zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-17, 15:59   #3511
AGNIESZKAKT
Przyczajenie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
czekałam miesiąc
te badania co oni tam robia sporo kosztuja....
Ok poczekam dzieki za informacje
AGNIESZKAKT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-17, 20:19   #3512
MATUR
Raczkowanie

Azakowana widzisz o tym ksiedzu ogolnie rozne nienajlepsze opinie chodza, ze niby narzuca nam swoje zdanie i nie dopuszcza do swojego ale ja tak nie uwazam., czuje ze musze sie komus wygadac ale z drugiej strony nie wiem jak z nim rozmawiac,wogole nie wiem jak zaczac temat
MATUR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 08:20   #3513
cherrry2009
Zakorzenienie

MATUR chyba powinnaś się umówić na wizytę do psychologa, to nie jest problem dla księdza :P
Stary 2010-03-18, 09:33   #3514
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

uuu widzę, że się nic nie zmieniło... MATUR, ja Cię proszę... idź do psychologa bo chyba tylko on jest Ci w tej chwili w stanie pomóc...
a ja dziewuszki nie dostałam @... poczekam jeszcze parę dni i zrobię test... boję się tego kolejnego rozczarowania... boję się jakoś tej I kreski... ale takowa na pewno będzie...
Stary 2010-03-18, 10:50   #3515
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
Azakowana widzisz o tym ksiedzu ogolnie rozne nienajlepsze opinie chodza, ze niby narzuca nam swoje zdanie i nie dopuszcza do swojego ale ja tak nie uwazam., czuje ze musze sie komus wygadac ale z drugiej strony nie wiem jak z nim rozmawiac,wogole nie wiem jak zaczac temat
Hmmm z księdzem rozmawiać o kobiecych chorobach? nawet gdybym w nich wierzyła byłoby mi jakoś głupio ...
Psycholog chyba lepsze wyjście ...
MarudexuS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:17   #3516
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
uuu widzę, że się nic nie zmieniło... MATUR, ja Cię proszę... idź do psychologa bo chyba tylko on jest Ci w tej chwili w stanie pomóc...
a ja dziewuszki nie dostałam @... poczekam jeszcze parę dni i zrobię test... boję się tego kolejnego rozczarowania... boję się jakoś tej I kreski... ale takowa na pewno będzie...
O cholerka! a kiedy mialas dostac?? ...a obys nie dostala :P
simonee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 11:38   #3517
ErMiRkA
Raczkowanie

GG do ErMiRkA

10 miałam mieć...
Stary 2010-03-18, 11:47   #3518
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ErMiRkA Pokaż wiadomość
10 miałam mieć...
No to już tydzień po czasie. Kurcze ja bym tak długo chyba nie wytrzymała
No tyle tylko, że po tabsach może się układ rozregulować.
Stary 2010-03-18, 11:50   #3519
simonee
Zakorzenienie

Ermirka to juz ponad tydz temu... z calego zycze zeby ci sie udalo.
Ja tez bym nie wytrzymala, ale poki co u mnie sa naprawde bardzo nieregularne i tylko moge zgadywac ile czasu minelo po "terminie" @ ehhh

