|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Konto usunięte
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
dobry wieczór
na 12 czerwca mam wizytę u mojego ginekologa.. staram się nie przejmować tą sytuacją.. powiedziałam TŻ i jeszcze mnie nie zostawił więc chyba jest dobrze ![]() MMONIKA9 śliczna wyrośnięta "fasolka" ![]() dobranoc ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2010-05-19 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
BAN stały
|
a mi się zaczął okres i trwał całe.. 5 godzin:/. Nie wiem co o tym myśleć a mam już dość biegania po ginekologach..;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja wiem i domyślam się że niektórzy powiedzą że to trochę za późno itp. Moja mama też tak twierdzi. Ale ja mam po prostu inne podejście do tego ![]() MMONIKA9 trzymam mocno mocno mocno kciuki!!!!
![]() |
#4085 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczynki za kciuki
![]() ![]() ![]() ![]()
#4086 |
Raczkowanie
|
MMONIKA9 śliczny dzidziuś
![]() ![]() A ja się nabawiłam zapalenia pęcherza i po prostu umieram.... :/ ehhh....
#4087 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojjjj to współczuję wiem co to jest za ból - nic przyjemnego ale musze powiedzeć że ja stosowałam tabletki urosept i naprawdę bardzo szybko mi pomogły i przyniosły ogromną ulgę do tego polecam bardzo duuuuuuużo herbatek moczopędnych by jak najwięcej siusiać by wypłukiwać te bakterie.Życzę Ermirka szybkiego powrotu do zdrowia ![]()
![]() |
#4088 | |
BAN stały
|
Cytat:
mam od lutego torbiel na lewym jajniku, najpierw miała 6,coś na 6,coś cm teraz ma 2,5 na 2,7 i lekarka powiedziała że można to zostawić jak jest i kazała zrobić jedynie badania hormonów, poki co czekam na przekaz. Ale ja zawsze mialam takie okresy że lała się ze mnie krew 5 dni a teraz.. wczoraj się zaczął, dziś się konczy na dodatek nawet krew mi w ogóle nie leci tylko same skrzepy.. wiecie czemu tak może byc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Raczkowanie
|
dziewczyny wiecie co to moze byc jak ma sie plamke brazawo, takie przebarwienie miedzy piersiami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
BAN stały
|
Nie mam pojecia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Raczkowanie
|
tak sie sklada ze wiem bo tez mam te konkretna chorobe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4092 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i teraz się od tego odpędzić nie mogę.. jak rano nie wezmę urinalu to masakra pod wieczór jest.. :| nie wiem jak się tego pozbyć.. znacie może coś lepszego od urinalu? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
BAN stały
|
hmm ale plamka od jajników.. ciężko powiedzieć, a ona wyszła tak nagle? Może pokaż jak będziesz u gina
![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;19463947] znacie może coś lepszego od urinalu?[/QUOTE] urosept herbapolu, takie niebieskie tabletki, mi pomogły ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Raczkowanie
|
wieci chce sie z Wami czyms podzielic poniewaz oprawil mi sie humorek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4096 |
BAN stały
|
bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Raczkowanie
|
kopnienta najlepszym i najbardziej skutecznym lekiem jest furagina. Tylko jest ona na recepte.
#4098 | |
Zakorzenienie
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;19463947]też mam zapalenie chyba.. tzn miałam i zaczęłam brać urinal.. i przeszło ale po kilku (chyba 3 dniach wróciło..)
i teraz się od tego odpędzić nie mogę.. jak rano nie wezmę urinalu to masakra pod wieczór jest.. :| nie wiem jak się tego pozbyć.. znacie może coś lepszego od urinalu?[/QUOTE] Polecam pic skrzyp polny kilka razy dziennie, możesz też vrac tablekti z zurawiną, najlepsze sa te produkowane przez szwedzkie firmy,kup sobie tez wodę jana ![]() Cytat:
![]() Ja spotkałam się kilak lat temu z łańcuszkami drogą pocztową ![]() Furaginy nie wolno stosowac przy skapomoczu!!!!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Raczkowanie
|
dziewczyny powiedzcie mi czy tą chorobę można leczyc inaczej niż poprzez branie środków antykoncepcyjnych do konca zycia?? Lekarz mi powiedział, że przez tabsy wyłączają sie po prostu jajniki i nie produkuja androgenów a o innej mozliwosci nie wspomniał. takze jest czy nie ma innego rozwiazania??
troche sie boje tej antykoncepcji, bo skutki uboczne ich stosowania przeciez kiedys wyjda...
![]() |
#4100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Raczkowanie
|
duphaston to biore narazie na wywołanie okresu. od pierwszego dnia miesiaczki mam zaczac brac Yasmin.
#4102 |
Zakorzenienie
|
Niestety jeszcze nie wymyślono innej metody. Duphaston niewiele może pomóc bo to progesteron a on nie jest odpowiedzialny za dojrzewanie i pękanie jajeczek.
A antykoncepcja dobrana odpowiednio nie powinna wyrządzić Ci wielkiej krzywdy. Po prostu trzeba robić regularnie badania.
#4103 |
Raczkowanie
|
Cornette no zostaje jazda na tabsach do końca życia... bo tylko tak można ,,powstrzymać" produkcję androgenów, dzięki czemu nie będą powstawały pęcherzyki na jajnikach a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko chorób nowotworowych i innych zmian na jajnikach. Niestety kobiety z
PCO do konca zycia musza byc pod stala opieka ginekologa.... ,,nieleczone" PCO prowadzi do różnych powikłań, które mogą skończyć się nawet rakiem.... tj. wycięciem jajników a nawet macicy... także lepiej raz na jakis czas pojsc do tego gina ![]() Kurację antykami przerywa się tylko i wyłacznie wtedy gdy kobieta stara się o dziecko.... po porodzie i okresie karmienia piersią powró do antyków... i tak w kółko.... no chyba, że w końcu wymyślą jakieś inne rozwiązanie co do ,,leczenia" PCO... ![]() Ja biorę UROSEPT i mam swój "zadowalacz"(jak się śmieje mój TŻ) - Pana Butelkę ![]() ![]() ale juz mnie tak nie boli (odpukac) ![]() będzie dobrze ![]() Buziaki ![]()
#4104 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=ErMiRkA;19471461]Cornette no zostaje jazda na tabsach do końca życia... bo tylko tak można ,,powstrzymać" produkcję androgenów, dzięki czemu nie będą powstawały pęcherzyki na jajnikach a co za tym idzie zmniejsza się ryzyko chorób nowotworowych i innych zmian na jajnikach. Niestety kobiety z
PCO do konca zycia musza byc pod stala opieka ginekologa.... ,,nieleczone" PCO prowadzi do różnych powikłań, które mogą skończyć się nawet rakiem.... tj. wycięciem jajników a nawet macicy... także lepiej raz na jakis czas pojsc do tego gina ![]() Ja sie czuję tak , jakbym miała wybierac między jednym rakiem a drugim;/ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
A czemu od razu rakiem?
#4106 |
Raczkowanie
|
Moja ginekolog mnie z lekka nastraszyła. Przy braku miesiączki nei następuje złuszczanie endometrium- co może prowadzić do jakiś stanow rakowych, ale oczywiscie po wielu latach. Znowuż łykanie tabletek anty przez kilka czy kilkanaście lat też może nieśc za soba jakies skutki uboczne . No , ale nie pozostaje nic innego jak regularnie się badać, i bedzie wszystko dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie tak. Jeżeli będziesz pod stałą opieka lekarza i będziesz regularnie robić badania to nawet długoletnie branie tabletek nie powinno mieć aż tak złego wpływu na Ciebie.
#4108 |
Przyczajenie
|
Cześć Kobitki
![]() chyba jestem jakimś dziwnym przypadkiem PCO, bo bez androgenizmu. (co ciekawe to juz w zeszłym roku, kiedy to zaczynałam leczenie, które przerwałam po miesiącu;/ ale juz nie wracajmy do przyczyn- występował androgenizm) teraz wszystko poza tym progesteronem o którym wspominałam i złym stosunkiem LH i FSH jest w porządku.. i póki co mam brać Cilest (dobrze, bo po nim się dobrze czułam). buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Raczkowanie
|
LEMOORKA wiesz te smsy wymyslil jakis ksiadz i to ponoc ze sie rozeszło na cała Polske teraz, to tez sa tak jakby lancuszki tylko ze teraz juz nie poczta a smsy
![]() ![]() wiecie przeraza mnie to ze cały czas trzeba byc pod opieka lekarza GINEKOLOGA. a nawet nie tyle ta opieka, co te badania. wlasnie tak własciwie to co to za badania sa?myslicie ze skoro biore te leki od listopada i od tamtej pory lekarz we mnie nie zagladal,a teraz pojde do niego w lipcu to ze juz teraz na pewno bedzie chciał badac? wiecie jeszcze takie pytanie... otoz nie wspolzyłam jeszzcze. czy w taki razie lekarz terz bedzie juz musial badac wziernikiem? bo przyznaje sie ze chociaz biore te leki i miałam torbiel itd to nigdy nie mialam zadnej cytologii ani nawet bez tego tego badania wzierniiem. wszedzie czytam ze zanim zacznie brac sie te leki to zze trzeba miec te badania. jak to jest? powinnam teraz spodziewac sie badania albo usg czy niekoniecznie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 |
Zakorzenienie
|
Matur to chodzi o badania krwi głównie.
---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Aneczka ja zbędne owłosienie mam ale nie od PCO (testosteron mam w porządku)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:20.