|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3511 |
Przyczajenie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 |
Raczkowanie
|
Azakowana widzisz o tym ksiedzu ogolnie rozne nienajlepsze opinie chodza, ze niby narzuca nam swoje zdanie i nie dopuszcza do swojego ale ja tak nie uwazam., czuje ze musze sie komus wygadac ale z drugiej strony nie wiem jak z nim rozmawiac,wogole nie wiem jak zaczac temat
|
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Raczkowanie
|
uuu widzę, że się nic nie zmieniło...
![]() a ja dziewuszki nie dostałam @... poczekam jeszcze parę dni i zrobię test... boję się tego kolejnego rozczarowania... boję się jakoś tej I kreski... ale takowa na pewno będzie...
#3515 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Psycholog chyba lepsze wyjście ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3517 |
Raczkowanie
|
10 miałam mieć...
#3518 |
Zakorzenienie
|
No to już tydzień po czasie. Kurcze ja bym tak długo chyba nie wytrzymała
![]() No tyle tylko, że po tabsach może się układ rozregulować.
#3519 |
Zakorzenienie
|
Ermirka to juz ponad tydz temu... z calego zycze zeby ci sie udalo.
Ja tez bym nie wytrzymala, ale poki co u mnie sa naprawde bardzo nieregularne i tylko moge zgadywac ile czasu minelo po "terminie" @ ehhh Edytowane przez simonee Czas edycji: 2010-03-18 o 12:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Wtajemniczenie
|
Cześć kochane dziewczynki dawno mnie nniebyło ehhh same problemy jeden problem goni drugi płakać mi się chce jestem załamana.Wcześniej pisałam że spoznia mi się ponad tydzień okres potem dostałam lekkich plamień ale miałam je tylko przez godzinkę i potem już nic strasznie bolały mnie piersi i jajniki w ciągu dnia miałam bardzo bardzo leciutkie plamienia tak że po całym dniu podpaska była lekko zabarwiona na dziwny kolor taki lekko brązowawy wieć teraz w poniedziałek szybko pobiegłam do lekarza bo się wystraszyłam okresu ani widu ani słychu piersi bolały jak cholera sutki mam do dziś bardzo wrażliwe bardzo mnie bolą i szczypią.Pan doktor podczas badania wykrył u mnie polipa endometrialnego na szyjce i skierował mnie szybko do szpitala na wyłyżeczkowanie go ponieważ widział że mam duże endometium 12mm więc stwierdził że lepiej to zrobić zanim endo pęknie i nastapi miesiączka, nastraszył napanikował że wychodząc od niego się popłakałam ze strachu pojechałam szybko do szpitala godzine siedziałam na poczekalni i palce zagryzałam ze strach bo ja panicznie się boję i nielubię szpitali w końcu przyszedł pan doktor zbadał mnie i powiedział że to jestem za młoda i mam za duże endo by teraz poddawać mnie tak poważnemu zabiegowi moje endo wyglada jakbym była na 3 min przed okresem no i odesłal mnie z kwitkiem do domu powiedział że mam się zgłosić jak dostane okres i się skończy to mam przyjechać oni wtedy sprawdzą czy polip czasami niewyleciał sam podczas miesiączki bo moze się tak zdarzyć ale niemusi.Niestety do teraz okresu niemam mam leciutkie plamienia tak jak miałam piersi cały czas bolą tak jak bolały aż pod pachami sutki strasznie szczypią jajniki bolą że w nocy budzę się z bolem tak jakby ktoś mi je ściskał no i nawet w nocy wstaję do łazienki z pełnym pęcherzem bpo czuje nacisk na niego a nigdy wcześniej niebudziłam się w nocy by isć do łazienki tak więc jestem teraz w jednym wielkim stresie niewiem co dalej.czy jak bym była w wczesnej ciązy to lekarz by to zauważył na usg??Czy podczas ciązy powiększa się endo??Mi mama mowiła że jej mama a moja babcia też miała takie problemy i że ona do 6 miesiąca ciązy miała okres i nawet niewiedziała że jest w ciązy bo nawet brzuch jej nieurosł.nieiwem poprostu mam teraz 100myśli na minute czy lekarz był wstanie zauważyć ciąze czy nie czy jest możliwośc że jestem w ciązy i mam powiększone endo.przepraszam dziewczynki że się tak rozpisałam ale załamałam się troszkę co chwilke jakieś problemy musiałam się komuś wyżalić
![]() ---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- aha dziś jest już 15 dzień jak okres się opoznia ![]()
#3521 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak wczesnej ciąży lekarz nie zauważy.
![]() |
#3522 |
Wtajemniczenie
|
no własnie nierobiłam bo jak lekarz powiedzial ze ciazy niema i znalazł tylko tego polipa i drugi lekarz co mi robił usg tez tylko potwierdził powiekszone endometrium i powiedział ze jestem na 3 min przed okresem to testu juz nierobiłam a okresu niemam mam tylko silne parcia na pecherz ze czesto biegam siusiu
![]()
#3523 |
Konto usunięte
|
odebrałam dzisiaj wyniki badań, TSH mam 1,36, prolaktyna 17,90, czy ktoraś z was mogłaby mi coś powiedzieć na temat tych wyników? wizyte mam dopiero za miesiac i nie wiem co sadzic.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3524 |
Zakorzenienie
|
[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;17975883]odebrałam dzisiaj wyniki badań, TSH mam 1,36, prolaktyna 17,90, czy ktoraś z was mogłaby mi coś powiedzieć na temat tych wyników? wizyte mam dopiero za miesiac i nie wiem co sadzic.[/QUOTE]
Niqsia a w którym dc robiłaś badania? TSH jak najbardziej w normie. Prolaktyna tez - choć przydałaby się niższa.
#3525 |
Konto usunięte
|
w 5 dniu, ginekolog- endokrynolog kazała mi wykonać badania między 3-5 dniem cyklu. no to nie wiem, za miesiac dopiero mam USG i wizyte. a pecherzyki mialam w grudniu, chociaz ginekolog tam powiedziala,ze to nie PCO, tylko ciekawe skad te wahanie wagi- nagle przytycie ponad 10 kg i brak okresu od sierpnia do stycznia...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 |
Zakorzenienie
|
Mmonika, ja bym na wszelki wielki wypadke zrobila jeszcze test, tak dla swojego wlasnego spokoju.
Sadze, ze z tymi polipami bywa roznie,-troche z innej beczki, ale dla przykladu to ja w woreczku zolciowym mam, albo kamien, albo polip 3mm, lekarz nie byl w stanie dokladnie stwierdzic podczas badania usg co to jest. Mam nadzieje, ze u ciebie napewno postawil dobra diagnoze... Edytowane przez simonee Czas edycji: 2010-03-18 o 16:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Raczkowanie
|
DZIEWCZYNKI rozmawialam z ksiedzem. nie mowilam mu dokladnie o chorobie, nawet nie powiedzialam jak sie nazywa a ksiadz nie nalegal, powiedzial ze rozumie ze nie chce i jakos tym mnie zachecil do siebie. porozmawialismy ogolnie o zyciu, o celach itd. i wiecie bardzo dobrze mi sie rozmawialo i juz po byłam taki szczesliwa. to jest ksiadz ktory zajmuje sie jakims duszpasterstwem rodzin wiec dla niego to nie sa jakies tematy tabu. poza tym teraz mamy tematy o antykoncepcji itp. i widac ze ten ksiadz ma naprawde duza wiedze, zna ginekologow, czesto przytacza ich zdanie i wogole. ciesze sie ze moglam z nim porozmawiac. ogolnie z niektorymi jego pogladami nie zgadzam sie, ale sznuje go bardzo. ksiadz to tez czlowiek sam mi tak mowil jak prosilam o dyskrecje. jestescie ze mnie dumne choc troszke ze sie odwazylam?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3529 |
Raczkowanie
|
niqsia13 milo ze choc ostatnio sie na mnie troszke wkurzylas to odpisujesz. wiesz moze to glupie ale ja chyba lepiej dogaduje sie z facetami, nawe do ginekologow a bylo ich trzech zawsze chodzilam do facetow, kobiety balabym sie bardziej, a faceta da sie wziasc na urok osobisty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
Matur, wszystko co robisz dla samej siebie bedzie dobre, napewno to zaprocentuje, nie zbaczaj z tej drogi i pracuj nad soba a wszystko bedzie ok i wszystko ci sie pouklada po dobrej mysli, bez sladu zwatpienia, obaw, strachu itp GLOWA DO GORY
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Rozeznanie
|
Witam! Chciałabym dołączyć choć nie powiem dość niechętnie do grona PCOSek
![]() Od ok września zupełnie rozregulował mi się okres przychodził co 30-52 dni Pani doktor twierdziła ze wszystko ok i nie ma powodu do zmartwień. Ale postawiłam zmienić lekarza od razu zlecił badanie hormonów i USG WV. Niby hormony ok ale dużo pęcherzyków, jeden dominujący w 13dc 18mm. Dał mi skierowanie do szpitala na badania jak to określił test 3 dni, nie iwem na czym to polega (strasznie boję sie szpitali ;() Macie sporą wiedzę byłabym wdzięczna za informacje na czym polegają takie badania. |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki.
Chciałam się pochwalic, że mój prawy jajnik ( lewy w kierunku PCO) dał czadu i oto kochane jestem w ciąży.Fajnie nie?? Najważniejsze to się nie dołować i słuchac dobrego lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Zakorzenienie
|
Martinixxx ale suuuuuuuuuuuuper
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3534 |
Konto usunięte
|
gratulacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3535 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#3536 |
Raczkowanie
|
Gratuluje
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Przyczajenie
|
ja także z całego serca gratuluje i bardzo sie ciesze razem z Tobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3538 |
Zakorzenienie
|
a ja wrocilam wlasnie z usg tv. dowiedzialam sie ze nie mam policystycznych jajnikow, tzn nie ma nietypowych pecherzykow. nie jestem pewna ale objetosc jajnikow jest chyba duza (prawy 7,34 cm3, lewy 9,43cm3)?
w ogole to pan doktor byl bardzo sympatyczny tylko bolalo jak mi tam tak gmeral ![]() przypomne moje dotychczasowe wyniki: testosteron w normie, SHBG w dolnej granicy normy, DHEAS w normie, DHEA powyzej normy. pan dr zasugerowal zrobienie dodatkowych badan tj LH, FSH, progesteron, prolaktyna, cos tam jeszcze.. generalnie za tydzien mam wizyte u "swojej" ginki, ale planuje tez zapisac sie do tego pana dr ktory robil mi usg i poznac dokladnie jego zdanie. tak wiec przyczyna moich problemow z tradzikiem i nieregularnymi @ sa chyba 'tylko' hormony. Martinixxx i ode mnie gratulacje ![]()
#3539 |
Zadomowienie
|
dzięki kobietki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3540 |
Wtajemniczenie
|
co za miła niespodzianka ![]() a ja nadal czekam za okresem ;( jutro idę po test by na 100% wykluczyć ze to nie ciąża ;( a taką miałam nadzieję jak szłam do lekarza że doczekałam się fasolki a wyszłam od niego z płaczem bo się okazało że ciąży niewidzi ale jest polip ;(
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.