|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#841 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
a wiecie co z tym maybellinem?
bo ktos kiedys mowil ze nietestowany
|
|
|
|
#842 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też jestem wegetarianką, ale nie do końca, tzn. stosuje odmianę semiwegetarianzimu czyli ichtiwegetarianizm , a dokładnej jadam tylko ryby.
|
|
|
|
#843 |
|
Wtajemniczenie
|
Agatamucia możesz liczyć na mój głos
![]() A tak na poważnie dziewczyny... szkoda że nie możemy gdzieś tu stworzyć takiej listy na którą wpisywałybyśmy te na 100% pewne firmy (np wątek redakcyjny). Gdzie nie byłoby bałaganu i w każdej chwili można byłoby sprawdzać tą listę...Ale chodziłoby o listę kosmetyków dostępnych w Polsce... i najlepiej łatwo dostępnych... |
|
|
|
#844 |
|
Nie depcze krokusów
|
Do tego tutaj dążymy. Fakt, że większości firm z list nie znam, ale patrząc na to, ile milionów Polek jest teraz za granicą... Polskie tanie firmy są na niektórych listach, większość nie testuje
|
|
#845 |
|
Przyczajenie
|
Porazka. wielka szkoda ze tyle Prestizowych Marek testuje kosmetyki na zwierzetach. Przestrzegam Was rowniez przed jedzieniem slodyczy firmy MARS : http://www.marscandykills.com/
Smutne, ze BODY SHOP sprzedal sie L'Orealowi. Reklamuja sie jako firma przyjazna srodowisku, ludziom i zwierzetom. Wklejam to co znalazlam w sieci... W koncu nie wiem co myslec o Estee Lauder ![]() The ‘Bad’ List The following companies either openly use animal-tested chemicals, or fail to demonstrate that the finished product and the ingredients they use have not been tested on animals since a fixed cut-off date. COMPANIES TO BOYCOTTAvon CosmeticsJeyesBeiersdorfJohnson & JohnsonThe Body Shop/L’Oreal+LancomeChanelLever FabergéChristion DiorL’Oreal/NestléCliniqueMiners CosmeticsColgate PalmolivePZ CussonsCotyReckitt BenckiserEcover*RevlonEstée LauderSC JohnsonFCUKVirgin VieGarnierYardleyGivenchyYves RocherGlaxoSmithKlineYves Saint LaurentHelena RubensteinUnilever |
|
|
|
#846 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A listy są na pierwszej stronie,niepewne ze względu na bezpieczeństwo dodałabym na czas 'procesu' rozstrzygania o ich pewności dodałabym do czerwonej. Cytat:
Świetna antyreklama dla Marsa masakra.Nie pozwolę,żeby ktoś z moich znajomych zajadał się 'smakołykami' tej firmy.Już pomijam to,że faszerują słodycze różnymi świństwami i ogólnie odradzam jedzenie słodyczy.Kurczę,czyli ok 80% sklepowych pułek powinno być obłożone niewinnymi białymi myszkami,psami,świnkami morskimi,[...],szczurkami itd.,które umierały w męczarniach żeby nam było wygodniej i przez moment lepiej. Tak smutno mi się w pewnym momencie nasunęło,że nic,tylko się zaj***ć ![]() Aczkolwiek nam nie wolno,ponieważ mamy misje moje drogie ;-) A tak swoją drogą,co by nikt nie miał oczu zamydlonych - nawet jeżeli Mars rozwazy pozytywnie petycje przeciwko swoim czynom,to mam do Was takie pytanie - otrzymujecie wiadomość,że np.taki L'oreal albo Mars decyduje się nagle nie testować ani produktów,ani składników na zwierzętach,co Wy na to?Jesteście już w stanie kupywać ich produkty? |
||
|
|
|
#847 |
|
Przyczajenie
|
a ja mam pytanie na temat dermiki np. nie przeczytalam calego watku wiec nie wiem czy byla mowa o tej firmie. to jak, testuja czy nie?
Edytowane przez amioook91 Czas edycji: 2008-04-04 o 10:43 |
|
|
|
#848 |
|
Raczkowanie
|
przepraszam ostatnio chodzilo mi o manhattan a nie maybelline...cos mi sie poplatalo, wiem ze maybelline testuje...
|
|
|
|
#849 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#850 |
|
Przyczajenie
|
napisałam do dermiki, zobaczymy co odpiszą ;] na opakowaniu pisze niby ze testowane dermatologicznie ale kto ich tam wie
a tak, nie przeczytalam dokladnie listy, teraz juz znalazlam wszystko co chcialam ![]() edit: zastanawia mnie jeszcze sephora i perfumy c-thru |
|
|
|
#851 |
|
Przyczajenie
|
Tak naprawde do konca nigdy nie bedzie widomo czy jakas firma rzeczywiscie testuje swoje produkty czy nie
Nawet jesli nagle L'Oreal oglosilby nagle ze zaprzestaje testowania to skad my szaraczki mozemy wiedziec czy w praktyce stosowalby sie do tego? I jak wogole te ich testy sie maja do tego :http://www.wolfpunk.most.org.pl/unesco.htm Kurde........ 'a) doświadczenia na zwierzętach, które wiążą się z cierpieniem fizycznym i psychicznym niezgodne są z literą prawa zwierząt, zarówno w wypadku doświadczeń medycznych, naukowych, handlowych, jak i wszystkich innych, b) należy rozwijać i stosować w tym celu zastępcze metody techniczne.' Najgorsza jest bezradnosc, bo niestety niezaleznie czy kupisz jakis produkt czy nie i tak znajdzie ktos inny zupelnie nieuswiadomiony kto go kupi. No i nie moge przebolec tego Body Shopu Flymhhh pisza na opakowania AGAINST ANIMAL TESTING. No i wlasnie klamczuchy
|
|
|
|
#852 |
|
Przyczajenie
|
St.Ives przy okazji wydaje mi sie ze testuje (tesciowa ma balsam i patrzylam stylu) ... chyba St Ives jest czescia Johnsona i Dwighta czy czegos co bankowo testuje wiec...
|
|
|
|
#853 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#854 |
|
Nie depcze krokusów
|
To Avon jednak testuje? Nie przepadam za nim, ale ostatnio trochę tam kupuję.
|
|
#855 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie bardzo za Avonem przepadam ale coś tam mam z niego, nie wiem jak z nim jest, na końcu katalogu piszę, że nie testuje.
|
|
|
|
#856 |
|
Zadomowienie
|
Kosmetyki AVON'u zawierają kolagen,co moim zdaniem jest bardzo istotną kwestią,bo:
"Pozyskiwanie kolagenu W kosmetyce stosuje się kolagen pochodzenia zwierzęcego, ponieważ jest on budową zbliżony do kolagenu ludzkiego. Choroba wściekłych krów (BSE) spowodowała jednak, że zaczęto wycofywać z produkcji produkty z jego zawartością. Znaleziono jednak alternatywę dla kolagenu zwierzęcego – kolagen rybi. Udowodniono, że skóra ryby tołpygi zawiera kolagen bardzo zbliżony do tego, który występuje w skórze człowieka." Co do St.Ives to nieźle.A ja im zauwafałam a tu same niekorzystne opinie ostatnio. |
|
|
|
#857 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie wiem jak się teraz masowo pozyskuje kolagen. Kosmetyków z jego zawartością i tak nie używam. Przecież nie przenika do skóry, jedynie z zewnątrz ją nawilża, co potrafi wiele innych, prostszych substancji.
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
St. Ives testuje? Kurcze kupiłam ostatnio maseczkę z St.Ives, ale z tyłu było napisane, że podlega pod Soraye. Musze jeszcze dokłądnie przestudiować etykietkę i wszystko wam napisze
|
|
|
|
#859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pod Soraye?O łał,ale jaja.Rzeczywiście,z Soray'i,nie zauważyłam nawet.'Wyprodukowane przez Cederroth',a co to znowu ten Cederroth? |
|
|
|
|
#860 | ||||
|
gamma Orionis
|
Cytat:
![]() Ja staram się nie robić niczego na siłę - uświadamiam, opowiadam przy każdej okazji każdemu kto chce posłuchać. TŻ mnie popiera, matka wzruszyła ramionami i nadal kupuje co chce, ojcu to obojętne, ale używa głównie produktów nietestowanych. Chwile zwątpienia przychodzą, ale nie rezygnuję. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I oczywiście macie rację, nigdy nie wiadomo czy firma rzeczywiście nie testuje. Ale rozumując w ten sposób... no nie wiem, komuś/jakiejś firmie trzeba zaufać. Słyszałam już sprzeczne opinie na temat Nivei, Avon, Oriflame, Yves Rocher, Revlonu, Oceanic... Avon unikam, co do reszty - staram się ich produktów nie kupować, ale w przypadku Nivei i Oceanic jest to dla mnie bardzo trudne. Małymi kroczkami idę do przodu i eliminuję to, co złe. Małymi kroczkami.
|
|
|
#861 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zrobiłam małe zestawienie na podstawie kilki źródeł które firmy NIE TESTUJĄ... Proszę o wskazanie ewentualnych błędów jeżeli takowe się pojawią. A więc NIE TESTUJĄ:
Firmy z certyfikatem OK! (czyli nie testujące na 1000% - to chyba najwiarygodniejsze źródło) Freeman (są np w Galerii Centrum i na stronie http://www.telma.pl/x_C_POCZATEK.html) L'anza (świetne kosmetyki do włosów) Montagne Jeunesse (cała szafa maseczek tej firmy jest w Galeriach Centrum) Firmy nietestujące wg Uszatej Strony: Bielenda Farmona Kolastyna Miraculum Nivea Oriflame Pollena Ewa Revlon Ziaja Goldwell I wiarygodne (mam nadzieje) firmy wg Was: Dax Cosmetics Flos Lek dr Scheller Manhattan Bourjois Chanel Clarins Mam nadzieje że ta lista jest dobra. Wybrałam tylko takie kosmetyki które są łatwo dostępne u nas. Wiem że są takie firmy jak Weleda itd które nie testują na pewno, ale z ich dostępnoscią jest już nie najlepiej. |
|
|
|
#862 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#863 |
|
Przyczajenie
|
Przepraszam Was za wprowadzenie w blad... Tesciowa mialam Neutrogene a nie St Ives... Peplasiam....
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem przerażona, połowa jak nie więcej moich kosmetyków wyprodukowały koncerny testujących na zwierzętach, a ja kupując ich rzeczy przykładałam do tego rękę.
Teraz będę świadomie dokonywać zakupów. Bardzo mądry wątek. ![]() Edit: Firma produkująca pastę Elmex testuje, w związku z tym mam pytanie czym myjecie zęby? To najlepsza pasta jaką miałam polecona przez stomatologa i o ile kosmetyki pielęgnacyjne mogę zastąpić to tu mam poważny problem co zrobić.
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-04-07 o 11:41 |
|
|
|
#865 |
|
Przyczajenie
|
Temat trochę długi więc nie wiem czy się nie powtórzę
Z tego co powynajdowałam na różnych stronkach nie testują jeszcze:IsaDora ArtDeco Pupa Lumene Revlon Smashbox oferta kosmetyków dość spora http://www.balticcompany.pl/
|
#866 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy ciepło ![]() Co do past, to prawda jest niestety taka,że wszystkie są testowane,chyba ze względu na to,że są to po prostu farmaceutyki. Wyjątkiem są pasty Ziaji,słabo dostępne narazie niestety,ale polecam poszukać. Pozdrawiam |
|
|
|
|
#867 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki przeczytałam dokładnie etykietkę ST.Ives i należy do Soray wiec chyba St.Ives testowany nie jest.
|
|
|
|
#868 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeszcze Ivostin z tego co pamietam i Bourjois, Clarins, inglot (?)... No i St Ives ktoremu zwracam honor... Znacie kosmetyki do makijazu BEYU?? Wiadomo cos o nich? |
|
|
|
|
#869 |
|
Przyczajenie
|
A co z Aloe Vera ??
|
|
|
|
#870 |
|
Nie depcze krokusów
|
Z czym?!
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:08.

bo ktos kiedys mowil ze nietestowany

masakra.Nie pozwolę,żeby ktoś z moich znajomych zajadał się 'smakołykami' tej firmy.Już pomijam to,że faszerują słodycze różnymi świństwami i ogólnie odradzam jedzenie słodyczy.