|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II
Cytat:
Jeżeli Ci chodzi o spotkanie z siostrą Franciszką, to ma to być podobnie jak w Warszawie na Choszczówce - Spotkanie rodziców, którzy zaadoptowali dzieci z szczególnie Zambii, aby sie spotkać razem i sie wzajemnie poznać i poznać bliżej siostrę, która pracowała m.inn. i w Mpanshyi razem z s. Józefą i nam kiedyś też "podsyłała" dzieciaczki do adopcji a "moją" Scholastikę trzymała własnoręcznie w swoich ramionach jak Ją Jej babcia przyniosła do szpitalika po śmierci Jej mamusi. Gdzieś to zdjęcie powinno być w fotosiku a jak nie to je wkleję (jak mój syn będzie miał czas bo teraz rozmawia ze swoją dziewczyną, a ja nie potrafie bo mam za mało bajtów w mojej biednej emeryckiej głowie) . Ma to być w Chorzowie w parafii św. Barbary na ul 3go maja 16 XII w godzinach popołudniowych. Pojutrze to potwierdzę bo siostra jeszcze nie zna grafiku na grudzień, tylko stwierdza, że powinna mieć w tym dniu wolne) Mama No tej Zambijki na zdjęciu z siostrą to chyba nie trzebaby dożywiać Mukashana ja wpłaciłem 02.Xi.- 30 zł. Gosia KK i Elinka gratuluje decyzji wyjazdu. Ja też bym chętnie poleciał bo mam nawet w Mpanshyi znajomych ale moja żonka by niestety nie była tym zachwycona, nie mówiąc juz o tym, że z uwagi na brak zdrowia potrzebuje mnie bardziej niz inni.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-18 o 20:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1772 |
Raczkowanie
|
[quote=_MAMA_;5820654]Aga zdrowia życzę,
jedno pytanko: widziałaś sie z moim mężem ? ![]() ![]() Dziękuję bardzo, nie hehe podejrzewam,że sie nie widziałam z nim ![]() ![]() ![]() Ja w tym miesiacu mogę wpłacić 20 zł na kucharkę a w następnych miesiącach myślę, że będę mogła wiecej ![]()
(...) wzniósł ręce do nieba, i zwracając się do Boga, wrzasnął: „Dlaczego właśnie ja?!” Przez chwilę przyglądał się milczącym gwiazdom, a ponieważ żadna odpowiedź nie nadchodziła, wzruszył ramionami i wymamrotał: „Jasne, że wiem! Bo niby dlaczego właśnie nie ja?!” |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no to razem z Tobą mielibyśmy 70 zł. A ile miało być? sorry, skleroza... ![]()
![]() |
#1774 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A z tego co piszesz "godzinach popołudniowych " to chyba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 |
Zakorzenienie
|
Mamo miałam Ci wysłać różne rzeczy na aukcje, ale widzę, że nie masz za wiele czasu, więc je sama powystawiałam.
A i jeszcze pytanie- czy ktoś mi może powiedzieć jak mogę w podpisie umieścić link do aukcji charytatywnych (taki skrót, żeby nie widać było tego całego długaśnego adresu)- please help ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Ja już od rana na nogach , powód - Dominik ![]() Alez mi się nie chce tego tygodnia , jak sobię pomyślę , że dopiero poniedziałek to....brrrr , ciarki przechodzą ![]() ![]() ![]() Miłego dnia życzę ![]()
" Ciało odchodzi, serce nie ma nóg... " ( Lud Tsonga ) " Jeżeli marzy tylko jeden człowiek Pozostanie to tylko marzeniem Jeżeli będziemy marzyć wszyscy razem Będzie to już początek nowej rzeczywistości... " : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich.