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2010-03-18 o 12:56
Stary 2010-03-18, 14:01   #3520
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cześć kochane dziewczynki dawno mnie nniebyło ehhh same problemy jeden problem goni drugi płakać mi się chce jestem załamana.Wcześniej pisałam że spoznia mi się ponad tydzień okres potem dostałam lekkich plamień ale miałam je tylko przez godzinkę i potem już nic strasznie bolały mnie piersi i jajniki w ciągu dnia miałam bardzo bardzo leciutkie plamienia tak że po całym dniu podpaska była lekko zabarwiona na dziwny kolor taki lekko brązowawy wieć teraz w poniedziałek szybko pobiegłam do lekarza bo się wystraszyłam okresu ani widu ani słychu piersi bolały jak cholera sutki mam do dziś bardzo wrażliwe bardzo mnie bolą i szczypią.Pan doktor podczas badania wykrył u mnie polipa endometrialnego na szyjce i skierował mnie szybko do szpitala na wyłyżeczkowanie go ponieważ widział że mam duże endometium 12mm więc stwierdził że lepiej to zrobić zanim endo pęknie i nastapi miesiączka, nastraszył napanikował że wychodząc od niego się popłakałam ze strachu pojechałam szybko do szpitala godzine siedziałam na poczekalni i palce zagryzałam ze strach bo ja panicznie się boję i nielubię szpitali w końcu przyszedł pan doktor zbadał mnie i powiedział że to jestem za młoda i mam za duże endo by teraz poddawać mnie tak poważnemu zabiegowi moje endo wyglada jakbym była na 3 min przed okresem no i odesłal mnie z kwitkiem do domu powiedział że mam się zgłosić jak dostane okres i się skończy to mam przyjechać oni wtedy sprawdzą czy polip czasami niewyleciał sam podczas miesiączki bo moze się tak zdarzyć ale niemusi.Niestety do teraz okresu niemam mam leciutkie plamienia tak jak miałam piersi cały czas bolą tak jak bolały aż pod pachami sutki strasznie szczypią jajniki bolą że w nocy budzę się z bolem tak jakby ktoś mi je ściskał no i nawet w nocy wstaję do łazienki z pełnym pęcherzem bpo czuje nacisk na niego a nigdy wcześniej niebudziłam się w nocy by isć do łazienki tak więc jestem teraz w jednym wielkim stresie niewiem co dalej.czy jak bym była w wczesnej ciązy to lekarz by to zauważył na usg??Czy podczas ciązy powiększa się endo??Mi mama mowiła że jej mama a moja babcia też miała takie problemy i że ona do 6 miesiąca ciązy miała okres i nawet niewiedziała że jest w ciązy bo nawet brzuch jej nieurosł.nieiwem poprostu mam teraz 100myśli na minute czy lekarz był wstanie zauważyć ciąze czy nie czy jest możliwośc że jestem w ciązy i mam powiększone endo.przepraszam dziewczynki że się tak rozpisałam ale załamałam się troszkę co chwilke jakieś problemy musiałam się komuś wyżalić tym bardziej jak pierwszy lekarz mnie postraszył że ten polip co ja mam trzeba szybko usunąc bo prowadzi on do bezpłodności i raka i można go szybko usunąć bo ciąży niema ale jakbym była w 2 tyg ciąży to on raczej na usg tego by jeszcze niezauważył chyba bo o ile ja się orientuję to podobno ciąze na usg widać dopiero od 5 tyg czy się myle???

