuchnią przyjechałaś ![]() zdjęcia super - widać że zgrana ekipa a po spotkaniu siup i na forum w środku nocy ![]() Jeszcze bardziej Wam zazdroszczę ![]() Seona tez tak pomyslałam, jak siostra dawała radę ? Markos przywiózł żonę (albo na odwrót) i dobrze bo tyle pięknych dziewczyn na raz to niebezpieczne :P zresztą Kamil tez Ani nie puścił samej ![]() a wolni Panowie poczytywali te broszurki z zakonu od br.Tymoteusza? ![]() ![]() ![]() dr Bertrand przyciśnięty do muru (słuchawki ![]() aha kamery nikt nie maiła ani dyktafonu? ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-10-21 o 14:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Wtajemniczenie
|
ok, wgralam juz wszystkie zdjecia:
www.jaroszania.fotosik.pl wieczorem postaram sie je wszytskie podpisac ![]()
#820 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Nie było mnie na forum zaledwie kilka dni a tu tyle nowych osób... Az sie miło na sercu robi ![]() Nutka czy masz może jeszcze jakies miejsce w paczce??? Jesli tak powiedz prosze ile mniej wiecej bo mam troche rzeczy przygotowanych i chetnie bym sie dorzucila. Dzieki i ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bo chyba nie mamy wątpliwości co do tego, że wygrana jest pewna ![]() Pozdrawiam,
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Rozeznanie
|
pokażę Wam tylko kilka istotnych zdjęć od Bertranda i znikam wcinać kiełbasę od Joli ;) resztę zdjęć zamieszczę potem - jest tego cała płytka ;) (albo i niecała - nie sprawdzałem ;))
pierwsze zdjęcie - poczta w Lusace, gdzie docierają nasze listy i paczki - bardzo ważne miejsce w Zambii ;) na dwóch kolejnych zdjęciach pieczona mysz :) i pożar buszu - jako ciekawostka
#823 |
Raczkowanie
|
Hej kochaani, bardzo Was przepraszam,że dziś akurat nie dotarłam, ale rodzinka z Suwałk pojrzyżowała mi plany .. i nie wypadało ich zostawić, tyle czasu ich nie widziałam. Najważniejsze, ze Was w sobotę chociaż poznałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Rock no prosze Cię, to tutaj wszyscy czekają cały dzień na relacje a ty tak skromnie :P
za zdjęcia szczurków pięknie dziękuję ![]() ale błagam OPOWIADAJCIE !!! trzymajcie kciuki za udane logowanie Bertranda do systemu wizaż ![]() ![]()
#825 |
Raczkowanie
|
Też myślę,że to nie głupi pomysł ..
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Rozeznanie
|
3mam za Bertranda i opowiadam anegdoty:
z Pitą i Nortonem stoimy pod furtką Instytutu, szara godzina, i zastanawiamy się, czy wybrać na domofonie
Owszem zapaliła się żarówka nad furtką. No - to teraz nas sobie obejrzy i się zastanowi, czy wpuścić. Stoimy, stoimy... z 10 minut - bez rezultatu. Deszcz zaczyna padać. Trzymałem w rękach kartonowe pudełko z rysunkiem lampy z IKEA (w środku ciasto). Norton: - Pewnie pani sobie myśli: kto u nas mógł zamawiać lampkę?... Hmm w pokojach wszędzie są... Aaa, to może jest lampa do ogrodu!... Niestety nie zostałem dostawcą lampki, pani się więcej nie objawiła. Po chwili droczenia się, kto ma ponowić próbę kontaktu z paniami, Norton podszedł do domofonu, wybrał tym razem Instytut góra, i od razu się dogadał z drugą panią, zostaliśmy wpuszczeni. Pita: - Bo ty wybrałeś góra, od razu do nieba, a ja do piekła... Weszliśmy, Norton nas przedstawił, zostaliśmy zaprowadzeni do kaplicy (to ten ładny domek drewniany), oprowadzeni po całym budynku, zaczęliśmy się rozgaszczać i przyjechała Ania z Kamilem, Markos z Żoną i agu_siek. Pierwsze zdjęcie jest z dzisiejszego spotkania z ludźmi.
#827 | ||
Zadomowienie
|
przepraszam bardzo, że tak długo sie nie odzywałam, ale chora jestem na maksa. w piątek po pracy normalnie mnie ścieło z nóg. ale wczoraj nie dałam za wygraną i uparłam się że jedziemy na zakupy i pojechaliśmy. paczka dla Teddyego pójdzie najdalej w środę.
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() napaczekję którą teraz formujecie to my sie juz nie załapiemy, ale czy bedzie jeszcze szła jakaś po 10-11-2007? dzięki za odpowiedź. miłego wieczorka życzę. zmykam się położyć bo wygląda na to że choróbsko ciagle czycha na mnie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
super i co dalej ?
![]() a musisz tak tymi ciachami walić po oczach kobietom na diecie? ![]() kto kupił tyle ciastek? ![]()
#829 |
Raczkowanie
|
To ja może od strony merytorycznej ![]() Uważam że spotkanie było bardzo udane, a Wy w realu okazaliście się takimi samymi fantastycznymi ludźmi, jak on-line. Dowiedzieliśmy się wiele ciekawych rzeczy o życiu w Afryce od Nortona i dr.Bertranda oraz podtrzymane zostało w nas przekonanie, że warto robić to co robimy. Na dzisiejszym spotkaniu z ludźmi z zewnątrz pojawiło się kilkanaście osób. Norton wprowadził wszystkich w temat i przekazał głos dr.Bertrandowi. Potem nastąpiła seria pytań i odpowiedzi. Jedna z pań (katechetka ze szkoły) powiedziała nam, że planuje wraz z grupą młodzieży podjąć się adopcji serca. Powiedziała, że rozważy adopcję dziecka z naszej misji. Goście otrzymali gadżety i ulotki z informacjami. Później nastąpiła druga część spotkania (goście już nas opuścili - mam nadzieję, że ich nie zanudziliśmy ![]() ![]() Muszę się przyznać, że poinformowaliśmy dr.Bertranda, że kiedyś na forum pojawiła się próba zlicytowania jego osoby na allegro ![]() Ogólnie było super i stwierdziliśmy zgodnie, że tego typu spotkania trzeba organizować jak najczęściej. Dr.Bertrand obiecał spróbować zalogować się na forum i przyznał się nam, że będąc w Zambii pisał pamiętnik o swoim pobycie - więc teraz Mu nie odpuścimy i w razie problemów z logowaniem wyślemy do Niego ekipę informatyków ![]() A po spotkaniu New Rock wybrał się do sklepu w celu uzupełnienia zawartości przygotowywanej paczki. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Rozeznanie
|
Witam,
to może ja jedziemy sobie z mężem na nawigacji wpisaliśmy sobie ul.Świerkową dojeżdżamy na tęże i dzwonię do nich z pytaniem gdzie nr 4,po krótkiej wymianie cech charakterystycznych danej ulicy Ania stwierdziła że wyjdzie przed budynek.Stoimy chwilę idzie wysoka blondynka,wysiadam z samochodu a ona po prostu przechodzi i idzie dalej,po krótkiej telefonicznej rozmowie dochodzimy do wniosku że coś jest nie tak. Okazuje się ,że Warszawa ma 3 ulice Świerkowe,POWODZENIA!!! Czy ktoś zna jeszcze takie miasta,mi się wydawało że idea nazw ulic powstała po to aby ludzie mogli prościej coś odnaleźć... Ale może się mylę... Pozdrawiam Warszawiaków. |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
fajnie, że spotkanie się udało. wciaż zaglądam z nadzięją na dalsze relacje
![]() z tą nazwą ulic to faktycznie ciekawostka ![]()
![]() |
#832 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
sprzed chwili:
![]() |
#833 |
Wtajemniczenie
|
to jest właśnie ta Świerkowa
![]() ![]()
#834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Wtajemniczenie
|
nie ma sprawy
![]() A jak sie czujecie? Bo mnie juz wczoraj cos bralo a teraz czuje sie jakby wszystko toczylo sie gdzies obok mnie i mam goraczke. Kamil tak samo i nie wiem czy zlapalam jakiegos wirusa od niego czy to ta zimna sala.
#836 |
Rozeznanie
|
NR przepraszam nie obrażaj sie tak szybko to bardzo fajne ja napewno wpadnę do tesko popatrzeć i może coś w koszyku wyląduje...
![]() ![]() ja tylko tak zaczepiam.... |
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja promonuję MAME na głowe rodziny :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
wklejam e-mail od s.Józefy
Szczsc Boze! kochana Pani Agnieszko!Prosze sie nie martwic na razie nie choruje,dzieki Bogu!Poczytalam wlasnie forum-lacze sie duchowo i omadlam warszawskie spotkanie i spotkania w Berlinie . Do*Luby*wyslalam najswiezsze zdjecie Maxona,czyzby niedoszlo?To stare dorzucilam do DHL z mysla o waszej dokumentacji ,bo Maxon przyszedl pozniej.Zalaczam teraz jego zdjecie ,prosze go przeslac *Lubie* i do Waszej dokumentacji dokleic tez.Pozdrawiam goraco! S.Jozefa
#839 |
Raczkowanie
|
Ufff... dobrnęłam do końca.... Od piątku nie zglądąłam, bo zajmany weeeknd był. Cieszę się, że udało sie spotkanie. Oby tak częściej....
![]() Pozdrawiam i uciekam spac, bo wykończona jestem ![]()
#840 |
Wtajemniczenie
|
Haaa, to się luba ucieszy
![]() ![]() ![]() ![]() Spotkanie, widzę, że się baaardzo udało. Dla Ciebie J. ja wiedziałam, że jesteś brunetką ale myślałam, że będziesz starsza ;> Co do reszty, to pasują do moich wyobrażeń ![]() ![]() Pomysł z Familiadą super! W razie czego, mogę stanąć w szeregu. Również widziałabym MAMĘ na czele naszej "rodziny" ![]() jannet21 - widzę, że masz już świetny pomysł na pomóc dzieciom, wielki buziak dla Ciebie. Co do paczki, to nie niestety ceny są porażające dlatego należy słuchać MAMY ![]() Można też zrobić zakupy w sklepiku, wybrac odpowiednie produkty w galerii sklepikowej a następnie przesłać pieniążki naszej Siostrze i ona te rzeczy kupuje na miejscu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.