Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-04-02, 15:31   #841
VeiN
Raczkowanie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach

a wiecie co z tym maybellinem? bo ktos kiedys mowil ze nietestowany
VeiN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 15:33   #842
black-bubu
Zakorzenienie

Ja też jestem wegetarianką, ale nie do końca, tzn. stosuje odmianę semiwegetarianzimu czyli ichtiwegetarianizm , a dokładnej jadam tylko ryby.
black-bubu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-02, 16:29   #843
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatamucia Pokaż wiadomość
Zostane prezydentem i wydam zakazna testy na zwierzakach!
Agatamucia możesz liczyć na mój głos

A tak na poważnie dziewczyny... szkoda że nie możemy gdzieś tu stworzyć takiej listy na którą wpisywałybyśmy te na 100% pewne firmy (np wątek redakcyjny). Gdzie nie byłoby bałaganu i w każdej chwili można byłoby sprawdzać tą listę...Ale chodziłoby o listę kosmetyków dostępnych w Polsce... i najlepiej łatwo dostępnych...
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 10:02   #844
Malla
Nie depcze krokusów

Do tego tutaj dążymy. Fakt, że większości firm z list nie znam, ale patrząc na to, ile milionów Polek jest teraz za granicą... Polskie tanie firmy są na niektórych listach, większość nie testuje
Stary 2008-04-03, 15:53   #845
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

Porazka. wielka szkoda ze tyle Prestizowych Marek testuje kosmetyki na zwierzetach. Przestrzegam Was rowniez przed jedzieniem slodyczy firmy MARS : http://www.marscandykills.com/

Smutne, ze BODY SHOP sprzedal sie L'Orealowi. Reklamuja sie jako firma przyjazna srodowisku, ludziom i zwierzetom.

Wklejam to co znalazlam w sieci... W koncu nie wiem co myslec o Estee Lauder

The ‘Bad’ List
The following companies either openly use animal-tested chemicals, or fail to demonstrate that the finished product and the ingredients they use have not been tested on animals since a fixed cut-off date.
COMPANIES TO BOYCOTTAvon CosmeticsJeyesBeiersdorfJohnson & JohnsonThe Body Shop/L’Oreal+LancomeChanelLever FabergéChristion DiorL’Oreal/NestléCliniqueMiners CosmeticsColgate PalmolivePZ CussonsCotyReckitt BenckiserEcover*RevlonEstée LauderSC JohnsonFCUKVirgin VieGarnierYardleyGivenchyYves RocherGlaxoSmithKlineYves Saint LaurentHelena RubensteinUnilever
monikatrzpil jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 16:35   #846
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Do tego tutaj dążymy. Fakt, że większości firm z list nie znam, ale patrząc na to, ile milionów Polek jest teraz za granicą... Polskie tanie firmy są na niektórych listach, większość nie testuje
Plus to,że firmy 'dostępne' to pojęcie bardzo względne,nawet dla różnych Polek,w moim rodzinnym mieście mimo,że nie jest małe kosmetyków wielu firm się nie dostanie

A listy są na pierwszej stronie,niepewne ze względu na bezpieczeństwo dodałabym na czas 'procesu' rozstrzygania o ich pewności dodałabym do czerwonej.

Cytat:
Napisane przez monikatrzpil Pokaż wiadomość
Porazka. wielka szkoda ze tyle Prestizowych Marek testuje kosmetyki na zwierzetach. Przestrzegam Was rowniez przed jedzieniem slodyczy firmy MARS : http://www.marscandykills.com/
Smutne, ze BODY SHOP sprzedal sie L'Orealowi. Reklamuja sie jako firma przyjazna srodowisku, ludziom i zwierzetom.

Wklejam to co znalazlam w sieci... W koncu nie wiem co myslec o Estee Lauder

The ‘Bad’ List
The following companies either openly use animal-tested chemicals, or fail to demonstrate that the finished product and the ingredients they use have not been tested on animals since a fixed cut-off date.
COMPANIES TO BOYCOTTAvon CosmeticsJeyesBeiersdorfJohnson & JohnsonThe Body Shop/L’Oreal+LancomeChanelLever FabergéChristion DiorL’Oreal/NestléCliniqueMiners CosmeticsColgate PalmolivePZ CussonsCotyReckitt BenckiserEcover*RevlonEstée LauderSC JohnsonFCUKVirgin VieGarnierYardleyGivenchyYves RocherGlaxoSmithKlineYves Saint LaurentHelena RubensteinUnilever
Lista taka okrótna,a mimo wszystko i tak za krótka,niż jest to w rzeczywistości.Z tego co mi wiadomo,to Esee Lauder na 100% testuje.A napewno testował,co w moim mniemaniu sprowadza się do jednego(że nie kupię nigdy ich kosmetyków).

Świetna antyreklama dla Marsamasakra.Nie pozwolę,żeby ktoś z moich znajomych zajadał się 'smakołykami' tej firmy.Już pomijam to,że faszerują słodycze różnymi świństwami i ogólnie odradzam jedzenie słodyczy.
Kurczę,czyli ok 80% sklepowych pułek powinno być obłożone niewinnymi białymi myszkami,psami,świnkami morskimi,[...],szczurkami itd.,które umierały w męczarniach żeby nam było wygodniej i przez moment lepiej.
Tak smutno mi się w pewnym momencie nasunęło,że nic,tylko się zaj***ć
Aczkolwiek nam nie wolno,ponieważ mamy misje moje drogie ;-)

A tak swoją drogą,co by nikt nie miał oczu zamydlonych - nawet jeżeli Mars rozwazy pozytywnie petycje przeciwko swoim czynom,to mam do Was takie pytanie - otrzymujecie wiadomość,że np.taki L'oreal albo Mars decyduje się nagle nie testować ani produktów,ani składników na zwierzętach,co Wy na to?Jesteście już w stanie kupywać ich produkty?
marthusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-03, 19:25   #847
amioook91
Przyczajenie

a ja mam pytanie na temat dermiki np. nie przeczytalam calego watku wiec nie wiem czy byla mowa o tej firmie. to jak, testuja czy nie?

Edytowane przez amioook91
Czas edycji: 2008-04-04 o 09:43
amioook91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-04-03, 21:15   #848
VeiN
Raczkowanie

przepraszam ostatnio chodzilo mi o manhattan a nie maybelline...cos mi sie poplatalo, wiem ze maybelline testuje...
VeiN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 09:49   #849
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez amioook91 Pokaż wiadomość
a ja mam pytanie na temat dermiki np. nie przeczytalam calego watku wiec nie wiem czy byla mowa o tej firmie. to jak, testuja czy nie?
Szczerze mówiąc,to nie wiem co z Dermiką,ale od czego jest wyszukiwarka.A co do listy,to masz na początku ułożoną przez dziewczyny listę,dopisz sobie Dermikę tam,gdzie należy i resztę sukcesywnie uzupełniaj,z tym,że AVON powinien być na czerwonej.

Cytat:
Napisane przez VeiN Pokaż wiadomość
przepraszam ostatnio chodzilo mi o manhattan a nie maybelline...cos mi sie poplatalo, wiem ze maybelline testuje...
Ostatnio była mowa o tym,że nie
Stary 2008-04-04, 10:24   #850
amioook91
Przyczajenie

napisałam do dermiki, zobaczymy co odpiszą ;] na opakowaniu pisze niby ze testowane dermatologicznie ale kto ich tam wie
a tak, nie przeczytalam dokladnie listy, teraz juz znalazlam wszystko co chcialam

edit:
zastanawia mnie jeszcze sephora i perfumy c-thru
amioook91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-04, 15:15   #851
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

Tak naprawde do konca nigdy nie bedzie widomo czy jakas firma rzeczywiscie testuje swoje produkty czy nie
Nawet jesli nagle L'Oreal oglosilby nagle ze zaprzestaje testowania to skad my szaraczki mozemy wiedziec czy w praktyce stosowalby sie do tego?

I jak wogole te ich testy sie maja do tego :http://www.wolfpunk.most.org.pl/unesco.htm

Kurde........ 'a) doświadczenia na zwierzętach, które wiążą się z cierpieniem fizycznym i psychicznym niezgodne są z literą prawa zwierząt, zarówno w wypadku doświadczeń medycznych, naukowych, handlowych, jak i wszystkich innych,
b) należy rozwijać i stosować w tym celu zastępcze metody techniczne.'

Najgorsza jest bezradnosc, bo niestety niezaleznie czy kupisz jakis produkt czy nie i tak znajdzie ktos inny zupelnie nieuswiadomiony kto go kupi.

No i nie moge przebolec tego Body Shopu Flymhhh pisza na opakowania AGAINST ANIMAL TESTING. No i wlasnie klamczuchy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-04, 15:32   #852
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

St.Ives przy okazji wydaje mi sie ze testuje (tesciowa ma balsam i patrzylam stylu) ... chyba St Ives jest czescia Johnsona i Dwighta czy czegos co bankowo testuje wiec...
Stary 2008-04-04, 15:32   #853
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

Cytat:
Napisane przez meginnia Pokaż wiadomość
Oprocz tego nie testuje M.A.C Cosmetics. Szkoda tylko, ze jest dosc trudno dostepny w Polsce, bo slyszalam ze ich kosmetyki mozna znalesc jedynie w Krakowie i Warszawie.
I na Allegro hehe
Stary 2008-04-04, 19:09   #854
Malla
Nie depcze krokusów

To Avon jednak testuje? Nie przepadam za nim, ale ostatnio trochę tam kupuję.
Stary 2008-04-05, 01:53   #855
black-bubu
Zakorzenienie

Ja też nie bardzo za Avonem przepadam ale coś tam mam z niego, nie wiem jak z nim jest, na końcu katalogu piszę, że nie testuje.
Stary 2008-04-05, 12:42   #856
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Kosmetyki AVON'u zawierają kolagen,co moim zdaniem jest bardzo istotną kwestią,bo:
"Pozyskiwanie kolagenu

W kosmetyce stosuje się kolagen pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jest on budową zbliżony do kolagenu ludzkiego. Choroba wściekłych krów (BSE) spowodowała jednak, że zaczęto wycofywać z produkcji produkty z jego zawartością. Znaleziono jednak alternatywę dla kolagenu zwierzęcego – kolagen rybi. Udowodniono, że skóra ryby tołpygi zawiera kolagen bardzo zbliżony do tego, który występuje w skórze człowieka."

Co do St.Ives to nieźle.A ja im zauwafałam a tu same niekorzystne opinie ostatnio.
Stary 2008-04-05, 13:57   #857
Malla
Nie depcze krokusów

Nie wiem jak się teraz masowo pozyskuje kolagen. Kosmetyków z jego zawartością i tak nie używam. Przecież nie przenika do skóry, jedynie z zewnątrz ją nawilża, co potrafi wiele innych, prostszych substancji.
Stary 2008-04-05, 14:46   #858
black-bubu
Zakorzenienie

St. Ives testuje? Kurcze kupiłam ostatnio maseczkę z St.Ives, ale z tyłu było napisane, że podlega pod Soraye. Musze jeszcze dokłądnie przestudiować etykietkę i wszystko wam napisze
Stary 2008-04-05, 15:22   #859
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się teraz masowo pozyskuje kolagen. Kosmetyków z jego zawartością i tak nie używam. Przecież nie przenika do skóry, jedynie z zewnątrz ją nawilża, co potrafi wiele innych, prostszych substancji.
Dlatego Ci piszę ;} nie ma innej drogi niż pozyskanie kolagenu od organizmów żywych.

Cytat:
Napisane przez black-bubu Pokaż wiadomość
St. Ives testuje? Kurcze kupiłam ostatnio maseczkę z St.Ives, ale z tyłu było napisane, że podlega pod Soraye. Musze jeszcze dokłądnie przestudiować etykietkę i wszystko wam napisze
Pod Soraye?O łał,ale jaja.Rzeczywiście,z Soray'i,nie zauważyłam nawet.'Wyprodukowane przez Cederroth',a co to znowu ten Cederroth?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-04-06, 23:37   #860
Bellatrix
gamma Orionis

Cytat:
Napisane przez marthusia Pokaż wiadomość
Nie pozwolę,żeby ktoś z moich znajomych zajadał się 'smakołykami' tej firmy.
Jak? Chyba nie będziesz im wyrywać batoników z rąk
Ja staram się nie robić niczego na siłę - uświadamiam, opowiadam przy każdej okazji każdemu kto chce posłuchać. TŻ mnie popiera, matka wzruszyła ramionami i nadal kupuje co chce, ojcu to obojętne, ale używa głównie produktów nietestowanych. Chwile zwątpienia przychodzą, ale nie rezygnuję.
Cytat:
mam do Was takie pytanie - otrzymujecie wiadomość,że np.taki L'oreal albo Mars decyduje się nagle nie testować ani produktów,ani składników na zwierzętach,co Wy na to?Jesteście już w stanie kupywać ich produkty?
Nie. Wg mnie fakt zaprzestania testowania na zwierzętach to nie jest kwestia jednego dnia czy tygodnia. Poza tym L'Oreal jest przereklamowany i kiepskiej jakości, więc w ogóle za nim nie tęsknię.
Cytat:
Cytat:
Napisane przez VeiN Pokaż wiadomość
Ostatnio była mowa o tym,że nie
Maybelline testuje (należy do L'Oreal), Manhattan ponoć nie testuje
Cytat:
Napisane przez black-bubu Pokaż wiadomość
St. Ives testuje? Kurcze kupiłam ostatnio maseczkę z St.Ives, ale z tyłu było napisane, że podlega pod Soraye.
Naprawdę podchodzi pod Sorayę? S. mam na zielonej liście.

I oczywiście macie rację, nigdy nie wiadomo czy firma rzeczywiście nie testuje. Ale rozumując w ten sposób... no nie wiem, komuś/jakiejś firmie trzeba zaufać. Słyszałam już sprzeczne opinie na temat Nivei, Avon, Oriflame, Yves Rocher, Revlonu, Oceanic... Avon unikam, co do reszty - staram się ich produktów nie kupować, ale w przypadku Nivei i Oceanic jest to dla mnie bardzo trudne.

Małymi kroczkami idę do przodu i eliminuję to, co złe. Małymi kroczkami.

Bellatrix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 06:17   #861
Jula84
Wtajemniczenie

Dziewczyny zrobiłam małe zestawienie na podstawie kilki źródeł które firmy NIE TESTUJĄ... Proszę o wskazanie ewentualnych błędów jeżeli takowe się pojawią. A więc NIE TESTUJĄ:

Firmy z certyfikatem OK! (czyli nie testujące na 1000% - to chyba najwiarygodniejsze źródło)

Freeman (są np w Galerii Centrum i na stronie http://www.telma.pl/x_C_POCZATEK.html)
L'anza
(świetne kosmetyki do włosów)
Montagne Jeunesse (cała szafa maseczek tej firmy jest w Galeriach Centrum)

Firmy nietestujące wg Uszatej Strony:

Bielenda
Farmona
Kolastyna
Miraculum
Nivea
Oriflame
Pollena Ewa
Revlon
Ziaja
Goldwell

I wiarygodne (mam nadzieje) firmy wg Was:

Dax Cosmetics
Flos Lek
dr Scheller
Manhattan
Bourjois
Chanel
Clarins

Mam nadzieje że ta lista jest dobra. Wybrałam tylko takie kosmetyki które są łatwo dostępne u nas. Wiem że są takie firmy jak Weleda itd które nie testują na pewno, ale z ich dostępnoscią jest już nie najlepiej.
Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-07, 08:53   #862
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez Bellatrix Pokaż wiadomość
Jak? Chyba nie będziesz im wyrywać batoników z rąk
Ja staram się nie robić niczego na siłę - uświadamiam, opowiadam przy każdej okazji każdemu kto chce posłuchać. TŻ mnie popiera, matka wzruszyła ramionami i nadal kupuje co chce, ojcu to obojętne, ale używa głównie produktów nietestowanych. Chwile zwątpienia przychodzą, ale nie rezygnuję.
Hm,no nie napisałam chyba nigdzie o użyciu siły.Wydaje mi się,że argumenty będą na tyle silne,że sami oni sobie nie pozwolą na kupno batoników.

Cytat:
Napisane przez Jula84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zrobiłam małe zestawienie na podstawie kilki źródeł które firmy NIE TESTUJĄ... Proszę o wskazanie ewentualnych błędów jeżeli takowe się pojawią. A więc NIE TESTUJĄ:

Firmy z certyfikatem OK! (czyli nie testujące na 1000% - to chyba najwiarygodniejsze źródło)

Freeman (są np w Galerii Centrum i na stronie http://www.telma.pl/x_C_POCZATEK.html)
L'anza
(świetne kosmetyki do włosów)
Montagne Jeunesse (cała szafa maseczek tej firmy jest w Galeriach Centrum)

Firmy nietestujące wg Uszatej Strony:

Bielenda
Farmona
Kolastyna
Miraculum
Nivea
Oriflame
Pollena Ewa
Revlon
Ziaja
Goldwell

I wiarygodne (mam nadzieje) firmy wg Was:

Dax Cosmetics
Flos Lek
dr Scheller
Manhattan
Bourjois
Chanel
Clarins

Mam nadzieje że ta lista jest dobra. Wybrałam tylko takie kosmetyki które są łatwo dostępne u nas. Wiem że są takie firmy jak Weleda itd które nie testują na pewno, ale z ich dostępnoscią jest już nie najlepiej.
NIVEA nie jest taka pewna,na forum często się powtarzało,że korzystają z testowanych składników.
Stary 2008-04-07, 09:49   #863
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

Przepraszam Was za wprowadzenie w blad... Tesciowa mialam Neutrogene a nie St Ives... Peplasiam....
Stary 2008-04-07, 10:14   #864
amber2046
Zakorzenienie

Jestem przerażona, połowa jak nie więcej moich kosmetyków wyprodukowały koncerny testujących na zwierzętach, a ja kupując ich rzeczy przykładałam do tego rękę.

Teraz będę świadomie dokonywać zakupów. Bardzo mądry wątek.

Edit:
Firma produkująca pastę Elmex testuje, w związku z tym mam pytanie czym myjecie zęby? To najlepsza pasta jaką miałam polecona przez stomatologa i o ile kosmetyki pielęgnacyjne mogę zastąpić to tu mam poważny problem co zrobić.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2008-04-07 o 10:41
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-08, 22:23   #865
lifka
Przyczajenie

GG do lifka

Temat trochę długi więc nie wiem czy się nie powtórzę Z tego co powynajdowałam na różnych stronkach nie testują jeszcze:

IsaDora
ArtDeco
Pupa
Lumene
Revlon
Smashbox

oferta kosmetyków dość spora http://www.balticcompany.pl/
Stary 2008-04-08, 23:48   #866
marthusia
Zadomowienie

GG do marthusia

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Jestem przerażona, połowa jak nie więcej moich kosmetyków wyprodukowały koncerny testujących na zwierzętach, a ja kupując ich rzeczy przykładałam do tego rękę.

Teraz będę świadomie dokonywać zakupów. Bardzo mądry wątek.

Edit:
Firma produkująca pastę Elmex testuje, w związku z tym mam pytanie czym myjecie zęby? To najlepsza pasta jaką miałam polecona przez stomatologa i o ile kosmetyki pielęgnacyjne mogę zastąpić to tu mam poważny problem co zrobić.
Świetna wiadomość,że kolejna osoba postanowiła poświęcić swoje cenne sekundy na takie zmiany!
Witamy ciepło

Co do past, to prawda jest niestety taka,że wszystkie są testowane,chyba ze względu na to,że są to po prostu farmaceutyki.
Wyjątkiem są pasty Ziaji,słabo dostępne narazie niestety,ale polecam poszukać.
Pozdrawiam
Stary 2008-04-09, 14:50   #867
black-bubu
Zakorzenienie

Dziewczynki przeczytałam dokładnie etykietkę ST.Ives i należy do Soray wiec chyba St.Ives testowany nie jest.
Stary 2008-04-09, 14:53   #868
monikatrzpil
Przyczajenie

GG do monikatrzpil

Cytat:
Napisane przez lifka Pokaż wiadomość
Temat trochę długi więc nie wiem czy się nie powtórzę Z tego co powynajdowałam na różnych stronkach nie testują jeszcze:

IsaDora
ArtDeco
Pupa
Lumene
Revlon
Smashbox

oferta kosmetyków dość spora http://www.balticcompany.pl/

Jeszcze Ivostin z tego co pamietam i Bourjois, Clarins, inglot (?)... No i St Ives ktoremu zwracam honor...

Znacie kosmetyki do makijazu BEYU?? Wiadomo cos o nich?
Stary 2008-04-10, 10:39   #869
ankaa_1
Przyczajenie

A co z Aloe Vera ??
ankaa_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-04-10, 12:45   #870
Malla
Nie depcze krokusów

Z czym?!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości