zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy! - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-08-23, 11:32   #1021
__Madzia__
Raczkowanie

Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!

[quote=majka versace;8706424]Z tego co gdzieś kiedyś wyczytałam to PCO można stwierdzić jeśli występują przynajmniej 2 objawy. Ja to rozumiem że niekoniecznie muszą być pęcherzyki wokół jajników. Spójrz na tą stronke http://pl.wikipedia.org/wiki/Zesp%C3..._jajnik%C3%B3w są tam przynajmniej 2 objawy z twoich wyników badań czyli stosunek LH do FSH jest większy niż 1:1, przy badaniu w 3 dniu cyklu oraz wysoki poziom testosteronu.
Więc to chyba może świadczyć o PCO chociaż może też o czymś zupełnie innym. Naprawde już nie wiem...

Hmmm, teraz tak sie zastanawiam, szczerze mowiac lekarz nie powiedzial mi w ktorym cyklu mam zrobic badania, z tego co pamietam, to robilam w ok 10 dniu cyklu, ale mam cykle pow 30 dni, wiec wydaje mi sie,ze jest to wlasnie ta pierwsza faza, czyli folikularna, myslisz ze jezeli zrobie badanie w 3 dniu cyklu to moze byc inny wynik LH i FSH?, narazie wezme sie za tarczyce, we wtorek mam wizyte u endokrynologa, musze najpierw zlikwidowac zapalenie-mam nadzieje, ze nie jest to grozne, i musze cos zrobic z TSH, a potem bede myslec dalej, najbardziej sie boje, ze lekarz mi powie, ze nie bede mogla miec dzieci, w przyszylm roku wychodze zamaz i nie chcialam czekac dlugo z dzieckiem, dlatego zaczelam robic badania, mam nadzieje, ze po klinicznym leczeniu PCO zajde w ciaze i bedzie wszystko w porzadku. Pozdrawiam.
Stary 2008-08-23, 11:58   #1022
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez __Madzia__ Pokaż wiadomość
Hmmm, teraz tak sie zastanawiam, szczerze mowiac lekarz nie powiedzial mi w ktorym cyklu mam zrobic badania, z tego co pamietam, to robilam w ok 10 dniu cyklu, ale mam cykle pow 30 dni, wiec wydaje mi sie,ze jest to wlasnie ta pierwsza faza, czyli folikularna, myslisz ze jezeli zrobie badanie w 3 dniu cyklu to moze byc inny wynik LH i FSH?, narazie wezme sie za tarczyce, we wtorek mam wizyte u endokrynologa, musze najpierw zlikwidowac zapalenie-mam nadzieje, ze nie jest to grozne, i musze cos zrobic z TSH, a potem bede myslec dalej, najbardziej sie boje, ze lekarz mi powie, ze nie bede mogla miec dzieci, w przyszylm roku wychodze zamaz i nie chcialam czekac dlugo z dzieckiem, dlatego zaczelam robic badania, mam nadzieje, ze po klinicznym leczeniu PCO zajde w ciaze i bedzie wszystko w porzadku. Pozdrawiam.
_Madzia_ wyniki badań w 10 dc mogą być już inne. Za pierwszym razem jak miałam robione ogólne badania krwi w 15 dc moja GP dorzuciła też hormony (bo tu płacę za pobranie krwi i mogą mi zrobić wszystkie badania w tej cenie). FSH był cały czas ok, ale dla LH wyniki w fazie folikularnej były niższe niż to co miałam.
Gino powiedział, że takie badania powinno się robić między 1 a 6 dc, a najlepiej właśnie 3-4dc.
Myślę, że w 3 dc Twoje wyniki mogą być lepsze. Tak więc spróbuj sprawdzić to w tym czasie.
Powodzenia
malami82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 12:26   #1023
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
To ma wielkie znaczenie kiedy jest robione badanie LH i FSH. Powinno być między 2 a 5 dniem cyklu. Mi kazali przyjść 2 dnia. Więc musisz zrobić badanie jeszcze raz niestety bo te wyniki nic ci nie powiedzą. TSH można zrobić w obojętnie którym dniu cyklu jesteś ale te dwa pozostałe muszą być w określonym dniu.

Można poczytać więcej tutaj http://www.labtestsonline.pl/tests/FSH.html?lnk=2 i http://www.labtestsonline.pl/tests/LH.html?lnk=2

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 15:30   #1024
*moonlight eyes*
Raczkowanie

_Madzia_ musisz jeszcze raz zrobić badanie LH i FSH, bo wyniki z 10 dc są niestety bezużyteczne Proponuję przy okazji zbadać też 17 OH progesteron, żeby wykluczyć problemy z nadnerczami, może to one a nie jajniki są winne tej nadprodukcji androgenów? Ten hormon także robi się na początku cyklu, mniej więcej 3-7 dzień, nie pamiętam dokładnie Pozdrawiam
*moonlight eyes* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-23, 15:37   #1025
smv
Zakorzenienie

no ja mialam robic badnaia w 3 dc, ale ze okres dostalam za szybko to wypadlo mi ze musialam zrobic 2 dnia bo 3 to sobota wypadła;]
Stary 2008-08-23, 19:35   #1026
__Madzia__
Raczkowanie

To nie stresuje sie na zapas, zrobie te badania jeszcze raz w 3dc, ale najpierw porzadek z tarczyca, staram sie myslec pozytywnie, w koncu PCO to nie jest taka tragedia, teraz jest tyle metod leczenia, ze az glowa boli, wiec jakos to bedzie. Dziekuje Wam za odpowiedz.Pozdrawiam.
Stary 2008-08-27, 00:31   #1027
aneta78
Przyczajenie

Czesc Wam wszystkim!Odezwalam sie na tym forum juz jakis czas temu i jakos nie moglam sie przybrac aby napisac ponownie. Walczylam ze soba i swoim smutkiem. Czuje sie troche lepiej,ale nadal nie mam okresu ,ostatni raz nialam 29.06. Pewnie pomyslicie ze wreszcie jestem w ciazy. Niestety raczej nie gdyz robilam juz test i nic. Nie wiem dlaczego,ale w poprzednim roku tez tak sie zdarzylo. Jutro ide do lekarza i zobaczymy co bedzie. Tak bardzo bym chciala miec dzidziusia ze az chce mi sie wyc. Pozdrawiam Was
aneta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-08-27, 00:43   #1028
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta78 Pokaż wiadomość
Czesc Wam wszystkim!Odezwalam sie na tym forum juz jakis czas temu i jakos nie moglam sie przybrac aby napisac ponownie. Walczylam ze soba i swoim smutkiem. Czuje sie troche lepiej,ale nadal nie mam okresu ,ostatni raz nialam 29.06. Pewnie pomyslicie ze wreszcie jestem w ciazy. Niestety raczej nie gdyz robilam juz test i nic. Nie wiem dlaczego,ale w poprzednim roku tez tak sie zdarzylo. Jutro ide do lekarza i zobaczymy co bedzie. Tak bardzo bym chciala miec dzidziusia ze az chce mi sie wyc. Pozdrawiam Was
Cześć. Ja jestem na tym wątku od niedawna więc nie znam twojej hostorii. Ja się dowiedziałam kilka tyg. temu że mam PCO po ponad rocznych (bezskutecznych) próbach zajścia w ciąże. Też sie zdołowałam ale i dość szybko się pozbierałam Wiem że nie będzie łatwo zafasolkować ale pewnie się wkońcu uda! Wystarczy troche pomóc naturze i będzie dobrze. Jak długo wiesz o chorobie i jak długo się starasz? Bierzesz jakiś leki?

Niezależnie od wszystkiego musisz być silna i wierzyć że się uda. A tak będzie napewno! Nie tak szybko jak byśmy chciały ale kiedyś napewno się nam wszystkim uda! Nie zamartwiaj się tylko walcz!Nie jesteś sama!

Stary 2008-08-27, 06:02   #1029
smv
Zakorzenienie

to ile macie dziewczyny lat ze nie mozecie zajsc? mi lekarka powiedziala ze do 30 r życia bede mogla na 100% zajsc bez zadnych problemów a po 30tce...różnie.
Stary 2008-08-27, 08:06   #1030
__Madzia__
Raczkowanie

Bylam wczoraj u lekarza z tymi wynikami, powiedzial, ze najlepiej by bylo gdybym polozyla sie na 5 dni do szpitala i porobila wszystkie badania, i dal mi skierowanie na oddzial ginekologiczny, oprocz tych badan co robilam czli TSH, t3, t4, LH, FSH, Testosteron, andro..., jakie jeszcze moga mi inne robic?, ja juz wiem, ze mam PCO i mam 24 lata i tez wlasnie lekarz mi mowil, ze wskazane jest, zebym urodzila dziecko do 30 roku zycia, uspokoil mnie troche, bo jest duzo metod leczenia. Pozdrawiam i prosze mi sie tutaj nie stresowac!!
Stary 2008-08-27, 09:40   #1031
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
to ile macie dziewczyny lat ze nie mozecie zajsc? mi lekarka powiedziala ze do 30 r życia bede mogla na 100% zajsc bez zadnych problemów a po 30tce...różnie.
To już będe z tych "różnie"........

Cytat:
Bylam wczoraj u lekarza z tymi wynikami, powiedzial, ze najlepiej by bylo gdybym polozyla sie na 5 dni do szpitala i porobila wszystkie badania, i dal mi skierowanie na oddzial ginekologiczny, oprocz tych badan co robilam czli TSH, t3, t4, LH, FSH, Testosteron, andro..., jakie jeszcze moga mi inne robic?, ja juz wiem, ze mam PCO i mam 24 lata i tez wlasnie lekarz mi mowil, ze wskazane jest, zebym urodzila dziecko do 30 roku zycia, uspokoil mnie troche, bo jest duzo metod leczenia. Pozdrawiam i prosze mi sie tutaj nie stresowac!!
No nie wiem, skoro masz się położyć do szpitala na kilka dni to może chcą ci zrobić jakiś zabieg operacyjny (badanie) np.laparoskopie lub coś takiego....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-27, 12:50   #1032
__Madzia__
Raczkowanie

wez mnie nie strasz, bo czytalam,ze to sa jakies naciecia w podbrzuszu...strasznie sie boje do tego szpitala pojsc, ale im szybciej zaczne sie leczyc tym lepiej...
Stary 2008-08-27, 22:22   #1033
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
wez mnie nie strasz, bo czytalam,ze to sa jakies naciecia w podbrzuszu...strasznie sie boje do tego szpitala pojsc, ale im szybciej zaczne sie leczyc tym lepiej...
Nie miałam zamiaru cię straszyć tak tylko myśle co mogą ci zrobić.... Ja mam właśnie laparoskopie w październiku i też się boje No ale jak mus to mus. Dam rade. Nie takie rzeczy się w życiu robiło. Tylko dla mnie najgorszy problem że ja nigdy w życiu (od urodzenia) nie byłam w szpitalu I teraz "dygam" delikatnie mówiąc, mimo że nawet tam na noc nie zostane. Ide rano a popołudniu wracam do domciu. Ale i tak się boje bo to jednak narkoza

Stary 2008-08-28, 07:22   #1034
__Madzia__
Raczkowanie

Ja tez wlasnie nigdy w szpitalu nie bylam, i jak mam sie polozyc na tydzien to mnie to przeraza, w sumie tez wolalabym jechac porobic badania i wracac do domu, moge tak przez miesiac jezdzic, byle nie lezec, ale chyba nie jest to mozliwe. Kumpela mi mowila, ze predzej sie tam zanudze przez ten tydzien, ale trzeba to przezyc, staram sie optymistycznie myslec.pozdrawiam.
Stary 2008-08-28, 21:59   #1035
majka versace
Zadomowienie

Madziu może cie troche pociesze... Ja kiedys też miałam się położyć do szpitala na tydzień czasu na badania (to była inna choroba), dostałam nawet skierowanie. Ale jak poszłam do szpitala to mi powiedzieli że po co maja mnie trzymać (brak łóżek dla naprawde potrzebujących pacjentów i inne sprawy jak wiadomo polska służba zdrowia kuleje nie od dziś...). Powiedzieli tylko że zrobią mi badania beż leżenia w szpitalu. Ucieszyłam się jak nie wiem co i pognałam do internisty żeby zmienił skierowanie na konsultacje tylko. I tak było że chodziłam do szpitala na wizyty i badania. Myśle że może być podobnie u ciebie

Stary 2008-08-28, 22:07   #1036
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Madziu może cie troche pociesze... Ja kiedys też miałam się położyć do szpitala na tydzień czasu na badania (to była inna choroba), dostałam nawet skierowanie. Ale jak poszłam do szpitala to mi powiedzieli że po co maja mnie trzymać (brak łóżek dla naprawde potrzebujących pacjentów i inne sprawy jak wiadomo polska służba zdrowia kuleje nie od dziś...). Powiedzieli tylko że zrobią mi badania beż leżenia w szpitalu. Ucieszyłam się jak nie wiem co i pognałam do internisty żeby zmienił skierowanie na konsultacje tylko. I tak było że chodziłam do szpitala na wizyty i badania. Myśle że może być podobnie u ciebie
_Madzia_ Majka Versace ma rację. Nie stresuj się i może sama się spytaj czy nie może być takiego rozwiązania tej sprawy.
Nie martw się na zapas
A co do wizyty w szpitalu od momentu urodzenia to ja pierwszy raz byłam w wieku 16 lat od razu na usunięciu wyrostka no i "zaliczyłam" pierwszą wizytę u gina wtedy.
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
Stary 2008-08-29, 18:14   #1037
__Madzia__
Raczkowanie

Dziekuje Wam dziewczyny za otuchy. Ja juz moge lezec w szpitalu, wszystkie badania zrobic, ale miec tez pewnosc, ze po leczeniu zajde w ciaze i bedzie wszystko w porzadku, nic nie zrobie, mam teraz duzo pracy w pracy wiec teraz glownie sie na tym skupiam, a co bedzie dalej to pokaze zycie...Pozdrawiam.
Stary 2008-08-30, 11:46   #1038
malami82
Rozeznanie

Hejki
Wczoraj byłam u gina. Lekarka bardzo sympatyczna i poświęciła mi aż pół godziny!!! Wyjaśniła wszystko i przepisała leki.
Stwierdziła, że wyniki hormonów są dobre, a usg nie wykazało policystycznych jajników. Niestety nie była w stanie stwierdzić jaki jest powód braku @ u mnie. Najprawdopodobniej taka jest reakcja mojego organizmu na odstawienie tabletek.
Dostałam Duphaston. Mam brać 2x1 tabletkę między 16 a 25 dc. To powinno wyregulować cykl. Zobaczymy jak to będzie. Wczoraj wzięłam już pierwsze tabletki.
Pozdrawiam
Stary 2008-08-30, 13:53   #1039
smv
Zakorzenienie

ha no i dostalam maila od jakiejs lekarki ze przy PCO powinnam dostac tabl. anty, a moja lekarka mówi NIE.
to ja sie z nia rozprawie;P juz niedligo zobaczymy co powie jak jeden lekarz mowi tak inny tak

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-08-30, 20:34   #1040
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
ha no i dostalam maila od jakiejs lekarki ze przy PCO powinnam dostac tabl. anty, a moja lekarka mówi NIE.
to ja sie z nia rozprawie;P juz niedligo zobaczymy co powie jak jeden lekarz mowi tak inny tak
smv jeżeli to w czymś pomoże to też słyszałam, że przy PCO lekarze często przepisują tabletki anty, bo dzięki temu polipy mogą się wchłonąć i nie powstają nowe. Jedynie jak pacjentka stara się o dzidziusia wybierają inne metody.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozprawianiu się z ginem
Stary 2008-08-30, 21:09   #1041
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
smv jeżeli to w czymś pomoże to też słyszałam, że przy PCO lekarze często przepisują tabletki anty, bo dzięki temu polipy mogą się wchłonąć i nie powstają nowe. Jedynie jak pacjentka stara się o dzidziusia wybierają inne metody.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w rozprawianiu się z ginem
Racja dokładnie tak jest!

Malami82 to bardzo dobra wiadomość że to nie pco

Też kiedyś brałam Duphaston na wywołanie @ i podziałało. Trzymaj się dzielnie. Pozdrawiam.

Stary 2008-08-30, 22:29   #1042
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Racja dokładnie tak jest!

Malami82 to bardzo dobra wiadomość że to nie pco

Też kiedyś brałam Duphaston na wywołanie @ i podziałało. Trzymaj się dzielnie. Pozdrawiam.
Majka Versace też się cieszę, że lekarka wykluczyła PCO i teraz czekam aż Duphaston zadziała
A od października zaczynamy z mężem starania o dzidziusia
Pozdrawiam
Stary 2008-08-30, 22:47   #1043
--Olka--
Zakorzenienie

Ja brałam jakieś 5 lat temu duphaston z powodu rozregulowanego okresu, skąpych miesiączek. Oczywiście ginekolog nie pomyślał, że to może być PCO, a ja byłam głupia (miałam 15 lat). Ale powiem, że podziała. potem miałam miesiączki w miarę, więc powinno być u ciebie wszystko w porządku. Trzymam kciuki.
Stary 2008-09-01, 23:02   #1044
malami82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Ja brałam jakieś 5 lat temu duphaston z powodu rozregulowanego okresu, skąpych miesiączek. Oczywiście ginekolog nie pomyślał, że to może być PCO, a ja byłam głupia (miałam 15 lat). Ale powiem, że podziała. potem miałam miesiączki w miarę, więc powinno być u ciebie wszystko w porządku. Trzymam kciuki.
No mam nadzieję, że na mnie też zadziała jak trzeba
Stary 2008-09-02, 00:45   #1045
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malami82 Pokaż wiadomość
Majka Versace też się cieszę, że lekarka wykluczyła PCO i teraz czekam aż Duphaston zadziała
A od października zaczynamy z mężem starania o dzidziusia
Pozdrawiam
Ja w październiku mam laparoskopie a potem mam nadzieje że się uda. Więc może sie spotkamy na jakimś wątku mamusiowym... Byłoby fajnie...

Stary 2008-09-03, 11:43   #1046
agggaaa
Raczkowanie

Witajcie!
Trzy tygodnie temu byłam u ginekologa, ponieważ znów nie mam okresu(jakieś 2 lata temu też nie miałam jakiś czas, dostałam luteine i jak tylko dostałam okres zaczęłam brać Logest, w kwietniu przestałam brać tabletki i okresu nie było widać, znów brałam luteine i lekkie krwawienie zaczęło się 23 czerwca i trwało 3 dni, od tamtej pory ani kropli krwi). Na podstawie badania USG(pierwszy raz miałam robione) stwierdziła, że mam policystyczne janiki, powinnam urodzic dziecko do 25 roku życia itd.. Co do kresu to kazała mi czekać jeszcze do 2 miesięcy i jeśli nie dostanę to mam do niej przyjść i wtedy da mi skierowanie na hormony. Jednak postanowiłam nie czekać i jakiś tydzień temu zrobiłam sobie te badania(to był 67 dzień cyklu!). Wyniki są takie: E2 Estriadol: 47, FSH: 3.99, LH: 10.80, Progesteron: 0,2, Prolaktyna: 9,09, Testosteron: 1.03. Do tego wyniki badań ogólnych krwi są wszystkie w normie. Wiem, że badania na hormony powinno się robić w różnych fazach cyklu, ale póki co to nie wiem w jakiej fazie jestem okresu brak. Wizytę u lekarza mam dopiero za dwa tygodnie(tym razem ide do innego,podobno bardzo dobry lekarz). Co sądzicie o tych wynikach? Czy wskazują one na to, że faktycznie mam PCO? Jeśli chodzi o inne objawy PCO o których czytałam to wagę mam w normie, ale mam tłustą cerę i do tego zawsze jakieś wypryski, owłosienie uważam, że jest lekko nadmierne tzn. napewno nie jakaś tragedia, ale rosną mi pojedyncze włoski na brodzie, piersiach, brzuchu i wydaje mi się, ze z czasem jest ich coraz więcej. Mam 22 lata. Co o tym sądzicie?
P.S. Przepraszam ,ale nie mam czasu przeczytać całego wątku Także jeśli go tym pytaniem zaśmiecam to wybaczcie. Jeżeli na moje pytanie jest odpowiedź gdzieś wcześniej to poprostu mnie zignorujcie i będę wiedziała o co chodzi.
agggaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-03, 13:03   #1047
Vivienne
... choć nie Westwood

Czy jest możliwe, że mam PCO?
Występują u mnie: nieregularne, długie cykle i obfite miesiączki, baaaaardzo niski poziom progesteronu (biorę luteinę), trądzik i łojotok, nadmierne owłosienie, insulinooporność i hiperinsulinizm (jestem chora na cukrzycę typu 1). Przedwczoraj miałam USG dopochwowe, lekarka stwierdziła pecherzyki na prawym jajniku, ale stwierdziła, że to nie ma znaczenia, bo tak się zdarza.

Jakie badania mam zrobić by sie dowiedzieć więcej (hormony miałam badane ze wzgledu na włosy na brzuchu, ale testosteron i reszta w porządku, poza progesteronem)???

A, i do razu zadam tu pytanie nie związane z tematem. Na następny cykl mam Duphaston i zastanawiam się jak się go zazywa- łyka czy ssie? Bo luteinę mam podjęzykową, a na opakowaniu Duphastonu nie jest nic napisane.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-04, 06:29   #1048
__Madzia__
Raczkowanie

Agggaaa, na podstawie hormonow nie da sie jednoznacznie stwierdzic czy masz PCO czy nie, wiem, ze jest taka zaleznosc, ze jesli stosunek LH do FSH jest wiekszy niz 1,5, to moze to swiadczyc o PCO, ale nie jest to regula, ja mam 1,8, ale robilam te badania w 10 dc, a powinnam w 3, wiec czekam teraz na okres, zeby powtorzyc. Musiałabys zrobic sobie usg jajnikow, ale to tez nie stwierdza jednoznacznie, ja mialam robione usg i nie mialam pecherzykow, ide jeszcze gdzies indziej na usg, zeby to potwierdzic. Natomiast lekarz dal mi skierowanie do szpitala, zebym zrobilasobie rozne badania, zeby potwierdzic PCO.

Vivienne, te wszystkie objawy moga byc zwiazane z PCO, z tym, ze ja mam wysoki testosteron, moze zrob tez sobie inny hormon meski.
Stary 2008-09-04, 08:53   #1049
Narnijkar
Zadomowienie

GG do Narnijkar

Madziu a jaki lekarz dał Ci skierowanie do szpitala???ja starma sie ale ciężko to dostać.Dostałaś na prywatnej wizycie i NF??
Stary 2008-09-04, 13:50   #1050
__Madzia__
Raczkowanie

Wiesz ja chodze panstwowo do lekarza ginekologa, chociazz prywatnie robilam usg, natomiast prywatnie chodze do endokrynologa i wlasnie ten lekarz rowniec pracuje w szpitalu panstwowym, i on mi dal skierowanie do szpitala, dosyc dlugo juz do tego lekarza chodze, wiec mysle, ze miejsce by mi zalatwil, tylko troche czekam az w pracy bedzie luzniej (pracuje w szkole podstatwowej a tu z poczatkiem roku jest tragedia) i pojde do szpitala i dam mu znac. Natomiast lekarz ginekolog po badaniu usg, nie stwierdzil pco, a endokrynolog podejrzewa i mowil mi ze jest prawie pewny, ze jest to pco, i tak naprawde przydalyby mi sie te badania ze szpitala potwierdzajace.Pozdrawiam .
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości