|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
a wiecie co z tym maybellinem?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem wegetarianką, ale nie do końca, tzn. stosuje odmianę semiwegetarianzimu czyli ichtiwegetarianizm , a dokładnej jadam tylko ryby.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Wtajemniczenie
|
Agatamucia możesz liczyć na mój głos
![]() A tak na poważnie dziewczyny... szkoda że nie możemy gdzieś tu stworzyć takiej listy na którą wpisywałybyśmy te na 100% pewne firmy (np wątek redakcyjny). Gdzie nie byłoby bałaganu i w każdej chwili można byłoby sprawdzać tą listę...Ale chodziłoby o listę kosmetyków dostępnych w Polsce... i najlepiej łatwo dostępnych... |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Nie depcze krokusów
|
Do tego tutaj dążymy. Fakt, że większości firm z list nie znam, ale patrząc na to, ile milionów Polek jest teraz za granicą... Polskie tanie firmy są na niektórych listach, większość nie testuje
![]()
![]() |
#845 |
Przyczajenie
|
Porazka. wielka szkoda ze tyle Prestizowych Marek testuje kosmetyki na zwierzetach. Przestrzegam Was rowniez przed jedzieniem slodyczy firmy MARS : http://www.marscandykills.com/
Smutne, ze BODY SHOP sprzedal sie L'Orealowi. Reklamuja sie jako firma przyjazna srodowisku, ludziom i zwierzetom. Wklejam to co znalazlam w sieci... W koncu nie wiem co myslec o Estee Lauder ![]() The ‘Bad’ List The following companies either openly use animal-tested chemicals, or fail to demonstrate that the finished product and the ingredients they use have not been tested on animals since a fixed cut-off date. COMPANIES TO BOYCOTTAvon CosmeticsJeyesBeiersdorfJohnson & JohnsonThe Body Shop/L’Oreal+LancomeChanelLever FabergéChristion DiorL’Oreal/NestléCliniqueMiners CosmeticsColgate PalmolivePZ CussonsCotyReckitt BenckiserEcover*RevlonEstée LauderSC JohnsonFCUKVirgin VieGarnierYardleyGivenchyYves RocherGlaxoSmithKlineYves Saint LaurentHelena RubensteinUnilever |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A listy są na pierwszej stronie,niepewne ze względu na bezpieczeństwo dodałabym na czas 'procesu' rozstrzygania o ich pewności dodałabym do czerwonej. Cytat:
Świetna antyreklama dla Marsa ![]() Kurczę,czyli ok 80% sklepowych pułek powinno być obłożone niewinnymi białymi myszkami,psami,świnkami morskimi,[...],szczurkami itd.,które umierały w męczarniach żeby nam było wygodniej i przez moment lepiej. Tak smutno mi się w pewnym momencie nasunęło,że nic,tylko się zaj***ć ![]() Aczkolwiek nam nie wolno,ponieważ mamy misje moje drogie ;-) A tak swoją drogą,co by nikt nie miał oczu zamydlonych - nawet jeżeli Mars rozwazy pozytywnie petycje przeciwko swoim czynom,to mam do Was takie pytanie - otrzymujecie wiadomość,że np.taki L'oreal albo Mars decyduje się nagle nie testować ani produktów,ani składników na zwierzętach,co Wy na to?Jesteście już w stanie kupywać ich produkty? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Przyczajenie
|
a ja mam pytanie na temat dermiki np. nie przeczytalam calego watku wiec nie wiem czy byla mowa o tej firmie. to jak, testuja czy nie?
Edytowane przez amioook91 Czas edycji: 2008-04-04 o 09:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#848 |
Raczkowanie
|
przepraszam ostatnio chodzilo mi o manhattan a nie maybelline...cos mi sie poplatalo, wiem ze maybelline testuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#850 |
Przyczajenie
|
napisałam do dermiki, zobaczymy co odpiszą ;] na opakowaniu pisze niby ze testowane dermatologicznie ale kto ich tam wie
a tak, nie przeczytalam dokladnie listy, teraz juz znalazlam wszystko co chcialam ![]() edit: zastanawia mnie jeszcze sephora i perfumy c-thru |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Przyczajenie
|
Tak naprawde do konca nigdy nie bedzie widomo czy jakas firma rzeczywiscie testuje swoje produkty czy nie
![]() Nawet jesli nagle L'Oreal oglosilby nagle ze zaprzestaje testowania to skad my szaraczki mozemy wiedziec czy w praktyce stosowalby sie do tego? I jak wogole te ich testy sie maja do tego :http://www.wolfpunk.most.org.pl/unesco.htm Kurde........ 'a) doświadczenia na zwierzętach, które wiążą się z cierpieniem fizycznym i psychicznym niezgodne są z literą prawa zwierząt, zarówno w wypadku doświadczeń medycznych, naukowych, handlowych, jak i wszystkich innych, b) należy rozwijać i stosować w tym celu zastępcze metody techniczne.' Najgorsza jest bezradnosc, bo niestety niezaleznie czy kupisz jakis produkt czy nie i tak znajdzie ktos inny zupelnie nieuswiadomiony kto go kupi. No i nie moge przebolec tego Body Shopu Flymhhh pisza na opakowania AGAINST ANIMAL TESTING. No i wlasnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#852 |
Przyczajenie
|
St.Ives przy okazji wydaje mi sie ze testuje (tesciowa ma balsam i patrzylam stylu) ... chyba St Ives jest czescia Johnsona i Dwighta czy czegos co bankowo testuje wiec...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Nie depcze krokusów
|
To Avon jednak testuje? Nie przepadam za nim, ale ostatnio trochę tam kupuję.
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie bardzo za Avonem przepadam ale coś tam mam z niego, nie wiem jak z nim jest, na końcu katalogu piszę, że nie testuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zadomowienie
|
Kosmetyki AVON'u zawierają kolagen,co moim zdaniem jest bardzo istotną kwestią,bo:
"Pozyskiwanie kolagenu W kosmetyce stosuje się kolagen pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jest on budową zbliżony do kolagenu ludzkiego. Choroba wściekłych krów (BSE) spowodowała jednak, że zaczęto wycofywać z produkcji produkty z jego zawartością. Znaleziono jednak alternatywę dla kolagenu zwierzęcego – kolagen rybi. Udowodniono, że skóra ryby tołpygi zawiera kolagen bardzo zbliżony do tego, który występuje w skórze człowieka." Co do St.Ives to nieźle.A ja im zauwafałam a tu same niekorzystne opinie ostatnio. |
![]() ![]() |
![]() |
#857 |
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem jak się teraz masowo pozyskuje kolagen. Kosmetyków z jego zawartością i tak nie używam. Przecież nie przenika do skóry, jedynie z zewnątrz ją nawilża, co potrafi wiele innych, prostszych substancji.
![]() |
#858 |
Zakorzenienie
|
St. Ives testuje? Kurcze kupiłam ostatnio maseczkę z St.Ives, ale z tyłu było napisane, że podlega pod Soraye. Musze jeszcze dokłądnie przestudiować etykietkę i wszystko wam napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
#859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod Soraye?O łał,ale jaja.Rzeczywiście,z Soray'i,nie zauważyłam nawet.'Wyprodukowane przez Cederroth',a co to znowu ten Cederroth? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#860 | ||||
gamma Orionis
|
Cytat:
![]() Ja staram się nie robić niczego na siłę - uświadamiam, opowiadam przy każdej okazji każdemu kto chce posłuchać. TŻ mnie popiera, matka wzruszyła ramionami i nadal kupuje co chce, ojcu to obojętne, ale używa głównie produktów nietestowanych. Chwile zwątpienia przychodzą, ale nie rezygnuję. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
I oczywiście macie rację, nigdy nie wiadomo czy firma rzeczywiście nie testuje. Ale rozumując w ten sposób... no nie wiem, komuś/jakiejś firmie trzeba zaufać. Słyszałam już sprzeczne opinie na temat Nivei, Avon, Oriflame, Yves Rocher, Revlonu, Oceanic... Avon unikam, co do reszty - staram się ich produktów nie kupować, ale w przypadku Nivei i Oceanic jest to dla mnie bardzo trudne. Małymi kroczkami idę do przodu i eliminuję to, co złe. Małymi kroczkami.
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam małe zestawienie na podstawie kilki źródeł które firmy NIE TESTUJĄ... Proszę o wskazanie ewentualnych błędów jeżeli takowe się pojawią. A więc NIE TESTUJĄ:
Firmy z certyfikatem OK! (czyli nie testujące na 1000% - to chyba najwiarygodniejsze źródło) Freeman (są np w Galerii Centrum i na stronie http://www.telma.pl/x_C_POCZATEK.html) L'anza (świetne kosmetyki do włosów) Montagne Jeunesse (cała szafa maseczek tej firmy jest w Galeriach Centrum) Firmy nietestujące wg Uszatej Strony: Bielenda Farmona Kolastyna Miraculum Nivea Oriflame Pollena Ewa Revlon Ziaja Goldwell I wiarygodne (mam nadzieje) firmy wg Was: Dax Cosmetics Flos Lek dr Scheller Manhattan Bourjois Chanel Clarins Mam nadzieje że ta lista jest dobra. Wybrałam tylko takie kosmetyki które są łatwo dostępne u nas. Wiem że są takie firmy jak Weleda itd które nie testują na pewno, ale z ich dostępnoscią jest już nie najlepiej. |
![]() ![]() |
![]() |
#862 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Przyczajenie
|
Przepraszam Was za wprowadzenie w blad... Tesciowa mialam Neutrogene a nie St Ives... Peplasiam....
|
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Jestem przerażona, połowa jak nie więcej moich kosmetyków wyprodukowały koncerny testujących na zwierzętach, a ja kupując ich rzeczy przykładałam do tego rękę.
![]() Teraz będę świadomie dokonywać zakupów. Bardzo mądry wątek. ![]() Edit: Firma produkująca pastę Elmex testuje, w związku z tym mam pytanie czym myjecie zęby? To najlepsza pasta jaką miałam polecona przez stomatologa i o ile kosmetyki pielęgnacyjne mogę zastąpić to tu mam poważny problem co zrobić. ![]()
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-04-07 o 10:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Przyczajenie
|
Temat trochę długi więc nie wiem czy się nie powtórzę
![]() IsaDora ArtDeco Pupa Lumene Revlon Smashbox oferta kosmetyków dość spora ![]()
#866 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witamy ciepło ![]() Co do past, to prawda jest niestety taka,że wszystkie są testowane,chyba ze względu na to,że są to po prostu farmaceutyki. Wyjątkiem są pasty Ziaji,słabo dostępne narazie niestety,ale polecam poszukać. Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przeczytałam dokładnie etykietkę ST.Ives i należy do Soray wiec chyba St.Ives testowany nie jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze Ivostin z tego co pamietam i Bourjois, Clarins, inglot (?)... No i St Ives ktoremu zwracam honor... Znacie kosmetyki do makijazu BEYU?? Wiadomo cos o nich? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 |
Przyczajenie
|
A co z Aloe Vera ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Nie depcze krokusów
|
Z czym?!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.