|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach
Cytat:
![]() Cytat:
ale może jednak warto się poswiecic dla dobra zwierzakow? tylko kurcze, gdzie ta paste zdobyc? Cytat:
koty musza jesc mieso. Tez mi tak troche glupio bedzie w przyszlosci isc do sklepu po mieso po 1. mnie obrzydza po 2. jestem "dumna" z wegetarianizmu i nie chce byc uwazana za miesozerna, skoro nią nie jestem.I jak można wyrzucać miesozerne zwierzaki z domu? No sorry, ale czy to wina kotka czy pieska, że taki jest? ![]() Cytat:
zależy to jeszcze od firmy ; )Cytat:
czy coś w tym stylu Niestety, jesc cos musze, a chyba nie mam wyboru: Same roslinki jem i powiem, ze bardzo smaczne Nie popadajmy w paranoje, przeciez nie bede jadla powietrza Edytowane przez lisa009 Czas edycji: 2008-12-16 o 22:09 |
|||||
|
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
wiesz, mięso jem i też mi smakuje. też wiem, że żyje ale nie brakuje głosów, że zwierzęta nie rozumieją tego co się z nimi dzieje bo nie mają rozumu.
a roślinki? i tutaj jest ten dualizm! ja najlepiej w ogóle bym nic nie jadła, ani nic. wtedy byłoby najlepiej.
|
|
#1803 |
|
Nie depcze krokusów
|
Również nie zgodzę się z tym, że firmy nietestujące robią gorsze produkty od testujących. Dawno nie umyłam włosów czymś w stylu Elseve i dzięki temu dawno nie miałam łupieżu. Z niepewnych mam np. pomadki i balsamy Nivea.
|
|
#1804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To okropne, jak niektórzy ludzie są zadufani w sobie i mysla, że tylko oni potrafia myśleć [z czego wynika, że nie potrafią ]
|
|
|
|
|
#1805 | |||
|
Raczkowanie
|
Janinko, czasami też mam taki moment, taką pojedyńczą chwilkę, że rzuciłabym to wszystko i - jak pisze Chatul - płynęła z prądem. Wiem dobrze, jak czasami jest ciężko i beznadziejnie
Moje otoczenie to osoby beznamiętne i obojętne im, co dzieje się w tych wszystkich laboratoriach i rzeźniach Chodząc po sklepach widzę kątem oka, jak ludzie kupują produkty/kosmetyki wielkich molochów. Nic na to nie poradzę, nie wejdę do ich życia, mogę tylko popatrzeć. Ale nigdy się nie załamuję, po prostu nie mogę zniszczyć tego wszystkiego, na co pracowałam od tylu lat ![]() Cytat:
W każdym razie, ja bym to porównała do alarmu w samochodzie ![]() Cytat:
) Kiedyś podobny temat przewinął się u nas na polskim Czasami książki nie są dość sprecyzowane, nawet leksykony, czy inne słowniki Więc raczej nie przekona mnie to słownikowe hasełko Zauważyłam, że jesteś uparta, ja Cię nie przekonam Ale ja też jestem uparta i nie ustąpię, dopóki nie wypowie się właściciel Cytat:
)
|
|||
|
|
|
#1806 |
|
Nie depcze krokusów
|
"Ziai" pisze się tak i tylko tak, nie rozumiem sporu. Odmiana to odmiana, a nazwiska w naszym języku się odmienia, nieważne czy Zenkowi się to podoba.
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, ach pamiętam te jedynkę z podstawówki gdy nazwisko Linde (z Ani z zielonego wzgórza) odmieniłam konsekwentnie po angielsku Linde Linde Linde .... :P
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, musialam dziś się umyć Fa, bo moj avon sie skonczyl
ten zapach mi przypomina wakacje i poniekąd smierdzi
|
|
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
...a ja kiedyś słyszałam, że nie brakuje głosów, że powinniśmy zacząć jeść ludzi. Kto podejmie dyskusję? Przepraszam za ironię, ale czasem naprawdę trudno jest mi się powstrzymać. A, tak mi się przypomniało - a propos zwierząt, które jednak rozumieją: http://wyborcza.pl/1,75478,5496273,J...m_uciekla.html http://wyborcza.pl/1,75478,5500010,K...a_ocalala.html
|
|
#1811 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale na przyszłość, sarkazm zachowaj dla siebie - z doświadczenia wiem, że można być przez to zjechanym |
|
|
|
|
#1812 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
hoduję za to gryzonia - też jest wege, żywi się tylko ziarenkami i owocami, więc nie ma z tym problemu. innych zwierząt nie próbowałabym nawet przestawiać na wege. Cytat:
a sprawy traktowania zwierząt głębiej zainteresowały mnie jak uświadomiłam sobie, że ze zwierzaków, które hoduje, karmię, głaszczę i mówię do nich robi się futerka dla modnych pań. |
|||
|
|
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
no właśnie problem w tym, że ja naprawdę wierzę w to, że wszystko co żyje - w tym i rośliny - czuje i ma emocje. na swoją niewielką skalę lub większą, ale ma
![]() mam w domu sierściucha kota i świnkę morską. śmieję się, że jedyną weganką u nas jest świnka właśnie - jej ta dieta bardzo służy. ale z kolei kot nigdy nie chciał jeść siana ani warzyw... świnkę chciał zjeść tylko na początku, teraz się jej trochę boi i nic jej nie robi ![]() a obecnie poszukuję dobrego kremu nietestowanego na zwierzętach, który wygładziłby moje zmarszczki mimiczne - mam 24 lata i już mam zmarszczki. pomożecie mi cos znaleźć?
|
|
#1814 |
|
ma zielone pojęcie
|
Shaero, dorzucę tylko jedno zdanie w kwestii osmiany- Czy uważasz też, że osoba mająca na imię Maciek ma prawo stwierdzić, że w dopełniaczu jej imię ma brzmieć "Macieka" a nie "Maćka"? ;] Analogiczna sytuacja do tej z Ziają (;
A Słownikowi Poprawnej Polszczyzny to ja ufam jak chrześcijanin Biblii. Kobietki, a znacie jakieś organizacje walczące o prawa zwierząt, do których może się zapisać osoba, która nie skończyła 18 lat, ale ma powyżej 16?
|
#1815 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
LINK do kremów Może wybierzesz któryś. Zdiagnozowałam powierzchownie (mniej-więcej) Twoją cerę przy pomocy testu na stronie i 'Ziaja' poleca...TEN albo TEN
|
||
|
|
|
#1816 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1817 |
|
Rozeznanie
|
myślę, że zdecyduję się na krem aretina i dam znać, czy coś pomógł.
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"... § 17. Młodzież w wieku 16 -18 lat ma pełne prawa członkowskie w Stowarzyszeniu pod warunkiem przedstawienia pisemnej zgody rodziców lub prawnych opiekunów, jednakże we władzach większość muszą stanowić osoby o pełnej zdolności do czynności prawnych. ..." "... Jeśli zgadzasz się z naszymi celami i sposobami działania opisanymi w statucie, spełniasz warunki w nim zawarte (w tym masz ukończone 16 lat) i chcesz działać w ramach Empatii, możesz wybrać pomiędzy dwoma rodzajami członkostwa - zwykłym oraz wspierającym. Jeśli z jakichś powodów nie chcesz lub nie możesz zostać członkiem stowarzyszenia, możesz z nami współpracować w inny sposób. Na przykład pomagając przy organizowaniu w Twoim mieście naszych akcji, dystrybucji materiałów itp. Nie masz wtedy jednak prawa występować w naszym imieniu i masz niewielki wpływ na program naszych działań. ..." Natomiast na stronie Viva Akcja dla Zwierząt (www.viva.org.pl) "... Wesprzyj nasze kampanie! Podpisz petycję! i namów do tego swoich znajomych, a następnie odeślij ją do Vivy! Petycję mogą podpisywać osoby, które ukończyły 13 lat. ..." Dodatkowo: w każdym większym mieście są schroniska dla zwierząt - zostań wolontariuszem, działaj na swoim podwórku ![]() Powodzenia Veris
|
|
#1819 |
|
Przyczajenie
|
jeśli szukacie tuszu do rzęs nie testowanego oczywiście, to w smyku są takie, w roznych kolorach. poznacie je po trójwymiarowym wieczku z okiem. z tylu jest znaczek nie testowania, stad moja pewnosc
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1820 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
do Hatsumomo5: tylko, ze wlasnie czasem ten znaczek jest falszywy... w tym sensie ze caly produkt moze byc nietestowany a skladniki tak
|
|
|
|
#1822 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
a KENZO? np perfumy? testuja?
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#1824 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
na stówę jest, a koncerny mają to do siebie, że często testują.
|
|
#1826 |
|
Zakorzenienie
|
znalazłam stronę, na której - podczas wyszukiwania kosmetyków - można skorzystać z opcji wyszukiwania tych, które nie były testowane -
w okienku SKŁAD - zaznaczamy nie testowane http://www.twenga.pl/search.php?c=74...&a1=3&av1=4543 |
|
|
|
#1827 |
|
Zakorzenienie
|
fajne dzieki
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1828 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo przydatna strona
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy już było ?
Modlitwa konia z transportu... "Mój wiatronogi Boże koni Czy ty naprawdę widzisz wszystko? Strach, ból i głód, i krew, i śmierć? Nie ma nikogo z mojej stajni i nie znam drogi na pastwisko Bardzo się boję, Panie mój Tutaj tak ciasno jest i ciemno I taki bardzo jestem sam, Choć tyle koni jedzie ze mną Boże, z ogonem bujnym i grzywą gęstą Ja przecież jestem Przecież byłem Na Twoje podobieństwo Nikt by w to teraz nie uwierzył Nic z tego nie zostało Czterokopytny Boże, spraw By umieranie nie bolało Jeszcze o jedno Cię poproszę Nim wszystko będzie końcem Niechaj na przekór wyśnię sen Że galopuję w słońce I pędzę wprost w promieni blask Pękają chmury w niebie A ja nie czuję więcej nic I mknę i gnam do Ciebie..."
|
|
#1830 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już to gdzie kiedyś czytałam, ale..wciąż mnie wzrusza. Popłakałam się czytając to.
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.

ale może jednak warto się poswiecic dla dobra zwierzakow? tylko kurcze, gdzie ta paste zdobyc?
koty musza jesc mieso. Tez mi tak troche glupio bedzie w przyszlosci isc do sklepu po mieso
po 1. mnie obrzydza po 2. jestem "dumna" z wegetarianizmu i nie chce byc uwazana za miesozerna, skoro nią nie jestem.
No sorry, ale czy to wina kotka czy pieska, że taki jest?
zależy to jeszcze od firmy ; )
Niestety, jesc cos musze, a chyba nie mam wyboru: Same roslinki jem 

Zapraszam