|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: zespół policystycznych jajników - wątek zbiorczy!
No to rzeczywiście jest bezsensowne. To może poszukaj jakiegoś dobrego i kompetentnego lekarza.
#2222 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() Postanowiłam ponownie wykonać serię badań w kierunku PCO. Ale oczywiście termin, a w zasadzie, możliwość zapisania się na wizytę dopiero przewidziany jest po nowym roku. Mam już serdecznie dość, tego jak się czuję przed @ Wysyp przeogromny, huśtawki nastrojów nie do wytrzymania. Zreszta te objawy nie tylko występują przed ale przez cały czas ;/
#2223 |
Zakorzenienie
|
badania możesz sobie zrobić przed wizytą - ale na własną rękę.
#2224 |
Zakorzenienie
|
ja mam takie małe pytanie, nie wiedziałam czy założyć nowy temat...w sumie chyba będzie w stanie mi tutaj odpowiedzieć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli te pęcherzyki to nierozwinięte jajeczka to może oznaczać właśnie PCO ale żeby to stwierdzić dokładnie to powinnaś zrobić sobie badania hormonalne. Dopiero połączenie tych wyników i badania USG da jakiś dokładniejszy obraz tego co się tam u Ciebie dzieje. Możliwe, że właśnie te tabletki antykoncepcyjne spowodują, ze liczba tych pęcherzyków sie zmniejszy a już na pewno nie będą powstawały nowe.
#2226 |
Raczkowanie
|
dziewczyny mam takie pytanko, w jakiuej części ciała mierzycie temperaturke?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczynki
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Można w ustach ,albo w pochwie |
![]() ![]() |
![]() |
#2228 |
Zakorzenienie
|
W ustach ale wtedy trzeba trochę dłużej.
#2229 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja dzisiaj byłam na cytologi i jakoś dziwnie mnie to bolało - jak nigdy i w dodatku dostałam lekkiego plamienia. Czy to możliwe że po cytologi? Wiele razy robiłam i nigdy tak nie miałam... hmmm... sama nie wiem A co tam słychać u Was - bo dawno mnie nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
Serduszkowata mnie przed cytologią lekarka uprzedziła, że po cytologii może wystąpić niewielkie krwawienie i ból ale nic takiego nie zauważyłam. Ale widocznie czasem się to zdarza skoro uprzedzała.
Ja dzisiaj idę na USG -zobaczymy co to wyjdzie. Głodna jestem jak diabli bo muszę na to chodzić z pustym brzuchem. Nie jadłam nic od 15 a idę dopiero na 22 więc jeszcze pogłoduję.
#2232 |
Zakorzenienie
|
No to jestem po wizycie. Nie mam nic - żadnego jajeczka. Już nie mam siły. Nie będzie Świąt jak z bajki bo nawet nie dano nam w tym miesiącu szansy. Jestem załamana więc nie będę Wam już smęcić.
#2233 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem czy choc tyci cie pociesze, ale u mnie tez nic... nie mialam owu doslownie nic ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2234 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kurcze dziewczyny - przykro mi z powodu braku jajeczka. A co na to wasi lekarze?
![]() |
#2235 |
Zakorzenienie
|
Dzieki serduszkowa , coz tak to wyglada niestety...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2236 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki nie martwcie się... ja nawet nie wiem czy w ogole miewam cos takiego jak owulacja... moje badania hormonów wskazuja na to, ze bardzo rzadko...
mam ostatnio jakas zalame... i nie wiem juz co robie... zapomnialam wziac któregos dnia tabletki - ale za cholere nie jestem w stanie przypomniec sobie kiedy to bylo... :/ Do tego zmieniam prace - pogoda do d..., zyc sie odechciewa.... Same problemy a w mikołaja nie mogłam się powstrzymac i tak sie najadłam czekolady, że aż mi było niedobrze.... to moj taki maly grzeszek :P hehehhe
#2237 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki! głowa do gory! trzeba dalej isc do przodu, jakos to bedzie kazda z nasz osiagnie swoj cel , predzej czy pozniej, ja nadal mam wiare...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dawno mnie tutaj nie było ale śledzę wasze wypowiedzi na bieżąco. Azakowana i Simonee bardzo mi przykro z powodu waszych jajeczek i trzymam kciuki aby w następnym cyklu udało się Wam zajść w upragnioną ciąże ![]() Ja jak wam wcześniej pisałam mam podejrzenia o pco. Jestem właśnie na trzecim opakowaniu yasminelle i mam do Was takie pytanie: Czy podczas brania tych tabletek można odczuwać bóle brzucha takie jak np przed okresem takie jakby skurcze macicy czy coś takiego. Ten brzuch boli mnie czasem i to tak jak bym miała np za parę dni dostać okres mimo że okres ma być dopiero za niecałe 2 tyg .To wszystko dzieje się dopiero od kilku dni (a dokładniej to od ostatniego stosunku) ale pomimo tego zaczynam się martwić. Dodam że w tamtym tyg byłam przeziębiona i brałam rutinoscorbin scorbolamid piłam także gripex hot activ i syrop na kaszel herbapect ale słyszałam że one nie wpływają na skuteczność tabletek anty. Ale może te bóle brzucha są spowodowane braniem tych tabletek razem z tabletkami anty. Co o tym wszystkim myślicie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Zakorzenienie
|
Mi pani doktor powiedziała, żeby się za bardzo nie przejmować bo przy cloctilbegycie nie każdy cykl jest owulacyjny a ja dodatkowo byłam bardzo chora i łykałam antybiotyk co też mogło mieć wpływ. Mam przyjść w piątek jeszcze żeby sprawdzić czy czasem coś się nie pojawiło, bo podobno przy tym leku mogę mieć owulację znacznie opóźnioną ale mam sobie nie robić nadziei bo najprawdopodobniej nic z tego nie będzie. No i już obgadywałyśmy sprawę histerolaparoskopii.
#2240 |
Przyczajenie
|
Witam was! Już ponad rok nie pisałam a dziś po wizycie kontrolnej u ginekologa postanowiłam napisać i się trochę pochwalić, a jednocześnie podtrzymać na duchu wszystkie dziewczyny które tak jak ja mając zespół policystycznych jajników pragną zajść w ciąże.Dziewczyny jest to możliwe,a ja jestem tego żywym dowodem. Kiedy ostatnio pisałam w zeszłym roku byłam załamana i bardzo pragnęłam dzidziusia. Dzięki ogu na mojej drodze stanęła ginekolog, która stwierdziła że mimo to iż mam prawie zawsze regularne miesiączki nie zawsze mam owulację. O problemie policystycznych jajników wiedziałam od dawna. Bardzo ją prosiłam o pomoc. Przepisała mi Glucophage 500 i pergotime. Pierwsze opakowanie-nic,2-nic. 3nic. Przy 4 opakowaniu dostałam dawkę podwójną. Potem był wyjazd na spóznione wakacje,a wiec moje myśli skupiły się na przygotowaniach.Wyjechali śmy 3listopada w naszą rocznicę ślubu i w dzień w którym powinnam dostać okres(ale nie dostałam).Zaczekałam do 6 i kupiłam test nie mogłam wytrzymać do rana więc zrobiłam go w nocy,No i jestem mamą prawie 5 miesięcznego chłopca. Jestem szczęśliwa i wiem że wszystko jest możliwe!!! teraz postanowiłam zając się moimi jajnikami i starać wyleczyć no i oczywiście planuję pozbyć się tego wstrętnego owłosienia. Musze zażywać dalej Glucophage500 i dianemite i zero słotkości. Z tym ostatnim to podejrzewam że będzie problem,ale może mi się jakoś uda. W lutym mam wizytę u lekarza który powie coś więcej o laserze i ile mnie bedzie to kosztowało. Tak więc cuda się zdarzają!!!! Trzymam kciuki!!!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
aneta78 gratuluje malucha
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wierzę że z PCO może się udać, ale czasami już sił brakuje. A w dodatku dzisiaj jest mój ciężki dzień, objawy małpowe, 14 fl i nie chcę sobie robić nadziei aby nie beczeć cały przyszły tydzień więc staram się myśleć że wieczorem lub jutro @ przyjdzie... ehhh.... bo pewnie przyjdzie... jak ja nie cierpię czekać. Przepraszam że tak marudzę ![]()
![]() |
#2243 |
Zadomowienie
|
ehhh dziewczynki ja też mam doła
![]() ![]()
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
A mi sie nie udaje od hohoho.... czasem mam zalamke ale cale szczescie wiecej mysle pozytywnie... jeszcze...
![]() Musi sie udac - nam wszystkim ! ![]()
#2245 |
Zakorzenienie
|
Aneta super że Tobie się udało - to zawsze jakiś promyk nadziei. Ja w poniedziałek byłam tak załamana, że nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić. Najgorsze jest to myślenie. Bo niby każdy mi mówi, żeby o tym nie myśleć i ja sama tez to wiem, ale z realizacją jest coraz ciężej. Już wolę nie mieć nadziei bo za każdym razem problem jest coraz większy. A tak przynajmniej nie będę (a przynajmniej tak mi się wydaje) cierpieć i oczekiwać co miesiąc dwóch kresek. Przestałam mierzyć temperaturę - przynajmniej w tym miesiącu - bo i po co. Zobaczę jak będzie w przyszłym.
#2246 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki
![]() ale sie tu cicho zrobilo, jak makiem zasial ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Zakorzenienie
|
Noooo
![]() Ja wczoraj skończyłam o 2.30 w nocy szykowanie zamówienia świątecznego ![]() A dzisiaj odpoczywam od robótek. Za to szalejemy z mężem w kuchni. Zrobiliśmy sobie lasagne na obiad i jeszcze dwa placki do tego - sernik na zimno dla niego i dla mnie ciasto czekoladowe bo ja nie lubię serników ![]()
![]() |
#2248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
...tam jednak chyba cosik się pojawiło bo endometrium mam prawie owulacyjne. A jednego jajnika Pani doktor nie mogła dokładnie wybadać więc może tam i po chorobie po prostu przesunęła mi się owulacja. Miałam Wam nie mówić, żeby się nie nakręcać ale już nie mogłam wytrzymać - tak się cieszę ![]() ![]()
![]() |
#2250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Azakowana wiesz to dobre wiesci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.