Będę wpłacała co miesiąc 15zł na kucharke ![]() Pierwsza wpłata poszła na początku listopada. Mogę wpłacać na początku miesiąca. ANIMATOR-czy na spotkanie mogę pojechać w twym samochodzie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1778 |
Zakorzenienie
|
Anastazja ja juz raniutko widziałam twoje aukcje
![]() kupujcie u Mpanshya ![]() no zalatana, ale brałam pod uwagę twoje fanty bo juz wczesniej mi pisałaś. Faktycznie to ostatnio przygody z samochodem i wyjady na poczteprzyprawiaja mnie o dreszcze bo w czwartek mało sama sie nie rozwaliłam a w piatek Pan do mnie wjechał :/ i krótko mówiac boję się jeździć samochodem a na pocztę mam za daleko na piechotkę o tej porze roku zwłaszcza. Ale Ty to masz jeszcze gorzej bo musisz z tymi paczkami i dzidziusiem iść :/ zaraz ci wytłumacze na pw ten podpis ![]() a na kucharke teraz jest 58 czyli jeszcze 15 brakuje ![]() tzn 100 zł / miesiac ma byc
#1779 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do MAMY to ja też zawsze się tym zachwycam i powtarzam, że to wszystko co teraz się dzieje, to dzięki NIEJ te setki dzieci, które zyskały opiekunów to dzięki MAMIE ![]() ![]()
![]() |
#1780 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Termin wpłat 5 każdego miesiąca mi pasuje. A teraz popatrzcie co dostaliśmy od dobrych ludzi. To są nowiusieńkie klocki lego, edukacyjne. Ale będą miały dzieciaki radochę!! ![]()
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
elinka powiem Ci ze klocki to jedne z najlepszych zabawek dla dzieci, a wiem co mówię bo mam ich 3-kę
![]() najlepsze pod względem edukacyjnym i pod względem wchłaniania do odkurzacza ![]() masz to jak w banku że się ucieszą ![]() wogóle to powiem Wam że wszystko co wyślecie bedzie przyjęte z entuzjazmem ![]() ciagle trudno mi uwierzyc ze są dzieci, które nie znaja zabawek ![]() tak więc pracodawcami kucharki w Zambii są : ![]() 1. Mukashana: 10 zł 2, Seona 10 zł 3, Animator - 30 - tutaj nie wiem czy wpłata jednorazowa ? czy na stałe 4, agu-siek - 20 5, BIG - 15 6, elinka 4 - 25 nie sadziłam ze nam sie to uda ![]() bardzo, bardzo Wam dziękuję jeżeli jeszcze ktoś by chciał dołączyc to na pewno nadwyżka sie nie zmarnuje, ta kucharka będzie potrzebowała produkty codziennie zeby miała z czego gotować, garnki są ale gaz tez trzeba uzupełniać .... Czyli codziennie zapraszacie 20 dzieci na obiad ![]()
#1782 |
Zakorzenienie
|
Aga- spoko- ja już rozbiłam jedno auto i od razu lepiej jeżdżę
![]() ![]() ![]() Dobra koniec tych wywodów. Chciałam Wam tylko dac znać, że te "dziwne" aukcje to moje, a nie jakiegoś oszusta. (No cóż różnie to niestety bywa). |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Raczkowanie
|
Aukcje już wystawione, więc będzie dobrze- oby się tylko chętni na zakupy znaleźli.
Jeden chetny sie juz znalazl tylko nie wiem gdzie mam szukac tych aukcji.Chociaz z drugiej strony jak mowi stare zydowskie przyslowie"jak jest towar to klient sie zawsze znajdzie".Anastazja mialas podac skrocony link do aukcji ![]()
#1784 |
Zakorzenienie
|
a no widzisz kochany, my to mamy tak skonstruowane ze jak klikniesz w moim podpisie "aukcje charytatywne" lub na stronce to tam są wszystkie i moje i Anastazji
![]() a kiedys jeszcze były mamymatiego i toski38 takze jeżeli w przyszłości znajdzie się jeszcze ktos chętny do wystawiania aukcji to wszystko będą pod 1 linkiem ![]()
#1785 |
Raczkowanie
|
No to teraz wszystko jasne
![]() ![]()
#1786 |
Raczkowanie
|
MAMA-czy jest szansa na obejrzenie zdjęć z zakupów?
Oczywiście z zakupów SIOSTRY. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1787 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkich rodziców adopcyjnych
![]() Mam na imię Ula.Mam 18 lat i mieszkam w Sosnowcu. Wczoraj po raz pierwszy zostałam adopcyjną mamą siedmioletniej Mality ![]() Na dzień dzisiejszy jeszcze mało o niej wiem, ale chętnie o Malicie napiszę jak tylko uzyskam na jej temat więcej informacji. Na forum też jestem nowa i jeszcze mało swobodnie się tutaj poruszam, więc mam nadzieje, że nic nie namieszam. Pozdrawiam wszystkich. |
![]() ![]() |
![]() |
#1788 |
Rozeznanie
|
Malincia89- witamy serdecznie. Mam nadzieje, że bedziesz stałym bywalcem na forum.
Czekamy na informacje o Twojej córeczce. Pytaj o wszystko, co tylko przyjdzie Ci do głowy-odpowiemy na każde pytanie. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Raczkowanie
|
No to Zaglebie rosnie w sile.Ztego co wiem to Norton-Czeladz, ja-Sosnowiec i teraz Ty.Witam serdecznie,ciesze sie ogromnie i zapraszam na wieczorny czat ,tam mozna mieszac do woli,oczywiscie pod czujnym okiem NR
![]()
#1790 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj widze ze mnie jeszcze nie znacie - czy ja bym wytrzymała majac takie i zdjęcia i wam nie pokazać ![]() Cytat:
![]() udało Ci sie zalogować i to juz duzy sukces, teraz tylko z górki ![]() na razie pomogę Ci i wstawie zdj twojej "córci" Wieczorem obiecała wpaść tutaj i na czat Ania, która niedawno wróciła z RPA ![]() edit: powiem Wam ze po zamieszaniu jakie w mediach narobił Norton to kupa ludzi będzie ze Ślaska ![]() tylko 2 szkoły (Rybnik i Katowice) chcą łącznie zaadoptować 20 dzieci ![]() tego to nikt nie przeskoczy ![]() chociaz ... ps. jeszcze 4 miejsca w kartotece
![]() |
#1791 |
Rozeznanie
|
Anastazja nie chce Cię martwić, ale teraz mało kto ustąpi miejsca kobiecie, która ma dziecko pod serduszkiem. Kiedyś poszłam z kolezanką do banku która miała akurat rodzic na dniach. Brzuch po kolana ale co to kogo interesuje. A w autobusie jak młodemu chłopakowi pewien pan zwrocil uwage zeby ustąpił jej miejsca, to stwierdzil ze po co ma wstawać jak ona tylko w ciąży jest. Więc zneiczulica jest - neistety. No ale na świecie pewnie są jeszcze dobre osóbki.
Malincia89 witaj na forum. Gratuluje dzieciątka ![]() ![]() Klocki super ![]() Jeśli chodzi o panią kucharkę to postaram się coś wpłacić jak tylko kaska wpłynie z jakiegoś zlecenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1792 |
Raczkowanie
|
Malincia jak znajdziesz troche czasu to napisz cos o sobie,co porabiasz,w jakiej dzielnicy mieszkasz,jak nas znalazlas.Ja tez jestem nowym Tata i mam 9 letniego syna Morgana.Mieszkam na Starym Sosnowcu.Pozdrawiam Cie serdecznie i do spotkania na forum,czacie a moze w realu?
![]()
#1793 |
Zakorzenienie
|
czy Wam działą czat? bo u mnie od wczoraj pisze " Zakładka systemowa - nie pokój"
![]()
#1794 |
Wtajemniczenie
|
działa.
#1795 |
Przyczajenie
|
Jeszcze się ucze.Jestem w 2 klasie 1 Liceum Ogólnokształcącego w Sosnowcu o profilu teatralnym.
W wolnym czasie (jeśli go mam) kibicuje ;D. Kiedyś byłam wolontariuszką w KANIe w Sosnowcu, ale musiałam zrobić przerwe z powodu braku czasu... Mieszkam na Zagórzu. O adopcji serca dowiedziałam się z TV, trafiłam na stronke i podjęłam się adopcji ![]() Dziejus, napewno nie raz spotkamy się na forum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1796 |
Raczkowanie
|
Postaraj sie Aga to moze jeszcze w tym roku zalapiesz sie na nowego kompa
![]() ![]()
#1797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra juz pisze ale na jaki adres ? ![]() dobra mi tez juz działa, ale nikogo nie ma ![]()
![]() |
#1798 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ha! A ja licytuję szalik ![]() ![]()
![]() |
#1799 | ||||
Rozeznanie
|
Big Ozywiście, umówimy się na priv jak tylko mi siostra oddzwoni czy na pewno 16.XII
Cytat:
Dzisiaj wieczorem zadzwonię jszcze raz do siostry i dowiem się szczegółów, no chyba, żebyś wyjechała w sobotę po południu (jak możesz) i wracała w niedzielę np (jak by był pociąg)np o 17,00. Na ewentualny nocleg możesz liczyć. Zgłaszać się chętni do ewentualnego przenocowania Dla Ciebie J. Cytat:
Cytat:
[QUOTE=Anastazja#;5825078] Cytat:
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2007-11-19 o 18:33 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1800 |
Przyczajenie
|
Ja wrócę do sprawy miśków.
Mógłbym wystawić na własnym koncie w Allegro te miśki, ale nie mam takiego autorytetu jak MAMA i tylu sprzedanych przedmiotów. Po prostu myślę że nie wypadnie to przekonująco, że potem przekarzę środki na cele charytatywne ![]() Mam mnóstwo czasu i mógłbym się tym zająć... A roboty jest mnóstwo: z odpowiedziami na pytania użytkowników, sprawdzaniem płatności i wysyłkami... jak to zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.