|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciążone i nie zaciążone-zapraszamy wszystkie Lejdiski
jestem psychiczna moze, że wybigam tak w przyszłosc, ale po urodzeniu chce wyglądac tak
|
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak jak zauważyłam dużo kobiet zmienia położną w okresie ciąży na te, które pracują na ginekologii lub porodówkach. Np. kobitka, która prowadzi szkołę rodzenia jest też położną środowiskową i ona odwiedza pacjentki jeszcze przed urodzeniem, bo ćwiczy im piersi, brodawki, aby dzidzia nie miała problemu z ich chwytaniem. Ja żałuję, że dopiero teraz się o tym dowiedziałam, bo na pewno bym do niej się przepisała, a teraz to już "musztarda po obiedzie" więc zostanę przy starej położnej, tym bardziej, że mieszka obok mnie. Rozglądnij się też gdzie u Ciebie w mieście są zajęcia ze szkoły rodzenia. Ja właśnie od jakiegoś czasu chodzę i stwierdzam, że to świetna sprawa. Poza uczeniem się jak się rodzi tak aby sobie pomóc i przyśpieszyć rozwiązanie, a nie przedłużać akcji porodowej uczą pielęgnacji noworodka np. tego twojego nieszczęsnego kąpania, przewijania, karmienia itd. Dużo ciekawych rzeczy w zwykłych rozmowach także można się tam dowiedzieć. |
|
|
|
|
#3573 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
jakos teraz tak wychodzi...wczoraj Radzio ze mną klikał..ale z tego co widzialam na nk to on ma dziewczynę... Boze co z tymi facetami ![]() Cytat:
musiałabym doczepić coś zamiast biustu,...dzisiaj bede miała w pracy sajgon... no ale cóż... jutro wolne muszę kupić kuwetę dla kota żeby mieć już na niedzielę naszykowaną. |
|||
|
|
|
#3574 |
|
BAN stały
|
witajcie :
![]() Ja chcialam wam zyczyc milego dnia!!! i uśmiechu na ustach..... ide do Piotrka ale pozniej zajze do was.... ![]() buziaczki |
|
|
|
#3575 |
|
Zakorzenienie
|
Cinusiowa pierwszy raz słysze...mam lekarza rodzinnego, i nie wiedziałam, że on ma coś do połoznej
szok! ja myślałam, że predzej połozna z lekarzem ginekologiem jest "związana". W ogóle myślałam, że samemu trzeba sobie poszukać położenj, prosić, żeby do domu przychodziła..kurde ja to jest do tyłu ze wszytskim i już się bałam, że zostane na lodzie. Tylko ja ogólnie panikara jestem \Ja mieszkam w takim małym miasteczku, że watpie aby były szkoły rodzenia, ale może
|
|
|
|
#3576 |
|
Raczkowanie
|
domi nic się nie bój, poradzisz sobie na pewno!!!!!!!!!!!!!!!!
u mnie dużo wsparcia wykazał tż, pierwsze trzy tygodnie siedział z nami w domku (akurat był okres okołoświąteczny, a on wybrał cały zaległy urlop), wiem, że to się sprawdza, szczególnie w moim przypadku bo miałam cc i byłam przez pierwszy okres trochę nieruchawa jeśli chodzi o babcie, to mamy pod ręką tylko moją mamę (mama tż nie zyje) i ona oczywiście latała non stop do wnusi, ale raczej żeby z nią pobyć niuż coś tam porobić, zresztą ona się wyreywała do pomocy, ale ja chciałam wszystko spokojnie i powoli robić przy Młodej sama, Mama pomogła mi raczej na zasadzie zakupów, ewntualnie prania ręcznego jak jeszcze nie byłam w stanie się schylać Generalnie jeżeli tylko ktoś będzie chętny do pomocy to KORZYSTAJ, bo masz prawo czuć się zmęczona, niewyspana i nie mieć siły na domowe obowiązki, ja długo musiałam się do tego przekonywać, nawte do dzisiaj jak Babcia zabiera Zuźkę na spacer to ja mam takie myśli, że to przeciez ja powinnam z nią iść, w końcu to moje dziecko itd. Co do położnej to do mnie przyszła w drodze wyjątku w sobotę (ze szpitala wyszłam w piątek), bo zaraz dzwoniłam do przychodni żeby jak najszybciej się pojawiła - miałam ogromne problemy z karmieniem - nie pomogła, Mała i tak na butelce, ale się starała kobiecina ![]() A na kiedy masz termin??? aha, i przestrzegam przed intensywnym czytaniem internetu, szczególnie różnego rodzaju forum (trzymaj się wizażu, to Ci wystarczy), mi tż chciał w pewnym momencie neta odłączyć bo ciągle wyszukiwałam jakieś choróbska - oszczędź sobie tego!!!
Edytowane przez szamanka82 Czas edycji: 2009-05-21 o 09:56 |
|
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
Szamanka ja mam termin na 17 grudzienm czyli podobnie do Ciebie
bo widze, ze Ty 14-ego rodziłaś. Czyli położną ma się w przychodni, tak?tam, gdzie lekarz rodzinny...tosz to teraz się zszokowałam, nie miałam nawet pojęcia, ze tak jest ale fajnie, ze mnie uswiadomilyście![]() Dziewczyny a miałyście przeczucie co do płci? Motylicaja witaj i my również miłego dnia życzymy |
|
|
|
#3578 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Witam nową Lejdiskę, mam nadzieje, że u nas będzie Ci miło i przyjemnie ![]() Ja wklejam obiecane zdjęcia zakupków, nie są one jakieś oszałamiające, proste, zwykłe, a na zdjęciach tym bardziej wyglądają na "ni jakie" . Najbardziej ciesze się ze spodni, bo już nie miałam w czym chodzić, tyłek mi urósł i zamiast rozmiaru 28, teraz noszę 29.Domi nie martw się, że teraz nic nie wiesz o pięlegnowaniu dziecka, po to właśnie się jest w ciąży przez 9 miesięcy, żeby człowiek przyzwyczaił i przygotował się do nowej roli. Na pewno dasz radę, bo mądra z Ciebie dziewczyna, inteligentna i czytająca ze zrozumieniem ![]() Jane dzięki za komplement
Aniołek -10 t.c.[*] 10.03.09r Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2009-05-21 o 11:12 |
|
|
|
#3579 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tu się mylisz kochana Tzn. nie co do małego miasteczka, a co do szkoły rodzenia w naszej kochanej "dziurze" Jak byłam kiedyś w szpitalu w poradni ginekologicznej i wisiało ogłoszenie na jednych drzwiach, że otworzono szkołę rodzenia Tak więc zadzwoń do szpitala i zapytaj. Wpisz w na googlach szpital j.... i wejdź na stronę tam są kontakty
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka super zakupy, spodnie i ostatnia bluzeczka bomba
a ja wygrałam aukcje na allegro, spodnie dresowe Adidas dla młodego za 3 zł
|
#3581 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka ja nie moge otworzyć Twoich zakupow
![]() Vcelka to fakt: inteligentna, mądra i czytjaąca ze zrozumieniem
|
|
|
|
#3582 |
|
BAN stały
|
Vecelka super zakupy, bardzo mi się podobają
spadam do roboty pa
|
|
|
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki
kochane jesteście.Domi, na tym wątku są tylko dziewczyny mądre, inteligentne i czytające ze zrozumieniem Zanka to super okazja Ci sie trafiła z tymi dresikami dla Filipka.
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Loni
no to ładnie, ja tylko narzekam na nasze miasteczko a tu wszystko jest, w sumie nie takie małe ono no ale super, ze mnie uswiadamiasz ze wszystkimnawet moj Tz dzis byl w szpitalu zrobic rentgena do pracy, jutro po nie pojdzie to powiem żeby zerknał ![]() Loni jak powiedziałam Tz, ze mi napisalas o szkole rodzenia to on powiedzial: "to ta wstydliwa kolezanka, co Ci lekarza poleciła" skad mu do głowy przyszło, że wstydliwa hihiihLoni jakbysmy sie zdecydowali na to mieszkanko to musze Ci powiedziec, ze ono jest naprzeciwko szpitala w którymś z bloków ![]() Zanka bardzo tanio-3 zł super ![]() Vcelka widze w miniaurkach 3 bluzeczki mi mamuska z ciucholandu przyniosła sukieneczke, nowisuka, rózowa (znów hihi)ale unny fason niz ta, która kupiłam i nawet spoko leży na mnie. Rozmiar L a pasuje jak ulał...ach ta ciąza hihihih Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-05-21 o 11:29 |
|
|
|
#3585 |
|
Wtajemniczenie
|
Domi ja tak od siebie, poprzedni avatarek bardziej mi się podobał
|
#3586 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka mój poprzedni avatarek, tego chłopczyka, który nei chciał tanczyć pożyczyłam od jednej z mamus listopadowych
Cinusiowa spytam Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-05-21 o 11:41 |
|
|
|
#3588 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie kojarze, że już kiedyś miałaś taki avatarek, jak dla mnie poprzedni był fajniejszy
Ale sama zdecyduj, ten taki jakiś smutny.
|
#3589 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja wstydliwa, hihi coś w tym jest ![]() A co do tych bloków, to mieszka na nich siostra mojej Mamy czyli moja Ciocia
"Nie wystarczy pokochać, Trzeba jeszcze umieć Wziąć tę miłość w ręce, I przenieść ją przez całe życie." Edytowane przez loni Czas edycji: 2009-05-21 o 11:59 |
|
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
Vcelka
zmieniłam ![]() Loni no to bedziesz musiała mnie odwiedzic
Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2009-05-21 o 12:03 |
|
|
|
#3591 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe Domi, widać że kręcą Cię teraz takie avatarki z dziećmi
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
hihi ![]() no dobra jakaś mała zmiana się przyda, ale mój avatar jest "inteligentny" :haha ha:
|
|
|
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie, najważniejsze żeby był "inteligentny"
A do tego jest różowy, więc wszystko gra![]() Kurcze czekam na @ i cisza, ja chcę @ i już. A w ogóle to chciałam sobie wczoraj kupic pasek, taki szeroki, kurcze wszystkie robią takie długie, że prawie dwa razy mogłabym się opleść, jakaś masakra. Jedyny dobry to był z pasek z gumki, ale nie podobał mi się.
Aniołek -10 t.c.[*] 10.03.09r Edytowane przez Vcelka Czas edycji: 2009-05-21 o 12:26 |
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
vcelka super zakupy
![]() szamanka witam nowa kolezanke mi chyba zaczyna czop odchodzic trzymajcie kciuki zeby to byl czop
|
|
|
|
#3595 |
|
Wtajemniczenie
|
Łaaa Blondynka
. Jakby coś, to przyjemnego i lekkiego porodu życzę.
|
#3596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro ide do gin zob co mi powie.7 czerwca ide na komunie do mojej chrzesnicy mam nadzieje ze sie wyrobie![]() U mnie w Poznaniu dzisiaj gara a w nocy byla burza.
|
|
|
|
|
#3597 |
|
Konto usunięte
|
Pieprzniecie jak to usłyszycie - ten cymbał, M. do mnie pisze dalej
![]() Koniecznie chce mi dowalić, a że mu nie wychodzi... ![]() ![]()
|
|
|
|
#3598 |
|
Raczkowanie
|
blondynka dzięki za przywitanie!!!! No i gratuluję czopa, mi zaczął odchodzić we wtorek, skończył w czwartek a w niedzielę urodziłam, także trzymam kciuki!!
domi do mnie przyszła położnaz przychodni, do której zapisałam Młodą, ja jestem zapisana w innej zanka, fajnie spodenki za 3 zł
|
|
#3599 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny
jestem w ciężkim szoku i wciąż się nie umiem wygrzebać ![]() Patrzcie co nieudany randkowicz zostawił dziś dla mnie na portierni mojego bloku
Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2009-05-21 o 16:07 |
|
|
|
#3600 |
|
BAN stały
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:02.

a już kapiel, albo jedzenie...
Wieć, mam nadzieje, że bedzie tak jak mówisz i instynkt mi dużo będzie podpowiadał. Dzis (lub wg USG wczoraj)zaczynam 11 tydz
, a co do cioci Zuzi kochliwej, to i ja się ładnie pod tym stwierdzeniem Domi i Ali podpisuję
, ale to zupełnie w symaptycznym i ciepłym znaczeniu 

musiałabym doczepić coś zamiast biustu,...
szok! ja myślałam, że predzej połozna z lekarzem ginekologiem jest "związana". W ogóle myślałam, że samemu trzeba sobie poszukać położenj, prosić, żeby do domu przychodziła..kurde ja to jest do tyłu ze wszytskim i już się bałam, że zostane na lodzie. Tylko ja ogólnie panikara jestem

pa
. Jakby coś, to przyjemnego i lekkiego porodu życzę.