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

aha dziś jest już 15 dzień jak okres się opoznia
Stary 2010-03-18, 14:24   #3521
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
Cześć kochane dziewczynki dawno mnie nniebyło ehhh same problemy jeden problem goni drugi płakać mi się chce jestem załamana.Wcześniej pisałam że spoznia mi się ponad tydzień okres potem dostałam lekkich plamień ale miałam je tylko przez godzinkę i potem już nic strasznie bolały mnie piersi i jajniki w ciągu dnia miałam bardzo bardzo leciutkie plamienia tak że po całym dniu podpaska była lekko zabarwiona na dziwny kolor taki lekko brązowawy wieć teraz w poniedziałek szybko pobiegłam do lekarza bo się wystraszyłam okresu ani widu ani słychu piersi bolały jak cholera sutki mam do dziś bardzo wrażliwe bardzo mnie bolą i szczypią.Pan doktor podczas badania wykrył u mnie polipa endometrialnego na szyjce i skierował mnie szybko do szpitala na wyłyżeczkowanie go ponieważ widział że mam duże endometium 12mm więc stwierdził że lepiej to zrobić zanim endo pęknie i nastapi miesiączka, nastraszył napanikował że wychodząc od niego się popłakałam ze strachu pojechałam szybko do szpitala godzine siedziałam na poczekalni i palce zagryzałam ze strach bo ja panicznie się boję i nielubię szpitali w końcu przyszedł pan doktor zbadał mnie i powiedział że to jestem za młoda i mam za duże endo by teraz poddawać mnie tak poważnemu zabiegowi moje endo wyglada jakbym była na 3 min przed okresem no i odesłal mnie z kwitkiem do domu powiedział że mam się zgłosić jak dostane okres i się skończy to mam przyjechać oni wtedy sprawdzą czy polip czasami niewyleciał sam podczas miesiączki bo moze się tak zdarzyć ale niemusi.Niestety do teraz okresu niemam mam leciutkie plamienia tak jak miałam piersi cały czas bolą tak jak bolały aż pod pachami sutki strasznie szczypią jajniki bolą że w nocy budzę się z bolem tak jakby ktoś mi je ściskał no i nawet w nocy wstaję do łazienki z pełnym pęcherzem bpo czuje nacisk na niego a nigdy wcześniej niebudziłam się w nocy by isć do łazienki tak więc jestem teraz w jednym wielkim stresie niewiem co dalej.czy jak bym była w wczesnej ciązy to lekarz by to zauważył na usg??Czy podczas ciązy powiększa się endo??Mi mama mowiła że jej mama a moja babcia też miała takie problemy i że ona do 6 miesiąca ciązy miała okres i nawet niewiedziała że jest w ciązy bo nawet brzuch jej nieurosł.nieiwem poprostu mam teraz 100myśli na minute czy lekarz był wstanie zauważyć ciąze czy nie czy jest możliwośc że jestem w ciązy i mam powiększone endo.przepraszam dziewczynki że się tak rozpisałam ale załamałam się troszkę co chwilke jakieś problemy musiałam się komuś wyżalić tym bardziej jak pierwszy lekarz mnie postraszył że ten polip co ja mam trzeba szybko usunąc bo prowadzi on do bezpłodności i raka i można go szybko usunąć bo ciąży niema ale jakbym była w 2 tyg ciąży to on raczej na usg tego by jeszcze niezauważył chyba bo o ile ja się orientuję to podobno ciąze na usg widać dopiero od 5 tyg czy się myle???

---------- Dopisano o 15:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

aha dziś jest już 15 dzień jak okres się opoznia
A robiłaś test?
Tak wczesnej ciąży lekarz nie zauważy.
Stary 2010-03-18, 14:29   #3522
MMONIKA9
Wtajemniczenie

no własnie nierobiłam bo jak lekarz powiedzial ze ciazy niema i znalazł tylko tego polipa i drugi lekarz co mi robił usg tez tylko potwierdził powiekszone endometrium i powiedział ze jestem na 3 min przed okresem to testu juz nierobiłam a okresu niemam mam tylko silne parcia na pecherz ze czesto biegam siusiu wiec jak 2 lekarzy robiło mi usg dopochwowe i ciazy niezauwazyło to nierobiłam testu.a czy podczas ciąży endometrium też sie powieksza??
Stary 2010-03-18, 15:59   #3523
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

odebrałam dzisiaj wyniki badań, TSH mam 1,36, prolaktyna 17,90, czy ktoraś z was mogłaby mi coś powiedzieć na temat tych wyników? wizyte mam dopiero za miesiac i nie wiem co sadzic.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 16:02   #3524
azakowana
Zakorzenienie

[1=6f478752bd2871e8cc7e642 01f2c815878556baf_60bff67 2628d8;17975883]odebrałam dzisiaj wyniki badań, TSH mam 1,36, prolaktyna 17,90, czy ktoraś z was mogłaby mi coś powiedzieć na temat tych wyników? wizyte mam dopiero za miesiac i nie wiem co sadzic.[/QUOTE]
Niqsia a w którym dc robiłaś badania?
TSH jak najbardziej w normie. Prolaktyna tez - choć przydałaby się niższa.
Stary 2010-03-18, 16:06   #3525
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez azakowana Pokaż wiadomość
Niqsia a w którym dc robiłaś badania?
TSH jak najbardziej w normie. Prolaktyna tez - choć przydałaby się niższa.
w 5 dniu, ginekolog- endokrynolog kazała mi wykonać badania między 3-5 dniem cyklu. no to nie wiem, za miesiac dopiero mam USG i wizyte. a pecherzyki mialam w grudniu, chociaz ginekolog tam powiedziala,ze to nie PCO, tylko ciekawe skad te wahanie wagi- nagle przytycie ponad 10 kg i brak okresu od sierpnia do stycznia...
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 16:14   #3526
simonee
Zakorzenienie

Mmonika, ja bym na wszelki wielki wypadke zrobila jeszcze test, tak dla swojego wlasnego spokoju.
Sadze, ze z tymi polipami bywa roznie,-troche z innej beczki, ale dla przykladu to ja w woreczku zolciowym mam, albo kamien, albo polip 3mm, lekarz nie byl w stanie dokladnie stwierdzic podczas badania usg co to jest. Mam nadzieje, ze u ciebie napewno postawil dobra diagnoze...

Edytowane przez simonee
Czas edycji: 2010-03-18 o 16:24
Stary 2010-03-18, 16:21   #3527
MATUR
Raczkowanie

DZIEWCZYNKI rozmawialam z ksiedzem. nie mowilam mu dokladnie o chorobie, nawet nie powiedzialam jak sie nazywa a ksiadz nie nalegal, powiedzial ze rozumie ze nie chce i jakos tym mnie zachecil do siebie. porozmawialismy ogolnie o zyciu, o celach itd. i wiecie bardzo dobrze mi sie rozmawialo i juz po byłam taki szczesliwa. to jest ksiadz ktory zajmuje sie jakims duszpasterstwem rodzin wiec dla niego to nie sa jakies tematy tabu. poza tym teraz mamy tematy o antykoncepcji itp. i widac ze ten ksiadz ma naprawde duza wiedze, zna ginekologow, czesto przytacza ich zdanie i wogole. ciesze sie ze moglam z nim porozmawiac. ogolnie z niektorymi jego pogladami nie zgadzam sie, ale sznuje go bardzo. ksiadz to tez czlowiek sam mi tak mowil jak prosilam o dyskrecje. jestescie ze mnie dumne choc troszke ze sie odwazylam?
Stary 2010-03-18, 16:35   #3528
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MATUR Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNKI rozmawialam z ksiedzem. nie mowilam mu dokladnie o chorobie, nawet nie powiedzialam jak sie nazywa a ksiadz nie nalegal, powiedzial ze rozumie ze nie chce i jakos tym mnie zachecil do siebie. porozmawialismy ogolnie o zyciu, o celach itd. i wiecie bardzo dobrze mi sie rozmawialo i juz po byłam taki szczesliwa. to jest ksiadz ktory zajmuje sie jakims duszpasterstwem rodzin wiec dla niego to nie sa jakies tematy tabu. poza tym teraz mamy tematy o antykoncepcji itp. i widac ze ten ksiadz ma naprawde duza wiedze, zna ginekologow, czesto przytacza ich zdanie i wogole. ciesze sie ze moglam z nim porozmawiac. ogolnie z niektorymi jego pogladami nie zgadzam sie, ale sznuje go bardzo. ksiadz to tez czlowiek sam mi tak mowil jak prosilam o dyskrecje. jestescie ze mnie dumne choc troszke ze sie odwazylam?
kazde kroki sa wazne i dobrze ze odwazylas sie z kims o tym porozmawiac,pewnie od razu lzej oby tak dalej! doradzam rozmowe lepiej z jakas kobieta, bezstronna, czy to bedzie kolezanka,czy mama, czy ciocia,albo pani psycholog, ja sama chodzilam i to nie jest nic zlego, lepiej pogadac z kobieta, bo kobieta kobiete zawsze lepiej zrozumie , a psycholog spojrzy z dystansem na twoje problemy i rozterki i pomoze ci
Stary 2010-03-18, 16:44   #3529
MATUR
Raczkowanie

niqsia13 milo ze choc ostatnio sie na mnie troszke wkurzylas to odpisujesz. wiesz moze to glupie ale ja chyba lepiej dogaduje sie z facetami, nawe do ginekologow a bylo ich trzech zawsze chodzilam do facetow, kobiety balabym sie bardziej, a faceta da sie wziasc na urok osobisty i zawsze jakos tak delikatniej choc troszkenaprawde lzej mi po tej rozmowie z tym ksiedzem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 16:56   #3530
simonee
Zakorzenienie

Matur, wszystko co robisz dla samej siebie bedzie dobre, napewno to zaprocentuje, nie zbaczaj z tej drogi i pracuj nad soba a wszystko bedzie ok i wszystko ci sie pouklada po dobrej mysli, bez sladu zwatpienia, obaw, strachu itp GLOWA DO GORY
Stary 2010-03-18, 18:54   #3531
ewelina_k
Rozeznanie

Witam! Chciałabym dołączyć choć nie powiem dość niechętnie do grona PCOSek
Od ok września zupełnie rozregulował mi się okres przychodził co 30-52 dni Pani doktor twierdziła ze wszystko ok i nie ma powodu do zmartwień. Ale postawiłam zmienić lekarza od razu zlecił badanie hormonów i USG WV. Niby hormony ok ale dużo pęcherzyków, jeden dominujący w 13dc 18mm. Dał mi skierowanie do szpitala na badania jak to określił test 3 dni, nie iwem na czym to polega (strasznie boję sie szpitali ;() Macie sporą wiedzę byłabym wdzięczna za informacje na czym polegają takie badania.
ewelina_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:09   #3532
Martinixxx
Zadomowienie

Witam dziewczynki.
Chciałam się pochwalic, że mój prawy jajnik ( lewy w kierunku PCO) dał czadu i oto kochane jestem w ciąży.Fajnie nie??
Najważniejsze to się nie dołować i słuchac dobrego lekarza

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 19:13   #3533
simonee
Zakorzenienie

Martinixxx ale suuuuuuuuuuuuper
Stary 2010-03-18, 19:14   #3534
Konto usunięte

gratulacje
Stary 2010-03-18, 19:28   #3535
azakowana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki.
Chciałam się pochwalic, że mój prawy jajnik ( lewy w kierunku PCO) dał czadu i oto kochane jestem w ciąży.Fajnie nie??
Najważniejsze to się nie dołować i słuchac dobrego lekarza
Martini moje gratulacje - oby więcej takich wiadomości
Stary 2010-03-18, 19:34   #3536
MATUR
Raczkowanie

Gratuluje
Stary 2010-03-18, 19:40   #3537
Waleria_89
Przyczajenie

ja także z całego serca gratuluje i bardzo sie ciesze razem z Tobą
Waleria_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-18, 19:54   #3538
kasia.diet
Zakorzenienie

a ja wrocilam wlasnie z usg tv. dowiedzialam sie ze nie mam policystycznych jajnikow, tzn nie ma nietypowych pecherzykow. nie jestem pewna ale objetosc jajnikow jest chyba duza (prawy 7,34 cm3, lewy 9,43cm3)?
w ogole to pan doktor byl bardzo sympatyczny tylko bolalo jak mi tam tak gmeral
przypomne moje dotychczasowe wyniki: testosteron w normie, SHBG w dolnej granicy normy, DHEAS w normie, DHEA powyzej normy. pan dr zasugerowal zrobienie dodatkowych badan tj LH, FSH, progesteron, prolaktyna, cos tam jeszcze..
generalnie za tydzien mam wizyte u "swojej" ginki, ale planuje tez zapisac sie do tego pana dr ktory robil mi usg i poznac dokladnie jego zdanie.
tak wiec przyczyna moich problemow z tradzikiem i nieregularnymi @ sa chyba 'tylko' hormony.

Martinixxx i ode mnie gratulacje
Stary 2010-03-18, 20:14   #3539
Martinixxx
Zadomowienie

dzięki kobietki też sie bardzo cieszę.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-18, 20:30   #3540
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
dzięki kobietki też sie bardzo cieszę.

co za miła niespodzianka serdecznie z całego serca Ci gratuluję.
a ja nadal czekam za okresem ;( jutro idę po test by na 100% wykluczyć ze to nie ciąża ;( a taką miałam nadzieję jak szłam do lekarza że doczekałam się fasolki a wyszłam od niego z płaczem bo się okazało że ciąży niewidzi ale jest polip ;(

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości