|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() I jak można wyrzucać miesozerne zwierzaki z domu? ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez lisa009 Czas edycji: 2008-12-16 o 21:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Rozeznanie
|
wiesz, mięso jem i też mi smakuje. też wiem, że żyje ale nie brakuje głosów, że zwierzęta nie rozumieją tego co się z nimi dzieje bo nie mają rozumu.
a roślinki? i tutaj jest ten dualizm! ja najlepiej w ogóle bym nic nie jadła, ani nic. wtedy byłoby najlepiej.
![]() |
#1803 |
Nie depcze krokusów
|
Również nie zgodzę się z tym, że firmy nietestujące robią gorsze produkty od testujących. Dawno nie umyłam włosów czymś w stylu Elseve i dzięki temu dawno nie miałam łupieżu. Z niepewnych mam np. pomadki i balsamy Nivea.
![]() |
#1804 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To okropne, jak niektórzy ludzie są zadufani w sobie i mysla, że tylko oni potrafia myśleć [z czego wynika, że nie potrafią ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | |||
Raczkowanie
|
Janinko, czasami też mam taki moment, taką pojedyńczą chwilkę, że rzuciłabym to wszystko i - jak pisze Chatul - płynęła z prądem. Wiem dobrze, jak czasami jest ciężko i beznadziejnie
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Nie depcze krokusów
|
"Ziai" pisze się tak i tylko tak, nie rozumiem sporu. Odmiana to odmiana, a nazwiska w naszym języku się odmienia, nieważne czy Zenkowi się to podoba.
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
dokładnie, ach pamiętam te jedynkę z podstawówki gdy nazwisko Linde (z Ani z zielonego wzgórza) odmieniłam konsekwentnie po angielsku Linde Linde Linde .... :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
kurcze, musialam dziś się umyć Fa, bo moj avon sie skonczyl
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
...a ja kiedyś słyszałam, że nie brakuje głosów, że powinniśmy zacząć jeść ludzi. Kto podejmie dyskusję? Przepraszam za ironię, ale czasem naprawdę trudno jest mi się powstrzymać. A, tak mi się przypomniało - a propos zwierząt, które jednak rozumieją: http://wyborcza.pl/1,75478,5496273,J...m_uciekla.html http://wyborcza.pl/1,75478,5500010,K...a_ocalala.html
![]() |
#1811 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hoduję za to gryzonia - też jest wege, żywi się tylko ziarenkami i owocami, więc nie ma z tym problemu. innych zwierząt nie próbowałabym nawet przestawiać na wege. Cytat:
a sprawy traktowania zwierząt głębiej zainteresowały mnie jak uświadomiłam sobie, że ze zwierzaków, które hoduje, karmię, głaszczę i mówię do nich robi się futerka dla modnych pań. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Rozeznanie
|
no właśnie problem w tym, że ja naprawdę wierzę w to, że wszystko co żyje - w tym i rośliny - czuje i ma emocje. na swoją niewielką skalę lub większą, ale ma
![]() mam w domu sierściucha kota i świnkę morską. śmieję się, że jedyną weganką u nas jest świnka właśnie - jej ta dieta bardzo służy. ale z kolei kot nigdy nie chciał jeść siana ani warzyw... świnkę chciał zjeść tylko na początku, teraz się jej trochę boi i nic jej nie robi ![]() a obecnie poszukuję dobrego kremu nietestowanego na zwierzętach, który wygładziłby moje zmarszczki mimiczne - mam 24 lata i już mam zmarszczki. pomożecie mi cos znaleźć?
![]() |
#1814 |
ma zielone pojęcie
|
Shaero, dorzucę tylko jedno zdanie w kwestii osmiany- Czy uważasz też, że osoba mająca na imię Maciek ma prawo stwierdzić, że w dopełniaczu jej imię ma brzmieć "Macieka" a nie "Maćka"? ;] Analogiczna sytuacja do tej z Ziają (;
A Słownikowi Poprawnej Polszczyzny to ja ufam jak chrześcijanin Biblii. Kobietki, a znacie jakieś organizacje walczące o prawa zwierząt, do których może się zapisać osoba, która nie skończyła 18 lat, ale ma powyżej 16?
#1815 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() LINK do kremów ![]() TEN albo TEN ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Rozeznanie
|
myślę, że zdecyduję się na krem aretina i dam znać, czy coś pomógł.
![]() |
#1818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"... § 17. Młodzież w wieku 16 -18 lat ma pełne prawa członkowskie w Stowarzyszeniu pod warunkiem przedstawienia pisemnej zgody rodziców lub prawnych opiekunów, jednakże we władzach większość muszą stanowić osoby o pełnej zdolności do czynności prawnych. ..." "... Jeśli zgadzasz się z naszymi celami i sposobami działania opisanymi w statucie, spełniasz warunki w nim zawarte (w tym masz ukończone 16 lat) i chcesz działać w ramach Empatii, możesz wybrać pomiędzy dwoma rodzajami członkostwa - zwykłym oraz wspierającym. Jeśli z jakichś powodów nie chcesz lub nie możesz zostać członkiem stowarzyszenia, możesz z nami współpracować w inny sposób. Na przykład pomagając przy organizowaniu w Twoim mieście naszych akcji, dystrybucji materiałów itp. Nie masz wtedy jednak prawa występować w naszym imieniu i masz niewielki wpływ na program naszych działań. ..." Natomiast na stronie Viva Akcja dla Zwierząt (www.viva.org.pl) "... Wesprzyj nasze kampanie! Podpisz petycję! i namów do tego swoich znajomych, a następnie odeślij ją do Vivy! Petycję mogą podpisywać osoby, które ukończyły 13 lat. ..." Dodatkowo: w każdym większym mieście są schroniska dla zwierząt - zostań wolontariuszem, działaj na swoim podwórku ![]() Powodzenia ![]() Veris
![]() |
#1819 |
Przyczajenie
|
jeśli szukacie tuszu do rzęs nie testowanego oczywiście, to w smyku są takie, w roznych kolorach. poznacie je po trójwymiarowym wieczku z okiem. z tylu jest znaczek nie testowania, stad moja pewnosc
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Zakorzenienie
|
do Hatsumomo5: tylko, ze wlasnie czasem ten znaczek jest falszywy... w tym sensie ze caly produkt moze byc nietestowany a skladniki tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
a KENZO? np perfumy? testuja?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Rozeznanie
|
na stówę jest, a koncerny mają to do siebie, że często testują.
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
znalazłam stronę, na której - podczas wyszukiwania kosmetyków - można skorzystać z opcji wyszukiwania tych, które nie były testowane -
w okienku SKŁAD - zaznaczamy nie testowane http://www.twenga.pl/search.php?c=74...&a1=3&av1=4543 |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
fajne dzieki
![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
Bardzo przydatna strona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy już było ?
Modlitwa konia z transportu... "Mój wiatronogi Boże koni Czy ty naprawdę widzisz wszystko? Strach, ból i głód, i krew, i śmierć? Nie ma nikogo z mojej stajni i nie znam drogi na pastwisko Bardzo się boję, Panie mój Tutaj tak ciasno jest i ciemno I taki bardzo jestem sam, Choć tyle koni jedzie ze mną Boże, z ogonem bujnym i grzywą gęstą Ja przecież jestem Przecież byłem Na Twoje podobieństwo Nikt by w to teraz nie uwierzył Nic z tego nie zostało Czterokopytny Boże, spraw By umieranie nie bolało Jeszcze o jedno Cię poproszę Nim wszystko będzie końcem Niechaj na przekór wyśnię sen Że galopuję w słońce I pędzę wprost w promieni blask Pękają chmury w niebie A ja nie czuję więcej nic I mknę i gnam do Ciebie..."
![]() |
#1830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już to gdzie kiedyś czytałam, ale..wciąż mnie wzrusza. Popłakałam się czytając to.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.