|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1681 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Ponieważ nikt nie pisze to zajmę trochę miejsca.
Cytat:
Melduję, że ostatniego papierosa wypaliłem jak miałem 7 lat. Też chciałem wczoraj włączyć BAMBIII na DVD i mi nie chciało chodzić. Cytat:
Ale skoro MAMA nie ma za dużo zdjęć to załączę jedno jej i jej córki. Córka to ta niższa. Naku Rhandza wiosna też piękna, ale zima ze śniegiem to bajka. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Raczkowanie
|
Ahamar , owszem zima ze śniegiem jest piękna , tylko gdzie ten śnieg ?
![]() ![]() MAMA , Twója córka jest bardzo do Ciebie podobna ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Raczkowanie
|
A u nas właśnie ostro sypie. I już jest pięknie biało
|
![]() ![]() |
![]() |
#1684 |
Wtajemniczenie
|
w sprawie wysylki rzeczy do RPA
wklejam jej wypowiedzi dziewczyny, ktora tam byla i jedzie w grudniu. jezdzilam tam po szkolach z Pietem J. Rademeyerem i Aidanem Corriganem - czlonkami jednej z partii w RPA prowadzona jest akcja zaadoptuj szkole i chce teraz zaczac szukac sponsorow z overseas czekam poki co na mejla od Pieta z jakimis konkretnymi informacjami typu statystyki, ile dzieci w jakiej szkole ktore szkoly przez kogo zaadoptowane wiec jak na razie nie mam szczegolowych informacji mam tylko te ktore zostaly mi w glowie po podrozy i po rozmowach z dyrektorami i czlonkami stowarzyszeni partii ogolnie bardzo chcialabym sie dowiedziec wiecej na temat waszej dzialalnosci, z czym to sie je, jak zaczynaliscie itd. wtedy i mnie bedzie latwiej dzialac bo jestem zielona ![]() mam troche zdjec..wydrukowalam je na miejscu, nie mylalam wtedy nawet o tym zeby miec je w formie elektronicznej, ale lada moment mi je przesla przydadza sie ubrania, przybory, nawet jakies plakaty np. mapa albo cos w tym stylu bo oni nic nie maja ogolnie lecimy tam w 3 osoby (zabieram moja mame i kuzynke tam na swieta) planuje zakazac im pakowac wlasnych ubran i tylko przywiezc te dla dzieci jezeli uzbieramy ich sporo to Aidan zorganizuje przewoz statkiem ogolnie dziewczyna bardzo sympatyczna, umowilysmy sie jakos na kawe w przyszlym tyg wiec dowiem sie jeszcze wiecej. jej adres mam wiec jelsi ktos bedzie chcial cos przeslac to napiszcie na PW ![]()
#1685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zaproś ją do nas na forum ![]() ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Wtajemniczenie
|
ona tyle co wrocila i jest teraz b zabiegana, ale mowilam jej o czacie i moze jutro albo pojutrze uda jej sie wpasc
![]() NR tez chce sie zabrac na spotkanie wiec moze ktos jeszcze z Warszawy chcialby z nia pogadac i opowiedziec jej o nas? A ona ma zabrac jakies zdjecia itd.
#1687 |
Zakorzenienie
|
wyjechałam przed 16 na wywiadówkę na godzinkę, dopiero wróciłam - cudem
auto zostało po drodze, jak wyschnę i sie otrząsnę to przyjdę ... edit: wyschłam kochani zmieńcie opony na zimowe ![]()
Edytowane przez _MAMA_ Czas edycji: 2007-11-15 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1688 |
Przyczajenie
|
Witam was wszystkich
![]() Na imię mam Anka. Stwierdziłam, żę dołączę do forum, ponieważ również zaadaoptowałam dzieciaczka ![]() Moja córeczka na imię ma Hellen i ma 5 latek ![]() A tak w ogóle to bardzo miło mi wszystkich poznać ![]() post niezbyt zgrabny:P ale naprawdę nie wiem na razie co mam napisać:P Pozdrawiam wszystkich serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Rozeznanie
|
Witamy Cię bardzo serdecznie, gratulujemy decyzji o adopcji.Mam nadzieję ,że pokażesz nam swoją córeczkę.
Zapraszamy na czat. |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Raczkowanie
|
Ja siedzę w pokoju i padający za oknem śnieg to dla mnie poezja. MAMA była w szkole samochodem i dla niej to samo było horrorem.
Cytat:
Witaj u nas. Nie martw się. Prawie każdy tak zaczynał. Niedługo się rozpiszesz jak wszyscy, bo skąd by było tyle postów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nastepna osoba z Warszawy ![]() mozesz wstawic zdjecie coreczki i napisac cos wiecej?
![]() |
#1692 |
Raczkowanie
|
Witaj sheep87 ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Przyczajenie
|
Wstawiłam na avatarek zamiast działkowych wrzosików moją małą Hellen
![]() Aż jestem w szoku, że tak szybko się do mnie odezwaliście ![]() ![]() a teraz coś więcej: - o Hellen - ma 5 latek, ma rodziców i trzy siostry, jedną starszą, dwie młodsze - Edinę, Justinę i Annę. Anna jest najmłodsza, bo urodziła się w 2005 roku. Rodzice uprawiają orzeszki ziemne i kukurydzę. W mailu dowiedziałam się też, że Hellen nie zna zabawek, dlatego zamierzam jej przesłać listownie jakiegoś pluszaka-misiaka:P ![]() Jak wam się podoba moja mała?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Wtajemniczenie
|
sliczna
![]() ![]()
#1695 |
Raczkowanie
|
![]()
A może pozostałe osoby z forum jednak odwiedziły czat, m.in. Animator, ahamar i inni. Anastazja już do nas dotarła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1696 |
Raczkowanie
|
Dziś wyrabiam limit wpisów za wszystkie czasy. Ale żona na dyżurze, za oknem śnieg ciągle pada - już chyba z 15 cm napadało. A ja siedzę przed ekranem i co chwila coś napiszę.
Dzięki za zaproszenie. Może kiedyś dotrę. Ale teraz kiedy piszę tylko jednym palcem - i to lewej ręki - nie nadążyłbym za Wami. Musisz się do tego przyzwyczaić. Tu wspólnie wszyscy myślą i działają szybciej niż my jako pojedyńcze osoby zdążymy napisać. |
![]() ![]() |
![]() |
#1697 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() Animatorze zgłosiło się 5 dziewczyn i 4 chłopaków. Prawdopodobnie ktoś jeszcze jutro dotrze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mama Ja już mam zmienione opony. Palić przestać nie mogę bo mi się rozchoruje rodzinka z zimna. Do wszystkich Moja ładniejsza połowa dostała zaproszenie na spotkanie grupy niepełnosprawnych na 09.XII.a ja jestem Jej kierowcą i bodygarem więc został termin spotkania z s. Franciszką tylko 16.XII. Jak tylko to będzie to możliwe to będę Ją ścigał telefonicznie by podpowiedzieć Jej ten termin. Kto więc może i chce to spotykamy się 16.XII. w godzinach popołudniowych w Chorzowie. Dokładne miejsce spotkania jeszcze podam. Na razie dobranoc. witaj Sheep 87 rozgość się na forum i zostań z nami
![]() |
#1699 | |
Rozeznanie
|
Oj ta osoba już chyba wie.
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się,bo każdy na początku miał swoje 5 min na zastanowienie i jeden post z naukami od NR ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Raczkowanie
|
Witojcie hej
Wrocilem wlasnie ze spaceru z psem a tam sniegu jak w Zakopanym.Stad to powitanie.A moze w Zakopanem? ![]() ![]() ![]()
#1701 |
Raczkowanie
|
Wszystkiego najlepszego dla Marlenen choć się spóźniłem 5 minut
![]() Witaj wśród nas sheep87 ![]() Kurcze tylko pozazdrościć Warszawiakom - już taką liczną ekipkę mają, a ja dalej sam ![]() No tak - zapraszamy na czat - a jak człowiek wchodzi to żywej duszy ![]() ![]() Zapomniałem dodać - ...MASAKRA ![]() ![]() ![]()
zdjęcia ze spotkania rodziców adopcyjnych Edytowane przez pita777 Czas edycji: 2007-11-15 o 23:11 Powód: masakra:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1702 |
Rozeznanie
|
Witaj wśród nas sheep87
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
Aneta_3012 poradziłaś sobie ze wszystkim?? Jakby co to pytaj, tym razem na pewno szybciej odpowiemy niż ostatnio
![]()
#1704 |
Wtajemniczenie
|
Witaj sheep87
![]() ![]() Co do opon.... MAMA ja jeżdżę od 3 dni cienkim, prawko mam od dwóch tygodni, mam takiego stressa, że zanim wsiądę do auta już się spocę. Póki co w Łodzi sucho i bez mrozu, mam nadzieję, że przeżyję ten pierwszy zimowy sezon, dygu dygu dygu Czy Wy też się tak baliście po zdaniu prawka? Ja się boję pasów zmieniać ![]() Gdybym była bardziej pewna w jeździe chętnie przyjechałabym na spotkanie a tak... raczej marne szanse na bezkolizyjne dotarcie. Nela - ja też często zastanawiam się jaka osoba kryje się pod danym nickiem. Moje zdjęcie jest w avatarku więc każdy widzi co i jak ;> Dużą pomocą są zdjęcia ze spotkań. Ja wcześniej myślałam, że Dla Ciebie J. jest na pewno dużo starsza a na zdjęciach okazało się, że to młoda dziewczyna ![]()
#1705 |
Zakorzenienie
|
shep witaj
![]() ja nie zapraszam na czat bo ci co nie chodza potem nic na forum nie wiedzą :P to nie fair ![]() ja zapraszam na aukcje - dodałam kilka karteczek i dzwoneczki ![]()
#1706 |
Rozeznanie
|
AHAMAR -Tobie to trzeba jakąś nagrodę specjalną ustanowić za licytowanie na allegro
![]() A ostatnie dzwoneczki są naprawdę ładne i na pewno nie będziesz żałował jeśli uda Ci się je kupić. |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Wtajemniczenie
|
cos nam forum umiera
![]()
#1708 |
Zakorzenienie
|
jak nie ma co czytać to wklejam e-mail od Ani - tak nazywa sie ta dziewczyna , która wczoraj wróciła z RPA
ogolnie rzecz biorac to ..to bede wdzieczna za jakakolwiek pomoc. chcialabym sie dowiedziec wiecej o waszej dzialalnosci, z czym i jak to sie je gdyz sama chcialabym sie bardziej zaangazowac w ten kulejacy poki co program adopcji szkol, a moze nawet rozpoczac wlasna dzialalnosc. w RPA mieszka moj przyjaciel z ktorym pomagamy szkolom polozonym na poludniowym wybrzezu. jest on czlonkiem jednej z partii. od dawna wspomaga szkoly. bedac w RPA spedzilam pare dni na odwiedzaniu szkol i orientowaniu sie w ich sytuacji. jezdzilam z moim znajomym- Aidanem Corriganem i jednym z radnych partii- Pietem Rademeyerem. Obecnie czekam na mejla od Pieta z jakimis konkretnymi informacjami (typu- statystyki, dotychczasowi sponsorzy itd.) Bo wszystkie informacje ktore teraz posiadam to tyle co spamietalam z wizyt. mam kilkanascie zdjec z dwoch szkol, ale niestety nie w formie elektronicznej. czekam az przesla mi na mejla zarowno te ktore juz posiadam jak i inne. problem polega na tym, ze ten kraj to jeden wielki "burdel" a ludzie sa malo ogarnieci i nie wiem kiedy takowego mejla otrzymam. kiedy tylko dostane te portfolio i szczegolowy opis calego przedsiewziecia od razu przesle ![]() w duzym skrocie- program adopcji szkol polega na tym, ze firma adoptuje szkole i sponsoruje ja. sponsoring polega glownie na utrzymywaniu szkoly (tzn. konserwacji) firma dostaje tzw. coverage w lokalnych tamtejszych gazetach i papierek, ze szkola nalezy do tejze firmy. programem kieruje Pani burmistrz. wiele tamtejszych firm juz bierze udzial w programie ale teraz kolej na pozyskiwanie firm z overseas. koszty nie sa duze tym barzdiej ze tamtejsza waluta stoi bardzo nisko i nasze zlotowki przeliczone na Randy mniej wiecej sie podwajaja. poki co z Aidanem staramy sie sami pomagac jak mozemy (oddajemy wlasne ubrania, staramy sie kupowac np. obrusy itd.) szkolom tym przyda sie wszystko (nie jedynie ubrania)- olowki, dlugopisy, zeszyty, zabawki do zerowki, jakies plakaty (typu szkolne czy jakiekolwiek inne, zeby przyjemniej sie dzieciom uczylo i spedzalo czas w szkole). jak juz wspomnialam mysle o rozpoczeciu wlasnej dzialalnosci lub rocznym wyjezdzie i nauczaniu w jednej ze szkol. mam nadzieje, ze te pobiezne informacje poki co wystarcza. poki co musza ![]() dziekuje jeszcze raz ogromnie za zainteresowanie i przepraszam za chaotycznosc w kontakcie, ale po dwoch miesiacacch nieobecnosci mam w domu i wlasnym zyciu naprawde mase zaleglosci. pozdrawiam goraco. ANNA.
#1709 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witajcie
![]() W tym tygodniu wyslalam mojej Mariannie maly prezent na swieta, a w zeszla srode paczke z dzieciecymi ubrankami do Dla ciebie J. Mam teraz chwile czasu wiec pokaze Wam zdjecia ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 |
Zakorzenienie
|
![]()
.
Edytowane przez czarownicagosia Czas edycji: 2007-11-16 o 19:05 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.